Revision history for FindDomaene


Revision [780]

Last edited on 2009-04-05 22:51:55 by NyhavnsWebmaster
Additions:
> >>> Lis Thejls <pakhusetrud@gmail.com> 09-03-2009 13:14 >>>
> Hej Eric,
> vi er kommet vel hjem til det sydfynske. Vil bare sige tak for et dejligt
> arrangement- pragtfuld weekend.....
> Tony & Lis


Revision [773]

Edited on 2009-04-05 22:30:51 by NyhavnsWebmaster
Additions:
Enkelte tilbage meldinger :
> >>> Hans Jacobsen <viktoriahans@gmail.com> 09-03-2009 12:12 >>>
> Hej Eric.
> DET var virkelig et fint arrangement!
> De bedste hilsner fra Hans.


Revision [768]

Edited on 2009-04-05 22:07:57 by NyhavnsWebmaster
Additions:
Tekst : Annette Dres, sekretær i Nyhavns Skipperlaug og Eric Erichsen, TS-repræsentant i Nyhavn
På øverste etage var der gang i wiresplejs og tovværk, her anført af David Brauner og Verner Nielsen. Der blev lært nye ting, og andet blev genopfrisket.
Anders fra SVALAN i Nyhavn fik vabler på fingrene af at lave wiresplejs – men han var ganske ivrig for at lære dette, for søndag d. 15/3 sættes den nye mast på skibet i Nyhavn!
Skipperlabskovs og aftenhygge i Nyhavn
Lørdag aften bestod menuen af Skipper Labskovs. Herefter gav formand Poul Erik Clausen en briefing om foreningens arbejde her og nu, samt orientering om kolofonmødet i Ebeltoft i januar.
Så et par timer med hygge og fællessang, akkompagneret af ”Jens Spillemand” og Arne Gotved, inden afgang til Nyhavn, hvor 22 deltagere skulle indkvarteres på skibene.
Aftenen afsluttedes for en dels vedkommende med besøg på Café Mønten, det var ganske fornøjeligt!
Foredrag om Dansk historisk Skibsregister, Foreningsskibe og Skibsbevaringsfonden
Søndag formiddag indledtes med at Gert Iversen gav et historisk rids af Sømændenes Forbund, der venligst havde stillet lokale til rådighed. Og mens kaffen blev brygget, en kort runde, hvor TS-lokalfolk fortalte om deres område.
Ole Vistrup fra Skibsbevaringsfonden, var derefter oplægsholder. Det var åbenlyst emner, der tiltrak mange medlemmer, for over 50 personer, repræsenterende 30 skibe, havde valgt at møde op til søndagsarrangementet – og de fik udbytte af at møde op, for Ole gav et levende foredrag, hvor tilhørerne på naturlig vis brød ind og stillede relevante spørgsmål og fik konstruktive svar.
Den store interesse for dagens tema vidner om, det behov der er, for at bevare vores skibe, men er vel også et udtryk for, at mange skibe er presset pengemæssigt – der er brug for en økonomisk håndsrækning.
Formiddagen afsluttedes med ”restemad” og fremvisning af lysbilleder fra pinsetræffet i Svendborg og fælles sejlture for skibene i Nyhavn.
Positive meldinger fra deltagere
Som medarrangører af mødet og skribenter kan det være svært at vurdere weekendens forløb, men Nyhavns Skipperlaug har modtaget mange tilkendegivelser fra deltagere, der har været meget tilfredse med arrangementet. Det er selvfølgeligt dejligt at høre.
Samtidigt vil vi gerne takke for den hjælpsomhed med oprydning, vi har mødt fra deltagernes side!
Deletions:
Tekst og foto: Annette Dres, sekretær i Nyhavns Skipperlaug og Eric Erichsen, TS-repræsentant i Nyhavn


Revision [767]

Edited on 2009-04-05 22:04:49 by NyhavnsWebmaster
Additions:
==OM TS-MEDLEMSMØDET I KØBENHAVN, d. 7/3 – 8/3 2009==
Tekst og foto: Annette Dres, sekretær i Nyhavns Skipperlaug og Eric Erichsen, TS-repræsentant i Nyhavn
Med over 80 deltagere var der lagt op til en aktiv weekend i København, hvor Nyhavns Skipperlaug havde inviteret til TS-medlemsmøde.
Lørdagens værkstedsaktiviteter foregik i Mølle Allé i Valby, hvor snedker-tømrernes fagforening, TIB 9, havde stillet lokaler til rådighed. Søndagens foredrag fandt sted i Nyhavn, hvor Sømændenes Forbund ligeledes gav husrum til TS-arrangementet.
38 skibe var repræsenteret. Herligt at opleve så mange deltagere; herunder en del nye i medlemsmødesammenhænge!
Liv i huset
Lige fra morgenstunden var der travlhed i TIB 9, idet TS-bestyrelsen afholdt møde, mens hjælpere fra Nyhavn forberedte dagens frokostbuffét, kage til eftermiddagskaffen og aftensmaden; hvor Maria fra BIRGITTE HELLE, lagde et stort stykke arbejde i madlavningen.
Der var indskrivning mellem kl. 11.00 og 12.00, og Verner Nielsen fra NH1 i Nakskov demonstrerede imens, hvordan man kan lave diverse splejsninger med tovværk som appetitvækker til eftermiddagens aktiviteter.
Herefter serveredes frokost, Jørgen Krumbæk fra Skipperlauget i Nyhavn bød velkommen, og efterhånden begyndte huset at summe af liv og engagement.
Indledningsvis blev der vist en film, hvor Lars Meinild demonstrerede, hvordan man kan isætte værk, en optagelse fra SVALAN i Nyhavn.
Der var om lørdagen oprettet 4 hovedværksteder, hvor medlemmer kunne cirkulere i løbet af eftermiddagen. Der var en naturlig gennemstrømning, så de kødannelser, Nyhavns Skipperlaug havde frygtet kunne opstå, var minimale.
Lus, høvl og klægkølle
I kælderetagen stod Lars Meinild sammen med Ole Brauner og Gert Stage for aktiviteter, hvor deltagerne kunne få hjælp til opgaver: Lære at isætte lus, og afprøve jern, værk og klægkølle på dæksmodeller, der var lavet til formålet.
Der var stor interesse for denne aktivitet, således havde 40 tilmeldte valgt at runde dette værksted i løbet af eftermiddagen.
Opstart af hjemmeside
I stueplan var der gang i opstart af hjemmeside. Olav Clemann og Jimmy Andersen fra BIRGITTE HELLE i Nyhavn havde gjort et fornemt forarbejde, så deltagere kunne få et praj til at lave en hjemmeside.
Trods de tekniske problemer og besværligheder der altid opstår med it, har nogle af deltagerne allerede fået deres hjemmeside aktiveret på Internettet.
PR til skibene
På 1.sal var der gang i andre computeraktiviteter. 14 deltagere fik lavet et præsentationsskilt til deres skib, og SKIBSBEVARINGSFONDEN har venligst bekostet materialeudgifterne til denne opgave. Desuden kunne man få lavet visitkort med info om og billede af sit skib.
Lotte Ott og Ditte Jørgensen skal også have en stor tak for at stille deres ekspertise til rådighed med layout i dette it-værksted.
Tov- og wirearbejde


Revision [766]

Edited on 2009-04-05 21:57:27 by NyhavnsWebmaster
Deletions:
====Sådan finder du et domænenavn====
==Indledning==
For at have en hjemmeside med et entydigt og sigende navn for eksempel www.mit-domaene.dk, skal man dels registrerer navnet, og dels have et sted, at lægge filerne, der udgør hjemmesiden.
- Navnet skal registreres hos dk-hostmaster.
- Stedet til filerne lejer man hos et webhotel.
Navnet skal være entydigt. Det vil sige, at det ikke må eksistere i forvejen.
==Sådan finder du ud af om navnet er frit==
Måden at gøre det på, er at undersøge det på Dk-hostmasters hjemmeside. Dk-hostmaster er den organisation, der står for registret over danske domænenavne. Det vil sige, alle dem, der ender med .dk.
På websiden: www.dk-hostmaster.dk skal du finde det punkt, der hedder "Find .dk domænenavn". Her kan du forsøge, at indtaste forskellige forslag til hjemmeside navne, og checke om de er ledige.
Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg. En ide for hjemmesider til træskibe kunne være, at sætte ts- foran navnet ligesom TS hjemmesiden, der jo hedder ts-skib.dk.
Men, man skal være opmærksom på, at det er en dårlig ide, at bruge danske bogstaver (æøå) i domænenavne, da det ikke er alle navneservere i verden der kan forstå dem. Desuden er det heller ikke nogen god ide med meget lange updelte navne, da de er svære at læse, huske og skrive korrekt.
Se evt. UdenlandskeDomaener hvis dit navn er optaget.
==Sådan registrerer du navnet==
Når du nu har fundet det navn du vil have til din hjemmeside, har du brug for et webhotel, hvor siderne kan ligge. Vi anbefaler www.surftown.dk; men det er udelukkende fordi det er det vi kender bedst. Der er AndreMuligheder.
I praksis er det også hostingudbyderen, der registrerer dit navn hos dk-hostmaster. Derfor foregår registreringen af navnet og bestilling af plads til hjemmesiden i en samlet process. På www.surftown.dk skal du trykke på knappen hvor der står "Bestil" og bestille et "Starter" webhotel. Det er vigtigt at du skriver dine personlige oplysninger korrekt, især email adresse, da du får dine brugerinformationer via email. Både fra webhotellet og fra dk-hostmaster.
NB! Du skal huske, at tage dit brugernavn og kodeord med, hvis du skal med til kurset i "Oprettelse af hjemmeside" i forbindelse med TS medlemsmøde 7. marts 2009


Revision [639]

Edited on 2008-10-08 20:18:00 by NyhavnsWebmaster
Additions:
Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg. En ide for hjemmesider til træskibe kunne være, at sætte ts- foran navnet ligesom TS hjemmesiden, der jo hedder ts-skib.dk.
Deletions:
Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg. En ide for hjemmesider til træskibe kunne være, at sætte ts- foran navnet.


Revision [638]

Edited on 2008-10-08 20:13:13 by NyhavnsWebmaster
Additions:
Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg. En ide for hjemmesider til træskibe kunne være, at sætte ts- foran navnet.
Men, man skal være opmærksom på, at det er en dårlig ide, at bruge danske bogstaver (æøå) i domænenavne, da det ikke er alle navneservere i verden der kan forstå dem. Desuden er det heller ikke nogen god ide med meget lange updelte navne, da de er svære at læse, huske og skrive korrekt.
Deletions:
Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg.
Men, man skal være opmærksom på, at det er en dårlig ide, at bruge danske bogstaver (æøå) i domænenavne, da det ikke er alle navneservere i verden der kan forstå dem.


Revision [633]

Edited on 2008-10-07 21:57:38 by NyhavnsWebmaster
Additions:
I praksis er det også hostingudbyderen, der registrerer dit navn hos dk-hostmaster. Derfor foregår registreringen af navnet og bestilling af plads til hjemmesiden i en samlet process. På www.surftown.dk skal du trykke på knappen hvor der står "Bestil" og bestille et "Starter" webhotel. Det er vigtigt at du skriver dine personlige oplysninger korrekt, især email adresse, da du får dine brugerinformationer via email. Både fra webhotellet og fra dk-hostmaster.
NB! Du skal huske, at tage dit brugernavn og kodeord med, hvis du skal med til kurset i "Oprettelse af hjemmeside" i forbindelse med TS medlemsmøde 7. marts 2009
Deletions:
I praksis er det også hostingudbyderen, der registrerer dit navn hos dk-hostmaster. Derfor foregår registreringen af navnet og bestilling af plads til hjemmesiden i en samlet process. På www.surftown.dk skal du trykke på knappen hvor der står "Bestil" og bestille et "Starter" webhotel. Når du har


Revision [632]

Edited on 2008-10-07 21:50:58 by NyhavnsWebmaster
Additions:
Når du nu har fundet det navn du vil have til din hjemmeside, har du brug for et webhotel, hvor siderne kan ligge. Vi anbefaler www.surftown.dk; men det er udelukkende fordi det er det vi kender bedst. Der er AndreMuligheder.
I praksis er det også hostingudbyderen, der registrerer dit navn hos dk-hostmaster. Derfor foregår registreringen af navnet og bestilling af plads til hjemmesiden i en samlet process. På www.surftown.dk skal du trykke på knappen hvor der står "Bestil" og bestille et "Starter" webhotel. Når du har
Deletions:
==Sådan opretter du webhotel.==


Revision [631]

Edited on 2008-10-07 21:25:28 by NyhavnsWebmaster
Additions:
På websiden: www.dk-hostmaster.dk skal du finde det punkt, der hedder "Find .dk domænenavn". Her kan du forsøge, at indtaste forskellige forslag til hjemmeside navne, og checke om de er ledige.
Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg.
Men, man skal være opmærksom på, at det er en dårlig ide, at bruge danske bogstaver (æøå) i domænenavne, da det ikke er alle navneservere i verden der kan forstå dem.
Se evt. UdenlandskeDomaener hvis dit navn er optaget.
Deletions:
Se evt. UdenlandskeDomaener
På siden: www.dk-hostmaster.dk skal du finde det punkt, der hedder "Find .dk domænenavn". Her kan du forsøge, at indtaste forskellige forslag til hjemmeside navne, og checke om de er ledige. Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden.


Revision [630]

The oldest known version of this page was created on 2008-10-07 21:07:41 by NyhavnsWebmaster
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki