Revision [3703]

This is an old revision of ForSlag made by NyhavnsWebmaster on 2020-03-03 20:07:30.

 

Skibs navnIllum
EjerHasse
Sydhavn vest
Historien kort.Havde bøvl med at overholde indgået aftaler, så efter en del advarsler blev han smidt ud, Illum blev for nogle år siden belagt med en gummi membran under vandlinjen, så det er nok den tætteste træskib der findes. Illum er en fuld sejldygtig husbåd.
Sidst setIllum ligger i Sydhavn vest
Skibs navnTwea
EjerHeino
Østen
Historien kort.Heino var en meget kreativ ung mand, på et tidspunkt havnefoged i Nyhavn, og en dygtig sælger, han solgte skibet til en Svensker ansat på Hotel Admiralen, de sejlede over til Chr. Havn og her boede den nye ejer på skibet. Manden blev fyret, havnepengene blev ikke betalt, ingen vidste hvor ejeren var, pludselig var skibet væk.
Sidst setMåske Sverige
Skibs navnMolly Hawk
Ejer2 brdr.
DK
Historien kort.Det er historien om drømmen om det helt rigtige skib, så blev den ene gift og så den anden. Skibet blev solgt 2003 og sejlede ud. Senere endte hun i Holbæk, hvor man forsøgte at sælge den som andele. Havneregulativet blev ikke overholdt , så hun blev slæbt til Orø, heller ikke her ville man have den nu meget dårlig vedligeholdte båd. Tilbage til Holbæk som nu har hugget hende op.
Sidst setHugget op

Skibs navnSimone L.
EjerJens
Amager
Historien kort.Jens er en meget kreativ person, men da han forsøgte at kuppe Nyhavns foreningen, fik de nok af ham. Skibet sejlede ud og lå lidt her og der, indtil havnen også fik nok og overtog skibet. Senere blev hun solgt og var i sommers i Gilleleje for at blive ombygget til en turbåd
Sidst setGilleleje,Skibs navnMarlene
EjerMichael
Falster
Historien kort.Kommunen købte Ilse til Sundholms grønlændere, meningen var at de selv skulle holde den og betalede den hen ad vejen. På kommunens anmodning fik hun plads i Nyhavn. De omdøbte den til Marlene og sejlede, med en skipper ved roret, indtil gearet en dag gik i stykker. Men Grønlændere er Grønlændere så der var for meget fest og larm. Så da Sundholm blev nedlagt solgte de Marlene for en krone til Michael på Falster
Sidst setSakskøbing
Skibs navnHelga Maria
Ejer???
UK
Historien kort. En stor engelsk ejet Hajkutter, som lidt efter lidt blev til et hospis for bumser, en nat slæbte hun rundt på Birgitte Helle , besætningen sprang ombord, fik frigjort Birgitte H og overtalte ham til at sejle ud af havnen. Her lå hun indtil ejeren blev slået ned og indlagt, havnen opbragte hende for manglende betalt havne penge. Havnen satte pumper på skibet så det kunne holde sig flydende og havde det liggende ovre bag ved Halvandet. Skibet kom senere på auktion og solgt. ( Mens ejeren var indlagt, han kom noget tid efter og spurgte efter sit skib )
Sidst setHun ligger DD i Sjællands Odde Havn og ser noget anderledes ud, men er stadig lige forsømt.
Skibs navnHaabet København
EjerBenny
Kbhvn
Historien kort.Benny kunne ikke overbevise sin nye kone om at sejlads var dejligt, så da han /skibet kom i klammeri med foreningens vedtægter, sejlede han ud til Nord havn og gemte den. Udgifterne til at holde skibet flydende på gæsteplads blev til sidst for meget,så skibet blev sat til salg. Til sidst overtog Stumann skibet for gælden, Den nye ejer sejlede ud til sydhavn Vest, der lå den så og forfaldt. Til sidst sank den.
Sidst seter hugget opSkibs navnMille
EjerPoul Erik
Kbhvn
Historien kort.Den ny ejer sejlede skibet til Nord havn og lå der et par år. Der var hele tiden noget der skulle repareres og til sidst var der ikke flere penge i tanken, så da ejeren sejlede på grund og ødelagde kølen , blev skibet givet væk gratis. Jeg kan desværre ikke huske ejerens navn, men i TS årbogen står der Poul Erik.
Sidst setNord HavnSkibs navnAthene
EjerClass
by
Historien kort.Athene – Lars solgte skibet til Lars Elstrup, Som havde tjent lidt penge på fodbold. Han troede at træskibe holdt sig flydende af sig selv, men efter udsejlingen af Nyhavn var den ved at synke et par gange i tuborg havn, Lars opgav projektet og solgte den til en af sine Facebook følgere for en krone. På den første tur, gik motoren i stå i dårligt vejr. Men de formåede at komme ind til Langeland. Skibet blev efterladt der. Class, som boede der,faldt ud af hvem der ejede skibet. Han boede i en glasfiber båd. Ejerene og Class byttede så skibe, så den nuværende ejer er Class.
Sidst setLangelandSkibs navnBoomerang
EjerClass
Langeland
Historien kort.Class sejlede ud og pludselig lå han opankret midt i Kbh Havn ud for Nyhavn, Sølika brugte han for at kunne komme i land. Skibet blev opbragt af havnen og til sidst Solgt . kom til sydhavn vest . Ejer forsøgte at etablere skibet som et andels skib, til sidst blev hun sat på land og blev lidt efter lidt skåret i stykker, lige før Skt. Hans.
Sidst setEr hugget op
Skibs navnMonsunen
EjerMattis
Kbhvn
Historien kort.Monsunen ejedes af ejeren af Mønten, men Mønten tog for meget af hans fritid , så han valgte at sælge skibet. Den nye ejer sejlede til Bornholm. Det er Monsunen den hvide kutter, der ligger inderst på billedet.
Sidst setNexøSkibs navnPosiedon
EjerHans
Kbhvn
Historien kort.Poseidon sank flere gange i Nyhavn og kom ud på Dokken som projekt skib for narkomaner, som blev støttet med 3 x 400,000 kr udbetalt over 3 år. Så med Aldi værktøj gik narkomanerne i gang med restaureringen. På forunderlig vis gik der pludselig, en sent aften, ild i skuden, der så brændte ned til kølen. Ps. De fik lov til at beholde pengene til andre projekter.
Sidst setEr hugget op


Skibs navnSølika
EjerClass
Langeland
Historien kort.Class havde ikke nok i Boomerang , så da han støtte på en sød lille en master, der trængte til en kærlig hånd, købte han den. Class flyttede til Langeland og tog båden med sig. Måske ligger den der endnu.
Sidst setLangeland
Skibs navnAnna
EjerMorten
Kbhvn
Historien kort.Sejlede ud efter noget privat bølv med A. G. Han meldte sig ud af TS og kunne derfor ikke blive i Nyhavn. Han er nu meldt ind igen. Lå i lang tid i Sydhavn vest. Er nu restaureret færdig og ligger bag Operaen
Sidst setKbhvn havnSkibs navnKraka ( lille )
EjerBo Thomsen
Kbhvn
Historien kort.Sprang læk på en Sveriges tur, kom dog til Gilleleje, men var for rådden, blev givet væk og endte som et kunstværk i havnen. Man kunne for en tier sænke skibet eller hæve det.Det er nok deet skib i verden der er sunket flest gange. Sidst set i inderhavnen ved Ørsteds værket, er temmelig sikkert hugget op, da alle skibene derude blev flyttet også kunstværket.
Sidst set?
Skibs navnVixen
EjerMichael
Ishøj
Historien kort.Denne dejlige lille skude , som oprindelig tilhørte Vikingeskibs museet som følge skib til Vikingeskibene, blev solgt og kom til Nyhavn hvor 3 sømænd ejede hende nogle år. Var under restauration, og havde lige fået ny dørk for en formue. Så stod en af pumperne af og dørken blev ødelagt. Så kastede man håndklædet ind i ringen. Til salg skiltet kom frem og hun blev solgt, og den nye ejer sejlede til Dragør Fortet, og der ligger hun endnu. Vinteren 2019 - 20 var hun til salg igen
Sidst setDragør
Skibs navnAnja
EjerMikkel
by
Historien kort.Først havde Michael skibet, så købte Mikkel det Han hyggede sig noget tid. Så fandt han en kone som ville bo på landet, så de kikkede, her og der og fandt til sidst en nedlagt skole på Jyllands vestkyst. Opgive skibet ville Mikkel ikke , så efter de havde etableret sig, kom han over og hentede skibet. Skibet kom dog ikke længere en til Limfjorden ( ved ikke hvor) for Mikkel fandt ud af at Vesterhavet var noget mere hidsigt end Øresund. Der lå hun så i mange år, indtil en køber kom forbi. Han ville lave et far og søn skib og sejlede tilbage til Nyhavn. Nu hedder skibet Mokuba.
Sidst setNyhavnSkibs navnMira
EjerNavn
by
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmarkSkibs navnKraka
EjerLars
Kbhvn
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmark
Skibs navnThyra
EjerNavn
by
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmark
Skibs navnMary Ann
EjerNavn
by
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmarkSkibs navnHaabet
EjerSamir
Kbhvn
Historien kort.Der var engang.
Sidst setNyhavn
Skibs navnthilde
EjerNavn
by
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmarkSkibs navnRosa
EjerNavn
by
Historien kort.Der var engang.
Sidst setNordhavn
Skibs navnWahine
EjerNavn
by
Historien kort.Wahine – sejlede til Bogø , Kom tilbage til Nyhavn blev solgt til Carsten Thai som fandt en masse svamp i skibets dobbelt skrog. Wahine kom på land i Nordhavn, Det endte med en retssag om svamp, Senere blev Wahine overgivet til Stumann og hugget op
Sidst seter hugget opSkibs navnBirgitte Helle
EjerJimmy
Kbhvn
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmark


Skibs navnLarus
EjerNavn
by
Historien kort.Tina solgte Larus til manden der drømte om et stort skib, som han kunne sejle rundt i. Han viste ikke man skulle have papirer for at sejle Larus, så den fik en del buler og skrammer. Beklagelig vis havde han ikke sørget for havneplads, til så stor en skude , så det blev lidt her og lidt der. Pengene blev brugt til havneleje så hun blev mere og mere forsømt, Larus forlod Nyhavn 2018
Sidst setHolbæk
Skibs navnSusan
EjerNavn
by
Historien kort.Der var engang.
Sidst setdanmark
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki