Revision [2670]

This is an old revision of SidsteNyt made by NyhavnsWebmaster on 2015-08-03 09:45:58.

 

Nyt siden sidst03 - 08

Man tror det er en røver, men den store kran Svanen er kommet til Amaliekajen. Og nedenstående tekst er sakset fra facebook.

I dag ankommer stålfagene til København fra Polen. De to 50 meter lange og i alt 500 ton tunge stålfag er de sidste byggekomponenter, som skal monteres for at kunne færdiggøre Inderhavnsbroen, og de forventes at blive monteret mandag aften.

30 - 07

Så forlod de Hollandske skib havnen. og for dem der er på Facebook er her et foto link.. https://www.facebook.com/thomasvaerfotografie/photos/a.1154000681284136.1073741907.680172058667003/1154000711284133/?type=1&theater;

Natten til torsdag blev brædde bunken spredt godt og grundig. Samir kom forbi og prøvede at få styr på det hele, mens han går og rydder op kommer rengøringsfolkene. De brokker sig over at de ikke kan komme til at gøre rent bag bunken. Er det noget vi skal se på, eventuelt lave en smule oprydning, så der ikke bliver mere brok ?

29 - 07

Erhvervsforeningen vil prøve noget nyt, de mener åbenbart ikke der sker nok i Nyhavn. Deres sidste nye tiltag er et sommer marked, boder i form af telte på kajen. Detaljerne har jeg ikke endnu , for i første omgang bliver det i yder Nyhavn på den ny anlagt kaj, så vi herinde bliver IKKE berørt af det. Men bare roligt, bliver det en succes lander disse telte også her på vores bord. Så kan vi frem til at ligge bag telte 2 uger om sommeren også. Hvordan de vil ordne det rent praktiske er så et andet problem. Donnawood Jess har stadig ca. 60 meter kajplads hvor han så bag teltene skal drive en forretning, det samme gælder for Bjørnsholm og Langø og den endnu ikke ankommet Oranje.


27 - 07

Njord har forladt havnen her til morgen og sat kursen mod Jylland

Så blev det også for meget for Anne Marie, de ankommer i dag til Nyhavn.

Sidste båd, som jeg næsten havde glemt, er Gasen som åbenbart stadig befinder sig i Gøtakanalen....

24 - 07

Så lykkedes det Wotan at slippe for Tejn`s dyre havnepenge, over til Ystad og Trelleborg og så hjem til en billig havn , Nyhavn.

Lidt senere ankom så Fane som var blevet træt af det danske sommervejr.

Alt i alt et trist resultat for Nyhavnskibene , der er indtil nu kun 1, enn båd der holder ud, sommervejret har ikke været på vores side i år og hvad angår havne afgifterne så er det vist tid til at spare op til næste ferie. Nogle har fundet alternativer for sejlads, det er desværre billigere at tage et fly til udlandet i 14 dage end bruge en formue på diesel og havnepenge i en uge i Danmark. Ærgerligt for sejlerne i DK.

Vi har Pt besøg af 2 Hollanske skibe som har søgt ly et par dage for de høje afgifter i danske havne. Derudover har vi besøg af Nfjord også som bliver her nogle dag.

Der er store problemer med broen, ind i mellem sker der ikke en dyt når man drejer nøglen, men efter at have prøvet et par gange virker alt som normalt. Jeg råder alle som sejler ind til at lægge sig langt ude i havne , så man kan se dem, og derefter vente til de kan se broen begynder at åbne. Det giver større spillerum for skipperen, end at ligge inde i yder nyhavn , med skibe på begge sider. Elektrikere er tilkaldt, men da vi afprøvede broen virkede den normalt 3 ud af 4 gange. Vores normale elektriker er desværre på ferie så vi må krydse fingre for at jeg / vi kan få åbnet broen , hvis nogen vil ud eller ind. Vær tålmodig med brofolkene , vi gør hvad der er menneskelig muligt.
Skal du ud så vent med at slippe trosserne til du ser broen begynder at åbne.

Der er stadig flere flaske samlere på kajen, men flere og flere hopper lige en lille tur ned på skibene / flåderne, for at finde de eftertragtede flasker. Hvis du ikke vil have besøg, så fjern flaskerne fra dit skib eller anskaf en bidsk hund. Man kan ikke tale med flaskesamlerne , sprogvanskeligheder, og tager du fat i en er der pludselig flere i banden som stimler sammen om dig. Så ryd op eller vær ikke alene.

Efter at erhversforeningen er begyndt på at betale musikkerne for at spille i Nyhavn, er det desværre ikke muligt at tale sammen i de 45 - 60 minutter de spiller. De spiller så højt at man kan høre det fra Kgs. Nytorv og helt ned i havnegade. Bandet som i dag spillede stod ud for Wotan medens vi sad stille og roligt og snakkede, det måtte vi opgive, så jeg spurgte dem om vi troede vi var døve og bad dem venligst om at skrue ned.Og minsandten , de gjorde det i 10 - 15 min så fik den lige en tak op igen . Utrolig politik erhversforeningen lægger for dagen. Man får helt lyst til at købe et mega anlæg og gøre gengæld.

Dagens glade Nyhed : Der intet nyt on den nye inderbro. Lige meget hvem man sprøger, arbejder på broen eller havnen, så får man bare et stort smil.

Sidste rygte i havnegade, er at inderbroen stadig synker, for piloteringen er ikke i orden. Det er kun rygter mennnnn.

22 - 07

Så vendte Lotte Brinch hjem fra sin dramatiske tur til Fejø.

Så kan jeg meddele at i Tejn, på Bornholm er der god plads til både små og store skibe. Det kan måske skyldes at folk hurtig rejser derfra. Havnepenge for skibe over 15 meter er 450 kr. pr dag. Måske lige i overkanten af hvad vi skibsejere har råd til.

20 - 07

Jørgen og Hanne beder mig takke alle der deltog i deres store dag. også tak for alle gaverne selvom de havde frabedt sig disse. Tak for en dejlig dag og jeg kan kun på lauget`s og sikkert de 50 - 60 der deltog, sige i lige måde.

Larus er på vej ind til Nyhavn, skibet forventes ankomme kl 18:00 i dag

17 - 07

Bare til almindelig info

http://politiken.dk/ibyen/byliv/ECE2760917/1000-meter-havn-kan-blive-koebenhavns-nye-badestrand/


13 - 07

Så lykkedes det at få "nye" billeder ind på hjemmesiden de er fra 2013 0g 14

Fane er vendt hjem fra sin Ven tur og Ma-Ri og Svalan er kommet hjem fra Fejø.

Gasen er undervejs, med skiftende besætninger, gennem Gøtakanalen12 - 07

Vi har fået besøg af de 2 søstre, de ligger her til tirsdag formiddag

Det skabte stor ravage hos turbådene. Selvom der kun ligger 6 skibe i havnen ( ingen ligger dobbelt ) lykkedes alligevel for Strømma`s turbåd Moster kl 16:42 at ramme de 2 søstre 2 gange. Ikke noget voldsomt, bare en let påsejling med siden af turbåden. Samir var over ham med det samme, men chaufføren var ret ligeglad. Han kom dog over senere og forklarede at det var Netto`s skruevand der havde kastet ham sidelæns over i de 2 søstre. Han havde så forsøgt at ramme deres fendere ( uden held ) Jeg er ny, det er de andre der var skyld i det OSV. Man har hørt hele smøren mange gange før. Hvad kan vi så bruge det til ? Det er åbentbart ligegyldigt om havnen er fyldt eller tom, mange af skipperne kan bare ikke sejle i en kanal. Godt han ikke valgte at blive bus chauffør.


Husk at tilmelde digKommer du til Sundtoldsmarked Fredag 21 August og vil deltage i Skipperlauget`s fest om aftenen, skal du tilmelde dig hos John-Bo tlf. 28818298, så tidligt som muligt så han kan nå at købe ind.


Alle skibe der vil deltag i Sundtoldsmarked lørdag d 22 August, skal tilmelde sig hos Knud Thatt på tlf. 50571497 eller e-mail: thatt@get2net.dk senest den 1. august

http://www.ts-skib.dk/fileadmin/TS_billeder/Aktiviteter/Aktiviteter%202015/Invitation%20til%20Sundtoldsmarked%202015.pdf

Så kom Anne Marie endelig tilbage til Nyhavn, nu med ny agterstævn og 6 nye planker ( også agter )

For et par dage side sad der 4 mennesker på Wotan, de hyggede sig gevaldigt, med bajere, vin og mad. De hyggede sig i Petroleums lampens skær. Jeg kontaktede Jørgen, men han kendte ikke noget til de mennesker. så de blev smidt i land.
Hvis i giver nogen fremmede lov til at sidde og hygge sig ombord, kan i så ikke give mig et praj. de t vil gøre det meget lettere for mig og så bliver i ikke kontaktet på et ukristeligt tidspunkt. På forhånd tak.

Ps. Fulde mennesker, stearinlys og petroleumslamper er en dårlig kombination på et træskib.

Og så en hilsen fra Eric ( Lotte Brinch ) http://politiken.dk/ibyen/byliv/ECE2732583/ny-bro-i-koebenhavn-finder-sin-form/01 - 07Sakset fra arrangement siden...

Øresunds ugen starter 8 august

I Nyhavn holder vi åbent skib, denne dag.

Og er der nogle der vil lave fyraftens sejlads med gæster i løbet af ugen , bedes du melde det til Annette.

Hele uge igennem er der 100 forskellige arrangementer i Øresunds Havnene. Der prominente gæster at træffe. Både Kronprinsen, Kong Konstantin, Kong Harald og spanske konge Juan Carlos stiller op som skipper på hver sin båd. Om de deltager i den afsluttende spisning på Tolboden ved jeg ikke , men du kan deltage, for det latterlige beløb af 150 Kr. http://www.billetsalg.dk/Event/%C3%98resundsugen24 - 06

Så fejrede vi Skt. Hans. Med et godt stykke over 100 deltagere, må vi vel kalde det for en stor succes. De 4 grill blev flittigt brugt og de kolde bajere gled ned i samme tempo. Bålet var vel nok det flotteste vi har set fra bålfolket, flammerne slikkede mod himlen mens den hylende heks jamrede sig. De omkring stående / siddende klappede og på altanen stod Løkke og nød et af livets gratis glæder. Tak for en dejlig aften

Anne Marie ligger stadig på land , men de regner med at blive søsat igen torsdag.

Larus er også sat på land, hvornår de er færdige vises ikke.

Erhvervs foreningen har, igen i år udsendt en opfordring til restauratørerne om ikke at sætte deres affald ud på gaden , hvis suget ikke virker. Foreløbig har det ikke hjulpet, hver morgen flyder det med skrald i Nyhavn.

Og så lidt fra film fronten. http://virtualwayfarer.com/nyhavn-transported-through-time/

21 - 06

Samir s jolle er fundet, jeg er lige blevet kontaktet af Strømma, som har spottet den over på den anden side af Nyhavn i kanalen. Godt gået , og mange tak for hjælpen.


20 - 06

Samir`s lille jolle er blevet stjålet , natten til lørdag. Hvis i ser den så giv ham et prej. Den hedder lille Haabet og har hajtænder i stævnen.

I følge TS hjemmeside er der nu bevilliget 13 millioner til at få Anna Møller ship shape. De skriver at reparationen skal ske i Holbæk over de næste 2 - 3 år. Super.
13 - 06

Fest Lørdag d 18 Juli.


Vores formand har bedt mig udsende en invitation til alle skippere, med fruer og besætninger i Nyhavn.

Formanden og Fruen bliver 150 år ( tilsammen ), derfor vil de gerne give lidt af både vådt og tørt ( sikkert beskøjter og vand )

Wotan og Svalan vil ligge klar til at modtage os, nede ved broen, kl. 15:00. Hvornår vi slutter vides ikke, men det er vel som det plejer, når vi har drukket den sidste øl.

Af hensyn til indkøb af fast føde , må i meget gerne melde tilbage til Jørgen hvor mange, i kommer. ( ca. )Så er der indløbet en mail, for 13 dage siden, ( jeg må se at blive bedre til at tjekke mail`s )

Det drejer sig om Påsejlinger af Larus. Hun skriver følgende:

1. Lørdag den 16.5.15 ca. kl. 10.00 påsejlet agter sb side ved ror (?)
2. Lørdag den 16.5.15 ca.kl. 11.30 påsejlet agter sb side ved styrhus (sommerfuglen)
3. Tirsdag den 26.5.15 kl.14.45 påsejlet for bb side (svinedrengen)
4. Lørdag den 30.5.15 kl. 13.48 påsejlet i bb side midt (svinedrengen)

Ved påsejling 1,2 og 3 er der ingen tilbagemelding fra Canal Tours, jeg har gjort dem opmærksomme på skaderne og afventer respons.
Ved påsejling 4 fik jeg en mail fra Canal Tours sent om aftenen, at de havde påsejlet skibet, sikkert fordi jeg tog en del billeder da de påsejlede Larus.

Jeg afventer stadig video, som de har lovet mig, men endnu ikke er kommet.

Vores gæst Gefion fra Lemvig er afsejlet her til formiddag

Så er vi tilmeldt Kulturnatarrangementet i Nyhavns Museums- og Veteranskibshavn.
http://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/Program/Detaljer?id=d9ac23e5-af7b-4574-8c80-75aef63fad5b

Så er der kommet følgende ang. Skt. Hans

Tirsdag d. 23/6 tændes grill på flåden, ca. 18.30 er kullene klar.


Vi mødes omkring SVALAN og MA-RI. Når turbådene indstiller sejlads, sejler flere af de større fartøjer muligvis op op ligger udenpå. Mon ikke MA-RI vanen tro har kreeret et heks til bålet?

Medbring selv kød, brød, salat etc. og service.

Skipperlauget giver vin, vand og øl til maden.

Begge arrangementer er sat på arrangement siden.Erhvervs formanden Sidse har sendt følgende invitation :

Guidet tur i Nyhavn – 25. juni 2015 – fra kl. 17 – 19.30

Kære Medlemmer

Invitation til en spændende tur i Nyhavn.

Byens bedste fortæller Allan Mylius Thomsen har tilbudt vores forening at lave en kommenteret vandring gennem Nyhavn den 25. juni, startende kl. 17.00 ved mindeankeret.

På turen vil Allan Mylius Thomsen øse af sin rige viden om Nyhavn. Han vil fortælle om både de kendte og mindre kendte sider af Nyhavn.
Der er næppe tvivl om, at når vandreturen er færdig omkring kl. 19,så er vi alle blevet klogere på historien om vores bydel og dens historie.

Programmet er
*

17.00 – 19.00 Rundvisning i Nyhavn
*

19.00 – 19.30 Besøg i Gammelholm Skole, der kan fejre 125 års
jubilæum på sin nuværende placering
*

19.30 – Vi slutter med et krus sponsorøl på kajkanten af Nyhavn

Pris for medlemmer og deres eventuelle gæster 75 kr.

Pris for nye medlemmer 125 kr. (rabat på medlemskab 50 kr. normalpris 100 kr.)

Bogpremiere:

I forbindelse med besøget i Gammelholm skole vil det være muligt for medlemmerne at købe et eksemplar af skolens historie ”Niels Bohrs
Skole 1872-1909 Gammelholm Skole”. Denne bog er udgivet af mig i anledning af skolens jubilæum i et mindre antal nummererede
eksemplarer. Denne dag sælges bogen med 75 kr. rabat, så den kan erhverves for 125 kr.

Af hensyn til rundviseren er tilmelding nødvendig senest 19. juni kl.
18. Vi håber, I vil melde jer i god tid, så jeres tilmelding ikke
drukner i valget.

TILMELD JER PÅ: NYHAVNSGRUPPEN@GMAIL.COM

Venlig hilsen

Nyhavnsgruppen

Til slut en opdatering fra Copenhagen Maraton. Det er det årligt tilbage vendende løb, cykling og svømning gennem København. Det er som forventet d. 23 august hvor broen ikke må åbnes fra 00:00 til kl. 23:00. ( hvis datoen ikke lige får en klokke til at ringe, så er det den Søndag hvor vi skal hjem fra Helsingør ) Altså ingen indsejling før Kl 23:00.12 - 06

Så har vi fået et nyt problem. Det er de små Go Boats. Førene af dem har absolut intet kendskab til hverken det ene eller det andet . Her kl. 13:45 sejlede en båd gennem kanalen og da han skulle vende hamrede han ind i Stenfiskeren, derefter tørnede han ind i en Netto båd for til slut at ramme vores flåde. Det er kun et par dage siden at 2 forskellige både ind i Stenfiskeren. Det er under vendingen det går galt for dem. Go Boat undskylder meget og vil indskærpe over for sejlerne at de ikke skal sejle herind. Jeg vil senere i dag blive ringet op af direktøren for selskabet, for lige at sætte tingene ( vedrørende sejlads i Nyhavn ) på plads. De unge der sejler fortæller nemlig at de har fået besked på at de gerne må sejle herind. mere senere Jimmy

Vi har fået besøg af Gefion fra Lemvig. De er på et forårs togt rundt i DK og bliver her et par dage.

Den 20 Juni afholdes der udspring fra Operaen, der er ikke indløbet nogen meldinger om at havnen er spærret, men jeg kunne godt forestille mig at noget af sejlrenden bliver lukket af.

Larus har vendt skibet, for at gøre klar til afsejling. De skal på værft i Hundested, efter den skade turbåden lavede på Larus. Vi har holdt et lille møde med Strømma, for et par dage siden og de havde en ide om at hvis man satte et par bøjer en meter fra ydersiden ( i stævnen ) af Larus, ville det gøre det lettere for skipperne at se bagenden når de sejler ind. Vi må se hvad de finder ud af. Kan det hjælpe til færre påsejlinger er det vel ok. Hvis det betyder at vi får svære ved at vende så dropper vi forsøget. De har lovet at fjerne bøjerne når Larus skal på sejltur.


08 - 06

Så¨var det Birgitte Helle der blev påsejlet. I weekenden påsejlede en meget stor gummibåd BH , med stor fart forsøgte de at dreje rundt foran skibet, gaskabelet til motorerne satte sig tilsyneladende fast, så han hamrede ind i stævnen og op på flåden. En meget høj knasende lyd vækkede hele området og folk styrtede ud til kajen. De to unge sejlere havde travlt med at få båden ned i vandet igen, jeg råbte dem an , men kan ikke ret meget Fransk, så da de atter var i vandet sejlede de bare videre. Der skete ikke noget med BH så den knasende lyd må være fra flåden og de træstykker der går ned i vandet. ( senere opdagede jeg at der var knækket en kofilnagle, som holdt springet, men den var billigt sluppet )

Samir stenfisker er også blevet påsejlet , hvem vides ikke , men der er tydelige afskrabninger af maling på siden.


22 - 05

I sidste uge påsejlede en af turbådene Larus, temmeligt hårdt. Der knækkede en eller to planker og hun tager lidt vand ind. Tina henvendte sig til Strømma og fik lov til at se de film de optager. Det viste sig at det var Fyrtøjet som havde bakket ind i Larus et par gange. Sagen er nu sendt til forsikringen. Lidt ærgerligt at skipperen ikke havde meldt det til hverken Tina eller Strømma. Så nu må vi se om de holder, hvad de har lovet, hvis skipperen ikke melder det bliver han fyret.

Wotan er fuld booket op, men til spisning er der masser af plads, husk mad og spisegrej

Husk det er på Søndag vi ikke må åbne broen, mellem 10 og 14

16 - 05

Lørdag d 23 maj
Vi laver en fisketur med Wotan med afgang kl 11 Pinse lørdag ankommer i havn Kl ca 16:00. Varmt tøj og en lille madpakke tages med hjemmefra.
Når vi har slået mave starter vi grillen op på Svalan. ca. kl18:00. Grill menuèn er alla gør det selv menu, med hjemmebrag pølser eller Oksemørbrad alt efter eget ønske. Klubben sponsorerer lidt øl til ganen.
Til sejlturen er vi nød til at lave en tilmelding. Ring til Jørgen hvis du ønsker at deltage. Bliver vi mange starter vi en ekstra båd op, det vides endnu ikke hvilken, men det fikser vi.

Har du lyst til selv at sejle med en tur skal du ikke holde dig tilbage. ALLE er velkommen med input og ideer. Jimmy 2165837516 - 05

Et imponerende stykke arbejde, indtil man læser artiklen. Det er ikke 23 meter, men 2,3 meter :-)
http://www.havneguide.dk/da/nyheder/boegestroemmen-uddybes-til-23-meter-inden-saesonen

12 - 05

Der er meldt om påsejling af arbejdsflåden, Strømma har kontaktet mig, men vi kan vel dårligt klage , når flåden ligger langt ud for vores område. Der skete ikke nogen skade på hverken skib ( Ma-Ri ) eller flåden. Der er også melding om at turbådene sejler meget tæt på skibene.

En lidt forsinket melding om på sejlinger af Havgasen

1/5-15 kl. 13.55 Tinsoldaten
1/5-15 ca. 14.05 Nattergalen

Donnawood er afsejlet mod Island. De ligger lige nu 3 sømil øst for shetlandsøerne . Har du lyst kan du følge med på ture på Vessel finder og skrive Donna Wood .


Broen må ikke åbnes 24 maj mellem kl. 10:00 til 14:00

Det er sports klubben Sparta der afholder et løb.

05 - 05

Så er Havgasen stukket af mod Limfjorden. Hun bliver tilsyneladende det eneste skib her fra havnen der tager til Pinsetræffet i Lemvig. God vind

I Hundested står Anne Marie på land og hele agter stævn træet er taget ud.

Ma-Ri har fået nyt agterspejl, som jeg ser det mangler der nu kun lidt slibe arbejde og maling. Flot arbejde

Så er der melding om 2 påsejlinger på Havgasen i Lørdags, dataer får jeg tilsendt en af dagene.

28 - 04

Der er sat nye døre i begge brohusene og en elektrisk blæser i vinduet skal fremover sørge for ventilationen i brohuset. Den hvide boks på betjenings pulten, til broen virker stadig ikke, så der er ikke noget nyt der.Donnawood er sejlet til Gilleleje igen, det nye ror virker ikke optimalt, der mangler også 6 tons bly i forskibet. Hvornår de er færdige og drager mod Island / Grønland er endnu ikke fastsat, men jeg har takket nej til at sejle med. 1 skipper ombord er ok, 3 er lidt for mange kokke ( med forskellige meninger ) til at jeg vil være dæksdreng.19 - 04

Der har været drøn på her i havnen, efter liftens ankomst så her er lidt opsummering

9 skibe fik glæde af liften , ikke alle blev helt færdig, men det var et hit og det er længe siden humøret har været så højt. Erhvervsforeningen har ( selvfølgelig ) klaget over at vi larmede, men heldigvis var det kun nogle få af restauratørerne der ikke var positive, men vi kunne jo overveje at få en elektrisk lift næste gang. Der er stadig brug for en lift i en kort periode til 3 - 4 af skibene.

Havgasen er påsejlet 2 gange, hvor lidt eller hvor meget ved jeg ikke, men ud fra et billede jeg fik tilsendt, var det en Netto båd den ene gang.

Jeg havde en kort korrespondance med Sidse fra Erhvervs foreningen omkring musikken på kajen, det ene øjeblik er de imod musikkerne og i næste øjeblik giver de strøm til de store bands der spiller. Deres holdning er at hvis de giver strøm til de store bands , holder de de andre væk. Men at de nok skal prøve at få dem til at spille lidt lavere så musikken er til at holde ud.

Gasen er vendt tilbage fra Dragør, så nu er der atter liv og glade dage på skibet i Nyhavn.

Ma-ri er også vendt hjem fra værft

Anne Marie har vi sejlet til Hundested , hvor hun skal have skifte stævntræet. 11 timer tog det og selvom det ikke blæste mere end 7 sm var det skid..koldt.

Der har været besøgende på Wotan. De har været i maskinrummet og forsøgt at tænde lyset. Desværre var det omskifter knappen fra land strøm til batterierne de drejede på, så batterierne er helt flade nu.

Birgitte H har også haft natlige besøgende , men det tog hunden sig af, jeg så kun bagdelen af nogle der løb væk.

Og så var der film optagelserne, pyh sikken et knokle arbejde, jeg håber de husker os når filmen er færdig, de har lovet os 2 billetter pr. skib. Jeg er stadig " ramt " af at sætte sejl på så mange skibe på så kort tid og ikke mindst at tage dem ned igen, bare for at sætte dem dem igen næste morgen. Men hyggeligt så det ud og tusindvis af mennesker fik for en gang skyld øje på vores skibe. Gang på gang fik man spørgsmålet , hvornår sejler i hjem igen? Vi ligger her skam hver dag hele året. Nåh? Det har jeg sørme da aldrig lagt mærke til. Hvor hyggeligt O S V Det er åbenbart sejlene som kan være øjenåbner,på folk og måske også på politikerne. Hvem ved. En strøtanke kunne være at vi en eller to dage om året hejser sejlene om ikke andet så bare for at tørre dem. :-)

Til sidst vil jeg lige nævne at filmselskabet har sat takke sedler op i de omliggende. De takker for den forståelse og imødekommenhed de har mødt hos os alle. De mangler stadig at finde 2 forsejl som de har lånt af Wotan og et stykke tov fra Stenfiskeren. Tovet er forsynet med 2 modsat rettede kroge i enden.

Og til dem der ikke var på generalforsamlingen kan jeg nævne at der vil blive indkøbt en stor rundsav, som efter sigende skal kunne klare 100 mm egetræ. Den kommer til at blive opbevaret på Svalan

En lidt gammel artikel om vores 305 millioners bro

http://www.b.dk/nationalt/problemramt-inderhavnsbro-er-udskudt-igen-igen

Husk sommeren ER startet, så vi må forvente natlige besøgende. Har du noget, du har kært så lås det inde.

Fortsat godt forår.

01 - 04

Liften er ankommet. Jeg har nøglen

30 - 03

Der vil i dag blive optaget nogle " extra optagelser " til filmen Danish girl. Hvis du har tid til at give en hånd , ville det være dejligt. Det drejer sig om 3 skibe der skal sættes sejl på kl 16:00 og så skal de rigges af bagefter.26 - 03

Vores formand og kasserer inviterer til spisning kl. 18.00 på SVALAN som optakt til Admiralforsamlingen d. 31/3 kl. 19.00.

Traktementet er er gratis, men for deltagelse i spisningen, skal du / I tilmelde jer senest fredag d.27/3, så ut. kan sørge for mad til alle.
Skipperlauget sørger også for drikkevarer.

For skibe med flere medejere / foreningsskibe (GASEN, SVALAN, MA-RI og LOTTE BRINCH), bedes en person tilbagemelde samlet eller sende denne mail videre til øvrige i skibslaget, der tænkes at deltage, der så selv kan give en tilbagemelding til undertegnede via denne mail.


21 - 03

Et nyttigt link om bro åbning http://www.kk.dk/artikel/s%C3%A5dan-f%C3%A5r-du-%C3%A5bnet-en-bro

Jeg er blevet gjort opmærksomt på tiderne og telefon nummet på linket til Nyhavns broen. Vi kører videre som vi hele tiden har gjort og telefon liste er stadig gældende. Telefon nummeret er til en dame i Kolding.

21 - 03

Anna Elise ankommer til Nyhavn https://www.youtube.com/watch?v=Pag_uMaqGGQ&spfreload=10

Søndag ankommer Guldborgsund og Anna ( Oste Morten )

19 - 01

I dag kommer Tolderen, den skal også være med i filmen.

Og så forlyder det at Donnawood kommer hjem til Nyhavn fra Gilleleje.

Og så en lille film til morgen kaffen. Danmarks største gummi båd. https://www.youtube.com/watch?v=Yc0D1UVwpjQ&spfreload=10

18 - 03

Så kom Anne Elise, jeg tror filmfolkene fik en på opleveren, hvor er den stor !

16 - 03

Morten fra Gedser Rev har i dag kontaktet mig omkring Skibet Anna Møller. Der vil i morgen kl. 10:00 komme en bugser båd og slæbe hende ud. (Jeg har spærremand. ) Hun skal ligge lige uden for broen til film optagelserne er færdige

Bare til orientering..
I følge opslag i Peder Skramsgade vil der vil bliver foretaget filmoptagelser i Nyhavn og de omliggende gader ved det Kgl. Teater, i perioden fra 24 marts til 2 April .
Alle parkerings pladserne i Heilbergs gade og til dels også i Tordenskjolds gade , vil i dagtimerne være sløjfet. Det vil på godt dansk sige at de i den periode være umuligt at finde en parkerings plads.

09 - 03

Her er et lille klip fra vores pinse stævne i Holbæk. https://www.youtube.com/watch?v=ZdJmgIrM3vQ

Og til dem der vil læse lidt om den kommende filmoptagelse i Nyhavn. http://da.wikipedia.org/wiki/Den_Danske_Pige

Ellers er alt vel i havnen, jeg regner med at åbne for vandet onsdag eller torsdag.03 - 03

Husk at presenningerne skal i år af senest 15 Marts


03 - 03

Lidt om Anna Møller...http://www.fyens.dk/indland/Svamp-og-raad-i-historisk-skib-Kraever-to-cifret-millionbeloeb/artikel/2668218

26 - 02

Så er brohuset igen tilgængelig, de har sat den gamle dør i igen, den var for dårlig til at blive repareret. Der er nu bestilt 2 nye døre og karme. Hvornår de kommer vides ikke.


25 - 02Her til morgen begyndte kommunen at reparere døren og karmen til brohuset, hvis de ikke kan klare det på stedet, tager de døren med sig. Da vi ikke kan lade brohuset så åbent skruer de en plade på. Det medfører at vi ikke kan komme derind. De mener de kan klare det på en uges tid. Kommer vi i en nødsituation hvor der sker noget med et skib, skruer vi bare pladen af. Jeg påtalte at den anden dør på modsatte side er i ligeså dårlig stand, det ville de gå videre med til kommunen ( Søren )

Donnawood sejlede i går til Gilleleje for at bliver klargjort til sejlturen til Island / Grønland om 2 - 3 uger.

23 - 02

Latest News. Donnawood sejler på onsdag og torsdag til Gilleleje for at blive klargjort til Grønlands turen. Der skal is forhudning på og ballasten skal placeres på og under kølen mm. Om 2 - 3 uger er skulle hun færdig og drager fra Gilleleje til Grønland.Jeg er inviteret med , så jeg håber det bliver sidst i Marts.

21 - 02

Så har jeg løst et lille problem. Jeg var nysgerrig med hvilket skib det var som skal ligge som restaurant skib i yderhavnen. Det skibet Oranje. Oranje ligger pt i Svendborg hvor det fungerer som restaurant. Mit håb er nu at de for besked på at tage den overbygning / tag, de har på nu, af ellers har Liva 2 fundet sin overmand i skønhed. Det er ikke et skib der kan sejle. Se mere her. http://restaurant-oranje.dk/historie.html

18 - 02

Igen i dag blev vandet i Nyhavn renset for skrammel, af store ting kan nævnes traktord, Mz motor cykel og over 100 meter ankerkæde. Ankerkæden ligger her stadig for den har fat i kajen.

Og prammen blev slæbt ud, den skal på land over ved Halvandet, ligesom sidste gang. Flot arbejde.

Her er en lille artikel om fiskekutteren fra Hvide Sande. http://www.fiskerforum.dk/erhvervsnyt/a/hvide-sande-kutter-forlist-i-tyskerbugten

Der var i nat besøg på Birgitte Helle, hunden fik dem skræmt væk. Jeg har kikket på skibene og tilsyneladende er der ikke lavet noget hærværk.

Og til sidst en lille film om redningen af de 3 fiskere fra Hvide Sande. http://www.fiskerforum.dk/erhvervsnyt/a/video-se-redningsaktionen-af-tre-fiskere

17 - 02

Så blev Nyhavn igen renset for diverse genstande, så som cykler indkøbsvogne og andet skrammel. Tak for det.

I morgen bliver Prammen slæbt ud af havnen. Den skal over på B&W grunden og renoveres. Det sker ved 10 tiden.16 - 02

Så blev fastelavn afholdt. Der var omkring 40 tilmeldte deltagere ( 11 voksne fra og 6 børn fra skibene)i arrangementet og en masse tilskuere på kajen. Kaffe og , i år , fastelavnsboller, blev nydt ombord på Wotan. Det var en temmelig koldt affære, vandet er kun lige godt 1 grad og solen gemte for blæsten. Her er et lille klip fra Lorry i aftes. http://www.tv2lorry.dk/artikel/254281

Stor tak til begge turbåde firmaer, som holdt en behørig afstand og sejlede ganske langsomt. Vi håber på et bredere samarbejde , med Erhvervs foreningen til næste år. De reklamerede i år med slå kaffen af tønden på deres hjemmeside, men gad ikke hverken sponsorere noget eller deltage. Har du lyst til at følge med i deres program hen over sommeren, er her et link. http://nyhavn.com/events/

Husk hvis du skal deltage i TS marts medlemsmøde skal du tilmelde dig på TS hjemmeside. http://www.ts-skib.dk/?id=393

Olav og Jimmy arbejder i øjeblikket på højtryk for at få billed siden på hjemmesiden opdateret. Der vil om en uges tid blive lagt nye billeder op, så hvis i ligger inde med billeder fra frks. Skt Hans, Helsingør eller andet fra de sidste par år, modtages de med glæde. Uden jeres hjælp bliver det kun til ganske få billeder, da jeg de sidste par år ikke har haft nogetordentligt kamera. Kom med dem på en usb nøgle på havne kontoret.

06 - 02

Temperaturen i vandet er faldet meget og den første spinkle grødis er begyndt at dukke op mellem skibene. I nat var der minus 7 grader ,men DMI mener det bliver op til 5 grader plus til middag. Så der er store udsving. Det ændre dog ikke så meget på vand temperaturen . Så vi må være forberedt på en forsinket kold tid de næste måneder.


o5 - 02

Husk TS medlems mødet foregår i København / Nyhavn. Det er d. 6 - 7 - 8 marts. læs hele programmet her

http://tsskib.typo3cms.dk/fileadmin/TS_billeder/Medlemsmoeder/Kbh%2003%202015/Program%20for%20TS-medlemsmoede%20Koebenhavn%202015%20web.pdf

Når der nu ikke sker noget alvorligt, må man jo opsøge lidt stemning. Her er lidt fra vores udsejling 18 juni sidste år. Det er Johnny Guitar der er fotograf.
https://www.youtube.com/watch?v=bov-CQ1GuCo

Og en lille film fra fiskekutterne ved Thorup strand.
https://www.youtube.com/watch?v=oziFIXscGAo

22 - 01

http://minby.dk/city-avisen/inderhavnsbroen-bliver-yderligere-forsinket-2/

22 - 01

Vi var i går til et møde omkring Kvæsthusbro og Sankt Annæ projektet.
Det var et info møde hvor de fortalte hvor langt de var nået. For os i Nyhavn, var der egentlig ikke andre ændringer end at det bliver svært at komme i bil ned til havnen. Hen af vejen bliver der ensrettet kørebane alle vegne. Så mit bedste bud er at tage den ned gennem Bredgade, langs Skt. Annæ og så Strandstræde. Det er meget svært at forklare de forskellige ændringer pga. det hele tiden bliver ændret alt efter hvor langt de er kommet med projektet. Det hele ænder med at Skt. Annæ gade bliver en lang gade , helt ud til ned kørslen til parkerings huset, uden nogen muligheder for at komme over. Der bliver lege plads hygge beplantning og så under det hele et skybruds vandrør der ender i kvæst hus bassinet. Der vil også blive lavet en skybruds kanal ned gennem Toldbogade ( fra Skt Annæ ) og en Kanal ned gennem yder Nyhavn, begge med udgang ved Donnawood. Her stopper jeg og prøver at finde et link så i selv kan følge med . Til sidst vil jeg bar fremhæve AT Realdania har bevilliget penge til den nye bro, som skal gå fra Parkeringshuset til Operaen. Når Hr. Møller og Kommunen bliver enige, går de igang med den. Inderbroen bliver mindst 2 måneder forsinket så indtil den er færdig sker der ikke noget.

http://www.sanktannaeprojektet.dk/forside

http://www.kvaesthusprojektet.dk/

Og så lige en hygge video fra de store bølger.

https://www.facebook.com/video.php?v=10151624947617827&fref=nf

19 - 01

Faldt lige over dette klip fra sidste års Sundtoldsmarked. https://www.youtube.com/watch?v=Pn_K4nLiVLQ


19 - 01

Så har jeg fået en snak med Morten fra Kbh. havn. Han fortæller at indtil 1 April skal man kontakte havnen som står for åbningen af de nye broer. Efter 1 April vil det være et brolaug som står for åbningerne. På de broer som det drejer sig om, er sat en seddel op, om hvor og hvordan systemet kommer til at fungere. Jeg har ikke haft tid til at tage over for at læse beskeden endnu. Hvad angår Innerbroen , fra Nyhavn til Chr. Havn, kan man ikke sige noget bestemt, men det bliver en gang til sommer den bliver indviet. Forsinkelsen skyldes at bro "klapperne" ikke kan blive færdige .

Så vender båd teateret hjem igen, vi lukker broen op i dag kl. 18:00

Hvis i har undret jer over at Gasen ikke er i havnen , så er det fordi de er på værft i Dragør.

Ps. Er der nogen der har gemt nøglen til de gamle vandhaner. Vi har stadig en hane nede foran Larus som er låst af. Kontakt Jimmy hvis det er tilfældet. 2165 8375

18 - 01

Så blev de første broer færdige på Chr. Havn siden og samtidig blev det meddelt at Nyhavns innerbro ikke når at blive færdig til tiden. I morgen mandag skal der afholdes et møde hvor man forsøger at komme med et bud på slut dagen / året.

På hjemmefronten sker der også en del. Vi ligger i øjeblikket med et tilbud, hvor de fleste af skibene skal deltage. Filmens arbejds titel er " The Danish Girl ". Det bliver en dokumentar film om miljøet i københavn og om den første dansk mand derfik foretaget køns skifte. Optagelserne skal foregå i marts, så vi skal nok have presenningerne af 14 dage før normalt. Jørgen Wotan får noget mere af vide omkring den første Februar. Når det er sket bliver i indkaldt til et info møde.

Med hensyn til Projekt "genindfør Øresunds ugen " læs mere her. ..http://minbaad.dk/nyhed/archive/2015/06/january/article/kom-til-moede-om-oeresundsugen/

Øresundsugen har idag reserveret Skuespillhusets flotte lokaler til afslutningsmiddagen. By&Havn ser positivt på, at vi lægger til foran Amaliehaven og inde ved Kvæsthusbroen, de bekræfter endeligt når der er sikkerhed for at parkeringskælderen er bygget færdig inden d 15 august. Ligeledes har vi kontakt til Langeliniehavnen for at mindre både kan lægge til her i ly af bølgerne fra trafikken i havnen. Det er noget vi kan drøfte på generalforsamlingen om vi har lyst til at deltage i.

Og så er der jo Kaffekoppen. 2015.

Bestyrelsen syntes det er en god ide hvis vi , ligesom , sidste år deltager i Sundtolds markedet i Helsingør. Helsingør vil blive glade hvis vi gider deltage og de lokker igen med gratis mad og andre gode ting. Om vi skal deltage og om vi eventuelt skal sejle en tur på havet ud for Helsingør, bare for lige at lufte sejlene kan vi jo også tage op på generalforsamlingen. Skulle jeg i den forbindelse lige minde om at Generalforsamlingen er den 31 Marts kl. 19:00 på Svalan. Program følger senere.

Så er Donnawood blevet solgt. Jess fortalte at de nu er blevet enige om prisen. Skibet skal til Grønland . Det skal være sådan et ekspeditions fartøj, som mærker hvaler og studerer dem. Om hun skal ligge i Reykjavik eller i en Grønlandsk havn er endnu usikkert.
Jes fortalte endvidere at fremover vil havnen kun have træskibe liggende fast i yderhavnen. ( på solsiden ) Hans glasfiberbåd bliver smidt over på den anden side. Inden havnen havde taget denne beslutning havde de dog givet en Kuf lov til at blive fastligger, det skulle ifølge Jess blive et restaurant skib. De andre skibe som ligger derude bliver liggende som de plejer.

På vandfronten er der også foretaget nogle vigtige ændringer. Det berører ikke jer, men jeg kan fortælle at der nu er sat en luft studs på, så Kommunen eller havnefogeden kan sætte en kompressor på, så vi er sikker på at der ikke er vand i rørene.

Næste TS medlems møde bliver afholdt i København og kommer til at foregå i og omkring Nyhavn`s skibene, derfor vi jeg undtagelses vis skrive programmet ind under arrangementer. Det er d. 7 og 8 Marts .

Jeg erfarer nu at jeg af en eller anden grund ikke kan copy paste programmet , så i må læse om det i TS. Sorry

Så lige to rettelser. Jeg var så optimistisk at skrive at vandstanden under Egon var ca. 85 cm. Nu da vandstanden er vendt tilbage til normalen har jeg målt forskellen . Den var 115 cm over normalt, og Elmålerne klarede det til ug.

Sidste mindre rettelse er at det er dykkerklubben Helgoland, der slår katten af tønden til fastelavn. Og det er stadig 15 Februar kl. 11:00.

Husk at tjekke tider og sted omkring vores arrangementer , under rubrikken Arrangementer. Mange tror at jeg skriver det hele her under sidste nyt.

11 - 01 kl 8:40

Alt vel hernede. Vinden er nede på noget som føles 7 - 8 sm og i stødene omk. 13 sm så her er fredeligt. Vandstanden er ca 50 over normalen. Larus presenning er fløjet i havet og den ene af Lars fint udskårne bjælker var stukket til havs. Jeg fik dog fat i den med den lange bådshage og skubbet den op på flåden. Egon fortsætter med at lave ballade hele dagen , så der bliver nok brug for at i kikker jeres trosser og spring igennem . Der er blevet hevet godt i dem.

11 - 01 kl. 03:30

Ingen forandring. Alt ok.

10 - 01 kl. 23:15

Så kom der en halv time med vind . En stiv kuling drønede ned gennem Nyhavn , men som de andre gange så det ser ud til at vi klarer frisag endnu en gang. Vandstanden er stoppet på omkring 85 cm. Fortsat god nat , prøver at få lidt søvn. Tjekker igen næste gang når jeg skal op og tømme posen for brugt kaffe.

10 - 01 kl. 21:00

Vandstanden er faldende, ifølge DMI / KBH havn har vi været oppe på 1 meter og 5 cm. Vinden er stadig hård , men når man går oppe på land føles det ikke som mere en kuling. Drogden melder om 21 sm. og der er stadig nogle enorme vindstød. Og så har vi stadig strøm i systemerne hernede. Alle skibe og presenningerne er ok.


10 - 01 KL. 19:15

Ingen forandringer hernede, skibene ligger meget højt så vinden rigtig kan få fat i presenningerne. Jeg vil tippe på at vi er omkring 75 - 80 cm over normalen. Ifølge DMI vil vandstanden ligge der eller højere det næste døgn. Så får vi testet de nye el installationer. Ifølge elektrikerne skulle boksene var vandtætte, hvis de ikke er det ryger strømmen og så må de se at få fikset det.


10 - 01 kl. 17:00

Kl 16:00 blæste det 23 sm v. Drogden , nu er vi nede på 18 sm så der håb forude, vandstanden stiger stille og roligt den er oppe på 50 - 60 cm. over normalt. Alle skibene ligger og hygger sig i bølgerne, det er kun vores flåde , som Lars har lånt , som er kommet i klemme under hammeren. Det er ikke muligt at komme ned og få den fri, så vi må krydse fingre for at den holder. Jeg har ringet til Lars.

10 - 01 kl 13:20

Nåh så kom vinden , det er nogle gevaldig vind stød som trækker godt i presenningen. Vandstanden er pt ca 50 cm over normalt så det kan da godt gå hen og blive alvorligt. DMI / havnen mener vi kl 18:00 skulle nå 1 meter over normalt. Alle skibene har det fint.


10 - 01 9:00

God morgen, til ca. 15 cm forhøjet vandstand og en blæsende vind på ca 4 sm. Nu gider jeg snart ikke skrive noget om DMI varsler , før de lover tyfon. Jeg tror faktisk at de forveksler sekund meter skalaen med Beaufort-skalaen. Nåh vi kan jo bare grine og være glade for at vi bor i lille Danmark.

ps. Det skulle blive blæsevejr igen i dag.

http://www.baadmagasinet.dk/nyheder/nyheder/kort-nyt/22135-oresundsugen-bliver-genoplivet/page

Er det noget vi skal deltage i ? Har du lyst til at komme til mødet kontakt Annette ( Lotte Brinch )

10 - 01 kl. 01 45

Alt vel her i Nyhavn, ved ikke rigtig hvor det blæser, men her er der ikke nogen vind.


09 - 01

Endnu en omgang blæsevejr er på vej ind over os. Det er allerede anden i år, så det må vel betyde at det bliver et dejligt sejler år. Jeg er på vagt på kajen senere på aftenen og giver en melding hvis der er noget at skrive om. God weekend.


201501 - 01 kl. 3:00

Så kom vi igennem nytårs løjerne, og helt uden skader. Hvor skønt. Fyrværkerierne var igen mindre end sidste år. Det var stadig overvældende men slet ikke som for 4-5 år siden. Folk opførte sig eksemplariske og var hverken stang stive eller dumme. Hatten af for det. Nyhavn er ikke blevet kedeligere , men menneskerne syntes at tænke sig mere om. Vi så kun et par stykker af de farlige varmluft ballonger som sidste år antændte huset. Af udryknings køretøjer hørte jeg kun en enkelt omkring kgs. nytorv. Fortsat god Nytårs aften, jeg tørner ind nu. Der er stadig gang i festen på skibet Larus , så de har nok ondt i håret i morgen. Godt Nytår til alle læsere på denne side. Eventuelle stave / taste fejl kan i takke Tuborg for.

31 - 12

Bare et enkelt ønske om et godt Nytår til alle som følger med på siden og alle der ikke har mulighed for at komme på Wotan KL. 11. Hilsen Jimmy


24 - 12

Så blev det endelig d. 24 december, og for mange bolværks matroser,dæksdrenge / piger af den yngre alder, er det tid til at se det sidste afsnit af julekalenderen i Dragør. Jeg har i et stykke tid, nogle år tilbage boet i Dragør og tænkte at nu hvor Dragør er blevet verdens berømt i Danmark, så har de sgu nok pyntet op til en rigtig hyggelig jul. Men nej, hvis i syntes af jul i Nyhavn er kedelig, så tag til Dragør.

Knud og Lis fra kutteren Tilde har planer om noget fælles sejlads efter pinse stævnet 2015. Læs mere om planerne her. http://www.thilde-holbæk.dk/side.asp?Id=209503

Klabautermanden har her i Nyhavn muntret sig godt i den forløbende måned . Næsten alle halmballerne er blevet splittet og en hel del jule træer er forsvundet op i den blå ( læs grå ) luft. Her fra havne kontoret skal jeg, her på falderebet , lige huske at ønske alle en rigtig dejlig jul. Vi ses vel på Wotan d. 31 ?

Fra normalt velorienteret kilde , forlyder det at Canaltours har meldt sig ind i TS, det kan vel heller ikke undre nogen, de er jo om nogle " ældre bevaringsværdige brugsfartøjer", måske ikke bevaringsværdige og ikke ældre, men brugsfartøjer er de vel. Velkommen i klubben.

Klabautermand,
overnaturligt væsen i skikkelse af en lille mand, der bor på sejlskibe. I nordisk tradition kaldes han hyppigst for skibsnissen. Han hjælper til, når et nyt skib skal bygges, og han kalfatrer det, dvs. tætner det ved at stoppe revnerne med tovværk og bestryge det med beg. Han kommer om bord skjult i en af de træstammer, som skibsbyggeren har udset sig.13 - 12 kl. 08:30

En skøn fredelig morgen, alle skibene ligger fint og trygt.

Københavns kommune har i onsdags afholdt et borger møde omkring broerne, er der nogen der ved noget ? Det eneste jeg har kunne opspore, er at broerne bliver åbnet hver time, men det er jo et meget difust. Ved ikke om det er hele døgnet eller hvilke broer der er tale om. Ring gerne hvis i vil dele jeres viden.

Lidt til ører og øjne. https://www.youtube.com/watch?v=mnk0KjWxgMA

god lørdag.

13 - 12 kl. 00:13

Ingen kedelige nyheder, vinder er nede på 5 - 8 sm. Så det er tid til at finde stik køjen. Vi ses.


12 - 12 kl 22:45

Alt vel. Vinden aftager støt stille og roligt. Samtidig bliver der længere imellem de hårdere vindpust. Middelvinden er lige nu omkring 11 - 13 så DMI `s orkan varsel var heldigvis ( igen ) en fuser. Sov godt.

12 - 12 kl. 21:00

Alle skibene ligger og gynger. Vinden er efter DMI på sit højeste . Drogden melder om gennemsnits vind på 21 sm. Her kommer vinden fra Kgs. Nytorv og den er vel på 13 - 15 sm. I stødene kommer den nok op på de 20 - 22 sm. Men til vands er der ikke nogle problemer. Heller ikke med presenningerne.

På land ser her herrens ud, de "hyggelige" halmballer er i den grad spredt og juletræer er væltet. Boderne ser ud til at klare sig, en enkelt grangren er løsnet og et par vindskeder. Så gå i bare til køjs, jeg laver en opdatering v 22:30 tiden.

12 - 12

Hvis du ikke har hørt / læst endnu, så varsler DMI denne gang vindstød med orkan styrke, det vil sige over 30 sm. for Københavns området. Det skulle toppe sent i aften , og aftage fra midnat.


10 - 12

Bare til orientering, alle skibene har det godt og alle burkaerne er på plads. Det blev ikke så slemt som de fleste regnede med, men der var da godt gang i vejret. Næsten alle juletræerne er blæst a h til, stole og småting er fløjet samme vej.13 - 11

Det er nu lykkedes at få kontakt med Nyhavns erhvervs forening. De beklager meget at vi er blevet overset , men pga. det er første år de står for arrangementet og der er stjålet / fjernet adskillige stumper fra lageret hvor skurene står, har det hele været meget stresset. Nu står det der , men er der noget der er helt tosset , vil de gerne forsøge at flytte lidt på det. Næste år vil de tage kontakt med os, så vi kan undgå småfejlene. Boderne åbner fredag.

Bådteateret skal på værft i Gilleleje først i næste uge.
11 - 11

Som i nok har bemærket, er jule boderne sat op.Erhvervs foreningen har i år valgt at ignorere det ellers gode samarbejde vi har haft, med hensyn til hvor boderne skulle stå og hvordan opsætningen af lys skulle være. Jeg har intet hørt fra dem, så er der noget at klage over, må i jo prøve at finde en og klage til.

03 - 11

Så er der gode nyheder angående julefrokosten. Se under arrangementer.
28 -10

Så blev elektrikerne færdig med at skifte strøm boksene. Alle skulle nu gerne have strøm , men for en sikkerheds skyld syntes jeg det ville være en god ide hvis i alle kontrollerede jeres skib, samtidig kan i jo lige kikke på fortøjringerne. På nogle af skibene har fortøjringerne været løsnet, for at de kunne komme til at arbejde.
Alle har nu fået en ny tæller, med indbygget HFI , så ryger strømmen hos dig , skal du lede efter fejlen på dit eget system. Der har de sidste par år været lidt brok over at " nu er strømmen igen gået " det kan ikke være hos mig !. Det skulle være slut med det nu. :-)
Kim. Svalan plejer at bruger 380 volt, hvis du forsat vil det skal du skifte stik. ( jeg har ikke gjort det , hvis i havde lavet om på noget nede om læ. )
Og bare til info . Så er de første broer på Chr. Havn siden monteret, så tjek lige om broen er lukket eller vil blive lukket inden i sejler derind.


15 -10

Fra på Mandag d. 20-10 må man forvente strøm afbrydelser

21 - 10

Så blev første elboks færdig, meget flot arbejde.

I går ankom Havgasen, hun skal ligge her hele vinteren. Havgasen ligger uden på Larus.


20 - 10

Elektrikerne startede i dag på renoveringen af strøm systemet. Da Wotan ligger alene har de valgt at starte her, og det var nok meget godt, for forudsete problemer plejer at dukke op når man mindst venter det. De troede de kunne nå 2 kasser hver dag , men i dag nåede de kun en halv. De nye bokse, samlekassen og de 3 stik kommer til at sidde mellem den øverste hammer og bolværkets kant ( den hvor folk sidder på ), så når det er færdigt skal vandstanden stige til op over gade nivo så vi skulle være sikret mange år fremover. Vi kan jo kun håbe de får ret.


15 - 10

Så kom den opringning fra elektrikeren vi har ventet på. Vi starter på mandag med at renovere el systemet.

12 - 10

Så blev der holdt broprøve 7 brofolk og 2 spærremænd. De fleste kom fra Gasen som nu skulle være i stand til at klare sig selv.

Selve broen er der ikke noget nyt. Elektrikeren som skulle have skiftet start nøglen har stadig problemer med denne. Problemet er at der render 250 volt igennem kontakten og det er de færreste kontakter der kan klare denne styrke. Så ind til videre må vi klare os med den sædvanlige lille nøgle.

Navnene på de nye folk bliver skrevet på hjemmesiden, så vi også kan bruge dem.

09 - 10

Det ser ikke ud til at broprøven på Lørdag bliver gennemført. Ind til videre er der kun deltagere til Søndag.

Og så til dagen glade nyhed, vi kommer alligevel ikke til at tørste på fredag... Læs her: http://www.aok.dk/byliv/vinskib-sunket-men-vinen-er-bjerget-til-smagning


08 - 10

Så er der billig vin i Sposbjerg. http://www.tv2fyn.dk/article/483054:Se-video--Saa-fik-Skibet-asfalt-under-skroget

07 - 10

Øv http://ekstrabladet.dk/112/article5141418.ece

http://www.fyens.dk/langeland/Lastet-med-vin-Kendt-traeskib-sank-ved-Langeland/artikel/2585284


06 - 10

Broprøve på lørdag og søndag kl 10:00 på Wotan

Så fik jeg afholdt et møde med Søren fra kommunen, Han syntes det var ok at afholde et brokursus for Gasen og andre eventuelle interesserede. Så 11 - 10 og 12 - 10 kan vi mødes på Wotan kl 10:00 . Er du interresseret ring til mig Jimmy.

Søren kunne envidere fortælle at der er givet grønt lys for renovationen af el arbejdet på kajen. Det bliver en blandings løsning , men i grove træk bliver alt udskiftet og både målerne og stikkende bliver flyttet op over den øverste hammer ( ligesom boks 1 - 5.)
Der vil dog nok gå et par uge før de starter. De venter på de vandtætte samlebokse.
Han lovede også at kikke på de rådne døre og udsugningen i brohuset,

Søren El har i dag udskiftet nødstop knappen og repareret panelet. Han fortsætter i morgen med at udskifte bro nøglen i panelet.


01 - 10
Kommunen har aksepteret prisen på renoveringen at vores el. , så elektrikerne starter mandag på projektet. At det bliver mandag skyldes en omfattende renovering og optegning af Knippelsbro. Elektrikkerne skal være færdig på fredag , for der begynder de at splitte broen ad. Vores egen bro ter sig også mærkeligt, Disse problemer vil der også blive kikket på på Mandag.

Hvis problemerne med vores bro bliver løst, på Mandag, Kunne jeg tænke mig at afholde en lille broprøve for besætningen på Gasen + dem som lige trænger til en opfriskning, Lørdag eller Søndag efter kulturnatten. Gasen holder arbejds weekend der så for dem ville det være super. ( 11-10 / 12-10 ) mere følger mandag.

Til jer der har lov til at betjene broen. Vær obs på at blinklyset stopper efter nøglen er taget ud. Hvis ikke, sæt nøglen i og prøv at tænde systemet og sluk det igen.

Har du problemer med at få systemet igang , så er det helt sikkert at det et nødstopknappen der er aktiveret.
Tryk nødstopknappen helt i bund, hiv den ud igen og gå i brohuset tryk reset efter nødstop.

Er du i tvivl så ring til mig Jimmy 2165 8375.


20 - 09

Det blev en vild fredag aften, men heldigvis slap vores skibe uden skrammer. Det gik kun ud over Gedser rev, hvor en flok mennesker forsøgte at få jollen i vandet. Det lykkedes næste. Så nu hænger jollen i vandet, på siden af Gedser Rev. Er der nogen der har et nummer til National museet så giv dem et ring..

19 - 09
Jeg har fået melding om at Havgasen blev påsejlet 2 gange medens den lå¨uden på Larus. Det var lørdag d. 6 - 9
jeg ved ikke hvilken af turbådene det var.

Nogenlunde samtidig blev Stenfiskeren påsejlet da den lå udenpå Svalan. Det var en fra Strømma, Samir har selv taget sig af det.

Her er så lidt information om inderbroen http://www.information.dk/510009

07 - 09
Broen kan ikke åbnes 14 - 09 kl. 10:00 - 14:00

Så er der sat opslag op i gaderne omkring endnu et løb over Nyhavns broen. Det hedder Powerade og afvikles Søndag d. 14 September kl. 10 - 14 :00
Så vær opmærksom på at broen er spærret i dette tidsrum.

Svalan fylder i denne weekend 90 år , stort tillykke med dagen.

03 - 09

Sent i aftes prøvede et par unge piger at løsne Frigga, for at sejle deres badedyr en tur. Badedyret hang i kæderne på Birgitte H og da de blev råbt an blev han så forskrækket at han faldt ned på flåde og de tog alle flugten.

Så er det i denne weekend at Fejø båden kommer med frugt. De ankommer kl 10:00 lørdag. De vil som tidligere år ligge nede ved Nyhavn 17.

31 - 08

Så lukker og slukker vi August med maner. Det regnede så voldsomt at mine 10 l spande rendte over , gaden lignede en sø og vandet i havnen ligner her til morgen en mudder pøl. Værste gik det ud over Nyhavns Cafeen , Klods Hans, Badehotellet, Hereford og Øl og grill de står alle under vand. Skibene har det fint. Ifølge radioen er der faldet 100 mm i nat og der er ikke udsigt til at regnen stopper lige med det samme. Måske var det en god ide at tjekke under læ.

29 - 08

Lidt supplerende oplysninger til et par uheld i havnen. Først ham der faldt ned på Haabet 20-08. Taget fra Gasens hjemmeside af Arne G.

Efter at Gasen blev forladt af jer andre i aftes, samtidigt med at jeg og Daniel lukkede og slukkede, faldt en fuld mand fra kajen ned på vores naboskib, bevidstløs og med en 7cm flænge i baghovedet. Kæmpe abeshow med alle hans prol-veninder og kammerater der prøvede at hjælpe ham, ambulancen var der hurtigt til at fiske ham op. Men fuck af et show.
Jeg har forsøgt at skure det værste af blodet væk fra dækket + Gasen ofrede et viskestykke til den fulde, dumme mands sår i knolden.
Bare lidt lørdag morgen random info. Dont mind the blood!

Og så til uheldet med Spurvens jolle. samme dag

Ifølge den unge mands egen forklaring, så havde hen opdaget at nogle af hans kammerater havde løsnet vores arbejdsflåde. Da han opdagede at flåden var ved at stikke til havs, løb ham og en kammerat ud på Spurven for at stoppe flåden. I deres iver sprang den ene op i jollen , men ophænget kunne ikke holde til den vægt. Ærgerligt for ham / dem for der har i dag været en bådbygger fra Dragøg , han anslår skaden til 10 - 15 000.

28 - 08
Et lille genkik på sundtoldsmarkedet. Det handler ikke så meget om skibene , men de sidste 10 sec. er vi med.

https://www.youtube.com/watch?v=YNohRSMUvjo&feature=youtu.be

27 - 08

Der er Maritimt stumpemarked i Dieselhouse d. 21 September.
Diesel house ligger på elværksvej 50 københavn sv.
Det er muligt at få en stadeplads hvis man vil sælge noget. . ring til Ernst Lasson 20 23 95 40

Her er en hilsen fra Helsingør...

Kære alle
Tusind tak for en herlig week end.
Vi er utrolig glade for jeres støtte, uden jer,…..
Vi håber samtidig at I har nydt vort initiativ med at få skabt en stor begivenhed her i Helsingør.
Der kom mere end 8.000 besøgende mod 4.000 sidste år, så vi er på rette vej. Markedet vil altid finde sted ,den næstsidste week end i august.
Vort håb er, at I har opdaget, at vi “fedter” kraftigt for jer i håbet om et fremtidigt godt samarbejde.
En stor tak skal lyde til dig Ingelise, godt gået!
Her fremsendes en video på 14 minutter fra i lørdags.
Morten vil du videresende til smakkejollerne?
Vi ses.

På Sundtoldsmarkedets vegne
Knud Thatt

26 - 08

Vi har fået besøg at Cruiser, som skal ligge her til 2 September.

Cruiser er en Spidsgatter bygget som kopi at en Colin Archer og på fartøjs listen står den angivet som lods skøjie.

Så er alle hjemme igen fra Helsingør
Ca. halvdelen af de store skibe kom fra Nyhavn, så vi blev vist frem for en masse nye mennesker. Kommunen var begejstret og vi blev rost til skyerne, med håbet om at vi kom tilbage til næste år.
Helsingør er en dejlig by , det er bare synd de ikke har forstand på sejlads. Havnen er et turbulent område som ikke levner skibene mange chancer for at ligge roligt og sikkert. Ærgerligt de ikke har rådført sig med en sømand da de renoverede havnen. Arrangement lederen fortalte os at i østlige vinde var havnen umulig at anløbe for os, så de var lykkelige for at vinden stod i syd vest.
Selve arrangementet var der ikke noget at klage på, både mad og toilet forhold var super. Skipperlaugets arrangement om fredagen var også super. ca. 50 folk fra skibene mødte frem og der blev grillet og drukket hele aftenen.
For mit eget vedkommende sluttede hele turen om Mandagen og vi sejlede først hjem med Alvur. ved 14 tiden. Tak til alle der deltog og var med til at skabe den gode stemning .

Tak til Københavns havn fordi de hjalp os med strøm , nede ved Bornholmerknasten. Det var vi nogle stykker der nød godt af.

Og sidst men ikke mindst, jeg har nu fået lovet at vi bliver kontaktet af folkene bag Ironman løbet meget før næste år. De har forstået budskabet om at man ikke bare kan lukke Nyhavn af for os sejlere uden at advare skibene i god tid.


Der er Ironman løb den 24 - 08. Det betyder at broen ikke må åbnes mellem kl 07:00 - 23:00

22 - 08

Som skrevet tidligere , er der gratis havneplads nede ved Bornholmer knasten i havnegade. Morten fra Kbh havn vil forsøge at rigge noget strøm til i morgen, men han var ikke sikker på han kunne nå det. Han ringer besked i morgen. Dem som lægger sig i yder Nyhavn vil blive bonget for havne penge.

20 - 08

Spurven`s jolle blev i går ødelagt. 2 - 3 unge mennesker hoppe hen over Wotan og ud på Spurven. De satte sig op i jollen enten for at sætte den i vandet eller også var det bare i kådhed pga af lidt for meget øl. Resultatet var at det forreste ophæng i jollen knækkede og jollen røg halvt i vandet. Knud og Lis fra Tilde så det og tilkaldte mig. Knud kunne udpege de 2 og vi fik navnet på den ene. Robin kom og ringede til politiet. De bliver nu tiltalt for gade uorden og har erstatningspligt . Hvis de ikke betaler bliver de tiltalt for indbrud og hærværk.

Tilde a Holbæk er på besøg , de sejler med til Helsingør på Fredag. De sejler fredag kl 9:00
Wotan sejler kl 11:00 og Lotte Brinch sejler med de andre kl 13:00For et par dage side faldt der en mand ned på Haabet ( Daniels , det blev set af mange mennesker på kajen. Der blev tilkaldt en ambulance som tog hånd om sagen.19 - 08

Til orientering....

Fredag kl 13:00 sejler Svalan , Ma-Ri , Anne Marie , Alvur og Fane ud. Wotan sejler ud noget tidligere.

15 - 08

I dag var det så Hyrdinden ( strømma ) som var inden og ramme Stenfiskerens nye fendere, det var kl 13:20. Godt wahine ikke ligger i havnen lige pt.

08 - 08

En trist uge er ved af slutte. Natten til søndag fik Donnawood gennemrodet skibet og bla. forsvandt kasseapparatet med lørdagens omsætning. Midt på ugen røg en fuld mand ned mellem kajen og Bådteateret, hele den samlede styrke fra brandvæsenet rykkede ud og fik ham hevet i land. I går nat faldt endnu en fuld mand i vandet , ved Donnawood. Dykkerne fandt ham og forsøgte forgæves at genoplive ham. Han blev 32.


d 24 - august må broen ikke åbnes fra kl 8:00 - 23 :00. Morten fra havnen har givet os lov til at ligge i havnegade gratis. Han mener det er smartest at ligge så langt henne ved bornholmer knasten som muligt.

Samir har lavet en aftale med Strømma, pga de mange kraftige påsejlinger som de har lavet, vil de enten lade forsikringen ordne det eller også kan kan få 2 skibsbyggere i 2 dage til at udbedre de skader han vil have lavet. Der er lidt ekstra i posen, bla har han fåret flere fendere. Det hele er ordnet i en god tone. Tirsdag ankommer de 2 skibsbyggere for at besigtige skaderne, derefter beslutter Samir sig hvilket af forslagene han beslutter sig for.

Og så er Svalan endelig kommet hjen , nu næsten ikke utæt mere. ( de var 4 gange på land i klintholm )

Og så til sidst. Hvis du skal gennem broerne ( Knippelbro, Langebro og bryggerbroen ) skal du bare email 2 dage før, så er de friske, men det er klart at jo før de får besked jo bedre. De skal trods alt skaffe folk som skal betjene broerne04 - 08

Til orientering.....

Arrangørerne af ironman vil have at vi holder broen lukket søndag d. 24 august. Det er den dag hvor skibene kommer hjem fra Helsingør. Lukningen skal vare fra 07:00 til 23:00. Jeg har forespurgt om vi ikke kan lave en åbning lidt tidligere , folk skal jo på arbejdet næste dag, det var de ikke særlig begejstrede for, men ville vende tilbage. De t gjorde de ikke , men klagede til kommunen. Så kommunen ringede til mig i går. Efter en længere snak blev vi enige om at snakke sammen igen i dag. MEN vær forberedt på at i ikke kan komme ind søndag, jeg er 99,9 % sikker på at de ikke giver tilladelse til en tidligere åbning. Jimmy.


02 - 08
1 august var det så netto båd nr. 11 som under indsejlingen påsejlede Wahine. Carsten påtalte det til båd føreren. Under udsejlingen undskyldte føreren af netto båden det skete , men glemte åbenbart at styre så han ramte Wahine igen med bagenden af båden. Utroligt hvor dårligt de bådfører sejler.
Så er jeg blevet kontaktet af arrangørene af ironman, de vil have broen spærret d. 24 august . fra 07:00 til 23:00 . Jeg har gjort opmærksomt på at vi venter 5 skibe hjem, den første kl 12:00, så det kan vi ikke gå med til. Jeg har forsøgt at få en aftale igennem kl 21:00 så folk kan komme hjem og på arbejdet, dette kunne de ikke godkende. De mener at vi bare kan sætte os op i nyhavn og drikke øl, mens vi venter på de kan blive færdig. De vil vende tilbage.

Fane er på vej hjemad , de forventer at lande kl ca. 16. søndag.

Mandag kommer der et vikingeskib på besøg et par dage. tidspunktet er ikke helt klart, da de sejler for sejl eller også roer de.

30 - 07

Så kom Lotte Brinch hjem.


28 - 07

Jeg er blevet kontaktet af ECCO Walkathon, de beder os om at holde broen lukket, søndag 31 august mellem kl 12:00 - 15:00.

Gasen er nu også vendt hjem til Nyhavn.


26 - 07

Så vendte Anne Marie hjem fra sit sommertogt, det blev lidt kortere end beregnet , for de har vist været lidt uheldige med både det ene og det andet.


25 - 07

Fantastisk, Ma-Ri havde lige lagt til kaj i Nyhavn , efter sommer togtet og bang så blev hun påsejlet. Prøv lige at forstå, Ma-Ri ligger helt ind til kajen. Svalan er ikke hjemme så der er oceaner af plads til turbådene. Den ældre bådfører , Arne , henvendte sig selv og var meget ked af det , Det er vist første gang en Netto båd fører henvender sig til os , så hatten af for det, men det hjælper ikke rigtig på problemet. Der bliver flere og flere påsejlinger , enten pga de 2 selskaber ikke kan samarbejde eller også fordi bådførene ikke er deres job voksen. Kunne det være en ide at tage den store knyttede næve frem og simpelthen melde dem til søfarts styrelse og sende en kopi til kommunen. ?
ps. det var nettobåd nr. 8 og det skete kl 15:00.

Pg så et lille suk til jer. Når i ser påsejlingerne, så noter tiden og båd navnet / nummeret. Og lad jer nu ikke nare , det ene nr. er passager antallet.

20 - 07

Her er lidt til Nyhavns foreningen. og vel nok også til skipperlauget. Som jeg forstår meningen , er den overordnede plan ( for os ) at smide liva 2 ud af nyhavn, og bortset fra at de kalde vores skibe for husbåde , så står de lidt længere nede " DER KAN IKKE VÆRE KONTOR ELLER BOLIG I HUSBÅDENE " Det med bolig var vi godt klar over , men at der heller ikke må være kontorer, har jeg aldrig hørt før. Jeg tror de giver os en hjælpende hånd, med at få smidt Liva 2 ud.

http://www.kk.dk/da/om-kommunen/indsatsomraader-og-politikker/byplanlaegning-og-anlaeg/byplanlaegning/lokalplaner/lokalplanforslag/nyhavn-og-gammelholm

En gammel kending snuser for tiden rundt på Wahine. Sten`s første forsøg på at få flere nye ind i skibet er slået fejl. Så nu gøres endnu et forsøg. Det er såment vores alle sammen`s Carsten Tai / Spurven som render rund med luppen og undersøger Wahine.

19 - 07

Og så igen lidt om vores vogtere. Det var her til aften, at 2 unge mennesker havde indtaget Wotan med deres Take away øl. Maria opdagede det og var på vej over for at smide dem væk. Det var slet ikke nødvendigt, for en ret stor ung mand , som sad på kajen, svinede dem til og truede med at tilkalde politiet. " jeg kender tilfældigvis skipperen og det i laver kan sidestilles med indbrud !" Og hu hej vilde dyr forlod de Wotan, slukøret, men en skideballe rigere. Tak igen til en af vores vogtere...

17 - 07

Som jeg skrev bulrede jeg ind i Fyrtøjet i går. Det jeg ikke lige var klar over var at Fyrtøjet påsejlede Wahine dagen før ( 15- 07 ) Det var en af de der strejfe påsejlinger, som " bare " giver en sort streg. Men så er den påsejling da hævnet. :-)

Jeg har iøvrigt haft en længere samtale med Håkon fra Strømma , angående de mang senere påsejlinger. Og han beklagede meget de mange uheld. Han mener dog at de fleste uheld skyldes Netto bådene , som breder sig mere og mere. Han vil igen tage kontakt til Fin / Dennis fra Nettobådene. Jeg har forespurgt om jeg kan få lov til at over være et at turbådenes intro møder. Måske kan man komme med nogle nye tiltag , hvis vi fortæller historien som vi oplever dem som skibs ejere.

16 - 07

Så var det min tur til at lave ulykker i havnen. Under indsejling af Spurven, der som sædvanlig ikke var nem i myldretiden , var vi lige gået gennem broen da Spurven begyndte at sejle baglæns, uanset hvad jeg prøvede på var den låst i bakgear. Der var kun en ting at gøre, stop motoren og advare folkene på de bagerste sæder i turbåden Fyrtårnet. Jollen ragede pænt ind over agter enden af turbåden, men menneskerne dukkede sig. Skipperen på turbåden var lidt overrasket, men gav os en venligt skub i den rigtige retning mod kajen. Da lidt senere havde fået os hevet i land og på plads, henvendte jeg mig naturligvis til plads manden hos Strømma, og det viste sig lidt senere at der heldigvis ikke var kommet nogle passagerer til skade. Der skete ingen skade på skibene. Dagen "joke " frembragte store smil på ufattelig mange mennesker oppe på kajen, jeg blev verdens berømt for en dag . Jimmy :-)


12 - 07

En lorte uge er ved at være slut, Strømma og Nettobådene sejler som kagekone eller det der er værre. Hvis du ikke gider læse de næste mange linier så er her nøgle tallene. 4 påsejlinger på 3 dage, fordelt på 3 skibe. Det er en skandale. Aldrig har turbådene haft så meget plads og alligevel kan de ikke sejle ordentligt. Man kan kun være glad for at de ikke har valgt at blive bus chauffører.

Det hele starter onsdag 09 - 07

Pga min hund kom til skade var jeg på vej hjem fra Fejø. Aldrig så snart var jeg ankommet til Nyhavn før jeg blev ringet op af pladsmanden hos Strømma, Netto båden havde ved middags tid, lavet en kraftig påsejling af Wahine, Strømma havde derefter en meget blød snitte siden påsejling, Vi er velkomne til at komme og få en kopi af videoen.

Dagen efter 10 - 07 Hamrede Netto båden 10 ind i siden på Spurven kl. 12: 42. Han forsatte uanfægtet fremad og påsejlede en anden lille båd. Da jeg en times tid senere råbte ham an og truede med at sende en spand lort i hovedet på ham , blev han lidt underlig. Endnu en time senere kom han hen til Birgitte Helle for at forklare. Han beklagede meget men forklarede at de har en stående ordre om at ringe ind til kontoret hvis de påsejler noget skib , så ordner kontoret det med at kontakte bådejeren. Så han troede at vi var blevet orienteret, han kunne derfor ikke forstå jeg opførte mig så truende. Jeg forklarede ham derfor at INGEN skibe i Nyhavn var nogen sinde blevet kontaktet af kontoret eller af nogen anden fra Nettobådenes stab. Det var iøvrigt ( Direktør )Fin fra Nettobådene som havde bedt skipperne om at ringe hjem. Nr. 2 mand ( Dennis ) i Netto bådene var desværre på ferie så ham kunne jeg ikke få kontakt med. Summa su marum, Ledelsen snyder både sine ansatte og os.

Så kommer vi til d 11 - 07
Strømma`s båd Hyrdinden viger for en indad gående båd og pga. den megen plads sejler de ind til kajen og bakker ind i Wahine. Wahine som ligger uden på Stenfiskeren hiver / trækker så hårdt i Stenfiskeren at lønningen og pullerterne er ved at blive trukket ud af facon. Pladsmanden kom ned til mig og fortalte det og bad mig tjekke skibene. Jørgen var tilfældig på stedet da det skete så han fotograferede det. Det blev til 3 kraftige påsejlinger og et par små slag. Herligt.... Samir har tjekket sit skib, og har meddelt Strømma at han vil på land. Wahine Sten er ikke til at få fat i lige pt. så jeg har lidt svært ved at overskue hvilke skade der er sket på Wahine. Jeg har meddelt Strømma at de må forvente en reaktion fra Sten , når vi får kontakt med ham.

SÅ har Politiet været tilkaldt til Wotan. Nogle unge mennesker havde indtaget skuden og holdt abefest.

Stenfiskeren har politiet også besøgt, En " fuld " mand kravlede rundt oppe i masten. Da politiet ankom kunne Samir fortælle politiet at han var ejer af skibet og at han havde givet tilladelse til at den unge mand kravlede op i masten. I begge tilfælde var det vores søde beboere som havde ringet, for at beskytte vores skibe. Jeg kan kun sige tak endnu en gang for de altid årvågne beboere i Nyhavn.

Fejø ugen er slut og selv om jeg ikke nåede at hilse på så mange derovre, er det min klare fornemmelse at det igen ville blive en succes. Sjælden har den lille Dybvig været centrum for så mange gamle træskibe og jeg tror også antallet af mennesker i den lille havn var ny rekord. Jeg hørte at vi fra TS side var omkring 100 deltagere, små og store. Græsplænen ved siden af havnen var stop fyldt at folk. Arne (Gasen) med frue i camping vogn. Veritas Peter og frue ligeledes i Campingvogn, og flere i telt og så mig selv i Previa´en. At sove inde bag i Previaèn når det styrt regner og tordner giver en helt ny dimension i ens liv.
Inden dette indlæg bliver alt for langt , vil jeg bare sige at mange har fundet ud af at deltage i arrangementet, selvom de ikke orker at have skib mere. Skønt , Alle er selvfølgelig velkomne.
Og jeg kan kun håbe på endnu flere vil deltage næste år...

3 - 07

For et par dage siden blev Stenfiskeren og Wahine sendt en lille tur ud at sejle. Nogle af de søde landkrabber som vandrer igennem Nyhavn ved nattetide , syntes det kunne være sjovt at løsne fortøjningerne til Stenfiskeren. De glemte heldigvis en enkelt som det var forholdsvis let at hale skibene tilbage på plads.

Eric og Annette blev ringet op af Strømma`s pladsmand. Der ligger en pind / planke i vandet , kender i noget til hvem der ejer den ?. De viste sig at være Svalans ny mast som var ude på en svømme tur. Om det har noget med ovenstående historie at gøre ved jeg ikke , men det skete nogenlunde samtidig. Jeg takker på skipperlauget vegne for Strømma`s opringning.

Der arbejdes stadig på broen , men det har ingen indflydelse for os. Det drejer sig om at når broen står åben længe, 30 min og der over, så bliver nogle dimser varme. Resultatet er at broen skal nødlukkes ( og det kan vi ikke gøre selv )
Wahine`s flere ejer projekt er gået i vasken , Sten er ikke så meget i Nyhavn så hvis i observerer noget unormalt ved båden bedes i kontakte mig (Jimmy) så kikker vi på det.

Og så blev det endelig sommer, med der af følgende mangel på brofolk. Det går hårdt ud over besætningen på Gasen, som ikke rigtig har fundet melodien endnu. Vi må hurtigst muligt lave et kursus , så de selv kan åbne broen.
Det sidste var en opfordring til bestyrelsen.

Når du skal ud, ring med det samme og lav en aftale. Også omkring indsejlingen.

God sommer , vi ses på Fejø.


01 - 07

Vi kan ikke længere ligge gratis ude på den anden side af broen. Her i sommer perioden, kan vi kun ligge gratis ude i havnegade. Vi skal stadig huske at ringe til havnen.

24 - 06

Det var så den Skt. Hans aften. Bådene blev traditionen tro trukket sammen, for at bålet kunne være der. Super fedt arrangement , hvor alle sørgede for sig selv. Larus blev trukket 10 meter længere bagud og Stenfiskeren lå uden på, så der var dejlig meget plads på vende arealet.
Næste morgen påsejler Netto bådene Stenfiskeren 2 gange, mens Samir er ombord. Skipperen på Nettobåden mente at "det er jo heller ikke megen plads i har givet os" Vi skyndte os at forhale Larus tilbage til sin plads og Stenfiskeren ind til kajen. Herefter påsejlede Nettobådene begge skibe endnu en gang. En brochure blev smidt hen til os. "Her er et nummer til kontoret ring derover hvis der er sket nogen skade".

Til sidst kl ca 14 hamrede Nettobådene ind i Ma-Ri.

En telefon opringning på nummeret i brochuren " Kontoret er lukket for i dag, "

Men hvad kan man så lære af dette.?

Mere vende plads , giver flere skader ?
Skipperne bliver for mindre forsigtige ?

John-bo har fået fat i Nettobådene, og de beklager meget.

Så kom det sidste skib hjem fra pinse togtet, så nu er vi fuldtallige et stykke tid.

Bare til orientering så er Alvur`s redningskrans fundet og det samme gælder Spurvens flag. begge dele var tilsyneladende smidt i vandet og drevet rundt et stykke tid.


23 -06

Vi har aftalt at fremrykke kaffekoppen til lørdag d. 23/8 og kombinere det med deltagelse i det historiske Sundtoldsmarked i Helsingør, der afvikles fra fredag d. 22/8 kl. 12.00 - søndag d. 24/8 kl. 14.00. Et mere detaljeret program følger under arrangementer.

Skt . Hans

Der tændes grill på flåderne, der placeres omkring SVALAN og MA-RI. Vil du grille med, medbringes egen service, kød til grill, tilbehør samt evt. vin.
LARUS skal forhales inden båles tændes i Nyhavn kl. 22.00.
Skippperlauget giver nogle kasser øl og vand til arrangementet.


13 - 06

Der har de sidste dage været vrøvl med lys signalet på broen. Det har ingen indvirkning på betjeningen af broen, Det er tilsyneladende ovre i boksen ved Bethel der er noget galt. Teknikkerne er tilkaldt.

Og så et stort tillykke til Eric der i dag bestod sidste del af eksamen.

12 - 06


Så gik den Pinse og for ikke at være en sur gammel skipper, så vil jeg nøjes med at skrive at 4 skibe fra Nyhavn deltog. Hvilket jeg syntes det flot. 180 mil hver vej og rive en uge ud af kalenderen er trods alt ikke noget alle kan overskue.
Mens vi tøffede derudaf , skulle grøn koncert have afhold et arrangement. Men heldigvis blev det ikke til noget.

Det eneste skib jeg har fået melding fra er Alvur fik stjålet sin redningskrans.
resten er åbenbart sluppet gennem pinsen uden skrammer.

Så er der en opfordring fra formanden.

Tidligere formand for erhvervs foreningen skal giftes, nu på lørdag oppe ved minde ankeret. Han vil blive rigtig glad hvis vi gider flagr flage over top for ham. Er der problemer med om man kan lide Ole Arboe, så kan man jo fejre hans kone. Det er iøvrigt Allan Mylius Thomsen der skal foretage vielsen. Glæder mig til at se ham iført en præste krave :-)26 - 05

Så gik den uge,

Tanker...

Man spejder op mod himmelen ? bliver det mon regn i dag. Vejrudsigten siger ingen regn de næste mange dage , ingen skyer ingen vind , jeg tager sgu chancen. Lønningen skal males. Slibe slibe polere og til sidst en dejlig glinsende gang maling. Det lykkedes sgu uden de forbandede små ringe af regndråber. 1 time `s tid senere sidder jeg på Spurven og praler med mit dejlige arbejde, pejer og siger se der . Hvad ser jeg så en dejlig Svensk tourist stå på lønningen med en kølig pilsner i hånden " får jeg sæja du har et dajligt skib min ven " sagde han.
Skrid for helvede der er nymalet !!!!
Hva for ska jeg betåle ?
aarh der er nymalet !!!!!
hur mygget.?
Jeg løber hen imod ham og alene farven i mit fjæs får ham til at springe i land. Fodspor over hele agter lønningen Øv øv øv .

1 time senere er der endnu en turist der sidder derude, men lyse bukser på. Da han venligt men bestemt bliver sendt i land opdager han af der er maling på bukserne. Bandende og svovlende står han og glor ned på mit lorte skib.

Og hvad er der så ellers sket i havnen ?

Først på ugen kom Stenfiskeren så tilbage ved egen kraft, motoren er nu fuld funktions dygtig, Det er hans gamle motor de har fået sparket liv i. Så er der nogen der mangler en anden motor så tror jeg at Samir er leverings dygtig.
Samir er nu igang med at lave et nyt ror. Det første projekt er dog at få det gamle af.

Midt på ugen fik Birgitte Helle stjålet sit flag. ( man skal huske at tage flaget ned ved solnedgang )

Jeg havde en snak med besætningen fra Gasen , de syntes det ville være en god ide hvis vi andre også satte vores flag når vi var ombord. De havde ved flere lejligheder set folk på andre skibe , men viste ikke om det var nogen der måtte være der.
De har det samme problem som vi har, de kender ikke os alle endnu, og da det jo gælder om at hjælpes med at passe på skibene , syntes jeg det er en rigtig god ide. Jeg opfordre derfor jeg alle til at sætte flaget når i er ombord, for at signalere at i er velkomne ombord.

En temmelig stor mand havde svære problemer med at komme op af havnen , han havde siddet og drukket pilsnere på kajen, faldet i søvn og fået over balance. Nede i vandet opdagede han at 130 kg er noget af en belastning , især når man ikke kan svømme.
Flere fra Nyhavns skæve gutter fik ham efter 20 min i vandet, hevet ham i land.

Lørdag morgen var der morgenbadning fra Anna Møller, 6 - 8 personer havde indtaget skibet og brugte hende til udsprings vippe.

Det er især nede ved turbådene, Larus og Anne Møller folk bader eller bliver kastet / springer selv i vandet. Det de glemmer er hvordan man kan komme op. Vi kunne godt bruge nogle ekstra stiger nede i den ende.

Jeg har haft besøg at Henning fra Anne Marie , både Henning og skibet har det godt, Anne Marie ligger i Frederikssund og bliver malet, de forventer at komme til Nyhavn snarest. De deltager i fødselsdags turen d. 18 juni.

Jeg havde også besøg af Heino ( fra Twea ) han havde det godt, men var færdig med træskibe. Han huserer nede i de varme lande, ( Burma, kambodia, indien ) Han foretrækker at leve i de uciviliserede lande , hvor man ikke skal betale skat og hvor korruption er en daglig dags foreteelse . Han er ved at opbygge en slags Hostel , hvor unge bag pakkers kan leje sig ind.

Jeg kan så som det sidste tilføje , at jeg efter hjemkomsten fra stemme urnerne , fandt et nydeligt håndsyet flag , ved min nedgang. Det ligner til forveksling Lotte Brinch`s gamle hjemmelavede flag. Men det funger, tak for det.13 - 05

Sparta har netop ringet, ang. broen og vi er blevet enige om at

broen må ikke åbnes mellem kl. 10:00 og 14:00

søndag d. 18 maj


13 - 05

Der har i den seneste tid været et par tæt på påsejlinger og en enkelt racer sejler. Alle fra Strømma, ved en henvendelse til Strømma beklagede man situationerne, det var nye folk som åbenbart ikke havde forstået reglerne herinde. De fik en kraftig påtale og Strømma har arrangeret et par korte møder her i maj, for at følge op på sejladsen i Nyhavn. Så vi skulle i fremtiden undgå påseklinger. Kryds fingre for at de får ret.

Så er jeg faldet over et opslag på en dør her i området. Der afholdes maraton søndag d. 18 maj, og det går selvfølgelig hen over Nyhavns broen. Ifølge sedlen er alt trafik stoppet mellem kl. 7:00 og 16:00. Så derfor skal du nok ikke regne med at vi må åbne broen i dette tidsrum.16 - 04

Broen er igen klar


Efter adskillige prøver er broen igen frigivet, det der lignede en nedsmeltet motor er bare ganske normalt. Måske er det derfor de mener det er nødvendigt af skifte til noget nyere. Hvis vi behandler den pænt kan det være vi får lov til at sejle ind og ud hele sommeren :-)


16 - 04
Morgen besøg på Larus , men de gik pænt i land da de blev bedt om det.

15 - 04

Det var måske en kortvarig fornøjelse at broen virkede, Ved en kort gennemgang i dag af broen , opdagede elektrikeren at motoren , som lige er blevet viklet om, på det nærmeste var brændt sammen. Man har tilkaldt fagfolkene som lavede motoren, for at få deres vurdering.
Men indtil videre er åbning af broen IKKE tilladt


15 - 04

Der har i den senere tid været besøg på flere skibe, det er højst sandsynligt flaskesamlerne der huserer.
På stenfiskeren blev der ud over tomme dåser fjernet en stor el sav.
Skorstenfjeren på sejlede i dag først Larus og bagefter snittede den Haabet`s jolle. Det var ved 12 - 13 tiden ( den var på vej ud )
08 - 04

Broen virker

Så lykkedes det endeligt at få gang i broen igen. Det hele virker som normalt, dog skal vi være mere ops på at stoppe lige så snart klokken ringer. Skal der et stort skib igennem og broen skal åbnes helt , stopper man op ved ringetonen inden man kører broen det sidste stykke op. Man er bange for at broen for for meget fart på inden den rammer øverste stop punkt, hvis man ikke stopper. Jeg skal nok prøve at forklare det lidt bedre , når vi mødes.
Jeg skal bare lige slå fast en gang til at vi SKAL stoppe når klokken ringer.
Hvis broen render over øverste stop punkt, er det ikke sikkert den går ned igen. Dette vil medføre et meget lang reparations tid ( 2 - 3 måneder ) hvor vi så ikke må åbne broen.

Den orange nøgle passer til brohus døren og nøgle boksen. I nøgle boksen hænger der 2 hvide nøgle sæt. En til spærremanden og en til bromanden. Den lille nøgle i det ene sæt er til broen. Den vil sikkert blive udskiftet senere.

Meget af det der er blevet lavet , er reparationer af noget gammel bras. Hvis de skulle have skiftet det hele ud til et nyt system havde vi ikke kunne bruge broen før engang i Juni måned. De nye dele er bestilt, så hen af vejen ( sidst på året ) vil man måske lave nogle perioder hvor broen bliver lukket. Alternativt kunne man også vente på at broen går i stykker eller bliver oversvømmet endnu en gang. Mere om det en anden gang.

Ring hvis i er i tvivl om noget.

Så har elektriker Søren kikket på vores el , med henblik på at afgive et tilbud til kommunen.
04 - 04 kl 13:00

De sidste prøver gik fint , men for at forhindre uheld må jeg ikke åbne broen før en sidste prøve mandag kl 10:00. Hvis , og det satser vi da på , det går som planlagt, bliver broen frigivet. Jeg har fået melding om at Ma-Ri kommer ind , når vi åbner broen. God weekend...
03 - 04

Broen , der vil blive flere prøve kørsler i morgen fredag. Så må vi jo håbe på det bedste.

02 - 04

Her til morgen er broen endnu en gang blevet åbnet, alt forløb tilfreds stillende. Så nu mangler vi bare et signal fra kommunen om at vi må bruge den. Elektrikeren mente der måske skulle køres nogle flere test, for at sikre at systemet virker stabilt.De mangler stadig at skifte låsen til døren, boksen og betjenings pulten....... Men hurra vi er på rette vej.

30 - 03

Så lykkedes det at få broen , både op og ned, og de 2 skibe der skulle på værft kom sikkert ud. Man kan kun misunde Anne - Marie den dejlige tur til Hundested. Det er fantastisk vejr. Stor tak til Kommunens folk der gad stille op tidlig , tidlig søndag morgen.


27 - 03

Broen bliver åbnet søndag morgen kl. 8:00


De bliver ikke færdig med broen før en gang i næste uge, men fordi der er et par skibe der skal på værft og et enkelt der mega gerne vil hjem, åbner elektrikere og mekanikkerne broen for os. Hvis du gerne vil med ud skal du holde dig klar , men der bliver kun den ene åbning indtil broen fungere normalt.

Man regner med at alt bliver normalt i næste uge.

Til jer der vil i Nyhavn på lørdag , siger jeg bare " go fornøjelse " det meste af byen er spærret af på grund af et "se mig" løb . ( læs ½ maraton )

Flåden er i dag blevet malet. ( sort grunding olie maling )

26 - 03

Broen blev åbnet i dag , men ville ikke ned igen. Store trafik problemer. Senere prøvede de igen med lidt bedre resultat. De fortsætter igen i morgen.

25 - 03

Flere test i morgen formiddag, mekanikkerne er optimistiske. prøverne er gået rigtigt godt.

24 - 03

Prøve kørsel af broen i morgen tidlig. Kryds fingre :-).

Natlig besøgende på Birgitte Helle i weekenden, Flaget på Spurven, man havde glemt at tage det ned for natten, er stjålet.

Det er en gammel skik at "stjæle" flaget hvis man ikke tager det ned ved solnedgang. Personen plejer at indformere skibs ejeren om at flaget kan købes tilbage for en kasse øl.

I forbindelse med sanger arrangementet ved ankeret i weekenden, er der afleveret en lille kabel tromle på Wotan. Jeg bruger den lige nu på Birgitte Helle, er der en der savner den ??


15 - 03

Sikken en nat, bådene gyngede lystigt og presenningerne blafrede. Trods det ligger alle skibene sikkert oven vande her til morgen.
Ang. broen , så er der ikke rigtig noget nyt. Elektrikeren venter på printpladerne , men mener at det kun drejer sig om få dage så er alt i orden. Vi må krydse fingre og håbe det bedste.

Der er åbnet for vandet,
08 - 03

Så var det i dag dagen hvor Lotte Brinch skulle i vandet. Em lille flok venner var samlet for at over være søsætningen i Dragør. Alt forløb planmæssigt, så vi kan nok forvente hende hjem i løbet af ugen.
Foråret ramte Nyhavn i dag. 1000 vis af mennesker lagde vejen forbi i det gode vejr.


03 - 03

Jeg fik i morges en snak med dem der laver broen, de kommer søndag morgen og kører nogle test sammen med det almindelige smøre prg. Så der er håb forude...13 - 02

Så er de i gang med vores bro. Motoren er sat på plads og der er sat varme i brohuset så det kan tørre ordentligt. I løbet af de næste dag vil de afprøve de forskellige systemer for at se hvor meget der er gået i stykker ud over motoren.

04-02 20:00

Stenfiskeren flyder sikkert nu, jeg har 2 pumper klar i hende for en sikkerheds skyld. Efter en snak med Haakon fra Strømma , har de ind til videre stoppet sejladsen. Det er simpelthen for farligt for skibene at de skubber rundt på de store isflager i sejlrenden.

Jeg har forsøgt at få kommunen i tale omkring broen, men har endnu kun fået kontakt med Sørens telefonsvarer.

Til påsejling statestikken.
H.C.Andersen Strømma påsejlede i torsdags kl 10:15 Larus. Haakon undersøger hvorfor vi ikke har fået i ring fra dem, da det er en stående ordreat de skal raportere det til ham og os.04 - 02 7:00

Samir`s Stnfisker har det ok , jeg har lige været dernede for at tjekke. Hun tager lidt vand ind , men ikke alarmerende og ikke noget min / mine pumper ikke kan klare.
Resten af Nyhavns skibene har det fint

3 februar

Stenfiskeren var i dag på vej ned på bunden ( igen )

Da jeg tilså Haabet her til middag , lå hun lidt rigeligt langt nede, inden jeg kunne nå at afmontere min maskin lænsepumpe var vande steget til ca, 1 cm fra dækskanten. Så jeg fik våde tæer da jeg endelig fik min pumpe igang. Jeg fik Maria til at ringe efter hjælp hos formanden , som kontaktede falck, her blev han afvist , men hos brandvæsenet fik han kontakt. Mens de var på vej fik jeg monteret endnu en pumpe og jeg kunne se af skibet hævede sig ganske lidt.

Så kom hjælpen, brandvæsenet fik monteret en 6 - 8 tommers sugeslange og på 18 min fik de pumpet 12 tons vand ud af båden. Mine pumper kører stadig , for der mangler ½ meter vand endnu. Tak til brandvæsenet for den hurtige assistance, uden jeg havde det nok taget et døgn at få alt det vand ud.

Samir , det var din sidste ferie , så nyd det nede i varmen.


26 - 01

Så kom isen væltende. Det har længe blæst a h til så det føltes som en Grønlands sejlads her i Nyhavn, egentlig har temperaturen ikke været meget under nul , men det føles som 10 -15 graders frost. I nat var vi så nede på 6 - 7 graders frost , hård blæst og ingen vand i havnen, ja så satte kong frost lige låg på Nyhavn, ikke sådan et hårdt lag is , men alligevel

Der ikke noget nyt om Nyhavns broen , men jeg forsøger at få en snak med de anvarlige på mandag . God weekend

8 - 1

Alt ånder fred og ro, så der er tid til lidt nostalgi.. En gammel reklamefilm om København, også lidt om Nyhavn

http://www.youtube.com/watch?v=p3vxevLuElM

1 - 1 2014

Så er havnen åbnet for mennesker igen. Alt det gamle tag er fjernet og et nyt midlertidigt tag er ved at blive sat op. Alt ånder fred og ro. Fortsat god dag. Jimmy

1-1 2014 16:00

Nyhavn er stadig spærret for nysgerrige folk, mens de arbejder oppe på taget af nr. 39. Det er området omkring Fane - Alvur - Birgitte Helle og Wotan hvor de helst ikke ser at vi løber unødig rundt, men kontakter man folkene og forklarer at man skal nem til sit skib, har jeg endnu ikke haft problemer. Alle skibene er ok så der er ingen grund til at tage herned og drille de arbejdende Falck folk.

1-1-2014 9:20
Alt er under kontrol og ingen skibe blev berørt.

http://ekstrabladet.dk/112/article2185119.ece

1-1 2014 3:00
Nåh , så faldt der ro over Nyhavn. Branden er slukket og fyrværkeriet er stoppet. Politiet er trætte af fulde mennesker , men bliver nu afløst af skades folkene, som kommer og rydder op. Taget er helt væk på bygningen ved BirgitteHelle, ( V Havfruen ) resten slap med skrækken. Alle skibene har det skønt, uden nogle synlige skader. Og vi selv er halv fulde og mætte af både oplevelser og skøn mad.

Bare til orientering , brandvæsenet har styr på branden i Nyhavn. Det er taget på nr. 39 der er gået ild i, men jeg så det ske og Maria fik ringet til brandvæsenet . Der er ingen problemer for skibene.... mere følger
Nu 00:47 det ser ud til at ilden er slukket, men det er set fra båden af, vi må ikke gå i vejen oppe på gaden.

31-12

Så er vi nået til den sidste dag i kalenderen, juleboderne er fjernet og oprydningen er i gang. Det har været et fantastisk år på godt og ondt, 2 storme og et par heftige aftener med mega meget vind har vi overlevet, vores el har været druknet, men er oppe og køre igen, ikke mindst takket være Henrik-Bo som bare kan det der med el. Kim har skaffet stumper hjem fra nettet og har lovet at skaffe mere endnu så vi kan få de fleste af kasserne renoveret. Dejlig stor tilslutning til fælles turene og vores fælles arrangementer og nu til det sidste arrangement i år. om lidt samles vi på Wotan og skåler for det nye år. Og det vil jeg så også gerne sige

Godt Nytår


23-12

Det ligger nu helt klart at , broen ikke kommer til at virke mere foreløbig, det er svært at skaffe reservedele til den gamle jævnstrøms motor så man over vejer at skifte den helt. Med en nyere og meget mere moderne motor kan man sikre sig langt hen af vejen mod problemer. Men nyt er dyrt så lige nu afventer de signaler oppe fra. Et er klart , der er ikke flere på arbejdet i år, så nul åbninger resten af året.

Nøglerne er kommet, men de er ikke færdig med at skifte cylinderne. Så før jeg har afprøvet systemet vil jeg ikke skrive noget om hvordan det virker. Umiddelbart har de forsøgt at lave noget der ligner vores gamle system, men for ikke at forvirre nogle, mig selv iblandt, venter jeg til alt er skiftet.

Lyskurvene er også sat i funktion, men pga. broen er ude af drift kan jeg ikke afprøve om signalerne virker. Det som alle kan se er at de 2 lyskryds er synkroniseret, men jeg tror det er lettere hvis man kan afprøve systemet. mere følger.

En lille bøn, hvis du bliver ringet op af nogle som gerne vil optages i Nyhavn, så er det selvfølgelig meget let bare at henvise dem til mig , men prøv lige at spørge dem om de er medlem af TS, inden du sender dem videre. Jeg er blevet ringet op af husbåde , glasfiber både og motor skibe uden sejl, alle henvist af medlemmer i Nyhavns skipperlaug. Det er sgu ikke smart at sige til folk at det ordner havnefogeden. Meld klart ud hvad vores forening står for. Følgende kriterier er gældende. Medlemskab af TS , Gaffelrigget skib og så skal det være et ældre brugsfartøj.Der skal selvfølgelig også være plads, men Kan man ikke opfylde de 3 første krav, er det lige gyldigt , for så blive skibet afvist. Tak

20 - 12

Det lykkedes i dag for Henrik-bo af få gang i lidt mere strøm. Ved at plyndre og hugger lidt fra vores boks 10 ( som vi aldrig bruger ) lykkedes det i dag at få gang i strømmen ved Svalan og Ma-ri. Samtidig har jeg har tørret, nusset og pylret på systemet så Larus strøm fungerer , Samir Haabet må nok skifte til nabokontakten , pu ha det lyder besværligt. Lad mig prøve på en anden måde . I morgen sætter vi strøm til Larus og Samir Haabet. , Svalan og Ma-Ri er tilsluttet , så det eneste skib der mangler er Haabet ( Daniel ) her må vi nok i første omgang forlænge hans ledninger til en anden måler. Dagen startede eller godt, Søren fra Kommunen havde skiftet låsen på brohus 1 og 2 uden at sige det nogen. Heldigvis havde han en hurtig bil , så vi fik en nød nøgle. Han kommer med ca. 30 nøgler på mandag , så skal jeg bare skrive op hvem der får nøgler , Annette har sendt mig en revideret bro nøgle liste med adresser, så det skal nok gå.

Ang Broen så er det ikke sikkert at den kommer i gang mere i år, men man ved jo aldrig. Gasen har bedt om at komme ud 1-1-2014 men jeg kan ikke sige om vi kan lukke broen op før i sidste øjeblik. Motoren er pillet ud , så hvis den ikke kommer .... tja så bliver det et hårdt arbejde nytårs morgen at løfte broen.

Så er jeg blevet tilbudt job. En hr. Niels Krøyer fra Liva 2 vil gerne have mig til at passe deres " skib " ( Liva 2 ) Jeg har takket nej , for min kærlighed ligger på den anden side af Nyhavn.

Var der mere? ud over at bilen har skiftet farve. Nåh jo Jeg fik jo besøg af Sammy fra Nyhavnsforeningen den anden dag, Han kom trillende med en klapvogn fyldt med godter. Altså ikke et overskudsbarn , men materiale til en hyggelig aften ( måske nytårs aften ) hvor man så kan lokke en uskyldig udseende dame ombord og ..... resten er slettet af sensuren. Jeg vil gerne sige mange tak for den smukke tanke og ( julenissemanden i chokolade med mint smag , er væk ) ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt Nytår.
Og til aller sidst for jeg plejer jo at brokke mig, det kan godt være at jeg laver det mest synlige arbejde her i foreningen , men jeg syntes hele Nyhavns skipperlaug fortjener at blive husket for det store stykke arbejde som kassereren, sekretæren, formanden og Ts repræsentanten laver i det daglige. ( har jeg glemt nogen er det ikke med vilje ) De fortjener alle, fra alm. bestyrelses medlem til formand , en godte kurv .

Jeg håber vi ses til Nytårs kuren på Wotan...

Når nu broen ikke kan åbnes , så vi kan sejle ud og fiske vores Nytårs torsk, så er her et tilbud fra Donnawood. Den 28 - 29 - 30 december sejler de ud og fisker på Donnawood. Prisen for turen , med suppe og skipperlabskovs er sølle 250 kr. Dertil kan købes drikkevarer ombord og.Afgang kl 8:00 og hjemkomst kl 15:00. Hvis du er heldig er det mig der styre dig hen til torsken . tilmelding på info@js-boatcharter.dk med tlf nummer og navn.

Og så var det jo heldigt at jeg havde fået en nød nøgle, for strømmen havde slået fra på Langø. De stod og gloede på døren, med den skiftede lås. Samarbejde er en god ting.


14-12

SÅ lykkedes det at få lidt gang i strømmen. De første 5 el skabe er restaureret. Det vil sige at skibene : Wotan - Spurven - Birgitte H - Alvur - Anne Marie - Fane - Ltte Brinch og Gasen alle har fået strøm igen. De gamle bokse er hårdere ramt Pt. er det ikke lykkedes at få gang i nogle af dem, men vi er ikke færdige med dem endnu. Vi har flere planer som vi vil prøve før vi giver op. Hvis det ikke lykkes må vi nok over veje helt at udskifte de gamle kasser, måske kan vi nøjes med at skifte en eller to til et mere moderne system ( men det koster kassen. mener det er 8 - 10000 pr boks for 7 år siden )

Hvis du mangler strøm så kontakt venligst mig, så vi kan få aflæst måleren ellers kommer du til at betale eventuelt gammelt forbrug.

Angående bronøglerne , så dukkede der ikke nogen op til det aftalte møde. Jeg har heller ikke hørt noget fra dem der roder med broen. Jeg har set de har tømt bro graven for vand og hejst en motor op, så de er igang.11-12

Det går fremad med strømmen, vi venter på nogle reservedele fra tyskland og før vi får dem kan vi ikke rigtig sige hvornår eller om det hele virker igen.
Kbhvn kommunen vil have alle nøgler skiftet , så en system nøgle passer til samtlige broer og installationer. Jeg skal mødes med Søren Christensen i morgen eller fredag , hvor han, sammen med en elektriker vil fortælle mig lidt om deres planer. Men under alle omstændigheder skal jeg bruge navn og adresse på alle bro åbnerne. De vil så få udleveret en ny nummereret nøgle.

Brohuset er tømt for vand i dag, så nu kan elektrikerne komme igang med at se hvor store skader der er sket.

Suger oppe på gaden er i dag blevet tømt for vand, så også her sker der fremskridt. Pissoiret ved ankeret er stadig lukket pga vand.

Lidt løs snak omkring Inderhavns broen, ( den der ligger for enden af Nyhavn ). Det siges at til februar vil arbejdet udbydes i licitation og derefter kommer der gang i byggeriet igen. Selve brofaget der mangler er efter sigende aflyst. Så der er måske håb forude måske omkring årskiftet 2014 - 15 :-)

Og så lidt billeder fra storm aftenen i Nyhavn. ( Måske virker dette link kun til facebook venner )

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152008001762936&set=ms.10152008001762936.10152008002892936.10152008003732936.10152008004387936.10152008004827936.10152008005202936.10152008005717936.10152008006127936.10152008006717936.10152008007142936.10152008007627936.10152008008032936.10152008008252936.10152008008902936.10152008009452936.10152008009932936.10152008010387936.10152008011462936.10152008012252936.10152008012942936.bps.a.10152008001687936.1073741825.818022935&type=1&theater;

8-12

Martin som står for eftersyn af broen , har skrevet til mig at brohuset står under vand. Så indtil videre kan broen ikke åbnes

.
8-12

Lidt flere billeder fra Gilleleje, Uha uha hvor vi slap nådigt herinde.. http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gilleleje/oprydning-er-i-gang-pa-gilleleje-havn/?fb_action_ids=10202529267097061&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B619259021468148%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

7-12

Strømmen mangler vi stadig , men til gengæld er humøret højt ombord på Svalan. Intet kan slå¨os ned, ikke engang 150 cm vand. Strømmen fik vi fra værtshuset over for , maden stod Michelle for og humøret sørgede de 35 sømænd og søkoner for . Tak for en dejlig dag.

Når jeg ikke har skrevet så meget de seneste timer , er det fordi jeg heller ikke har strøm. Jeg har hele dagen forgæves forsøgt at få gang i systemet , men hidtil uden held. Men hvis jeg kort skal opsumere situationen, så klarede skibene det til ug, og strømmen skal vi nok få gang i igen.

En lille rettelse til en tidligere tråd. Fiskeboden uden for Nyhavn er ikke en nybygning, men et gammelt skib som er blevet totalt restaureret.

Lidt læsestof fra Gilleleje.. http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gilleleje/gilleleje-lystbadehavn-smadret-af-bodil/

og lidt fra strandvejen..http://lokalavisen.dk/apps/pbcs.dll/gallery?Site=PL&Date=20131206&Category=UGEBLADET&ArtNo=120609994&Ref=PH&Profile=1265


6-12 kl. 11:30

Så tror jeg vandstanden er toppet, hvor meget er ikke til at sige, ca. 150 cm over normalen. Måleren uden for broen , er druknet og slutter ved ca. 150 cm. Brohuset er også druknet Turbådenes terminal er der et eller andet sted ude i vandet. Tju hej hvor det går. Alle der har været hernede i havnen, står bare måbende og glor. Det er vand vittigt . Men som skibsejer kan jeg kun sige at nu har vi endelig fået den vand dybde vi gerne vil have. og Turbådene ha de er ikke noget problem. The Bridge is very very low today. ...

06-12 kl. 9:45

Øv så er strømmen gået. Vandstanden er rekord høj. På målepinden uden for havne viser den 145 cm. Malerflåden ligger flot op af den øverste hammer. Man har ingen problemer med at stige ombord. Over alt har vi slækket fortøjringerne og sænket fenderne. En melding fra Lotte Brinch som står på land i Dragør. Alt er ok her .


06-12 kl 7:10

Alle skibene er her endnu og der er ikke sket yderligere skader. Vi er nede på en middelvind v drogden på omkring 20 s/m , men stadig meget mere i stødene. Vandstanden er 1 meter over normalen så man kan gå direkte ombord på Haabet, alle andre skibe skal man stige op i.

06 - 12 kl. 3:00
Der bliver længere og længere mellem stødene , men de er stadig voldsomme. Drogden melder 25 sm så der er stadig gang i den. Her føles det som 12 - 14 sm mellem stødene. God Nat til jer . Nu er det tid til nogle timers søvn


06 - 12 kl. 2:00

Nåh der gik lidt længere end beregnet. Svalans presenning var ved at flyve af, så jeg fik travlt. Alle andre skibe klarer det fint. Anders er kommet Maria og jeg til undsætning. Det blæser stadig 20 - 25 sm og i stødene er det vildt. Ikke mere skriveri lige nu , men pas på når i skal på arbejdet for her har det sneet og haglet.

05 - 12 kl 22:00

Vi er her endnu og alle skibene har det fint. Vandet skulle nu have nået sit højdepunkt for i dag, i morgen tidlig kan det godt være at jeg må slukke for strømmen. I følge DMI vil vandet stige til 150 cm. over normen. Det plejer at betyde ca 120 over normalen i Nyhavn og så er det lige før det hele kortslutter. Så hvis i skal have ordnet vandlinien er det i morgen tidlig det er nemmest, så kan i stå på kajen og male den. Spøg til side det er værd at opleve. Der vil nu blive lidt længere mellem info, for jeg vil tage et par timer på øjet. Sov godt. Vandstanden er lige nu på måleren ved brohuset + 90 cm.

05 - 12 kl 20:45

Ikke nogen spændende nyheder. Blæsten aftager stille og roligt, vi er nu nede på omk. 24 sm . Flere af boderne så ellers ud til at blive blæst omkuld , men de holdt , stort set. Juletræet oppe på herre toilettet er, trods 4 stålvire, blæst omkuld. Og hele jule udsmykningen på træerne omkring ankeret er blæst ned. D`Angleterre`s meget flotte udsmykning holdt til blæsten , man havde for en sikkerheds skyld fjernet de store soldater.
Alle skibene ligger herligt og gynger mens vandstanden stiger støt stille og roligt. Vi er pt ca 60 cm. over normen. DMI har her til aften ændret deres forudsigelse til godt 1 meter over normalen ved 22:00 tiden

05 - 12 kl 19:00

Så er her for alvor vind. Man kan næsten ikke trække vejret når man bevæger sig på land. og Nede om læ gynger det a H til. Men trods det holder presenningerne og trosserne. Værst ser det ud for Svalan og Wotan, der står nogle virvler ud for sidegaderne.

Guialanderne på boderne er blæst af flere steder og et par af sidestykkerne er også gået af. Værst er det gået ud over " jul i Nyhavn " Banneret. Stålvieren her revet tishus granit stenene fra hinanden. Brandfolk er igang med at ordne stedet. Drogden melder 31 s/m så hvad kan det ikke ende med . :-)


05-12 kl 18:00

Vinden er taget til og nu kommer der gevaldige vindstød ned gennem havnen. Hvor meget det blæser er svært at sige men det er mere end kuling :-)

Alle skibe har det godt.

05 - 12

Så er Bodil på vej. Mit faste holdepunkt Drogden viser her kl. 14:00 21 s/m fra sydvest. Det hele kommer til at dreje ( ifølge DMI ) fra sydvest og derefter Vest for at slutte af med Nordvesten vinde. Det er de store tal der er fremme. Så har du tid er det måske nu du skal tjekke fortøjringerne. Vandstanden er rimelig lige nu Ca. + 25 cm sidst på natten stiger den nok til omk. + 60.
Lige nu er her " roligt " i havnen
Mere om stormen løbende i løbet af aftenen.

På mødet i går i Kvæsthus projektet kom der ikke så meget nyt frem. Status er / var stort set som ved sidste møde. Projektet glider stille og roligt fremad efter planen. Rep. fra skipperlauget Robin og Arne.


29 - 11

Sidste frist for tilmelding til julefrokosten er nu på søndag, så op af start hullerne
. Se info under arrangementer
Tilmelding til John-bo.. jbn@gentofte.dk eller 28818298


25- 11

En lille film om fiskebådens ankomst til nyhavn http://vimeo.com/79871979


22 - 11

I dag fik Nyhavn for første gang besøg af et flydende badekar. Det er rimelig svært at forklare , men je prøver lige. Det er et flydende objekt fyldt med vand, 6 - 8 nøgne mænd der synger og drikker øl. Vandet er opvarmet af en pejslignende genstand, som sender en skøn røg ud i toppen at sin høje skorsten. Et herligt indslag på en kedelige fredag aften.. http://www.brit.co/the-hottug/

Vores allestedværende sekretær, har fortalt mig lidt omkring fiske boden uden for Nyhavn.
Den kommer fra Hanherred Havbåde i Jammerbugten og er en nybygning af de gamle fiskerbåden på den egn. Skuden /fiskeforretningen skal ligge her permanent og vil blive forsynet med friske fisk fanget af de lokale fiskere i Jammerbugt området. Der skulle ligge et link på Facebook, men det kan jeg ikke finde. Personligt kan jeg kun være over lykkelig for at vi slipper for det store skrummel som ellers var projekteret og byder forretningen velkommen.

Og så et lille suk. Fiskeforretningen er forsynet med en mega gangbro, så folk kan komme ombord. Gangbroen rager helt ud til kantstenen så man skal helt ud på gaden for at komme forbi. Det er blevet en ganske almindelig ting her i havnen at forgængere skal henvises til gaden for at passere skibene, er du i tvivl om hvad jeg mener så kik på Liva 2 og Bådteateret, Gedser Rev og Netto bådene. Stort set hele det nye fortorv kan ikke benyttes. Det er sgu ikke i orden

Og til sidst lidt trylleri .. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106796.ece

21 - 11

Fiske båden viste sig at være en Fiskebod, jeg tror ikke den har fanget en ærlig fisk selv. Det er en sejlende fiske forretning. På siden står der Thorup Strand og hvis jeg ikke husker meget galt så er det der hvor de haler skibene op på stranden i stedet for at lægge dem til kaj. Forretningen er super flot og rygterne vil vide at det er en erstatning for fisketorvet som man ville have lavet. Der vil dagligt blive leveret frisk fanget fisk til forretningen.

20 - 11
Så er der kommet juletræer, til alle de inderste skibe.

I yder Nyhavn er der kommet en fiske båd. Tror at man kan købe frisk fanget fisk her, i jule perioden ?

15 - 11

Så er juleboderne åbnet, så har du brug for en hade gave til svigermor, er jeg sikker på at du kan finde den her.

Gasen anduvede Nyhavn ved 18:00 fredag aften. Velkommen tilbage .

Lidt mere trylleri fra i sommers.. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106770.ece

14 - 11

På bestyrelses mødet i dag blev vi enige om at spørge Michelle om hun ville stå for maden til jule frokosten på Svalan / Ma-Ri .. Deadline mandag d. 2 dec kl 20:00. Tilmelding ring / skriv til John Bo. Yderligere info Se under arrangementer hen af vejen.

I Dag sådan cirka for lidt siden fik Kim fra Svalan serveret en lille dreng. Det forlyder af både Moderen og barnet ( Elias ) og faderen har det godt.
Han bliver så Elias den 2. af Nyhavn.

Alvur vendte tilbage fra Gilleleje, vi sejlede 8,4 forbi Kronborg, på vejen hjem. så undervands behandlingen har været super.

Gasen har meldt sin ankomst i denne weekend. Arne fortæller at Gasen vil blive et forenings skib og for at tiltrække unge mennesker på SU vil de tilbyde aktive unge at blive medlemmer til en fordelaktiv pris. Gasen forventer at blive fast inventar i Nyhavn fremover, hvis det lykkes at få nye medlemmer.

Boderne er nu sat op og fredag åbner juleræset.

De mange planer om juletræer på alle skibe er endt med at skibene langs kajen får et træ, mens resten må nøjes med en kikker.09 - 11

Så kom der 15 store juleboder op på kajen og årets første jule bade brandert var i aftes på vej i kanalen, kun en hurtig kæreste og Maria reddede ham fra at blive våd. Hængende mellem kajkanten og skibet, på vej nedad, fik de 2 i fællesskab hevet ham op på land.

Er du allerede træt af julen så er her lidt fra i sommers.. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106747.ece

28 - 10 kl. 22:00

Der er ikke så meget nyt at skrive om, skibene ligger fint. Vinden er aftaget til en noget mere normal styrke. Jeg var lige inde på DMI ved Drogden kl 17:30 var middelvinden næsten 31 s/m den er nu nede på 17 s/m . Så her er helt stille . På gaden er der også faldet ro på , Alle restauranter har flyttet deres møblement inden døre. Her er stort set ikke et menneske på kajen, så jubii, vi klarede skærene endnu engang :-)

17 s/m lyder måske af meget, men her føles det ikke som mere end 10 - 11 s/m. Sov godt.....

28 - 10 kl. 18:30


Tju hej hvor det går,

Der løber lige nu en orkan gennem Nyhavn og for en gang skyld føles det også som en orkan. Men alle skibe er nu ekstra sikret med extra trosser, så de ligger "trygt " og godt. Men for sa... det gynger rigtig meget. Der er skum på vandet herinde. Men`s jeg kravlede rundt på bovsprydet på Fane, ( det føltes næsten som at sejle ) blæste vinde 25 - 50 stole og borde i vandet. Men jeg fik da sikret Anne Marie med en trosse i land både for og bag.
Mit solsegl røg af H til mens jeg satte en ekstra trosse i Larus.
Jørgen Wotan`s solsegl var også på vej , men det ligger nu i kabyssen.

National museets pram har mistet sin nye udestue. Hele baduljen lettede for en time siden og hænger nu halvt i vandet og halvt op langs siden.
Om Gedser Reb`s afdækning holder er vel nok det store spørgsmål, der var for en time siden tegn på at der kom luft ind under afdækningen.
Jeg har ringet til National museet.

På den anden side af broen, var Shaluppen på vej til Chr. Havn, men er nu sikret med ekstra trosser for og bag.
Sheherashade hang også og daskede , så det kun var et spørgsmål om tid inden den stak af.

Og så er der total kaos på vejene. Politiet drøner rundt, folk er ved af falde i vandet på grund af vinden. Ambulancer pløjer gennem bilmængden, op over fortorv og den gale vej rund om Kgs. Nytorv.

Et godt råd lige nu , Bliv indendøre og læs her på siden.
23 - 10

Nu ved jeg hvad en debatvogn er. Man tager en gammel pølsevogn , tømmer den for alt og sætter en plastik dims op på disken med spørgeskemaer. Ved siden af sættes en pap æske med kuglepenne. Ingen mennesker bag disken bare 2 - 3 plancher på gaden ved siden af vognen. Det er virkelig spare tider for kommunens folk. Seriøst, hvis ikke det var så alvorligt et emne, så troede jeg at jeg var med i en aprilsnar. Skipperlauget var repræsenteret med formanden og frue, skipper Samir og Havnefogeden. Vi fik en hyggelig snak med beboerne.

Der har i længere tid været gravet op ved brohuset, det er kommunen folk der arbejder på bedre afvanding ved brohuset. Det skulle så hjælpe på skimmelsvampen inde i brohuset. Dejligt.


21 - 10

Lidt læsestof fra Niels Kold

http://dinby.dk/city-avisen/nyhavns-gamle-dame-faar-ansigtsloeftning

http://dinby.dk/city-avisen/tunnelloesning-kan-redde-sejlerliv-paa-christianshavn

20 - 10Jeg glemte at sætte en deadline på fisketure med Wotan. Sidste frist for tilmelding 27 / 10 kl 20:00. Hvis vi ikke er i nærheden af 15 deltagere aflyser vi.

Der er sat plakater op omkring et møde i Debatvognen ved Havnegade. Det er tirsdag d. 22 oktober kl !5:30 - 17:30.

Debatvognen befinder sig v det gamle Costunhouse ( nu The Standard ). Kommunen vi høre din mening omkring spørgsmålene, Skal der ligge et flydende fiske marked i havnegade,
Skal der ligge husbåde , og lidt omkring Viva, ikke at forveksle med Liva .

Kommunen foreslår at indskrænke mulighederne for placering af skibe og Husbåde i Nyhavn. Det sidste forstår jeg ikke rigtig , men det må vel dreje sig om Liva 2 eller bådteatret. Mød op hvis i vil vide mere.

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/plan-nyhavn-og-gammelholm

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/sites/indrebylokaludvalg.kk.dk/files/files/Nyhavn-Startredeg%C3%B8relse.pdf
15-10

Wotan laver en sidst på året fisketur d. 2 November


Det er lykkedes mig at lokke Jørgen til at lave en fisketur for skipperne og andre raske gutter / besætnings medlemmer, med tilknytning til Nyhavn og det`s skibe. Turen bliver på dele basis, det vil sige 100 kr. pr. mand / mk. Vi satser på at blive ca 15 personer.

Afgang kl 9:00 og hjemme igen v . 15 tiden

Hanne har lovet at lave kaffe , men eller er det undertegnede i skal slås med, ( Høflig og venlig selvbetjening har altid været mit motto ). Jørgen har garanteret lidt øl ombord, som kan erhverves for en billig penge.

Er du klar med de lange uldne underbukser , så ring til Jørgen. 40119649.

Jimmy

14-10

Der er ikke sket så meget i den senere tid, men for lige at fortælle lidt om det hele.

Vi har fået nye vand haner på, så det er ikke sikkert det gamle system passer på jeres slanger.
Der er sat en ledning rundt om måleren , så skulle den ikke frost sprænge. Brønden bliver desuden fyldt med små isolerings kugler. Planen er dog stadig væk at slukke for vandet om vinteren, for vores forbrug er ikke ret stort og hanerne fryser til.

Vi lige Pt. besøg af Gertrud fra Gilleleje, hun bliver her til på lørdag. Men eller har det vel nok været meget få besøg vi har haft i år.

Fane er kommet retur fra Gilleleje , hun skulle nu være tæt igen efter Alvur`s lidt hidsige krammetur.

Kultur natten var en stor succes, der var besøgende på skibene stort set hele aftenen og de sidste gæster fandt ikke i land før ved 2:00 tiden. Også på land havde Peter rebslager mange tilskuer, når ham og markeren lavede tov i rebberbanen. Jens Riises gamle Volvo stod i baggrunden og så lækker ud.

Lotte Brinch er afsejlet til Dragør. Denne gang er det de sidste af plankerne under vandlinjen der skal skiftes.

Alvur har fået styr på sin motor, de har i de seneste mange uger arbejdet på at få kølevand på hele motoren, så den ikke
løb varm. Hun skal også på bedding i Gilleleje, det sker på Lørdag.

23 - 09

Havne kontoret er lukket hele uge 39.

22 - 09
Et surt opstød fra Havnefogeden

Hvad blev der af den gamle regel om at man kun må spille akustisk musik i Nyhavn ?

Gennem de sidste par måneder har restauranterne leveret strøm til diverse bands som står på kajen og spiller i weekenderne. 2 elguitarer en sanger og en trommeslager, med højtalere og alt hvad dertil hører. Der spilles ca. 1 til 1½ time inden der samles penge ind. At der spilles højt behøver jeg vel ikke at skrive. Regn er ingen hindring, så rykker de bare ind under en parasol. På de " gode " dage kan de nå at spille flere gange. En enkelt gang sluttede de kl 22:20

Her til aften søndag kl 20:30 sidder en ung gut under varme apparatet og klimter løs på sin guitar og hans stemme gjalder ud gennem højtaleren.

Jimmy


18 - 09 16:30

Lars er på dupperne og Rosa flyder igen.

Opskriften på en billig hævning :

1 Ks. øl
En taljeblok
Lidt tov værk
2 arbejds flåder
2 pumper

Og sidst, men ikke mindst, et par gode venner.

Jeg tror ikke en gang de nåede at filme de fra TV 2 News.


18 - 09 - 9:30

Rosa er sunket i nat, Det kraftige regnskyl i går har åbenbart fyldt hele skibet med vand. Skibet hænger i sine fortøjringer på kajen og løsdelene er smidt op på en af arbejdsflåderne. Jeg har forgæves forsøgt at ringe til Lars her til formiddag. Er der nogen der ser eller hører fra ham, så vær rar at orientere ham. Jimmy

04 - 09

Søndag d. 15 - 09 må broen ikke åbnes mellem kl 10:30 - 13:30.


Vi er blevet kontaktet af arrangørerne til Cobenhagen ½ marathon. Dejligt at der hul igennem til Sparta hvert år. Tak.

Lørdag sejler Spurven Gennem broerne


Det er et privat arrangement , men hvis der er andre der vil sejle med gennem Knippelsbro - Langebro - Bryggerbroen er i velkommen. Start ved Knippelsbro kl 11:00 , hvor 20 sejlskibe og Spurven venter , retur kl 15:00 ved Bryggerbroen.

Så er der sat måler på vandet igen og der er trukket et kabel, som skal måle temperaturen og sikre at røret ikke frost sprænger til vinter. Brønden vil tillige blive fyldt op med isolerings kugler. Der er også købt nye vandhaner ind.01 - 09

Gode TS-sejlere (+ TS-bestyrelsen til orientering)

Den mørke tid nærmer sig, nogle fartøjer pakkes snart ind for vinteren, men lanternerne tændes nu for sejlere, der fortsat ønsker lys og erfaringsudveksling!

Med stor fornøjelse er det lykkedes igen i år at få Karsten Heide (skipper på BONA GRATIA) til at være tovholder på en studiekreds i København med fokus på pensum for Yachtskipper 3, og i foråret 2014 vil det være muligt at aflægge prøve i Y3 med censor fra Søfartsstyrelsen og efterfølgende kunne opnå et Sønæringsbevis.
Har du lyst til at blive klogere, uden eksamen som mål, er du også velkommen på holdet!

Undervisningen tilbydes medlemmer af Træskibs Sammenslutningen, starter op onsdag d. 9/10 kl.17.30 og foregår i Havebyen Mozart i Sydhavnen hos Helle Harry, der venligst stiller sit dejlige, rummelige kolonihavehus til rådighed.
Den første gang koordineres undervisningsplanen for forløbet, og relevante undervisningsmaterialer bestilles. Men I kan være sikre på at allerede her vil Karsten byde ind med relevante input fra pensum, så medbring notesbog, blyant..........

Rammer for undervisningen:
Fællesspisning hver gang fra kl. 17.30-18.00 (ca. 30.kr. pr. gang)
18.00 - 20.30 / 21.00 undervisning med indlagte pauser

Hjælp med at sprede budskabet i TS-kredse!
Håber at du / I har lyst til at deltage i studiekredsen - eller undersøg om nogle af dine gaster kunne være interesserede. Læs mere om Y3 på Søfartsstyrelsens hjemmeside:
http://www.fritidssejler.dk/Uddannelser/Sider/Yachtskipperuddannelserne.aspx

Kursusafgift
Afhængigt af deltagerantal, men ca. kr. 1200.

Undervisningsmaterialer
Ved samlet bestilling får vi 10% i rabat hos Weilbach i Holbergsgade, dette koordineres 1. mødegang.

Venligst giv en tilbagemelding til min mail om du har lyst til at deltage - eller ikke deltage senest d.8/9, dette fordi vi ellers vil lægge tilbuddet ud til en bredere kreds på TS´s hjemmeside inden studiestart - og så sparer det mig for at rykke for tilbagemeldinger.

Bemærk også, at der er begrænsning på antal deltagere, så først til mølle........

Annette DresBroen må ikke åbnes søndag 25 August kl. 11:00 - 14:00

Der afholdes Walkaton

16 - 08

Den Grimme Ælling påsejler Haabet kl 20:00.

D. 18 august er der igen løb og cykling hen over nyhavnsbroen.

Broen må ikke åbnes fra kl: 7:00 - 24:00

14 - 08
Københavns havn har her til morgen ringet. De er blevet kontaktet af arrangørerne af Ironman. Tak til havnen for informationen.

15 - 08

Flere har spurgt til Anne Marie, som Pt. ligger uden på Alvur. Vandet som løber ned af siden på skibet , er fra en lænsepumpe som hænger på siden. 3 gange hver aften pumper den havvand op på dækket, så dækket ikke tørre ud. Så tag det ganske roligt, hun er ikke ved af synke. Henning som ejer Anne Marie, har været skipperlaugets kasserer i mange år og Anne Marie har i en lang årrække ligget i Nyhavn. Anne Marie har søgt om fast plads i Nyhavn igen, hvilket bestyrelsen enstemmigt har godkendt. Henning er lige nu ved at komme sig, oven på adskillige bypas operationer.


06- 08

Det er KMD Ironman som afvikles, vi har ikke fået nogen henvendelse, men du skal nok ikke regne med at broen må åbnes hele dagen.

http://kmdironmancopenhagen.com/race/guide/

06 - 08

Se her , Dolmer kutter til salg

http://www.hobrovaerft.dk/dolmer.html

05-08

Så fik vi endnu et par påsejlinger, først var det Lotte Brinch det gik ud over. Det var da Den grimme ælling sejlede ind og skulle passerer en Nettobåd på vej ud.

Dernæst var det Ma-Ri som fik en påsejling af Netto 8, under vendingen rammer den Ma-Ri midtskibs. Samtidig rammer den flåden hvor Samir står og arbejder.

Ud over det har der de sidste dage været en livlig trafik af badende gæster, hen over vores skibe, samt diverse natte besøg af publikum. Folk har været helt kuldret i den dejlige varme, men der er ikke sket nogen skader eller lavet hærværk.25 - 07

Flere Fejø billeder https://picasaweb.google.com/110150288126953444996/SkibsdageFej2013?authuser=0&feat=directlink

18 - 07

Her er lidt læse stof http://ekstrabladet.dk/112/article2046965.ece

Lidt billeder fra Fejø https://plus.google.com/photos/110585453598930487783/albums/5901953233040138801?banner=pwa&authkey=CLqGpoOJza-rlwE


17 - 07

Så lykkedes det endeligt at få vand igen. Måleren er endnu ikke monteret , men der er lige nu vand i systemet.

Det er også , langt om længe , lykkedes at få kontakt med Netto bådene. Det er sagen om de 2 påsejlinger på stenfiskeren, det drejer sig om. Nu får de en video og foto dokumentation og så vil de forhåbenlig tage aktion.

Her lidt læse stof fra Svendborg .. http://www.fyens.dk/article/2334259

16 - 07

Så er de første spadestik taget ved Nyhavn 17, så der sker fremskridt på vandrørs fronten.


12 - 07

Hold da op for en uge. Jeg har været med Annette ( Lotte Brinch ) på Fejø, for at hun skulle lære at være skipper på Lotte Brinch. Sikken en fed tur. 20 skibe deltager i stævnet , så det blev til mange snævre havne manøvre. Vejret kunne være bedre , vi havde alt fra solskin, frisk sejlvejr og havblik. Alt gik godt, så det bliver ikke Annette der laver buler i skibene i Nyhavn. Stævnet er ikke færdigt endnu, men jeg var nød til at stige af i Sakskøbing i går, fordi jeg skal sejle dykker båden til Rødvig.

Stenfiskeren har i igen haft en alvorlig påsejling af netto bådene. De reagerer ikke på hans henvendelser, så det er lidt mega øv. Jeg har aftalt at jeg på tirsdag prøver at tage over på deres kontor og snakker med dem. Påsejlingen er foto og video dokumenteret og bådførerens underskrift på at han har gjort det ligger her også.

Her er et link til en artikel omkring forliset af det over 100 år gamle norske museumsskib Wyvern http://ekstrabladet.dk/112/article2038755.ece

Angående vandet, så han Jørgen Wotan aftalt at de starter i næste uge.

Angående dæk skiftet på Gedser Rev, så er det ikke hele dækket der bliver skiftet. Super :-)

Fortsat god sommer, jeg er tilbage Mandag Jimmy28 - 06

På et møde her til morgen fik vi af vide at fredag d. 5 juli, begynder de at grave ned til vandrøret. Så der er håb forude.

Og så lige en lige så god nyhed, flåden bliver afhentet i Nordhavn mandag d. 1 juli om morgen kl 8:00 og ankommer til Nyhavn lidt senere.27 - 06

Larus er blevet påsejlet d. 17-6. Tina har ud bedt sig en kopi af sejlaserne denne dag hos Strømma, da påsejlingen ikke er meldt til hende.

Larus har også haft indbrud d. 22 - 06
Personerne har ligget i køjen og hygget sig med forsyningerne af øl, fra køleskabet. Lidt småpenge er der også forsvundet, men heldigvis ingen hærværk.

Det er nu sommer og tiden er inde til at folk render rundt på skibene hver dag. jeg har i den forløbende 14 dages period observeret 7 tilfælde hvor fremmede er gået ombord. Sidst var det på Wotan 25 - 06 hvor et par unge mennesker bare vadede ombord, mens Jørgen stod på flåden og kalfatrede. Der har også været et par tilfælde på Stenfiskeren og Fane, heldigvis opdagede vi at det var ejerne som luskede rund på skibet, ved midnats tide. I mørke er alle katte grå som i ved, så i slipper for tiltale.

Så er flåden færdig. De sidste planker blev banke på plads i tirsdags, så nu venter vi bare på hjemkomsten.

Som i nok har observeret , så hælder Gedser Rev meget til bagbord. Det er det nye dæk som ligger og tynger skibet. Mærkeligt at man skifter det dejlige dæk, i stedet for at kalfatre det gamle og så bare huske at vande det hver aften.
Det meste af dækket på Gedser Rev er godt gammelt teak, hvad mon det nye dæk bliver?22 - 06

Jeg fandt denne billedserie, fra Gedser Rev`s værft besøg.. http://www.flickr.com/photos/nationalmuseet/8446483245/in/photostream/

19-06

Husk lige på at


Redbull afholder udspring fra opera husets tag 22 juni kl. 13:30 - 16:00. Så passage gennem havneløbet vil være delvis afspærret.

Samir har oplyst mig om at man skal kontakte Redbull cliffdiving før gennemsejling og få en tilladelse. Jeg har ikke lige pt kunne finde noget link, men Københavns havn må vel også være et godt bud på mere viden.

På by og havns hjemmeside fandt jeg lige disse billeder , planerne omkring Nordhavn . http://www.byoghavn.dk/da-dk/byudvikling/bydele/nordhavnen/landvindingsprojektet+i+nordhavnen.aspx

Og lidt om sydhavnen. http://www.byoghavn.dk/da-dk/byudvikling/bydele/sydhavnen.aspx

16 - 06
Fra Søren Andersen har vi modtaget følgende
Her er et link til nogle af mine billeder fra Pinsetræffet i Holbæk.
http://sdandersen.zenfolio.com/p628222056.
Klik en gang på det første billede og brug herefter pile tasterne - det er nemmest.

Flåden er ved at være klar igen. Den er blevet splittet ad og mangler nu kun at få dækket lagt på igen.

Og vandet, jo der sker noget ind i mellem på den front. Nu forsøger kommunen at få grave tilladelsen igennem. Deres bud er ca. 2 uger så bliver der gravet.

Mit forsøg på at hente Palnatoke a Svendborg til Nyhavn, kiksede. Vi løb ind i noget hissigt regn og blæsevejr (15-17 sm ) syd for Omø. Skipperen valgte at vende stævnen mod Skælskør og vente på lidt roligere vejr. Det var eller lige så hyggeligt, med vand ind over dækket i læ side, og 1½ meter høje bølger fra tværs. Alt væltede rundt nede om læ, tju hej hvor det gik der ud af. 7,9 på loggen. Så jeg er hjemme igen i Nyhavn.

07 - 06

Så er jeg, her til morgen, blevet bedt om at skrive at glas indsamlingen fortsatte uændret i mandag. Samir kontakter Thomas fra erhvervs foreningen igen.

06 - 06

Vi har holdt et møde med Strømma , mandag d. 3. Mødet blev primært arrangeret fordi en af Strømmas skippere havde for vane at svine Tina på Larus til. Manden har fået en irettesættelse. På mødet fik vi drøftet de mange påsejlinger og de alt for mange dobbelt passager i havnen. Jeg vil ikke her komme ind på detaljer fra mødet, kun sige at mødet blev afviklet i en rigtig positiv ånd og jeg tror begge parter var meget tilfredse. Vi fik også hilst på Strømmas nye overkommando Mads. Det vil fremad være ham vi skal drøfte problemerne med når Håkon ikke kan hjælpe os. Mads er administrerende direktør for Strømma. På mødet deltog Mads, Erik og Håkon fra Strømma og Jørgen, Sammy, Tina og Jimmy fra skipperlauget og Nyhavnsforeningen.
Måske er det på sin plads , her at skrive, at det med at råbe efter hinanden vel gælder begge veje, så prøv at beherske dig og kontakt pladsmanden , meget gerne sammen med mig. Jimmy

05 - 06
Stenfiskeren s jolle har fået skåret trosserne over og driver rundt nede i havne bassinet. Den bliver trukket ind med den lange bådshage.

04 - 06

Endnu en blød påsejling af stenfiskeren, og igen var det en Netto båd der skubber en Strømma båd over i stenfiskeren. Turbådens skipper reagerede flot og fik manøvreret sig fri uden at lave yderligere skade.

01 - 06

Netto igen. Trods tilråb om at give plads for vending, bliver skipperen ved med at presse Spurven. Til sidst lægger han turbåden over i " vores " side og rammer Birgitte Helle, så det er umuligt for Spurven at komme på plads. Han foretrækker dog at flytte båden da bovsprydet prikker til hans hat og kæden stryger hen over næsen på ham.

02-06

Netto sejler for stærkt, flåden overskylles med vand , trods det at der står folk på flåden og maler Lotte Brinch.31 - 05

Svine drengen lever op til sit navn , Under Ma-ri indsejling lægger han sig med spidsen op af broen så gennem sejlingen næsten er spærret. Trods flere tilråb om at flytte sig bliver han bare ved med at ligge der. Både Ma-ri og han jolle rammer / strejfer turbåden


30 - 05

2 turbåde kommer op og toppes midt i kanalen. De stopper helt op ud for Gedser Rev, Det er selvfølgelig en fra hvert selskab. Resultatet er at Snedronningen som er på vej ind driver i i mellem Gasen og Ma-ri. Endnu en "blød" påsejling . til arkivet.
Og endnu en sort streg til Gasen.

28 - 05

Øv
Under Wahines udsejling fra Nyhavn, møver Netto båden sig ind gennem broen og lægger sig tæt op af Spurven. Det gør at Wahine må sejle slalom for at komme ud.

27-05
Lidt mere kikke / læsestof fra Holbæk
http://www.nordvestnyt.dk/article/20130520/ART/130529996/1329/se-gaesternes-flotte-billeder#.UZtsg5dJQ5g.facebook

20-05

Lidt tv fra Holbæk stævnet til dem som ikke var at se på kajen.

http://www.tv2east.dk/artikler/levende-traeskibs-kultur#.UZlPKc8LMtU.facebook

20-05

Jo der var jo lige det med vandet, kommunen har kontaktet et firma , som har kontaktet et vvs firma , som vil indhente en grave tilladelse og når den er i hus så ordner de hurtigt den lille affære med hullet i røret. Kommunen vil så efterfølgende prøve at finde ud af hvorfor / hvem der er skyld i at røret er i stykker. De mener det må være dem der har lavet de nye små skraldebøtter. Kan man bevise det sender de regningen videre . Måske kan vi så også få lidt refusion på vore 15000 kroners vandregning. Man ved jo aldrig.

Gasen dukker også op i Nyhavn, inden det atter går mod Bogø. Hvor i mod Anne Marie, som var ventet tilbage, tager til Frederikssund, på grund af skippers sygdom. Skipper har fået problemer med dikke værket og skal opereres om 3 uger.


20-05

Hov der er smuttet et par indlæg, så jeg prøver lige at opdatere siden, så godt jeg kan.

Den sidste måned har vi haft besøg af Doran en dejlig Haj kutter som normalt ligger i Chr hav. Pga af bolværket udbedres var han i bekneb for en kajplads i en kortere periode

I de 2 forløbende uger har der været megen uro i havnen.

Værst gik det ud over Gasen som vi havde på besøg lige inden Pinsen. Gasen havde om natten besøg af nogle folk som ikke kunne kende forskel på mit og dit. Der forsvandt bla. et par herre dyre sejler cykler lidt sprut. Der ud over blev hele skibet gennemrodet Politiet er under rettet. Øv

Birgitte Helle, Spurven og Alvur har også haft besøg om natten. men her er der ikke taget noget.

Flåden blev brugt til bade platform den anden morgen, og skulle derefter have været på en verdens omsejling, med pigerne. De unge drenge afleverede den dog uden problemer da vi forklarede dem at det var vores

DFDS ( Strømma ) turbåd sejlede i i flåden da den lå uden på Spurven. Robin som stod og malede nåede lige at holde sig fast i lønningen så han ikke røg i vandet. Uheldet skete fordi 2 turbåde skulle passere hinanden i inderhavnen. Turbåden fik en lang dyb ridse i siden. Robin kunne nøjes med våde tæer.

Nette bådene har påsejlet Stenfiskeren , så kraftigt at den lille jolle han havde på siden er flækket i begge sider. Stenfiskeren blev også ramt. Netto er underrettet, deres kommentar " det må forsikringerne ordne ". Så Samir vil kontakte Stig for at få lidt extra støtte fra ham.

Og så var der lige Alvur . Skipper var lidt uheldig under indsejlingen . Han tog fejl af frem og tilbage på omstyringen og buldrede ind i Fane. Fane har bestilt tid på værft for at få fastslået skadens omfang. Forsikringerne er under rettet.

Vi har besøg af en Dolmar kutter " Guldborgsund " som normalt ligger i Chr. havn

Stenfiskeren Haabet har også haft besøg af ubudne gæster. Døren til styr huset stod åben , men der mangler tilsyneladende ikke noget

Så tror jeg ikke jeg har glemt noget, måske mangler der lige at vi var 10 skibe fra Nyhavn til TS stævne i Holbæk , og de sidste er i øjeblikket på vej hjem. Stævnet kan kun betegnes som en stor succes, solskin fra morgen til aften og en masse aktiviteter. omk. 100 skibe deltog. Stort tillykke og tak for et fedt stævne. til alle de frivillige i Holbæk, der knoklede rø... ud af bukserne, for at TS medlemmer kunne få et par festlige dage.

Wahine deltog også og vil lægge vejen forbi Nyhavn en uges tid inden den sejler tilbage til Bogø.

17-05

Den gamle flåde er trukket på land, så vi har kun en flåde til vores rådighed. Meningen er at vi skal samles og reparere flåden, så vi igen kan færdes på den uden at komme til skade.17-05 Lidt fjernsyns stof til tiden inden afgang mod Holbæk...
http://www.lorry.dk/arkiv/2013/5/15?video_id=79299

29-04

2 maj er der Gratis sejltur gennem broerne men de 3 store skibe i Københavns havn. Læs mere på linket.

http://baadnyt.dk/Cruising/traeskibe-markerer-gratis-broer-me-gratis-sejltur.html#.UX4_2jX8Si4.facebook

22-04

Larus har reserveret flåden til malerarbejde mm 25-26-27-28 april.

23 - 03

U ha da hvor er her koldt. Pænt tyk, sammen frosset, tallerken is på vandet. øv og det er snart påske. Hvis i kommer forbi Nyhavn , skulle i kikke over på den anden side af kajen, her har Anne Møller fået lavet en rigtig flot presenning . Alu rør og tykt stof, det holder i mange år. Tillykke med det.

Gedser Rev ligger og hælder en del mod bagbord. Det skyldes sikkert at de har lagt begge de store ankre i samme side, lidt usmart når man tænker på hvad de vejer, og at de skal have skiftet dækket i løbet af sommeren.

18 - 03

Sikken et blæse vejr. 23 Sm. v drogden Kl. 9. Har lige taget en time lang kamp nede på Svalan, den bagerste del af presenningen hang op af mesan masten som en spiler, fik tøjret og trukket stativet tilbage på plads , men det er blevet lidt bøjet. Har nu fået kontakt til skipper, så må de afgøre om det er godt nok . Resten af skibene ligge pænt, nogle af dem står på bunden ,da det er 60 - 80 cm lav vandet. ( Man kan gå direkte over på Fane`s styrhus tag )
13 - 03

Så vendte Gedser Rev tilbage, nymalet og med ny kobber i bunden. Der er sgu ikke megen plads når hun skal gennem broen , men det var super professionelle folk der slæbte hende ind, så det gik stille og roligt uden nogen skader på de andre skibe. Super arbejde.

Og troede vi at foråret var kommet , ha ha. Der er lagt låg på vandet og lige nu sner det lystigt. Øv11 - 03

Sikken en weekend , bedst som man troede at vinteren var overstået. 17 sm. fra øst og 3 - 4 graders frost. Det satte frost i næseskægget. Nu er vinden endelig flovet og alle skibene ligger roligt i havnen. Jeg regnede lidt på Chill factoren og det skulle føles som -20 grader. Det ved jeg ikke om det føltes, men koldt var det.

Så indkalder vi til Generalforsamling . Det er d. 9 - 4 på Svalan. Kl. 19:00

Gedser Rev er på vej tilbage til Nyhavn. De forventer at ankomme i morgen kl 18:00.

Der er ikke noget nyt ang. vandet, men mon ikke de afventer bedre vejr.

Er du interesseret i Kvæsthusprojektet - er der møde igen 12 marts. Husk at tilmelde dig info@kvaesthusselskabet.dk

20-02 kl. 8:45

Nu har de konstateret at hullet er på vores side, :-) så nu kontakter de et andet firma som kan sende noget radioaktivt luft ind i røret . Så kan man på den måde spore hvor utætheden er .
Vi får ikke sat nogen ny vandmåler op før man , enten har lavet en dybere brønd eller også får rørene / måleren bedre isoleret. Det er 5 år i træk vores måler frost sprænger, Måleren til Jess plejer ikke at frost sprænge , men har dog de sidste 2 år også været frost sprængt. Forklaringen på hvorfor vores frostsprænger og hans overlever , skal nok findes i at han er koblet til samme ledning / rør som Bjørnsholm og Langø, og de har et konstant forbrug hver dag. Mere senere

20-02 kl. 8:00

Vi får i dag besøg af en VVS mand som skal trykprøve vandrørene. Han skifter alle kugle ventilerne og sætter derefter tryk på røret for at finde utætheden. Spændende.31-01 22:00

En eller anden idiot har åbnet for vandet, nede i brønden , ved 21 tiden da jeg luftede hund opdagede jeg at vandet løb ud af brønden, rendte ned gennem Nyhavn til den første rist. Næsten alle haner er åbne så der er røget nogle kubikmeter igennem. Jeg har feber , så i kan tro det var en kold fornøjelse at ligge i bar overkrop og fiske isolerings materiale op og så dykke med hele armen ned i det kolde vand for at finde hanen. Mine fingre var blåfrosne og jeg rystede den næste halve time foran varmen. Når jeg finder synderen såååå. Kølhaling og klynges op i maste , syntes jeg ligger lige for. Da Maria luftede hun v 16 tiden lagde hun ikke mærke til noget vandpjaskeri , så det er sket mellem kl. 16 og 21.


Ellers er havnen med et smæk blevet is fri. Den kraftige vind som huserede fra ca. 12 midnat til omkring 12 middag fik hurtigt skubbet isen ud.

Annette har bedt mig om at lægge dette link på siden . Det handel om medlems mødet i Marts. http://ts-skib.dk/?id=330 . Skulle du være i tvivl så figurerer linket også på arrangement siden.

23-01

Nu hvor isen er blevet fast og turbådene ikke sejler mere , er her lidt læsestof, som Andrea Gotved har fundet frem. Det er om tyveriet af Hjalm i Holbæk havn.

http://www.nordvestnyt.dk/article/20130123/ART/130129952/1019/hjalm-stjaalet---to-maend-hentet-i-helikopter-#.UP-3xPKQmos

I søfartens ledere kan man læse godt nyt i Klintholm havn

http://www.soefartensledere.dk/nyheder/2013/1/klintholm-marina-%E2%80%93-nu-med-god-service!.aspx

17-01

Så har jeg lige haft besøg af Lis fra firmaet Rambøl. De er blevet sat til at finde hullet i vandrøret, om det kan lade sig gøre om vinteren vides ikke endnu, men det er da et super fremskridt at man nu tager aktion på sagen.

17-01

Så er vinteren over os , og de første tegn på is i overfladen er kommet. Den nederste 1/4 af havnen var her til morgen dækket af et tyndt tyndt lag is og man kan se antydninger af is , der hvor vandet står stille. DMI har kikket i spåkuglen og der er ikke udsigt til tøvejr foreløbig, snarere tværtimod, de mener vi får - 15 grader onsdag og lørdag i næste uge. Så måske var det en god ide at tjekke dine vand installationer en ekstra gang.

Så vil jeg lige sende en fødselsdags hilsen til Hanne på Wotan, hun fyldte i går, 50 år for tredje gang. Stort tillykke fra os alle i Nyhavn og omegn
1. Januar 2013

Så fik vi taget afsked med 2012. 35 - 40 fra Skipperlauget og det`s venner troppede op på Wotan og ønskede hinanden Godt Nytår. Skønt at så mange havde tid og overskud til det. Hele aftenen igennem bragede det løs i havnen, og trods krise tider brød helvede løs klokken 24.
Folk kom op fra restauranterne og beboerne kom ned på gade, med Champagne i den ene hånd og cigar eller fyrværkeri i den anden. Nyhavns broen blev igen i år, stedet hvor mange skyder fyrværkeri af. Mellem 500 og 1000 festklædte mennesker, skålede og bød det nye år velkommen
Her til morgen er her igen stille og roligt, og alle skibe og presenningerne overlevede. Jeg kan ihvertfald ikke få øje på nogen skader så der er kun tilbage at Ønske alle et Godt Nytår og god vind. Jimmy

23-12

Det er lav vandet i dag ca. -60 - -70 under normalen. Alle skibe`s trosser og sprig ser ok ud. Eneste skib der havde behov for lidt hjælp var Fane. Her blev vi nød til at skære et spring over , for skibet hængte på kajen. Sammy var til stede, og der er ikke sket nogen skade på skibet.

Juleboderne slutter her i weekenden , så kan vi igen se hvad der sker på kajen. Det har ellers været en fantastisk stille måned, kun en enkelt kondiløber der faldt om på broen og en enkelt fulderik der faldt i havnen.

Ellers er der intet at rapportere. Glædelig jul til jer alle, vi ses på Wotan d. 31 december

13-11

På TS hjemmeside er der lagt en meget flot video op , fra TS træffet i Århus. Hele videoen er taget i Århus bugt under presentsations sejladsen. Meget stemningsfuld video, med Svalan for fulde sejl. Her er et link http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NqHh_Cc6LsQ

Så er alle boderne sat op i nyhavn, og onsdag kommer de første stade ejere væltende. Boderne åbner på fredag.

Presenningerne er ved at blive sat op på skibene.
Ellers er her fredeligt i havnen, turbådene sejler pænt og publikum har ikke været for nærgående i den forløbende periode.

Det gode skib Athene , tidligere Nyhavnsskib, fik under sejladsen med de nye ejere, motor haveri. Det var noget med at retur dieselen fossede ud i bunden af skibet og til sidst løb de naturligvis tør for brændstof. Sætte sejl var ikke lige noget de havde lært, så de blev bugseret til Lohals. Her huserer vores gamle havnefoged Claes , Han bor i en Bianca 27. og da han så vraget ( Athene ) blev han meget ked af det. Skibet lignede nærmest et vrag med ødelagt skanseklædning og bare kastet ind til kajen. Athene er ikke blevet vedligeholdt siden Lars Due solgte den. Han kontaktede ejerne , gennem Lars Elstrup og har nu byttet båd med dem. Så han er den nuværende ejer af Athene , med et pænt stykke arbejde foran sig.

01-11

Vi har nu rykket skibene lidt tættere sammen, for at lave en mere sikker vende plads.

Jeg var på Youtube i aftes og fandt dette link. Her kan man virkelig tale om snæver indsejling. http://www.youtube.com/watch?v=4qPRFsV7RF8&feature=related

25-10

Vi har i øjeblikke besøg af et kæmpe skib , til samling af vindmøller på vand. Rederiet hedder Swire Blue Ocean og skibet bliver i dag torsdag døbt Pacific Orca. Der skulle efter sigende være åbent skib på lørdag 27- 10. Det er enormt, og ligger ude på kvæsthus molen. Læs mere her http://ing.dk/artikel/117110-dansk-kaempeskib-til-moellepark-loefter-sig-22-meter-over-vandet eller her http://ing.dk/artikel/133441-et-helt-specielt-skib-er-i-koebenhavns-havn-nu--se-hvordan-det-virker

På kultur natten besøgte 250 - 300 mennesker skibene Larus, Lotte Brinch, Svalan og Wotan. Søren Andersen havde hængt en masse dejlige billeder op på Svalan og han har også taget en række stemningsbilleder om aftenen. Se de udstillede billeder her http://sdandersen.zenfolio.com/p931624882
og stemnings billederne fra arrangementet her http://sdandersen.zenfolio.com/p381548715

10-10

Vi var i dag til møde omkring kvæst-hus projektet, det kommer ikke umiddelbart til at berøre Nyhavn skibene. Men der bliver forberet en anløbsplads til en bro fra kvæsthus molen til Operaen. Broen vises ikke i det nuværende project. Læs om projektet her http://www.kvaesthusprojektet.dk/

25-09

Larus har tænkt sig at komme tilbage til Nyhavn på Torsdag, de kan ikke gøre så meget mere for hende lige nu og efter som Gedser Rev har overtaget pladsen på beddingen kan hun ligeså godt komme hjem.

Den gamle færge Ida er ankommet til havnen , hun ligger på bornholmer knasten.

Parkeringspladserne på skyggeside af Nyhavn er indraget , der skal laves vej / cykelsti, hen til den nye bro. Foreløbig er gaden besat af arbejdere til 01-12-2012.

Havnefogeden er stadig syg ( lungebetændelse ) og hvad skal man så fordrive tiden med når man skal være indendørs hele tiden ? Jeg fandt et gammel klip fra 2009 på Youtube, det var dengang de afholdt bueskydning i Nyhavn. Dengang så jeg det ikke, så det var da meget sjovt at se hvad der egentligt foregik. Kik med her hvis du har lyst. http://www.youtube.com/watch?v=rW1IiwDcAtM&feature=relmfu
09-09

Så lykkedes det for bugser firmaet at få Gedser Rev ud af Nyhavn. Her kl. 21:00 kom de og hentede fyrskibet. Det var super professionelle folk, så Gedser Rev gled stille og roligt ud af Nyhavn uden nogen problemer. De er nu på vej til Gilleleje og forventer ikke at komme tilbage før til foråret.

Vores gamle "ven" Lars Elstrup, har nu solgt sit skib Athene, til nogle aktive folk, ( mener den skulle til Hobro ). Pris 1 krone.

og mens vi er ved de sørgelige nyheder , så er Boomerang blevet skåret til pindebrænde, der var ikke så meget sundt træ tilbage at det kunne betale sig at ofre tid og penge på skibet. Stumperne ligger i Sydhavnen ved op haler stedet.

08-09

Fejø frugt båden Mæfikken tager i dag tilbage til Fejø

06-09

Der er blevet rapporteret 2 påsejlinger inden for de sidste 2 uger .

Lotte Brinch blev lige efter Kaffe koppen påsejlet af en Nettobåd og

d. 5 september blev Stenfiskeren påsejlet kl. 13:30 af en Nettobåd.

03-09

Broen må ikke åbnes Søndag d. 9 Sepetember mellem kl. 11:00 og 13:00

Der er igen et løb, hen over broen. Denne gang er det et halv-maraton, så det er hurtigt overstået :-)

31-08

Så er det i morgen Lørdag at frugten ankommer til Nyhavn. Hvis du skal være med fra starten, så åbner vi broen Kl.10:00.

27-08

Det lykkedes ikke for bugser firmaet at få forsikrings papirerne i orden, så Gedser Rev måtte blive i Nyhavn lidt endnu, de forsøger at få det hele klar til sidst på ugen.

26-08

Så er Kaffe koppen overstået, et pragtfuldt arrangement med 15 sejlende skibe og 70 spisende deltagere.

23-08

Så er Lodsen også kommet på besøg , de deltager i Nyhavns kaffekop.

Samir har grebet dybt i lommerne og investeret i en ny brugt 4 cyl. Gardner motor, den bliver monteret om et par måneder. Så inden vinteren skal Haabet på havet igen .

De rygter der var omkring branden i Anne Møller , viste sig heldigvis at være stærkt over drevet. Det var en el-kedel som ikke slukkede og som følge deraf skabte en del røg skader på skibet. Anne Møller ligger i Roskilde og afventer forsikringens taksator og vil når skaden er ud bedret helt sikkert vende tilbage til Nyhavn.

Fredag d. 24 august ankommer der 2 fiske kuttere til nyhavn, der skal være en del foto og film optagelser af eventet. Kbh kommune har givet deres tilladelse, mod at de naturligvis ikke sælger noget fra skibene eller opstiller noget på kajen. De vil ankomme kl Ca. 12:00 og sejle ud igen ved 14:00 tiden.

Kaffe koppen nærmer sig med stormskridt , og selvom deadline er overskredet med flere sømil, ringer folk stadig. Pga . af deadline for bestilling af spise billetter, kan vi ikke modtage flere til spisning og hvis du vil deltage med dit skib må du selv sørge for havne plads på flakken.
Man kan så kun undres over hvor sløve sejlerene er til at tilmelde sig , koppen blev annonceret første gang i marts måned 2012.

Alvur må med stor beklagelse melde fra til Kaffe koppen, pga af skipper har fået en dårlig ryg.

2 unge gutter syntes her til aften at det kunne være sjovt at kravle rund på Birgitte Helle`s bovspryd. Fra flåden kravlede de op ad kæderne og ud på bovsprydet. Efter en venlig henstilling hoppede de i land igen

22-08

Så har vi igen besøg af Karin og Tilde, de deltager begge i kaffekoppen.

21-08
Gedser rev skal på værft og vil gerne ud. Foreløbig har jeg aftalt at jeg åbner broen kl. 05:00 mandag d. 27 August. Vi mangler en spærremand , nogen frivillige der melder sig ?

Eric har meldt sig frivilligt til at stå op på dette ukristelige tidspunkt...

ps. De sejler kun ud hvis det er rimelig vejr, så datoen / tidspunktet kan blive ændret. mere følger Søndag 26 / 8

20-08

Larus ligger stadig på land , de har fundet en del skader både for og bag. Efter planen skal hun i vandet fredag, hvorefter hun skal tjekkes nogle dage.

19-08

Sammy og Trine blev i går gift.
Stort tillykke fra os alle til Sammy og Trine.

18-08

Her til Morgen lå Rosa nede ved DFDS anløbsbro, hun har fået en del skrammer og alt er blevet gennemrodet. Hvordan undgår vi dette ? Gode forslag modtages !

Jeg har en ide om at en wire mellem 2 nabo skibe, med hængelås på måske kunne være løsningen , men så skal hængelåsen være ens på alle skibene ( samme nøgle ) eller vil de blive noget rod når naboen skal ud og sejle eller vi andre skal flytte skibet.

Vi har ellers været forskånet for påsejlinger det sidste stykke tid og det er jo herligt.

Politiet har været på stikkerne i den forløbende uge, 2 flaske samlere, 2 Vandsælgere og en solbrille sælger er blevet på grebet og taget med på stationen. Hvad de er sigtet for vides ikke.

Torsdag var der megen ballade mellem musikanterne og bolværks matroserne, en opringning fra en tilskuer til politiet, var ikke til megen hjælp. Politiet gad ikke komme.

05-08

Bjarne fra Svalan fylder 70 år på onsdag d. 8 august. Der vil være en forfriskning mellem klokken 17:00 og 19:00

03-08

En festlig weekend er begyndt, Larus sejlede mod Gilleleje, det skete ikke uden lidt skrammer på Gedser Revs redningsbåd.
Wotan havde en spændende sejlads, ved Magretheholm havn.
Og så kom Bonagratia ind i Nyhavn.
Men den alt over skyggende begivenhed var sikkert David Coulthard formel 1 racer i Nyhavn.

http://www.youtube.com/watch?v=ApeiQ01Odww

http://www.firstpost.com/topic/organization/red-bull-f1-donut-downtown-copenhagen-david-coulthard-red-bull-f1-nyhavn-donut-video-oO68ND5bG08-80643-1.html

http://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/motorsport/formel_et/article1801999.ece

03-08

Larus sejler igen på værft i Gilleleje, for at blive tjekket, efter alle de påsejlinger er dette sikkert en god ide. Når de er færdig med Larus ,forlyder det fra værftet ,skal Gedser Rev renoveres .

David Coulthard kørte i dag sin formel 1 bil gennem Nyhavn. Selvom han dårligt nok trådte på speederen gik det rigtig stærkt. Politiet og filmfolkene var mødt frem i snese vis. Politiet var ikke med på min ide om at give ham en fartbøde. Men ellers var det super fedt, sikken en larm sådan en motor kan lave. Kræs for øregangene, her kunne støjen fra nytårs aften ikke være med. wooooooooooooooooooooom. Et mobilt kamera monter på en fjernstyret helikopter tog billeder / film fra luften.

02-08

Den berusede sejler, der påsejlede flere skibe i yderhavnen, i weekenden, er på et bestyrelses møde i Valby bådklub blevet exkluderet. Man havde allerede alarmeret politiet da han sejlede ud fra hjem havnen , men politiet ville ikke tage affære. Manden har tidligere gjort sig uheldig bemærket i klubben.

Fredag ankommer Bona Gratia til Nyhavn , hun kommer til at ligger på Larus plads, i en uges tid.

Lidt video klip fra Maja`s ankomst til London, med Donna wood i forgrunden :-)
http://www.youtube.com/watch?v=0Lu4M3eNSUw&list=UU0chDrTl58ZN_Jau-PD9ucw&index=8&feature=plcp29-07

Det har været en dejlig rolig uge her i inderhavnen. Ingen registrerede påsejlinger og kun ganske lidt hærværk.

Stenfiskeren fik sin store fender skåret i stykker i torsdags.
På Birgitte Helle havde vi fredag nat besøg, de stjal min kasket og mine solbriller.
Lørdag aften var der gang i den i yderhavnen . En mega beruset mand påsejlede næsten alle skibene derude, turbådene turde ikke sejle , så de fik tilkaldt politiet. Land politiet. Man kunne ikke på kort tid skaffe personale til patrulje båden. Inden politiet ankom havde de 2 raske drenge , Martin og Christian , taget affære , Christian sprang ombord på skibet og overmandede manden . Derefter fik han sejlet skibet ind mod land. Politiet tog sig af manden og sagde til ham at han ikke måtte sejle mere. 2 timer senere var han ombord igen, ny ballade og mere politi. Det lykkedes igen Martin og Christian at være på pletten og de fik i Samirs jolle skubbet ham ind mod land. Her ventede en stor skare betjente på manden.

Hvor er det underligt at man skal stå og se politiet, stå på land , og råbe efter et skib. Hvorfor er der ikke noget vand politi om aftenen , det er da om aftenen der er brug for dem ?.

Lotte Brinch vendte i eftermiddags hjem efter 4 ugers ferie.

Vi har i den forløbne uge haft besøg af 3 tyske skibe og 2 Hollandske skib. Pt. har vi fået besøg af Karin fra Æbletoft. Hun bliver her nok en uge eller 2.

18-07

Så har der været ubudne gæster ombord på Larus, De har tømt køleskabet , men ellers er der ikke sket noget.

Formanden har i dag slået græs på Bådteateret :-)


17-07

De lystige dage i Nyhavn fortsætter. 2 nye påsejlinger i dag. Bemærk dog at det er kun de opserverede påsejlinger jeg skriver om på denne side, hvor mange påsejlinger der er om dagen ved kun turbådene......

kl. 13:30 Påsejler Store klaus stenfiskeren.

kl. 14:15 bakker en af DFDS turbåde meget kraftigt ind i Larus , der bliver bøjet nogle beslag . Turbåden var ikke på noget tidspunkt presset af andre både. Erik Holsko gennem gik deres egne kamera optagelse og udtalte at det var en meget kraftig påsejling. Endnu engang kom det frem at de DFDS havde betalt Mira for at ligge ude ved Admiral hotellet ,for at have mere plads til at vende , Men at Mira har taget DFDS i rø... og lavet en ulovlig aftale med DFDS , mener jeg ikke giver dem ret til at påsejle skibene i Nyhavn. Min personlige holdning er at DFDS må tage kontakt til Mira og få deres penge tilbage, man kan IKKE og har aldrig kunne sælge eller låne en plads ud i Nyhavn. Uanset om selskabet hedder DFDS eller Netto. Mit råd til turselskaberne må være at de underviser deres personal i at sejle deres både på en forsvarlig måde eller flytte sejladsen ud af Nyhavn. Det er slet ikke så svært, for i sejler jo ganske pænt når skibene er bemandede. .. Jimmy

Vi har fået besøg af Utopia , de vil ligge her 1 -2 dage.

16-07

2 ganske unge drenge gik her til formiddag ombord på Stenfiskeren, hvad de skulle ved jeg ikke , men de gik i land da de blev bedt om det.

15-07

Så var det Samir`s stenfisker det gik ud over. Søndag eftermiddag plantede nogle mennesker 2 stole og et bord på ruffet af stenfiskeren. Bordet, stolene og blomsterne havde de hugget fra en af restauranterne. Et stykke tid sad de så der og drak en flaske vin.

Pladsmander Birger ( fra DFDS ) hævder hårdnakket at de har betalt Mira for at ligge ude ved Admiral hotellet for at have mere plads til at vende på. De har tidligere også påstået at de har købt pladsen af kommunen. Jeg har tidligere diskuteret disse påstand med Erik Holsko. Han vil ikke kommentere detaljerne omkring deres aftale. Ved den lejlighed påtalte jeg over for Erik at der ikke var faste pladser i Nyhavn , så jeg syntes det var mega dumt at betale nogen for at sejle ud, for lige så snart skibet var sejlet ud , lagde jeg bare et andet skib på dens plads. Pladserne i Nyhavn er som bekendt ikke ejet af nogen enkelt person, det er Nyhavnsforeningen / skipperlauget der står for lejemålet. Man kan ikke sælge eller låne sin plads ud og det har man aldrig kunne.

14-07

Der var i nat ( ca. 2:30 )forsøg på indbrud på Larus. Maria der var på tur i Nyhavn råbte de 2 unge menneske an, og spurgte hvad de lavede? Vi leger sagde de og fortsatte med at løsne et koøje i ruffet. De var ganske kolde og fortsatte bare hvad de havde gang i. Maria bad dem skride, heller ikke det hjalp. Så foregav hun at hun andmeldte et forsøg på indbrud hos politiet , det fik sat gang i det unge par, lyn hurtigt sprang de i land og forsvandt.

DFDS ringede i dag til Tina fra Larus og fortalte at de havde påsejlet Larus, de mente ikke der var sket noget men vi måtte hellere tjekke. Selvom det er surt at blive påsejlet så er det dejligt når DFDS ringer og fortæller det.

Her til aften var det så en fulderik der havde forvildet sig ombord på Birgitte Helles dæk, han skulle tisse, han blev instrueret om at der var toiletter for enden af havnen, som han kunne bruge.

Palnatoke`s forsøg på at nå Svendborg endte i Klintholm. I 10 - 12 m/s fra sv kæmpede vi hele natten, og efter 12½ times sejlads anløb vi KLintholm havn til stor glæde for et par søsyge besætnings medlemmer. Efter et velfortjent hvil sejlede de senere til Svendborg. Ankomst ved 16 tiden søndag. Undervejs rodede de sig ud i noget snavs ved Vordingborg , men de blev trukket fri af grunden af et forbipasserende skib.

Og så lige en der er gået i glemmebogen.
Søndag nat d. 8 - 7 var der flaskesamlere ombord på Birgitte Helle, de gennemrodede styrhuset og dækket for brugbare ting. En knyttet næve og hundens gøen fik den overbevist om af det var bedst at tømme lommerne og sætte de tomme flasker inden de forlod skibet.12-07

Så er der observeret endnu en påsejling. Denne gang var det Netto 8 der på vej ud først ramte Stenfiskeren , derefter sejlede ind i jollen , for til sidst at ramme Ma-ri. Det hele er fotograferet af Johnny guitar, som heldigvis sad nede i den ende af bassinet . Netto båden var på ingen måde presset af andre skibe.

12-07

Så er jeg lige vendt hjem efter en lille sejltur på flåden, den lå i yderhavnen og kedede sig.
Når i låner flåden og IKKE lægger den tilbage på sin plads , må i gerne sørge for at den bliver ordentlig tøjret og holde øje med at den ikke bliver stjålet. Husk en ny koster små 30.000 kr

Hvis der er nogen der ser en lille 2 trins træ trappe, må i meget gerne ringe . Trappen tilhører Gedser Rev

Tilde har meldt sin ankomst til kaffekoppen :-)

10-07

Øv 3 x påsejlinger af DFDS på samme dag

Først var det Sommerfuglen der under en vending ramte Larus. ( kl. 10 )

Så var det Flåden og Ma-Ri det gik ud over . De var ved at trække flåden ned til Larus for at male. Storeklaus ramte flåden , ret kraftigt og bankede den ind i Ma-ri. Skaden på turbåden var stor , en lang flænge på 3 meter og temmelig dyb. Men hvorfor dog ramme en flåde med mennesker på ? ( 13:30 )

Sidst var det igen Ma-ri det gik ud over . Det var Skorstenfejeren der kl 15:30 ramte Ma-ri.

I alle situationerne var turbådene ikke presset af andre både, så det kan de ikke bruge som undskyldning...

Jeg kontaktede Erik Holsko og forklarede ham det hele. Han var rystet og ville straks tage affære .

Vi havde sidst på aftenen besøg at Helgolands dykkere. De skulle rense Palnatokes skrue for 6 - 8 meter tov. Palnatoke fik det i skruen i Tuborg havn i mandags , da han skulle bunkre diesel. Birgitte Helle`s skrue blev også renset og de efter søgte en spand fra Stenfiskeren. Spanden fandt de ikke , efter en times tid sejlede de hjemad igen. Tak for hjælpen til alle.

Palnatoke sejler fredag kl 01:00 mod Svendborg igen, jeg tager med så der må i klare jer uden mig i havnen. :-) Jimmy

Jeg ved ikke om i har set det, men By og havn har sat en havnepenge automat op bag broskuret. Så nu er det endnu vigtigere at i kontakter havnen hvis i ligger og venter på at komme ud eller ind. Ellers bliver i bonget for havnepenge og sikkert også et gebyr for at i ikke har betalt. Husk det nu !!!!

01-07

Sikken en weekend. Lørdag aften var der nærmest invation af mennesker der syntes det var sjovt at gå ombord på skibene, værst gik det dog ud over Spurven , som fik besøg af en speedbåd, med et par unge mennesker ombord. De syntes det kunne være så hyggeligt at starte en engangs grill på Spurvens dæk, ruffet blev brugt til øl chips og alt muligt andet spiseligt. De pakkede dog pænt sammen da jeg bad dem om at forlade skibet.
Søndag morgen var det så Wotan`s tur til at blive indvaderet, lidt senere gik det ud over Haabet stenfiskeren, her blev de taget nede om læ med fingrene rodende i Samirs værktøjs kasser. Politiet blev tilkaldt om på under 2 min havde de fanget dem i Lille Strandstræde. Hvad der derefter skete ved jeg ikke , men der blev optaget rapport. Den gamle flåde var også på vej væk , men den sad fast under bolværket , så de opgav.28 -06

I går blev Lotte Brinch påsejlet, en sort stribe hen langs siden, hvor alt maling er skrabet af, røber dette . Hvem og hvornår vides ikke.

Tina blev i aftes groft forulempet af folk på kajen. De råbte grimme ord efter hende og det resulterede i at hun tog til genmæle. Den gode sørøver Jess fra Donnawood , kom hende til undsætning og bad folk om at gå hjem. Tina var dog efterfølgende noget bekymret for sit skib. På natte turen gennemlyste jeg skibet fra kajen, og der var ikke noget at bemærke. Bare et godt råd til skipperne, prøv om i ikke kan vende det døve øre til, og ignorere ballade magerene. Når i er gået hjem ligger skibet, øde og forladt, og så ved man aldrig hvad de kan finde på.Her er lidt stof fra Ekstra bladet. Det handler om et skib i Christians havn som i morges blev tromlet ned af en bil.

http://ekstrabladet.dk/112/article1783314.ece

26-06

Samir fik stjålet sin knallert , som stod parkeret i lille strandstræde. Knallerten var aflåst , mens han lige var nede på skibet. Jeg fandt knallerten i Cort Adlers gade 5 timer senere. Ratlåsen var smadret og en hel del andre ting var ødelagt, men han er kørende igen. Jimmy

25-06

Så har vi besøg af Amrit fra Præstø. Amrit hed tidligere Freya og lå for mange år siden et par år i Nyhavn. Amrit ligger her en uges tid. Læs mere om Amrit`s spændende historie, fra vrag til skib her . http://www.amrit.dk/

Så er der kommet en indberetning om at 3 unge "knægte " der kravlede op i Stenfiskerens mast i midten af sidste uge. Ingen kom til skade , selvom det så faretruende ud.

Skt. Hans er overstået. Et fantastisk arrangement med ca. 60 deltagere, der grillede på flåden. Dejligt at se så mange unge mennesker blandt alle os gamle. Godt gået

Lidt læsestof her i regnvejret http://www.soefartensledere.dk/nyheder/2012/6/kystkulturstaevne-i-ebeltoft.aspx


22-6

Ma-Ri var i nat ude og sejle en lille tur i nat. men vinden ikke gunstig. Hvem der har gjort det vides ikke men her til morgen lå Ma-ri nede på tværs af DFDS anløbsbroèr med alle sejl sat. En gennemgang af skibet viste at der heldigvis ikke var sket nogen større skade, kun lidt maling , her og hist. Stor tak til beboeren der ringede og til diverse hjælpere på kajen som hjalp med at bringe hende ind til kajen igen.

21-06

Fredag d. 22 - 6 mellem kl 18:00 og 20:00 vil der være noget filmoptagelse bag Larus. Der skal spændes en line tværs over kanalen, mellem 2 biler, så det er ikke muligt at benytte vende pladsen i dette tidsrum. Kl. 19:00 er der en mand der skal gå på linen / vieren. Kik ned og se på , det kan kun blive sjovt.

Ang. Skt. Hans så er der ca. 50 der har tilmeldt sig til grillning. Husk at medbringe bestik og tallerken . Klubben køber grillkul og sørger for øl og vin

20 juni

Som i sikkert ved har jeg sejlet mega meget så sidste nyt er lidt bagud. Men her lidt om hvad der er sket.

Der skal være noget filmoptagelse Fredag d 22 juni efter kl 18:00 , jeg har forsøgt at ringe til selskabet uden held. Det er noget med at de spænder en vire over vandet mellem 2 biler og så skal der gå en mand på vieren. Jeg som sagt ikke præsis vor eller hvornår. Har du planer om at sejle må du hellere være forberet på problemer.

Larus har været på bedding i Gilleleje, skaderne i forstævnen blev ud bedret. På hjemturen sejlede Tina selv skibet og det var også hende selv der lagde Larus til i Nyhavn. Godt gået Tina, jeg håber pulsen er faldet tilbage til normalt leje.

Stenfiskeren Haabet har også været på land i Nordhavn . Her blev hele skibet kalfaktret . Stenfiskeren blev herefter smidt i vandet og bugseret hjem. Meningen var ellers at han / Haabet skulle sejle selv, men der mangler reserve dele til motoren. De arbejder i øjeblikket på at skaffe en diesel pumpe til Gardner motoren, lykkes det ikke skal der en ny motor i skibet.

Der har været en del indtrængninger på skibene , især under fodbolds kampene. På Fane væltede en mand ned og bøjede søgelænderet. På de andre skibe er det flaske samlerne der hopper ned og samler de flasker op , som publikum kaster ned på skibene.

En enkelt påsejling er også opserveret, denne gang var det vores gæst Palnatoke der ramte Larus. Der skete ikke nogen skade på skibet.

Nettobådene udvider , nu med en på Annamøller plads og en uden på prammen. ( og selvfølggelig en på deres landingsplads ) altså 3 på en gang. Desværre blev det ikke fotograferet. Vær også opmærksom på HT busserne når i sejler ud af Nyhavn, I går lå der 2 HT busser ved siden af hinanden. De laver altså skruevand så man bliver smidt over i den nye bro.

Maria har fået arbejde så husk at arrangere broåbning i god tid, det er sommertid så folk har travlt andre steder.

Der er stadig ingen afklaring på vores vandproblem, så det ender nok med at vi må æde den selv.

20 juni

Som i sikkert ved har jeg sejlet mega meget så sidste nyt er lidt bagud. Men her lidt om hvad der er sket.

Larus har været på bedding i Gilleleje, skaderne i forstævnen blev ud bedret. På hjemturen sejlede Tina selv skibet og det var også hende selv der lagde Larus til i Nyhavn. Godt gået Tina, jeg håber pulsen er faldet tilbage til normalt leje.

Stenfiskeren Haabet har også været på land i Nordhavn . Her blev hele skibet kalfaktret . Stenfiskeren blev herefter smidt i vandet og bugseret hjem. Meningen var ellers at han / Haabet skulle sejle selv, men der mangler reserve dele til motoren. De arbejder i øjeblikket på at skaffe en diesel pumpe til Gardner motoren, lykkes det ikke skal der en ny motor i skibet.

Der har været en del indtrængninger på skibene , især under fodbolds kampene. På Fane væltede en mand ned og bøjede søgelænderet. På de andre skibe er det flaske samlerne der hopper ned og samler de flasker op , som publikum kaster ned på skibene.

En enkelt påsejling er også opserveret, denne gang var det vores gæst Palnatoke der ramte Larus. Der skete ikke nogen skade på skibet.

Nettobådene udvider , nu med en på Annamøller plads og en uden på prammen. ( og selvfølggelig en på deres landingsplads ) altså 3 på en gang. Desværre blev det ikke fotograferet. Vær også opmærksom på HT busserne når i sejler ud af Nyhavn, I går lå der 2 HT busser ved siden af hinanden. De laver altså skruevand så man bliver smidt over i den nye bro.

Maria har fået arbejde så husk at arrangere broåbning i god tid, det er sommertid så folk har travlt andre steder.

04-05

Så vendte Ma-Ri hjem til Nyhavn igen.

1. behandling i Folketinget omkring skibsbevaring.

http://www.ft.dk/webtv/video/20111/salen/91.aspx?i=2012-05-31T15%3A04%3A45&o=2012-05-31T16%3A19%3A23&ti=M%C3%B8de+i+Folketingssalen&dsc=Dato%3A+31-05-2012&h=255&w=350

30.05

Så dukkede Svalan op , til stor ærgelse for Netto bådene . De satte i går ny rekord i at vende. Flere af Netto bådene havde så meget fart på at alle skibene gyngede frem og tilbage. Ærgerligt man ikke har en fart måler , tror snart det er på tide at montere en køleslange på broen , så vi kan få kølet skipperne på Netto bådene lidt ned :-(

Et kik på Stenfiskeren , når den nu er på land , viser tydeligt hvor stor skaderne på skibene i Nyhavn kan blive , når turbådene sejler i is. Samir har taget mange billeder , som tydeligt viser hvilken side der har vendt ud mod turbådene. Mange dybe afskabninger på den ene siden, og ingen på den anden. Det kan kun være pga. turbådenes sejlads i isen vinteren 2010 - 2011. Jeg har foreslået at Samir sender billederne til E. Holsko , så han kan se at det ikke er uden grund at vi brokker os. Jeg ved godt at de stoppede sejladsen hurtigt sidste vinter , men det skader vel ikke med lidt oplysning.


29-05

Så fik vi overstået Pinse stævnet i Martsal.
Bonavista blev søsat se det her fra tv Fyn .... http://www.tv2fyn.dk/article/355339:Bonavista-tilbage-paa-havet

Deltagere fra Nyhavn var Lotte Brinch, Gasen, Wahine, Ma-Ri og Svalan. Jeg selv deltog som besætning på det gamle Nyhavnskib Palnatoke. På grund af skipper var syg var vi ikke der så længe, men det vi nåede at opleve, var et super godt stævne. Over 100 store og små træskibe fyldte stort set enhver krog i havnen og det er beundrings værdigt at se hvor godt de gamle / unge skippere manøvrerede ind og ud i de stop fyldte havnebassiner.

Jeg deltog ikke i spise arrangementet så det må i få et indblik senere, men personligt syntes jeg at det var et super flot og vel tilrettelagt arrangement. Stor ros til arrangørerne herfra.

Larus kunne desværreikke deltage , men fik af forsikringen lov til at sejle til Gilleleje, hvor de hyggede sig og festede hele pinsen. Larus forveneter at komme på land på fredag.

Stenfiskeren Haabet ligger stadig på land, på Jacobsens bådværft i Nordhavn. Han har fået båden efterset og slået, malet og får i løbet af ugen sat en ny planke i skibet. Forventet hjemkomst tidligst i næste uge.

Så er Palnatoke kommet til Nyhavn, hun ligger pt. uden på Birgitte Helle og afventer at malingen på Alvur skal tørre. Så flytter vi hende derover for Birgitte Helle skal vendes og have malet styrbord side. Palnatoke regner med at bliver her 5 - 6 uger.

Lotte Brinck er kommet hjem , godt trætte efter 24 timers sejlads.


Eller har det været en stille og rolig pinse for bådene i Nyhavn. På Birgitte Helle var der dog besøg på skibet hele 4 gange den samme nat, men ingen hærværk.

Vi har igen fået stillet Anna Møllers plads til rådighed så længe Anna Møller ikke skal bruge den. På torsdag prøver vi med en kran at fjerne de store dæk som hænger ud fra kajen. Så vil det være muligt for alle typer skibe at ligge der. Derfor , skal du reparere noget på skibet så , vil det være en super god ide ( også for skipperlauget ) hvis du lægger skibet derovre.


24-05

I nat havde BH besøg af 3 unge gutter som hoppede ombord, men inden jeg nåede op var de sprunget i land igen. Hundens gøen skræmte dem væk.

Til morgen var der en fulderik der forsøgte at komme ombord , men igen var hunden på pletten og skræmte ham væk. Han gik videre til Alvur , hvor jeg var nød til at slæbe ham i land.

Sidste melding fra skibene undervejs til Marstal.

Ma-ri og Svalan overnattede i Sj. Odde havn i nat og Lotte Brinck var her kl 11 nået til Fejø. Alt vel ombord . De har jo også pragtfuldt vejr. Masser af sol, bare lidt for lidt vind. Vi ses.

23-05

Det ser nu ud til at skaden på Larus er værre end først antaget. Tina havde en dykker nede for at rense bunden, inden sejlturen til Marstal, han opdagede 3 store revner i plankerne i stævnen. Det kan skyldes den kraftige påsejling som DFDS lavede 10 maj. Så ind til skaden er undersøgt kommer hun ingen vegne. Ærgerligt for de 15 - 17 deltagere som havde gjort skibet klart til turen.

Samir er på land i Nordhavn, hos Jacob Jensen. Der gik kludder i det på den anden bedding, men nu ser det endelig ud til at han kan opfylde skipper laugets krav. Haabet står ihvertfald på land nu og bliver efterset og slået. Motoren skal også repareres mens han er der ude. Så vi kan se frem til at han kommer hjem på egen hånd.

20-05

Så er sommeren kommet til Nyhavn, med alt det det indebærer, så som, En har syntes det er sjovt at skid. i Ma-ri`s fedtsko, En ung mand kravlede op i Wotan`s mast og lidt senere på aftenen sad de bænket rundt om bordet og spiste. # unge danskere lusker i øjeblikket rundt på kajen og følger nøje med i hvad der foregår på skibene. Frem og tilbage hele dagen, så er de klar til at kravle ombord når ejerne går hjem. " bade " sæsonen er også begyndt. Folk springer rask i havnen uden at ane hvor de kan komme op igen , der bliver kravlet i fendere og kæder for at bjerge sig ombord på skibene. Enkelte kajak ejere lægger til på flåden, det gør jo heller ikke noget , hvis de ikke bare lige skulle i land, hen over Birgitte`s nymalede skibs side og lønning. I den forløbende uge er der om natten stjålet 4 cykler på kajen, låsen er klippet over med en boltsaks og efterladt. Og der er sikkert mange episoder jeg ikke har opdaget , så derfor vær på vagt og efterlad ikke noget på dækket i ikke vil miste og ingen tomme dåse / flasker synligt på skibet, så du ikke frister flaskesamlerne til at gå ombord.

12-05

Der er løb hen over broen 20 maj , så broen må ikke åbnes mellem kl. 10:00 - 14:00

Det Copenhagen maraton så hele området er også afspærret, vil du vide mere så er her et link
http://www.copenhagenmarathon.dk/

11-05

http://politiken.dk/indland/ECE1621929/skonnerten-fulton-er-reddet-fra-konkurs


10-05

Så var det Larus tur til at blive påsejlet. DFDS tog selv kontakt til Tina , og fortalte forløbet. Turbåden ramte Larus pyntekæder under bovsprydet, og pressede skibet ind i kajen. Heldigvis et Larus et solidt skib , så der skete tilsyneladende ikke noget. ( der er så mange andre mærker , fra andre påsejlinger ) De tilbød Tina noget maling til skibet som et plaster på såret. Ærgerligt at de ramte skibet , men dejligt at de kontaktede ejeren, så skibet ikke lige pludselig lå på bunden.

08-05

Det lykkedes en af de nye grønt malede turbåde at påsejle flåden der lå uden på Stenfiskeren ( Haabet ). Flåden blev trykket ind i siden i skibet. Der skete ingen synlige skader på skibet, men det blev heller ikke raporteret.

Og så er der sket en udvidelse af turbådenes område , i weekenden blev det flere gange set at DFDS turbåde lagde til på Anna Møllers plads. Der er ellers fra National museets side givet tilladelse til at vi i Nyhavns skipperlaug må bruge kajpladsen til reparations plads. Ved henvendelse til skipperne bliver man bare ignoreret, Der er forsøgt rettet henvendelse til Erik Hollsko. Der er også mange tilfælde ,i den senere tid , hvor to DFDS både passerer hinanden i kanalen, det er ellers en stående ordre at dette ikke må ske. Måske skal vi i den nærmeste tid få en snak med Erik Hollsko omkring de overnævnte episoder.07-05

En meget trist historie om endnu et træskibs ( Fulton ) som er gået konkurs.

http://www.dr.dk/NETTV/Update/Forside.htm?video=%7BF71B3467-9110-4566-A09F-6FE39ADC6355%7D

27-04
En måske glædelig nyhed :-)
http://www.ft.dk/samling/20111/beslutningsforslag/b84/som_fremsat.htm

23-04

Så blev der i weekenden holdt broprøve , der mødte ikke nogen nye op, så det var hurtigt overstået. Så den gamle bro liste kan genbruges .
Efter broprøven opdagede John-bo at Samir`s jolle lå bag prammen, den var åbentbart stjålet i løbet af natten.

Der har igen i weekenden været nogle mennesker der ikke kan lide cykler på kajen, så alle cyklerne blev smidt i vandet. Rednings stationerne er også blevet hærget, så i skal ikke forvente at der er noget i stationerne. Jeg så bla. en rednings krans flyde rundt i Nyhavn i går.

Endnu en tosse røg i vandet natten til Søndag , jeg så det ikke selv men har fået fortalt at flinke unge mennesker hjalp ham op på kajen igen via vores flåde.

Nyhavns foreningens fisketur blev også afviklet, beboerne var igen i år i undertal, men det må vel skyldes at de er og bliver landkrapper. De deltagende fik alt hvad vorherre kunne byde på, tåge, regn, hagl, høj sol og havblik. Alle gik hjem med flotte røde kinder.
Det lykkedes også vores gamle foldbolds spiller ( Lars E )i ugens løb, at komme op at slås med tjenerne på restaurant 37, så nu er han helt sikkert ikke velkommen der mere.

Angående vandet så er der ikke noget vi selv kan ordne, der bliver taget kontakt til kommunen i dag.


19-04

Næsten sidst i dette link er der en god artikel om træskibe. ( side 17 )
http://www.bryggebladet.dk/artikelarkiv/pdf/bb/2012/07-2012-1.pdf

14-04
Så er det snart forår og så bliver skibene igen besøgt af fulde mennesker og flaske samlerne, for din egen skyld så lad være med at stille dåser / flasker på skibet så det kan ses. Det lokker folk ned på skibet og hvad tager de så ellers med når de går. ( Stenfiskeren har haft besøg af flaskesamlerne )

Brandfolkene havde i dag travlt med at slukke en mindre brand i elskabet i opgangen ved siden af Havfruen. Elskabet er ellers kun ½ år gammelt. Der skete kun mindre skader på opgangen. Skibene var aldrig i farezonen.


12-04

Der er stadig ledige pladser på fisketuren for Nyhavnsforeningen, med Wotan d. 21 April kl 9:00

Husk også broprøve dagen . Det er den 21 April 8:00 - 12:00. Har du lyst til at lære det eller bare have en genopfrisker , så er det bare at møde op på Wotan.

11-04

Alvur har i vinterens løb fået stjålet deres lille skilt der beskriver skibet. Anette har i dag været forbi med en kopi , så kik forbi, den ligger hos havnefogeden.

04-04

Så er den første tosse faldet i vandet. Her til morgen måtte Samir og et par stykker til, hjælpe en fuld mand i land. Manden var ikke selv i stand til at komme op, Ved hjælp af bådshager fik de holdt ham oven vande og hevet ham op af vandet. Endnu en drukne ulykke blev forhindret, Godt gået drenge.
03-04

http://www.dr.dk/Nyheder/Ligetil/Dagens_fokus/Indland/2012/03/Skib_sejler_ind_i_limfjordsbroen.htm
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/03/29/110129.htm

01-04

http://www.soefartensledere.dk/nyheder/2012/3/kronik-danske-havne-uden-gamle-traeskibe.aspx#.T3gS7MqLi8G.facebook

28-03

Så er det i dag der er Admiralforsamling . Det afholdes på Bethel kl. 19:00. Lokalet er åbent fra 18:30....


26-03

Husk Admiralforsamlingen er på Onsdag d 28 marts


23-03

Der har i nat været besøg / indbrud på Stenfiskeren. De har kravlet rundt i masten og rodet rundt inden under presenningen. Det ser ud til at en er faldet ned i hullet, oven på alle brædderne. Han har derefter taget stigen op og brugt den til at komme i land. Man må sørme ikke håbe han har slået sig ( :-) ). Der er tilsynene ladende ikke stjålet noget. Samir kontakter her til morgen DFDS . Måske har de personerne på video.

21-03

Her er en Artikel i Dragør Nyt, uge 12 side 7. Renoveringen af Lotte Brinch. http://www.dragoer-nyt.dk/sites/ugensavis.html

19-03

http://frederikssund.lokalavisen.dk/40-aars-jubilaeum-/20120318/artikler/703189991

16-03

Så er der vand på kajen igen. Måleren er blevet skiftet og jeg fik en snak men montøren. Vi kan ikke gøre det anderledes en vi gør, når vi lukker for vandet og åbner for hanerne, men hvis der er en der ligger inde med noget tykt flamingoplade, kunne man måske lave et tykt låg og på den måde isolere vandmåleren mod frost. Måleren sidder sidder ret højt i brønden og kan åbenbart ikke tåle de 10 - 15 graders frost som vi har haft de sidste par år. Har du noget flamingo du vil af med, modtager jeg det gern

Så er der vand på kajen igen. Måleren er blevet skiftet og jeg fik en snak men montøren. Vi kan ikke gøre det anderledes en vi gør, når vi lukker for vandet og åbner for hanerne, men hvis der er en der ligger inde med noget tykt flamingoplade, kunne man måske lave et tykt låg og på den måde isolere vandmåleren mod frost. Måleren sidder sidder ret højt i brønden og kan åbenbart ikke tåle de 10 - 15 graders frost som vi har haft de sidste par år. Har du noget flamingo du vil af med, modtager jeg det gerne på Birgitte Helle.
Og så lidt læsestof .. http://stiften.dk/syddjurs/stor-festival-med-fokus-paa-kystkultur
15-03
Vandmåleren bliver lavet 16-3 inden middag . Super hurtig service.
15-03
Jeg forsøgte i går at åbne for vandet, men igen i år er måleren frost sprængt. Så der er altså ingen vand på kajen før kommunen har været her og repareret vandmåleren
13-03
Så lykkedes det endeligt at få den 3 år gamle påsejling af Birgitte Helle ud af verden. Efter mødet på Fane i går , fik jeg en snak med Fin fra Netto bådene, vi fik snakket lidt om den gamle sag og enedes om at de selvfølgelig skulle betale, når de ikke reparerede skaden dengang . Et lille penge beløb er nu sat ind på min konto. Tak for det.
12-03
Skaden på Fane er i dag blevet synet sammen med folk fra Netto bådene. Årsagen til " påsejlingen " var at Netto båden var gået i stykker og drev rundt inde i inder havnen. Her kom den ind under agter enden på Fane og ramte Fane. Skipper mente at den måtte havde ramt roret , men ved nærmere eftersyn kunne vi konstatere at hvis den havde ramt roret , så havde det ikke taget skade. Netto bådene beklager meget og de har aftalt med Sammy ,at de kommer over og vasker, sliber og maler skrammerne. Dejligt at vi kunne samarbejde på et venligt og fredeligt plan.
11-03
Dagens historie
http://www.kulturarv.dk/1001fortaellinger/da_DK/fejoe/stories/paeredansk-succeshistorie
07-03
Lidt mere læse stof
http://minbaad.dk/sejl/nyhed/archive/2012/07/march/article/bevaringsvaerdige-skibe-ryger-til-udlandet/
http://sejlskibskontoret.dk/?area=news&nid=156
http://minbaad.dk/sejl/nyhed/archive/2010/08/june/article/gigantisk-havneprojekt-paavirker-oeresundshavne/
06-03
National museet har selv lånt flåden ud til Mira, så ingen problemer der.
06-03
Så er jeg tilbage igen efter en dejlig forlænget weekend i /på Skagen. Weekenden i Nyhavn var ligeså dejlig som en god forårs dag. Der var sort af mennesker på kajen, det medførte at en masse kravlede ombord på skibene og endnu flere stod og tissede ned på skibene.
Jeg blev kontaktet af Netto bådene , de havde påsejlet Fane nede agter. De mener det bare er malings afskrabninger. Sammy er underrettet . Jeg tror det er første gang de har kontaktet mig ved påsejlinger , så måske er her et positivt fremskridt. Men når man står ude på grenen, Danmarks nordligste punkt, kan man godt undre sig over hvordan turbåden kan komme ind mellem Haabet og Fane ,og næsten ramme roret, det er ikke den mest lige rute hen mod deres anløbsplads. Men de skal trods alt have tak for at de ringede, dejligt.
National museets flåde er væk, Er der nogen der ved noget eller har lånt den ud? National museets flåde har hele vinteren ligget inden under vores gamle flåde og hygget sig, men nu ligger der kun vores gamle. Den må være fjernet af mennesker, for vores flåde lå yderst.
Hvad er der ellers af nyheder... Lotte Brinch er næsten på vej i vandet igen, mangler kun lidt maling, så hende ser vi nok snart i Nyhavn igen.
På Birgitte Helle er jeg stort set færdig med styrhuset og maskinekassen , mangler bare lidt varmere vejr, så kan det hele samles.
Haabet ( Stenfiskeren ). Her er der også blevet arbejdet hele vinteren , med at lave et nyt ruf. Samir har bestil tid til at komme på land, første mandag i April.
Spurven venter stadig på at elektrikeren laver de sidste færdig, men hun kan sejle , men mangler en del lys under dæk samt strøm til dybdemåleren og toilettet. Det er stadig skaden fra uge 26, hvis i skulle have glemt det :-)
Her er lidt læsestof, hvis i har lyst.
http://www.tv2fyn.dk/article/341971:Traeskibsejere-bekymrede
http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Hovedstadsomraadet/2012/03/04/104950.htm
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/4082289/3/havneliv-skal-ud-over-kajkanten
Den snart gamle sag om speedbåden der sejlede uforsvarligt , det er vel snart 2 år siden, hvor spurven og Lotte Brinch var indblandet, er nu afgjort. De får en kraftig påtale og 20.000 kr. i bøde . Har du lyst til at læse mere er her et par link.
RETTELSE 15 marts . Det er snart 4 år siden uheldet skete. sorry
http://politiken.dk/indland/ECE1535708/ville-slaa-fartrekord---doemt-for-hensynsloes-sejlads/
http://politiken.dk/indland/ECE1536159/yachtklub-direktoer-den-havde-vi-ikke-lige-set-komme/
28-02 15:00
Så er der strøm igen
28-02
Så lukker de for strømmen den næste time`s tid. Kl er nu 11:00
27-02
Så lykkedes det for folkene, som er ved at restaurere Hereford , at grave i vores el ledning. Ledningen var ikke på deres tegninger. De er ved at grave en rende langs Hereford og herfra en rende ud til kajkanten, meningen er at hvis det bliver mega regnvejr igen, så kan vandet rende fra restauranten`s kælder og ud i havne bassinet. Mærkeligt at de ikke bare forbinder risten i midten af vejen, med et rør ud til kanten . Nåh det skal man nok ikke blande sig i. Hovedsagen er at de på et tidspunkt afbryder for strømmen til alle skibe, så er du usikker på om dit skib kan klare sig uden strøm , må du hellere holde ekstra øje med skibet til de er færdige. ( pt er her strøm , men man ved ikke hvornår strømmen ryger )
25-02
Så blev der købt et nyt tastatur, igen ! Det er utroligt som vand kand finde vej til dette ene sted , hvor mit tastatur er :-)
Isen er sejlet ud af Nyhavn for denne gang, de sidste flager ligger ved Liva 2 og venter på en broåbning. DFDS er ikke begyndt at sejle ind endnu , det skyldes nok at broen er for lav i dag ( det er lidt højvandet ) Men tak for at i ventede til isen var væk.
Der har i ugens løb været megen ballade , Folk på kajen smed cykler ned på skibene og isen. På Svalan sad cyklen fast i springene , det er noget lo.. når cyklen hænger der og gnaver. Værst gik det ud over en scooter som de forsøgte at sparke i stykker. Den var heldigvis forsvarligt tøjret til kajen.
Ugen før var det beton gulvet, der var efterladt i weekenden, som blev kastet ud på Birgitte Helle og Wotan. Renovation firmaet havde brækket gulvet op hos Herford og glemt at fjerne af faldet inden weekenden. Presenningerne holdt til beton kasteriet.
Husk der er general forsamling i nyhavns foreningen 7 marts.
16-02
Den planlagte fastelavns, slå katten af tønden i vandet fra Birgitte Helle, er aflyst. Dykkerklubben har ikke mod på at hugge hul i isen.
10-02
Så har jeg været ude og hakke i isen ved Spurven. Isen er ca 12 cm tyk og sten hård. Hvordan den er i resten af havnen og i DFDS sporet, ved jeg ikke men mon ikke det er det samme.
HT `s vandbusser og Bjørnsholm / Langø sejler stadig, selvom der også er tyk is i KBH havn. Bro byggeriet er heller ikke stoppet af isen, når de skal flytte sig bruger de bare en gravko til at smadre isen foran sig. Spektakulært at se på.
Stor tak til DFDS og Netto turbåde. Det var dejligt at i stoppede allerede 2 dagen, hvor der var is i Nyhavn. Det ses tydeligt på siden af alle skibene. Nul skrammer eller skader af forbi fløjne isflager. Måske er det en lidt sen tak, men bedre sent en aldrig.
Vedrørende Admiralforsamlingen , så er der bestilt lokaler , kaffe og kage , på Bethel.
Bare til info , så er skibet Anna , som sank i Skovshoved havn , blevet hævet. Anna var heldigvis blevet forsikret i Tyskland så ejeren skal nok ikke betale de 50.000 dk kroner det kostede at hæve hende. Motoren gjorde de ikke noget ved , så den er kaput. Planen er stadig at sejle den til Nysted i April.
05-02
Så er vi godt og grundigt spærret inde, Isen er på 3 dage allerede så tyk visse steder at man kan gå på den. Med en natte temperatur på minus 10 - 15 grader og dag temperatur på minus 8 grader gik det stærkt. DFDS og Netto bådene sejlede ikke i går lørdag , så jeg tror de har valgt at stopppe. Yder havnen er også isbelagt, men brobyggeriet kører videre og skaber små render i isen. Her til morgen er der faldet 5 cm sne og det sner stadig ganske lidt. temperaturen ligger på minus 8 grader
Nytårs kuren på Larus var et hit. Næsten 20 mennesker trossede kulden og mødte op med dejlig anderledes mad. Varmeblæseren og olie ovnen sørgede for at der under dæk var 20 grader varmt. Stor tak til alle for en dejlig dag / aften.
02-02
I morges var der tallerken is i havnen, meget smukt , men også foruroligende, de lover endnu koldere vejr de næste mange dage. Så jeg håber alle har frost sikret deres skibe / motorer. Her til aften var isen kompagt, dog ikke ret tyk.
Sydhavn vest er allerede lukket af tynd is og i Dragør er der også is.
30/1
Vi er nu 15 + 2 børn tilmeldte til Nytårskuren på Larus
16-01
Der er kun ca. 10 deltagere til Nytårs kuren på Larus . Kan det virkelig passe ???? Op af lænestolene, det er langt over sidste udkald..
06-01 kl 15:20
Så er der igen strøm til alle skibene, vandstanden er nu faldet til under gummistøvlehøjde :-)
05-01
De har lovet +110 - +120 cm over normal vandstand fredag kl 9:00. Så jeg følger udviklingen og slukker sikkert for strømmen til midnat. ( natten mellem torsdag og fredag ) Man forventer at vandstanden er under 80 cm ved 15:00 tiden fredag. 80 cm er lige hvad de gamle målere kan klare, hvis der er lidt bølger.
Hansine traf en forkert beslutning, da de sejlede hjem uden at tage Anna på slæb. Anna sank i Skovshoved havn i nat. Æv
04-01 kl 10:15
Så er vinden aftagende, ikke meget men den sidste time har vi være under 19 m/s. Imponerende. 12 timer stort set uafbrudt vind over 2o m/s. Det har jeg ikke oplevet siden jeg var på vestkysten for mange år siden, det er som at være i en vindtunnel. pyha. Men det bedste ved det hele er at alle skibene har det godt og presenningerne holdt.
04-01 kl 06:15
Det kan godt være vinden toppede kl 3 , men den er ikke dalet endnu. Pyha en lang og sej nat. Middelvinden ved Drogden er stadig omkring 20 og sådan føles det også herinde. Alle skibe har det fint trods alt :-)
04-01 kl 03:00
Det blæser stadig kraftigt, men alle skibe / presenninger er ok. Ifølge DMI skulle vinden toppe nu v 3 tiden og dreje helt over i vest.
04-01 kl 01:00
Trods vindens ihærdige forsøg på at blæse skibene væk , så er vi her stadig. Alle skibe er ok....G nat
03-01 kl 22:15
Vinden er aftaget meget om det er overstået vides ikke men alt ser ok ud.. vind ved Drogden 17 m,/s ( har været nede på 13 m/s )
03-01 kl 19:30
Vinden er drejet lidt over i vest, så trykket på siderne af skibene er ikke så stort som for et par timer siden. Nu føles det som 10 s/m selvom det stadig blæser 21 v Drogden. Alle skibe ok..
03-01 kl 17:30
Det rusker godt hernede i skibene , men alt er ok. 21 m/s ved Drogden. Siden opdateres jævnligt hele aftenen .
03-01
Så er brohuset igen til at komme ind i, og der er indkøbt 5 nøgler til dem der mangler. ( Folk der blev ud dannet sidste år )
Tina fra Larus kom med en telefon til mig i aftes så senere i dag kan jeg igen kontaktes på telefonen :-) tak for det.
Hansine er sejlet hjem uden Anna. Anna ligger stadig i Skovshoved og de er blevet spurgt om den må blive liggende til ca. 1 april. Måske var det godt vi ikke sagde ja til at de kunne ligge her :-)
Spurven , som er vendt hjem til sin rede , er stadig ikke færdig repareret. Det er nu næsten et halvt år siden skibet blev ramt af lynet, på vej hjem fra Fejø. Forsikringen har godkendt skaden , men firmaet der skal lave skibet, er nok ikke de hurtigste på markedet. prisen har nu rundet de 100 000 kr
Lotte Brinch nåede heller ikke hjem til jul som planlagt. Også her ser det ud til at man skal passe på hvem man vælger til at reparere sit skib.
Jeg har den største forståelse for at flere og flere vælger at lave tingene selv, selvom det så går ud over de trængte værfter, som vi jo egenlig gerne vil støtte og bevare.
Jimmy
02-01 kl. 8:00
Hej alle , jeg kan ikke kontaktes på telefonen lige pt. Det dejlige regnvejr i nat har trodset alle forhindringer og sendt små dråber vand ned oven på den. Resultat telefonen er død. prøv eventuelt på Maria`s telefon 50352789., men vær tålmodig. Det er ikke den bedste i verden ellers er der kun email til jeg har skaffet en ny telefon..........hilsen Jimmy
01-01 2012
Alle skibene klarede igen i år skærene. Birgitte Helle og Wotan havde besøge et par gange mellem kl 4 og 5 . Det var en flok jyder der syntes det var morsomt at hænge i i rørene og sparke til presenningen. Der skete ingen skade , det er bare irreterende.
Godt Nytår til alle .
30-12
Så er året ved at været slut. Sidste arrangement er i morgen på Wotan, hvor vi kl 10 - 11 tiden mødes en kort stund og ønsker hinanden godt Nytår.
Boderne er nu fjernet. Kun en enkelt ulykke er blevet rapporteret. Det var på stenfiskeren. En af sidelågerne blev under stormen blæst ned i presenningen. Presenningen revnede, men Samir fik en aftale i stand med bod ejeren, så alle var glade.
Den sidste lille "storm" blev ikke noget problem for skibene. alle har nu extra fortøjringer i land så vi er klar til det der er værre. Gummistropperne på Birgitte Helle`s presenning blev revet over, så landsiden løsnede sig , men det var også Aldi`s billige gummi snøre der var blevet brugt. Det ser ellers solidt ud men man får hvad man betaler for.
Vandstanden farer op og ned , den sidste uges tid har vi haft fra - 60 cm til + 80 cm inden for 10 timer, så det skifter hele tiden.
Fisketuren blev desværre aflyst pga blæsevejr. Donnawoood sejlede ud og målte hurtigt 20 skm. og det var ikke lang fra kysten. Der ud over fik de på vej hjem et par heftige haglbyger, så gæsterne var glade for den store salon.
Der er problemer med at låse brohus døren op, det må vi tjekke ud først i det nye år..
24-12
Så sejlede Hansine ud af Nyhavn. De havde stadig planer om at sejle til Skovshoved og hente Anna. Næste step er at trække Anna til Nysted og så ellers bare nyde turen hjem til Lybæk.
Boderne er nu lukket ned og freden sænker sig igen over Nyhavn.
Toiletterne ved broen er lukket af for i år, men det var da dejligt at de i år var åbne mens julemarkedet stod på.
Broen er blevet undersøgt den sidste uges tid. Fundamentet til broen slår igen revner, men det er jo heller ikke underlig når vægt grænsen for broen på 12 tons , dagligt bliver ignoreret ( dobbelt dækker busserne vejer næsten det dobbelte ). Jeg gjorde opmærksom på problemet, sidste gang de reparerede broen, ( på et by og rum møde ) hvor en asfalt lastbil på 52 tons havde fået dispensation til at køre over broen.
Så er der bare at ønske alle en rigtig dejlig jule aften.
21-12
Så kom Spurven tilbage til Nyhavn igen. Spurven har ligget flere måneder ude i skudehavnen for at blive repareret efter lyn nedslaget i sommers.
Har du husket at tilmelde dig sejlturen med Fane 29-12 ???? Der er stadig ledige pladser.. tilmeld dig hos Sammy 29920392
16-12
Lidt lyst læsestof til en mørk fredag aften .. http://www.soefartensledere.dk/nyheder/2011/12/fredagsunderholdning-kulturarven-sejler-endnu-%E2%80%93-men-hvor-laenge.aspx
15-12
Så virker spærrebåndet igen og vi har fået nye hængelåse i begge sider. Skønt. Det eneste der mangler nu er den knækkede trekant nøgle, men det har ingen betydning for os i det daglige. ( den er på vej )
Herlig start på dagen.
Hansine har tænkt på at forlade os d. 24 december. Hvis vejret vil tager han til Skovshoved og trækker hajkutteren Anna til Nysted.
Her er et link til hvad de laver hos vores gæst, Anton. http://ibyen.dk/kunst/article1476768.ece
14-12
Da vi skulle lukke Anton ind i går ,virkede spærrebånds siden ikke. Der er hverken lys eller strøm til båndet. Nøglen til skabet med båndet er knækket så det er ikke muligt at lukke skabet op. Er anmeldt.
13-12
Anton er kommet på besøg igen. Denne gang skal der diskuteres hav og miljø, med en bunke politikkere . De skal tage stilling til om det der er vedtaget i år er godt nok i år 2040. Det hele filmes og sendes sikkert en forårs dag i tv. Anton ligger som gæst i DFDS ene anløbsplads. Han skal bruge noget strøm , det har jeg så tilbudt ham. Hele showet er ovre søndag, så Mandag sejler han tilbage til Grenå
Så hjalp det alligevel at protester mod nedlæggelsen af de offentlige toiletter, her er det mest toilettet i Nyhavn jeg tænker på. Sagen er lagt i "graven" af Teknik- og Miljøudvalget i København. Læs mere her
http://ibyen.dk/gadeplan/ECE1478189/indre-bys-tissekoner-er-reddet-efter-borgerprotest/
11-12
Så ligger der billeder fra højvandet lørdag morgen på hjemmesiden. billederne er taget da der var ca. 80 cm. højvande. Der er også kommet lidt billeder fra den stormfyldte nat , hvor stiladset faldt og tagene røg af boderne, (i blandede billeder). 5 billeder taget i lørdags af Lotte Brinch er det også blevet til. Alt vel her og god dag til jer....
11-12 kl. 00:10
Vinden har ligget stabilt nu i snart et døgn , V drogden har gennemsnits vinden ligget på 15 - 17 skm. i snart 24 timer. Fantastisk. Vandstanden er stabil ca. +40 cm over normalen. Alle skibe har det fint
10-12 kl. 11:36
Så er vandstanden "kun" 70 - 80 cm over normalen og jeg har tændt for strømmen igen. Bådene ligge dejligt og vugger.
10-12 kl. 10:25
Vandstanden er stadig kriminel høj så jeg forventer først at tænde for strømmen igen ved 12:00 tiden.
10-12 kl 4:14
Vandstanden er steget noget mere end DMI havde forudsagt, vi er nu nået op på over 1 meter. så jeg har besluttet at slukke for strømmen til skibene. Alle skibene ligger fint og er godt fortøjret. Blæsten er aftaget, ved Drogden viser den 15 skm fra vest. Her, hvor alle skibe er kommet op til kajkanten, føles det som 10 skm.
09-12 kl. 20:30
Vinden er aftaget og gået over i vest, hvilket giver høj vandstand her. Men alt er roligt i havnen. pt. 15 skm. ved Drogden fra vest. I skal ikke forvente flere historier i dag :-)
09-12 kl 14:00
Alt vel , blæsten er ved at gå nedad , selvom det er nogle kraftige pust vi får en gang i mellem. Mange af boderne har valgt at lukke , pga. blæsten får taget til at hoppe og danse...
09-12 kl 11:00
Vinden skulle være ved at toppe for denne gang. DMI mener at fra nu af går det ned af bakke. Pt. blæser det 19 skm. fra sv ved Drogden. Max har vi været oppe på 21 skm. men som skrevet tidligere føles det ikke så voldsomt her. Vandstanden er - 20 cm og fra i aften v 18:00 tiden forventer DMI at vi får 70 - 80 cm højvande. Alle skibene har klaret det endnu engang .
09-12 kl 7:10
Alt vel , vinden suser nu igen gennem Nyhavn , men det er slet ikke kritisk... Pt. 19 skm. ved Drovden fra sv. Her føles det i stødene som 12 - 14 skm .
09-12 kl 03:00
Alt vel, vinden er aftaget en hel del, 12 skm. ved Drogden stadig fra sv. Men det føles dejligt i Nyhavn. Så nu er det tid til en lur..Tjekker skibene v 6 tiden.

09-12 kl 01:00
Alt vel her . Vinden er ikke aftaget ret meget , men drejet så meget over i sydvest at det føles som vindstille her, Vandstanden er minus 40 cm, så nu ligger skibene meget i læ af kajen..pt. 18 skm fra sv. ved Drogden. Regnen er aftaget meget. Det tegner til at blive en rolig nat..


08-12 kl 22:15
Alle skibe har det godt, vandstanden er normal så vi ligger lidt i læ af kajen. Ellers kommer vinden fra syd dvs. fra Nyhavnsbroen. Pt blæser det 20 skm. fra syd ved Drogden, men det er slet ikke nær så slemt her. Det føles kun som 10 - 12 skm. Hansine har fået en extra trosse bag til bare for at være sikker. Boderne og stilladserne står også hvor de skal.


08-12 kl. 20:00
Det rusker og sjasker her, skibene gynger lystigt lige nu i Nyhavn. Det blæser 18 skm. v drogden , men fra sv. Presenningerne klare det fint. Ingen panik . Regnen tiltager endnu et par timer og stormen fortsætter , efter DMI, til engang i morgen middag. Alt vel her.
Siden har været nede her til aften , derfor kunne jeg først skrive til jer nu. Opdateres løbende hele natten :-)
Min nyindkøbte skruemaskine er allerede taget i brug, skønt stykke værktøj med lys og det hele, herligt. Tak endnu engang...

06-12
En lidt forsinket nyhed angående Bonavista... http://www.tv2fyn.dk/article/329744?autoplay=1&video_id=46528

05-12
Denne dag glade nyhed, er, at der ikke er nogen dårlige nyheder :-)

05-12
Åhh sikken en herlig julefrokost. Godt og vel 30 personer mødte op på Wotan , i lørdags. Her blev der disket op med masser af mad , grønt " kun på væggene " , masser af hjertevarme og porno lys i loftet. Folk var posetivt overasket over, hvor lunt der er under pressenningen. Formanden overrakte mig et gavekort, fra alle i skipperlauget, til indkøb af ny maskinpark, for veludført arbejde under stormen. ( man uddeler heldigvis ikke medaljer mere ). Jeg , som ellers ikke normalt er ordlam, blev temmelig overasket og havde svært ved at finde ord. Men i skal vide, jeg elsker alle og i skal have tak for gaven. Det at jeg er kommet på finansloven ( efterløn ), gør at jeg kan tillade mig at rende rundt hele natten og lege Havnefoged , med stort H. Tak endnu en gang. Stemningen, på skibet, var høj hele aftenen og selvom selskabet v 20:00 tiden skrumpede ind lidt efter lidt, var der stadig lunt under teltet. Jeg selv måtte en tur i køjen v 21:00 tiden, men har fået fortalt at der stadig var aktivitet længe efter. Et super godt arrangement, stor tak til alle der serverede , pyntede op og ryddede op eller bare mødte op, uden jer ingen fest.
Et lille efterskrift til stormen. Hvor er det dejligt nemt at gå og love at jeg opdaterer siden løbende under hele forløbet, men hvad gør man når strømmen så går og alle sidder derhjemme og venter. For mit internet skal altså bruge strøm for at virke. Man stemmer dørklokker og trækker en lang ledning fra en af naboerne, hvor er det herligt med gode naboer. Flere var også hjælpsomme med oprydningen på Larus, de tagplader var temmelig tunge, stor tak til alle der hjalp mig / os kl meget sent om natten :-)
03-12
DEMONSTRATION 4 december kl 14:00
Det er en demonstration mod nedlæggelse af tisse huset v ankeret. I morgen d 4-12 kl 14:00 vil tisse demonstrationen begynde. Mød op hvis du også syntes at Nyhavn vil blive en pisse ulækkert sted, uden de offentlige toiletter. På toiletterne ligge der en protest lister man kan skrive sig på.
Så er der julefrokost på Wotan, i dag kl 15:00.
Dagens glade nyhed..
Det er 7 - 8 grader varmt udenfor. Vandet er også 7 - 8 grader, dejligt ikke ? Sidste år ved denne tid var alle skibene i havnen frosset fast i isen.
01-12
Dagens glade nyhed. A.P.Møller har doneret penge til Marstal værft og søfarts museum. http://www.maritimedanmark.dk/?Id=12519
29-11
Så er vi tilbage til normalen, alle har strøm igen.
Lidt til tænkeren :-)
2 af skibene havde været så forudseende at fjerne stikket, fra skib til land. Det skulle vi andre måske lære lidt af. Fordelen er at man kan skrue låget på , på de gamle bokse. Så undgår vi at stikket og boksen bliver fyldt med vand og kortslutter.
De nye bokse sidder så højt så der skulle der ikke kunne ske noget , hvis man ellers har stikket siddende direkte i boksen.
28-11 kl 21:40
Så er der strøm på hos Svalan , Ma-ri og Daniels Haabet. Mangler kun boks 1 og Samir Haabet. Gider ikke mere i dag. Baree rolig jeg har tjekket Samir`s Haabet for vand , den er ikke på vej ned. Skuden er knastør. :-).
28-11 kl 18:54
Så er der strøm på de 5 nye elmålere og Larus måler. De resterende skal lige tørres og stikkene skilles. Vandet er trængt ind i stikkene , men elmålerne / boksene syntes at fungere. Satser på at der er strøm i morgen tidligt. Det er bulder ravende mørkt under hammeren nu og glat. :-)
28-11 kl 15:38
her er et link til bt.dk første og sidste billed er fra nyhavn..http://www.bt.dk/danmark/se-alle-de-voldsomme-storm-billeder
og et andet link .. http://politiken.dk/poltv/nyheder/indland/ECE1463681/vandet-tvinger-havnerundfarten-ud-af-de-smaa-kanaler/
28-11 15:00
Så er vi ved at være tilbage til normale tilstande i Nyhavn. Eneste lille minus er at vi ikke har noget landstrøm. Når vandet synker 10 - 15 cm kan jeg komme ned og tjekke boksene. Mit indtryk er at det drejer sig om et par stik eller en enkelt boks der har fået vand. Så hav lidt tålmodighed.
28-11 9:00
Alt vel i havnen , bådene ligger fint og vugger i en stille brise. Vandstanden stiger støt stille og roligt pt. er den + 70 cm. Stilladset et næsten fjernet og der er ikke sket noget med Larus. 2 af juleboderne har fået smadret taget da det blev ramt af stilladset.
28-11 kl 3:00
Vinden er løjet meget og vandstanden + 30 cm . Alle skibe har det godt. Stilladset er ved at blive fjernet. De er ca, halv vejs. vandstanden skulle efter DMI`s prognose stige igen fra kl 6:00 . DMI tror at vi kommer op på næsten 130 cm over normalt. Det er det samme som vi havde i nat. I nyhavn skal man trække lidt fra, men jeg tror vi var oppe på +110 cm til midnat.
Vaffelbodens frontlåge er blæst af.
27-11 23:49 Vinden er ellers løjet lidt af , men der kommer stadig nogle gevaldig stød.
Alle skibe har det godt, Mi-Ri s, Birgittehelle`s og begge Haabet`s presenninger holder fint. Wotan`s er løfte af i bagbord siden, men det er nu tøjret og Jørgen er orienteret. Vandstanden er så høj at må kan gå lige ombord på begge de to Haabet og Fane. Til gengæld skal man kravle ombord på resten af skibene. Wotan ligger så højt at hans skandæk er i højde med kajen.
27-11 23:30
Her har været lidt for spændende her i havnen.
Jeg har slækket de fleste af skibenes trosser og flyttet fendere. Vandstanden er ca 1 meter over normalen. Alt strøm er gået til skibene. Og så endelig her til sidst kl 23:00 væltede et kæmpe stillads 20 meter foran mig . Stilladset bragede ned over juleboderne og Larus. Politiet blev tilkaldt og Tina orienteret. Der er tilsyneladende ikke sket noget med skibet, så efter 20 minutters oprydning på skibet så det helt hæderligt ud. Der hænger stadig noget af stilladset ud over vandet, men min vurdering er at det ikke kan skade skibet. Larus ( Tina ) kan takke juleboderne for at der ikke skete mere med skibet. Stilladset som er hus højt faldt skråt ned over boderne og de 3 som gik lige under det tog benene på nakken og løb. Den ene person var så uheldig at falde på brostenene, men heldigvis tog vinden fat i stilladset så det ramte jorden lige bag ved personen. Efter 5-10 min brasede stilladset yderligere sammen , så nu kan man ikke gå gennem Nyhavn mere. Puha det er hårdt at være havnefoged.
27-11 20:05
Alt ok i havnen , vandstanden er steget ca 30 cm , men blæsten aftager. Drogden fyr vi pt 26 m sk fra vest, men det føles ikke sådan herinde.
27-11 kl 16:10
Alt ser godt ud her i havne. Taget er sat på boderne med en strop. Kun 1 bod er åben, havnerundfarten er også stoppet.
27-11
Taget fløj at 2 juleboder her til middag, heldigvis ramte taget ikke nogen / noget. De fleste andre boder besluttede at holde fri resten af dagen, pga stormvejret. Skaderne på boderne er ved at blive udbedret.
Skibene klarer det fint , selvom vinden er kraftig. Jeg tjekker fortøjringerne ca. hver time på alle skibene. Sker der noget ringer jeg til jer. Der er også udsigt til højvande i havnen. DMI regner med 120 cm i morgen middag, så skal ikke noget i morgen middag kan du kikke forbi og nyde synet af skibene , når de næsten står oppe på kajen. Stormen skulle klinge af efter kl 18:00. Jeg opdaterer siden her hele eftermiddagen, så følg med her.
Alt ok kl 14:00...
24-11
Politiet var her til morgen ombord på Alvur og Hansine. En forvirret person havde først siddet i en af lejlighederne og kastet ting ud af vinduet, Derefter løb han ned og gemte sig bag jule husene og da politiet kom sprang han ombord på Alvur og videre ud på Hansine. Hans plan var åbenbart at springe i vandet , men det forhindrede politiet. Politiet fik ham bakset i land og tog ham med på stationen. Der er ikke sket noget med skibene. Igen var det en af vores årvågne naboer som havde alarmeret politiet. Stor tak til både naboen og politiet.
Så er Donnawood tilbage med sin flotte nye stormast. Onsdag formiddag blev de sidste ting, beslag, vanter, stag og klamper monteret og v 2 tiden startede vi skibet op og sejlede hjem til Nyhavn. Det blev en fantastisk smuk tur. Vi sejlede langs kysten hele vejen. Strandvejen lignede et nisselandskab, dog uden sne. Tak for turen og tillykke med masten.
Julefrokosten.
Der blev holdt strategi møde i går. Der er over 30 tilmeldte så vi har brug for en plan. Følg med under arrangementer.
18-11
kl 3:30 ringer telefonen, Nyhavn er på den anden ende, alarmen lyder på et af skibene. Afsted med nøgler og lygte, det er ski.. koldt. Det er Fane`s brand / vand alarm der er gået i gang ( igen ) En nærmere gennemgang af skibet viste at hun ikke var ved at synke eller ved at brænde. Tak til beboerne i Nyhavn som er årvågne og passer på vores skibe ( mens vi andre sover )
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki