Revision [631]

This is an old revision of FindDomaene made by NyhavnsWebmaster on 2008-10-07 21:25:28.

 

Sådan finder du et domænenavn

Indledning
For at have en hjemmeside med et entydigt og sigende navn for eksempel www.mit-domaene.dk, skal man dels registrerer navnet, og dels have et sted, at lægge filerne, der udgør hjemmesiden.

Navnet skal være entydigt. Det vil sige, at det ikke må eksistere i forvejen.

Sådan finder du ud af om navnet er frit
Måden at gøre det på, er at undersøge det på Dk-hostmasters hjemmeside. Dk-hostmaster er den organisation, der står for registret over danske domænenavne. Det vil sige, alle dem, der ender med .dk.

På websiden: www.dk-hostmaster.dk skal du finde det punkt, der hedder "Find .dk domænenavn". Her kan du forsøge, at indtaste forskellige forslag til hjemmeside navne, og checke om de er ledige.

Det kan godt være, at man ikke lige kan få det navn man allerhelst vil have. Det er fordi, .dk domænet er et af de allermest brugte i hele verden. Derfor kan det godt være, at du skal lidt kreativ. Vi ville f.eks. oprette en side for hunden Kringle. Domænenavnet kringle.dkvar imidlertid taget af en bager. Så vi prøvede med ejerens forbogstaver (am) bindestreg kringle. Det blev altså til am-kringle.dk. Man kunne selvfølgelig have valgt mange andre kombinationer. Ud over bogstaver kan domænenavne også indeholde tal og desuden er der mulighed for at adskille disse med bindestreg(er): - . Dog må et domænenavn ikke starte eller slutte med en bindestreg.
Men, man skal være opmærksom på, at det er en dårlig ide, at bruge danske bogstaver (æøå) i domænenavne, da det ikke er alle navneservere i verden der kan forstå dem.

Se evt. UdenlandskeDomaener hvis dit navn er optaget.

Sådan registrerer du navnet

Sådan opretter du webhotel.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki