Revision [3210]

This is an old revision of SidsteNyt made by NyhavnsWebmaster on 2018-09-06 20:48:58.

 

Nyt siden sidst
Selvom du før i tiden måtte åbne broen, skal du igennem en kort gennemgang af det nye panel inden du må kalde dig broåbner igen. Ring til mig , så finder vi en dag der passer dig. Det hele tager kun en halv time. Jimmy


06 - 09

Så drog Mæfikken afsted mod Fejø , men i kan stadig købe de dejlige frugter ugen ud på Ma-Ri

Og så lidt læse stof: http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-09-05-harmonikaspiller-skal-i-faengsel-for-at-tigge-i-nyhavn

og lidt til https://www.helsingordagblad.dk/2017/08/21/stort-billedgalleri-masser-flotte-billeder-imponerende-sundtoldsmarked/

https://www.youtube.com/watch?v=uFDGVKC94Cs

og det må så være nok om det. :-)


31 - 08

I morgen kl 10:00 ankommer skibene med frugt fra Fejø. De vil som sædvanlig ligge ud for Nyhavn nr 17, sådan ca. Kik forbi, men ellers ligger de her hele næste uge.

21 - 08

Så vendte skibene hjem fra Helsingør, der var 4 skibe der deltog i Sundtolds marked. Vi fik som sædvanlig en fantastisk oplevelse og super god mad. På grund af Løbe-cykel- svømme tosserne valgte vi at sejle hjem om mandagen. Hvis man ikke lige skal på arbejdet, er det en fornuftig løsning.
Her er lidt fra Helsingør dagblad https://www.helsingordagblad.dk/2018/08/18/glimt-fra-sundtoldsmarked-2018/

Den jolle som et stykke tid har ligget nede ved Mocuba, drev i går rundt i havnen. Jeg har i dag kontaktet Københavns havns vagt afdeling, så de kommer og henter den. De har en aftale med politiet og hittegods kontoret.

Til sidst så får i lige Søren Stenderup telefon nr. Han arbejder lige i nærheden, og kan ind imellem få fri til at åbne broen for os. 42476524. Da han ikke er tilknyttet noget bestemt sted sætter jeg ham ind under Birgitte Helle`s besætning16 - 08

Ligesom de tidligere år , afholder bindegale motionister Ironman, det betyder at vi ikke må åbne broen, før tidligst søndag kl 23:30. Skal du være sikker på at kunne komme ud er sidste frist måske fredag kl 9:00.

Søren Stenderup, iværksætter og måske snart båd ejer, har fundet et sted hvor man, for en fornuftig pris, kan leje en 19 meter kran, der kører på diesel. Lille kørekort er nødvendig. Rart at vide , hvis man lige står og mangler. Jeg er i øvrigt ved at lære ham op til bromand , det ville være rart med endnu en lokal arbejdende bromand.

14 - 08

Københavns havn har samlet et hvidt bræt op som ser ud til at stamme fra et skib, tjek lige efter om en af os mangler et bræt. ( jeg har sms til Gasen )

08 - 08

Så var det den sidste båd der vendte hjem fra sommerferien, Altair, med Lars Meinild.

Angående mit arrangement , 1 september , afventer Københavns havn svar på hvor mange både vi bliver. Men uanset antal åbner de broen for os.04 - 08

Fane anløber Nyhavn i dag.

Den 1 September sejler Wotan en tur gennem broerne, sangklubben ON har hyret skibet. Så jeg tænkte om der var eventuelle andre der ville en tur ned til Nokken`s forsamlings hus (Der hvor vi skal holde julefrokost ) gå en tur i foreningen , drikke en kølig pilsner og så sejle tilbage til Nyhavn igen. Der kommer detaljer omkring vores tur , under arrangementer.


03 - 08

Wotan var i dag på besøg hos Strømma. Strømma var så venlige at låne os , både mandskab og kran , så vi kunne få den næsten 200 kg. tunge motor ombord. Vi plyndrede også deres lager af store fendere, dem bruger vi som værn mod Netto bådene( M M ).


01 - 08

Så vendte Fortuna tilbage fra sommer togtet.

Og Mokuba fik konstateret at det heldigvis kun var skanse klædningen der var gået i stykker. Ufatteligt at Strømma`s skibsfører kræver mere i løn , når de ikke har et klap forstand på at sejle. Aldrig har de haft så megen vende plads som nu, og alligevel høvler de rundt som en flok nybegyndere. Det siges at de alle kan sejle en Bornholmer båd, Uha jeg tænker tilbage på alle mine ture til Bornholm, utroligt at jeg har overlevet.

30 - 07

Så tog Hjorten herfra , med kurs mod Bornholm og Christians Ø
29 - 07

I går kom Wotan tilbage fra sommerturen, og i dag kommer Gasen. Så er der lidt brofolk at ringe til :-)

Hvis du går og kede dig efter Øresund på langs og Sundtoldsmarked , kan du lægge vejen forbi Korsør. Der afholdes Maritimt Folkemøde Lørdag d. 25 August. Kl 10 - 16

Læs mere her https://maritimtfolkemoede.dk/program-for-det-maritime-folkemoede/

27 - 07

Her til aften , kl 20:15 sejlede Tommelise ind i Mokuba, lidt ærgerligt nu hvor den er blevet malet. Jeg venter på en anmeldelse fra chaufføren.

Bare til info. Temperaturen på dækket i da klokken 12. .... 61,1 grad C

Her til morgen flyttede vi ( Eric, Joy og jeg )Anne Marie over på Charlottenborg siden. Hun er ude i en stor reparation af dækket , søgelænder, bomme og gaffel beslag og hele indmaden skal også opbygges igen, så det var naturligt at flytte hende derover, så vi ikke generede restaurant gæsterne. Ejerne er indformeret.
Strømboksen er også sat op og afdækket så den ikke lige springer i øjnene på tilfældige sejlere.

26 - 07

Så vendte Lotte Brinch tilbage fra sommer turen.

Temperaturen var i dag 46 grader i solen og 33 grader i skyggen. vandet er ganske lunt, 23 grader.

25 - 07

Vi har fået besøg af Hjorten fra Fur, de bliver nogle dage, inden de sejler mod Bornholm.

Har du det varmt? Det har skibene det også, jeg kan fortælle at nede om læ har jeg godt 29 grader, oppe på dækket har jeg lokket 37 grader i solen. træet er knastørt og nodderne er sprækkede. Håber du husker at natte dæk hver aften, ellers bliver det et sandt brusebad når det engang begynder at regne

Vi har nu fået besked omkring Ironman , som igen i år afvikles den 19 August. Dette medfører at vi ikke må åbne broen søndag d. 19 før kl 23:30. Altså når vi skal hjem fra Sundtolds marked kan vi ikke komme ind på plads, jeg har i de sidste par dage forsøgt at få en 10 min åbning om efter middagen, men forgæves. De henviser til at kommunen og politiet har givet tilladelse. Måske er det den vej vi skal gå, ansøge kommunen / politiet om en speciel åbningstid d. 22 August 2019. Er der nogen der er friske med kuglepennen til at skrive en ansøgning


20 - 07

Ja så er der 2 skibe der er inviteret til veteranskibs træf i Hundested, vi andre kan så nøjes med at komme i bil. Deadline 1 August.


https://havneguide.dk/sites/default/files/MotorTr%C3%A6f-Program-enkelsider.PDF

Sidste år afholdt vi med stor succes verdens første træf for fartøjer med Hundestedmotorer,
og i år udvider vi træffet ved også at invitere konkurrenterne = alle fartøjer med veteranmotorer.

Vi kan garanterer en unik festlig oplevelse – rå og autentisk – her i Hundested.

Per Makwarth Tovholder for Hundested Motor Træf – og på vegne af


Hundested Motor Træf

Tlf. +45 2929 4500

Mail: makwarth@email.dk17 - 07

Så afgik Arnaq, de er på vej hjemover til Aarhus.14 - 07

I den forløbende uge har vi etableret strøm over til Charlottenborg siden.
Henrik-bo har indkøbt en byggetavle og lavet stik, tavlen bliver sat op i næste uge, så vi er klar til at få et par skibe over på den side.

Sammy har lamineret en ny bro manual, så nu er det bare " læs og åben " broen

Det er ferie tid , så i næste uge er der mangel på brofolk. Det betyder at du skal melde ud tidligt hvis vi skal have en chance for at skaffe folk.

Vi fik i går besøg af Arnaq fra Århus. Arnaq er en Grønlandsk lægebåd, de bliver her et par dage.
10 - 07

Så var det til til at Tilde kom videre på turen. Lis undrede sig en del over at så mange af vores skibe ikke havde TS mærket i masten. Jeg har ikke tjekket hvem det er hun hentyder til, men bare konstatere at har du ikke mærket siddende, kan det være du kommer til at betale havnepenge, ikke alle havnefogeder er så flinke som vores. :-)

Natten til søndag hoppede nogle personer ned på dækket af Haabet ( stenfiskeren ) 2 dæksplanker knækkede så man må da håbe han slog sig.

Jeg har sendt en manual ud til broåbnerne, men jeg har ikke alle email adresserne. Vi arbejder på at få et eksemplar sat op i bro låget.

09 - 07 kl 6:00

Broen er nu klar til brug igen. Der er kommet ny soft vare i computeren , men de fleste ændringer vedrører ikke os. Eneste ændring du skal være opmærksom på , er at der er en klokke der ringer lige før broen er helt lukket. Når klokken ringer kan du slippe luk knappen , broen vil nu lukke ned af sig selv. klokken bliver ved med at ringe 5 - 6 sekunder hvorefter alt lys i pulten slukkes. Herefter tages spærrebåndet og nøglen tages ud. Det lyder svært, men det er sværere at beskrive end at udføre.Broen må ikke åbnes d 8 Juli

05 - 06

Så fik vi lige besøg af Tilde fra Holbæk. Det er jo næsten en årlig begivenhed at Knud og Lis lægger vejen forbi Nyhavn. Velkommen.

02 - 07 Angående Sundtolds marked , sidste dag for tilmelding er 1 August. Kontakt Knud Thatt på tlf. 5057 1497 eller e-mail: thatt@get2net.dk , ( skibets navn og antal deltagere )

Så er sommerferien over os og mange sejler væk eller rejser til udlandet for at slappe af. Så husk hvis du skal have broen åbnet, ring i god tid.
Det også nu at de mange landkrabber, holder deres indtog på skibene. Læg derfor alting som du ikke vil af med, væk. Vi har heroppe ved broen de sidste stykke tid haft adskillige besøg om natten. Ikke kun fra landsiden, men også fra søsiden.

For nogle dage siden løsnede de fortøjningerne til " Oranje ". Det var et helv... bøvl at få den ind til kajen igen.

19 - 06

Så er det endelig vedtaget at ændringerne i styrings programmet på broen, vil bliver installeret. Det betyder så at vi ikke må åbne broen søndag d 8 juli + der vil blive kørt test på broen mandag d 9 kl 5:30. Når testen er overstået får vi en klar melding. Man forventer at broen kan bruges mandag.17 - 06
Så er det endeligt lykkedes at lave et arrangement, hvor det er træ der er bindeledet. Træ som i træskibs elskere / tosser. Læs mere her

https://www.ts-skib.dk/oeresund-paa-langs/

14 - 06

Og så kom endelig den dag hvor Haabet ( Daniel`s )vendte tilbage til havnen. Hjertelig velkommen.

Henning fra Anne Marie ringede tidligere på dagen, og fortalte , at der skete ikke en skid med skibet, men håbede på at ankomme til Nyhavn indenfor 14 dage. Jamen dog , så kan vi fuldtallige i juli.

10 - 06

I eftermiddag ankommer Bonagratia, de hygger sig rigtigt i år, nu hvor pladsen ikke er så trang. Eric og Annette åbner.

07 - 06

Ang Fortuna , så er der ikke noget nyt i sagen. Michel forklarer at han har haft en psykisk syg person af hunkøn ombord på skibet og hun gik i sort i Nyhavn. Hun har muligvis været udsat for et overgreb tidligere. Derud over ved han ikke noget. Politiet har stadig ikke henvendt sig til ham. Hans advokat har rådet ham til bare at ignorere det, så gør han. Fortuna sejler til folkemøde på fredag. så må vi se hvad der sker.

Ang Mocuba, Så har jeg for en uge siden bedt ham fjerne sine signal flag, der bliver klaget over at de reklamerer for en eller anden religiøs sekt. Han gider ikke selv fjerne dem , så nu gør jeg det selv.

Der sidder en herre på 3 sal og overvåger os, han har klaget til Københavns havn over at vi smider madaffald i havet. Lad mig bare lige pointere at der må ikke smides noget skrald eller andet affald i havnen. Det står klart og tydeligt i vores regelsæt. Sagen er hermed lukket fra havnekontorets side.

Så er der indløbet en invitation til at se Strømma`s nye lokaler, det er den 28 juni. Jørgen Wotan vil gerne sejle os derud. Tilmelding inden d 19 juni, til Jørgen, så kan han sende antal til Strømma d 20 juni. Det sker torsdag den 28/6-2018 kl. 12-15. medarbejdere fra værftet tænder op i grillen og byder på pølser m/tilbehør og kolde drikke. Kom frisk , sejl med wotan 11:30 og vi satser på at være tilbage inden spærretid

Og medens vi er ved invitationer , jeg fylder 70 år om lidt og vil i den anledning gerne byde på en øl hvis jeres vej falder forbi. Jeg vil i dagens anledning støvsuge skibet. Kom som i er lørdag d. 16 på Birgitte Helle, når i har tid og lyst. Jeg ønsker mig ikke noget , ud over at blive lige så gammel som Jørgen, og det kan man jo ikke købe for penge :-)


05 - 06
Så blev de grimme jernstænger langs kajen endeligt fjernet. Hurra..

04 - 06
Dette blot for at besvare alle de henvendelser og spørgsmål fra mange som blev kontaktet af politiet....

Jeg har her til morgen sms med Michel fra Fortuna, politiet har ikke hverken ringet eller henvendt sig til ham, efter de har endevendt hele skibet og rendt rundt og fotograferet både ude og inde. Mærkelig optræden. Og så er det ikke engang 1 April. Intet nyt er godt nyt?

03 - 06

I dag vendte Bonagratia tilbage til Nyhavn, de bliver her til fredag eller lørdag.

02 - 06

Jeg syntes lige det er på sin plads at ønske Else-Marie og Martin tillykke med deres 56 år`s bryllupsdag. Fantastisk. TILLYKKE.

01 - 06

Jeg har for et par dage siden skrevet til Sidse fra Erhvervsforeningen og beklaget mig over de jern flagstænger, der er opsat langs kajen. Efter lidt snak frem og tilbage, har hun nu lovet at de bliver fjernet på tirsdag.

Bonagratia er her til aften sejlet ud af Nyhavn, vi aftalte at de bare skulle komme igen, nu hvor pladsen ikke er så trang. De vil også meget gerne komme, men mangler strøm når de ligger på den anden side.

Politiet render rundt på skibene og stiller en masse spørgsmål. De fleste er rettet mod skibet Fortuna og Michelle. Politiet vil ikke oplyse noget som helt om hvad de har gang i, De siger at de gerne vil stille en masse spørgsmål, men vil ikke selv svare på noget. Nåh de er nu meget flinke, selvom de sagde nej til en øl . Det er der ikke mange der gør i Nyhavn :-)

31 - 05

Så sejlede Emanuel ud af Nyhavn, turen går til Dragør inden de skal til folkemøde på Bornholm.

Alvur vendte i dag tilbage , efter en tur på Gilleleje værft.

29 - 05
Så er broen i orden igen

29 - 05

Vi tester broen kl 9:30, samtidig har jeg fået elektrikeren til at tjekke en af vores målere, de digitale tal er ikke til at læse

28 - 05

Så gik broen i stykker igen, elektrikeren kommer i morgen tidligt.

27 - 05

Her til aften fik vi så besøg af Bonagratia, så det kan nok være det nye stykke kaj bliver brugt.

22 - 05

I dag ankom Zwillinge fra Lybeck . Hun er en gammel dansk Jagt . Hun bliver her til fredag kl 14:30

20 - 05

Larus er væk, Gedser Rev og Anne Møller er væk. 6 Andre Nyhavns skibe er ude af havnen. Tilbage er 4 skibe og så bliver man ringet op af turbådene . Vi har sejlet ind i et af skibene, Tjah det var en af de nye som lige mistede overblikket et øjeblik. Jeg er måløs, Strømma har selv kontaktet Markus.


for 5 dage siden kontaktede jeg Strømma omkring de gule bøjer, de står helt inde "under" kajen. Alligevel er der endnu et flag der er knækket. flagene står helt op af kajkanten så det er umuligt at ramme dem, men men men, jeg stopper her i ved hvad jeg mener

20 - 05

Det var så endnu et pinse stævne der er overstået. Vejret og træskibene der dannede de ydre rammer, var fantastiske og det var så det.

her er et link til tv fra stævnet https://www.tv2lorry.dk/nyheder/18-05-2018/1930/1930-18-maj-2018?autoplay=1?v=1_todltovf

Og så smuttede Emanuel lige inden for broen, de har fået lov til at ligge på Gedser Rev`s plads en uges tid. Velkommen


16 - 05
Afsejling fra nyhavn til Helsingør

Alvur sejler torsdag kl 18:00

Wotan, Fane, Ma_ri, Spurven sejler ud fredag kl 9:00 sammen med Gasen og Fortuna.

14 - 05

I dag kl 12 i Holmens kirke sagde vi farvel til Nyhavns Museumshavn`s stifter Arne Gotved. Arne har gennem længere tid været meget syg og i fredags sov han stille ind. Efter en kort højtidelighed og en lille tale ,blev kisten båret ud gennem den fyldte kirke, til hans sidste rejse. Arne blev 79 år. Tak for alt.

14 - 05

Søren fra Kemp og Lauritzen har tryllet , så spærrebåndet er fikset. Det var det jeg kalder kvik service. Tak for det. Han advarer os dog om at gearet er ikke udskiftet, bare repareret, så det sker nok igen. Så må vi jo håbe på de køber et hjem til hylden.

14 - 05

Vigtigt Vigtigt
Gearet til spærrebåndet er knust, så når du skal åbne broen skal vi være 3 mand .
Elektrikeren har her til morgen afmonteret motoren og gearkasse til spærrebåndet. Han mener at vide hvor man kan få reservedele, så fat mod.

13 - 05
Søndag da Wotan skulle ind, havde vi store problemer med båndet i spærremand siden, vi måtte improvisere med noget gammelt tøjsnor med refleks brikker på, det lå i nr 2 brohus. Da Fane lidt senere skulle ind., måtte vi forsøge at finde fejlen. Vi konstaterede at motoren drejede den forkerte vej rundt og lavede båndsalat inde i huset. Broen blev fejlmeldt og vi måtte bruge tøjsnoren igen.

2 Pinse dag afholder Sparta så Kronprinsens 50 år fødselsdags løb. Det er den 21 maj fra kl 18:00 til 22:00. Det vi bare skal huske ved dette løb , er at vi er i Helsingør i Pinsen, så det kan have indflydelse på vores hjemkomst.

10 - 05

Fortuna sejler med Spurven torsdag 17 maj omk. kl 12:00
Alvur sejler enten torsdag 17/5 eller fredag d 18. kl 9:00 ( fredag er mest sandsynlig )

09 - 05

angående Pinse sejlads så sejler Wotan , Ma-Ri og Fane ud fredag morgen kl 9:00. Skal du med på en åbning , må du melde det ud.


https://www.helsingordagblad.dk/2018/05/08/det-gamle-fyrskib-gedser-rev-kommer-tilbage-til-helsingoer/

07 - 05

Så skete det endeligt. På onsdag kl 5:15 skal vi lukke broen op for Gedser Rev. Tue og jeg er blevet ringet op af folk fra Helsingør og de mener at de på 45 min kan få klargjort Gedser Rev. Under alle omstændigheder blive hun trukket til Helsingør samme dag. Fra pålidelig kilde forlyder det at Helsingør har fået Gedser Rev til låns , foreløbig i 5 år. Bliver der ikke passet godt på skuden, får vi hende retur.

Husk lige at aftale med brofolkene hvornår i vil ud , hvis i skal til Pinse stævne. Det kan hurtigt blive en mangelvare.

Lotte Brinch afsejler allerede i denne uge.
Spurven afsejler torsdag i næste uge.

05 - 05

Mand over brod, fra Lorry https://www.tv2lorry.dk/nyheder/02-05-2018/1930/sadan-redder-du-folk-der-falder-over-bord?autoplay=1

02 - 05

Så fik vi lodset Larus ud af havnen.

Her til morgen fik jeg vendt Larus, det var lidt besværligt pga den megen vind og turbådenes bøjer, men efter en times tid fik vi tov værket og bøje køderne fri fra roret. Lidt senere ankom Eric fra Lotte Brinch og hjalp med en bro åbning, den var lang , for skipper mm var ikke lige indforstået med at kanalen er smal. Men efter at have retning mod Charlottenborg , Ma_ri, Prammen, Gedser Rev og til sidst Fane som fik et par små skrammer ( Michel reddede gummibåden fra destruktion ) lykkedes det at ramme hullet mellem brofundamenterne. Ved 20 tiden ringede Thorkild og fortalte at de var, ved hjælp af pumperne , vel ankommet til Rødvig. De skal på land på fredag, så ønsk dem alt held og lykke. :-) Thorkild takkede iøvrigt skipperlauget for for alt hjælp an havde modtaget.

Lidt senere fik vi så et kursus i hvordan man redder en mand op af vandet, det fremgik ikke om det også galt kvinder, men kurset gav stof til eftertanke. Er du egentlig klar over hvad du vil gøre når din skipper ( gast / kone ) falder i havet? . JA selvfølgelig ved du da det, men ved dine medsejlere det også ?. Det er faktisk pi... svært at få samleveren ombord igen. De kunne jo også være dit barn, og så er det jo en anden sag, men hvordan vil du gribe sagen an?. Synd der ikke var flere der deltog, men det sker jo ikke for os , vel? Stor tak til Besætningen på Lotte Brinch og til Torben Malm fra frømandsklubben Helgoland. Jeg havde nær glemt dem fra Sejl sikkert , Tak skal i have allesammen.

Så så til det mere dramatiske, man fristes til at sige , det mere jordnære, jokkerne er i forårs humør. :-)

Søndag den 13 maj afholder Sparta noget så fornemt som Telenor Copenhagen Marathon, Nåh det korte og lange er at en flok tosser , tonse rundt i Nyhavns kvarteret , så vi ikke kan komme i Bil,cykel og båd til Nyhavn. Det hele skulle vare fra kl 7 om morgenen til kl 16:00 om eftermiddagen. Har du planer om at tilse din båd / skib skal du nok forvente en noget anstrengende tur herind. Hvis du mener du har spørgsmål kan du kontakte trafik@sparta.dk eller tlf 35266900


Jeg kan så for egen regning tilføje at du bare skal skrive https://copenhagenmarathon.dk/ alt andet duer ikke. Glædelig søndag.


L
23 - 04

Så er sommer åbenbart kommet til Danmark og alle helse fanatikerne er vågnet op til kamp.
Søndag den 29 April afholder Yourun et velgørenhedsløb , så vi må forvente at Nyhavn og omegn er helt eller delvis spærret. Vi har ikke fået nogen henvendelse fra Yourun, men ud fra et opslag i kvarteret kan jeg læse at de beklager de eventuelle gener arrangementet vil medføre. Ud fra sedlen fremgår det at løbet vil var fra 7:00 til 12:30 . For egen regning vil jeg så tilføje , at derefter skal afspærringen så fjernes, så forvent lidt senere tidspunkt.

17 - 04

Solen lader vente på sig , så her er en lidt ældre film, med en gammel bekendt dame i Grønland. https://www.youtube.com/watch?v=3ftE4Er3PmQ

16 - 04

Læs her https://www.baadmagasinet.dk/kort-nyt/nyheder/26762-museums-loven-lukker-flakfortet-ja-du-laeste-rigtigt-slut-med-at-sejle-til-flakfortet

04 - 04

https://www.tv2lorry.dk/nyheder/02-04-2018/1930/farvel-med-sol-over-nyhavn?autoplay=1#player

29 - 03
Det blæser for meget til at vi kan bruge liften i dag . 15 sm fra øst. grænsen for liften er 12, grænsen for mig er 10.

28 - 03

Så kom liften, men det bliver en kold fornøjelse her er minus 2 grader og 10 sm fra syd øst og sne , Føj.
Lotte Brinch er på fredag,
Birgitte H er på fredag, 1 time
Larus er på om søndag kl 10 og Ma-Ri søndag kl 12

Hvem er den næste ??
Alvur ,stenfiskeren , Spurven og Gasen Wotan ??

20 - 03

Glas is, tallerken is, frost og 1 tomme sne, alt sammen i små mængder, men hvad mere kan foråret dog byde på. :-)
Men trods det ligger vi her stadig.

I dag kunne det have gået helt galt, en eller anden idiot, ansat hos Spar shipping, åbnede for vores vand. Alle vores haner stod åbne, det gør de altid om vinteren, så der var springvand alle stede. Til alt held havde jeg lovet at læse strøm af i dag, så da jeg kom op på kajen opdagede jeg det jo. Værst var det hos Stenfiskeren, hvor vandet sprøjtede lige ind i siden på ruffet. Det lyder ikke så slemt som det er, men hvis vandtrykket havde skubbet til den løse plade som skærmer af i siden af ruffet, så havde det løbet lige ned i salongen. Længe leve dovenskaben, hvis jeg havde læst strøm af i går, havde jeg været i Bagsværd hele dagen i dag, så kan det jo godt være Stenfiskeren var gået til bunds.
Hvor er der dejligt når folk roder ved noget de ikke har forstand på. !!!!


17 - 03

Bare til orientering . Dem der troede på DMI `s forårs varsel for et par uger siden , får sig en slem forskrækkelse hvis de vover sig ud i dag. Det fryser - 4 grader og snefnuggene føles som issyle i ansigtet pga den kraftige vind. 13 - 15 sm og så er det fra øst. Uha hvor er det koldt. Ellers alt vel i den lille havn. God weekend


05 - 03

Om lidt bryder helvedet løs, jeg tænker ikke så meget på sne og kulde , næhh sandpapir, skrabe jern, pensler og den nylig indkøbte maling. Det hele står klar, vi venter bare lige et par timer endnu, så er foråret her. Nåh mon ikke vi lige skal se tiden lidt an, de har jo før taget fejl, de kære vejrprofeter. Men et er dog sikkert, Strømma har lejet en lift til os og den ankommer den 28 marts. Vi har den hele påsken så er der noget du skal have lavet, oppe i toppen, så er det måske tid til at planlægge det nu. God mandag til jer alle.

03 - 03

Alt er dejlig fredeligt, ingen turbåde, ikke så meget blæst og kun et par grader frost. Der er faldet lidt sne i nattens løb, vel omk 1 - 2 cm sne så ingen grund til panik. Rigtig god weekend til jer alle.


02 - 03

Så er vi nede på et par graders frost, og selvom det stadig blæser er vores side i læ , så det føles " lunt ".


01 - 03

I dag er det knapt så koldt, . Vinden er faldet ned til ca 12 sm, stadig fra øst så temperaturen ligger på omk 6 minus grader. Skibene ligger fint, så om et par dage kan vi GÅ på fisketur uden skib.


28 - 02

Pu ha hvor er det koldt minus 8 - 10 grader. Skægget fryser hurtigt til. Havnen er fyldt med is , det er kommet i løbet af natten. Isen går helt ud i yderhavnen, fy faen og vejrudsigtin ser ikke bedre ud før engang i næste uge. Vinden står lige ind fra øst , ca 16 sm , det skulle ifølge DMI føles som godt minus 20 grader. Det skal nok passe, hunden gad ihverfald ikke være uden for. god dag.


27 - 2

Tjah som sikkert ved er det blevet koldt, mega koldt. Og vinden gør det ikke meget bedre,. Her blæser der 13 - 15 sm fra øst, så vi bliver ikke trykket ind mod kajen, men vandet er koldt. Så alt løs gods ( ledninger og trosser og fendere ) er så småt begyndt at få iskanter. Nede ved kanal bådene var der tallerken is , her til aften. Så nu skal der frost væske på motoren og lokummet, og de sidste øl reddes. God dag trods alt.

18 - 02

Nu hvor der er ro i Nyhavn , kan jeg jo lige benytte lejligheden til at fortælle om vores fastelavn. Der deltog 18 børn og ca 50 voksne . 10 dykkere var i vandet. Jørgen på wotan serverede varm chokolade , gløk og kaffe til de mange gæster. Vinterbaderne holdt til på BH . 4 stk ialt trodsede kulden og blæsten. På Wotan gav Kim Hansen en stribe dejlige Gasolin og Kim Larsen melodier. Tak til alle der deltog, det er jeres skyld det blev en dejlig dag. ( også for alle turisterne, )

En lille historie fra det virkelige liv, skal i også have. God søndag.

http://www.kbh.dk/blogs/historien-bag-navnet-derfor-hedder-det-nyhavn

20 - 01

Her er lidt læsestof, https://www.helsingordagblad.dk/2018/01/20/rekordstort-besoeg-30-000-ventes-til-traeskibstraef/

Og så lidt godt nyt herfra havnen. Den 14 januar blev 5 folk fra Gasen oplært til at betjene broen. Super godt.

15 - 01 kl 18:00

Det blæser a h til og det har det gjort hele dagen ca 17 - 19 sm. Alle skibene har det godt. De store skibe står på bunden , så der er ingen fare for at vi synker, jeg gætter på at det er 80 cm lav vandet.

05 - 01

Så tager vi hul på et nyt år, med en lille broprøve for nogle af folkene på Gasen. Har du lyst til at deltage er du mere end velkommen. Det er søndag d. 14 januar kl 11:00 .
Vi mødes på Birgitte Helle og får en kort gennemgang af sikkerheds reglerne mm. og går derefter op på broen . Vi ses Jimmy

01 - 01 18

Alle skibene har det godt, nytåret forløb igen uden de helt store katastrofer. Så godt nytår herfra

22 - 12

Åhh hvor jeg glæder mig til den 24 dec, så kommer julemanden med årets gave , ja egentlig kommer han jo den 23, svinger sin stav over julemarkedet og så bliver der fred og ro igen i den lille havn. Må jeg her fra havne kontoret ønske jer alle en rigtig dejlig jule aften.

ps. jeg har i dag aflæst elmålerne, så i kan alle se frem til en lille hilsen på admiralforsamlingen.

15 - 12

Så skulle det være ganske klart, man må så håbe på at Nyhavns foreningen sørger for at vi får den tomme plads i havnen.
https://sn.dk/Helsingoer/Historisk-fyrskib-paa-vej-til-havn/artikel/709685

12 - 12

Så har jeg lukket for vandet.

29 - 10 kl 19:30

så skulle vi have nået toppen , højvandet har nået ca. 1 meter og nu er det haglvejr. ellers alt roligt.

29 - 10 kl 16;45

Vandet stiger ganske langsomt, her er 50 - 60 cm over normalen og de forventer at vandstanden stiger endnu 50 cm. Ellers er her ganske roligt, med vindstød på 10 - 12 sm.

29 - 10 kl 8:30

Alt vel her inde. Lige nu er vandstanden ved at være normal og vinden er nede på 5 - 8 sm. Så efter en stormfuld og larmende nat, er her helt dejligt. hvis prognoserne holder skulle vandstanden stige kraftigt igen over middag, det er det sidste af stormen Ingolf som kommer stormende fra Nord
Alvur`s presenning holdt ikke til de kraftige vindstød i nat.

28 - 10 kl 12:00

Alt ser fint ud , vinden er ind i mellem ganske kraftig, nok 18 - 20 sm, så det er imponerende at Fane og Alvur`s presenninger holder endnu. Vi andre venter med at sætte presenning på, til det er tilladt.

28 - 10 kl 5:00

Alt ser fint ud her i nyhavn. vandstanden er steget 1/2 meter, men skibene ligger fint.

14 - 10

I går ankom Gertrud fra Gilleleje. Hun skal ligge her en uges tid.

11 - 10

Så lykkedes det at få Fortuna a Århus til Nyhavn. Fortuna skal deltage i Kulturnatten og ligge her vinteren over.

08 - 10

Læg mærke til at julefrokost menuen er offentlig gjort. tryk på arrangementer på forsiden

Så er vi ved at gøre klar til kultur natten, Mandag sejler Fortuna a Århus mod Nyhavn. Vi forventer at lande tirsdag middag. Det er meningen Fortuna skal ligge her vinteren over sammen med Fane.
Fredag ved 18:00 tiden ankommer Gertrud a Gilleleje. Gertrud plejer at komme til Nyhavn Hvert år i en uges tid i forbindelse med kulturnatten. Det er skibsbyggerens ferie , så han sender familien ind til os. ( og tager staks alene hjem igen )

På selve kultur natten vil der blive vist billeder på Ma-Ri og sørget for en portion mad på Svalan. På Wotan laves der æbleskiver og hvis vejret holder tæt , vil der blive lys og lyd på Haabet. ( 1 bands spiller op )

Fortuna ejer , Michelle, påstår at han er verdensmester i pandekage stegning, så det tager han sig af. Thorkild, den nye ejer af Larus, vil holde åbent skib, og måske kikke forbi på skibene, for at hilse på os. ( Han er en nydelig herre , med mere gråt skæg, end jeg nogensinde har haft. ) ( lidt hen af Claes ).

Annette fra Lotte Brinch deltager uden skib i år, Men vi ser hende nok i forbindelse med billede visningen og madlavningen. Annette vil meget gerne have en hånd med opsætningen af skibsbillederne, så har du tid / lyst så kontakt hende.

God nat til alle

Der arbejdes fortsat med det elektriske på broen. Den sidste uge har der ikke været nogle fejl at reportere....04 - 10
Lidt mere reklame , mens vi venter på stormen.. http://omtv2.tv2.dk/nyhedsartikler/nyhedsvisning/haabet-ny-dansk-fiktionsserie-om-at-blive-voksen-paa-sejlskibenes-tid/

29 - 09

Lidt reklame ... Søslag i Københavns Havn 19. og 20. oktober
Tag med i havnen, og oplev det store historiske søslag på vandet foran Den Sorte Diamant, når Kulturhavn365 og Tøjhusmuseet sætter havnen på den anden ende den 19. og 20. oktober i efterårsferien.

Søslaget udspiller sig ombord på 3 historiske skibe, året er 1717, og Tordenskjold og hans soldater genopstår i skuespillet ”Legenden om Tordenskiold”. Iført historiske uniformer og til lyden af buldrende kanoner bekæmper de den svenske fjende på vandet.

Søslaget kan opleves:

TORSDAG OG FREDAG 19. OG 20. OKTOBER KL. 19.00-20.00
Der vil være optakt på kajen fra kl. 19. Søslaget starter kl. 19.30.

Havnen lukkes af mellem Langebro og Knippelsbro, Og det er ganske gratis

Så er det ganske vist, Tina har pr. 1 - 10 solgt Larus til Thorkild Aagaard fra Maribo.
Larus har fået en vinterplads så hun vil blive liggende her i Nyhavn indtil 1 April. Så hvis i ser en fremmed , med langt skæg, der arbejder på skibet, så er det Thorkild.


29 - 09

Til facebook folket et link til Holbæk kommune. https://www.facebook.com/fritidholbaek/ ( måske kommer der mere omkring de 3 skibe )

22 - 09

Sikken en nyhed... https://holbaek.dk/nyheder-og-presse/nyheder/kultur/2017/nationalmuseet-flytter-historiske-skibe-til-holbaek/

21 -09

Så er der vand i hanerne igen. Efter at have brugt den videnskablige metode, ( uden held ) for at finde utætheden , brugte man den sunde fornuft og gravede lige ned til utætheden. Det viste sig at et elkabel lå og trykkede på vandrøret og samtidig havde vandrøret en uheldig vinkel ud af kajen. Nu er vinklen og trykket ændret så det skulle kunne holde i mange år frem. Hvor føderøret får sit vand fra og hvor det ligger , er stadig en gåde.

På broen sker der også små fremskridt. Man er kommet frem til at det er dårlige forbindelser der skaber problemerne. MEN ca. hver anden fejl er, at vi ikke er tålmodige nok. Det er MEGET MEGET vigtigt at man holder luk knappen nede indtil lyset i knappen slukker. Det tager rigtig lang tid før lyset slukker ( 5 -8 sekunder ) selvom broen er nede. Så hold øje med lyset i sluk knappen...........

20 - 09

Så er de gået i gang med at hakke Nyhavn op, det er ud for Svalan de åbenbart har fundet utætheden i vandrøret. Herligt

Der har været en gennemgang af el systemet på broen , uden de har fundet noget afgørende fejl. Man hælder til at det må være start strøm nøgleboxen der mister forbindelsen, så der er bestilt en ny.

17 - 09

Der har i den seneste tid været flere fejl på systemet på broen og igen i går fejlede det elektriske system 2 gange. Alle der har noget at skulle have sagt er orienteret og der arbejdes på højtryk for at finde fejlen.

Hvis du åbner broen og kommer ud for at alt lys går ud , er der ikke så meget du kan gøre , men det har vist sig at de fleste gange kan det hjælpe hvis man trykker nødstop knappen, frigør den igen og trykker på reset knappen. Til dem der ikke ved det , så skal man dreje nødstopknappen for at frigøre den. Det er lidt svært at give en generel løsning , for det er ikke det samme der sker hver gang. Prøv dig frem, der kan ikke gøres noget som ødelægger broen.

Jeg har tændt og slukke for strømmen flere gange , knaldet nødstoppet flere gange og så pludselig virker det hele normalt. Gå ikke i panik, ring til tlf nr på tavlen i brorummet eller gerne til mig , så kan jeg måske hjælpe dig. Ring til politiet hvis du skal have hjælp med at dirigere trafikken .

Elektrikeren er på vej mandag morgen i et forsøg på at finde fejlen.

Ang vandet så er fejlen lokaliseret og der er ansøgt om grave tilladelse. Vi venter spændt på at kommunen giver kommunen tilladelse...

Regnvejrs læsning https://www.magasinetkbh.dk/vision/nordhaleoeen

Sidst , men ikke mindst så overlevede alle skibene de fantastiske kuldegrader i nat, min lokale vejrstation sagde + 13 grader til trods for at DMI havde forudsagt minus 75 grader i nat. Jeg venter spændt på at sommeren kommer. :-)

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/dmi-der-bliver-75-grader-soendag/6827859

16 - 09

mer regnvejrs læsning https://www.tv2lorry.dk/artikel/nu-kan-du-bestige-amager-bakke?v=1_62kvxr0p?v=1_62kvxr0p

13 - 09

Lidt regnvejrs læsning.

http://politiken.dk/indland/kobenhavn/art6095659/Inderhavnsbroen-giver-et-helt-vildt-trafikkaos

12 - 09
Et lille indslag om Fejø frugt i Nyhavn

https://www.tveast.dk/nyheder/11-09-2017/1930/fejo-frugt-fejrede-25-ar-i-nyhavn?autoplay=1

06 - 09

Turist film fra Nyhavn og omegn. De første 3 min er lidt kedelige https://www.youtube.com/watch?v=VKslJiOaEFI

27 - 08

Kl er 14:00 så om lidt går det hjemad igen. 8 af skibene fra Nyhavn har de sidste 3 dagen ligget til kaj på Ofelia plads. Det har været nogle skønne dage herude , så vi har vel kun tilbage at sige tak for god behandling.

Nu har vi fået lidt styr på vandet.De har ikke lavet hullet men tælleren er stoppet så nu koster det ikke penge hver dag. Kommunen er sat på sagen og vil prøve på at finde frem til hvor utætheden er. Er du i akut mangel på vand kan jeg godt lukke op, men ellers prøv at drikke øl.

Der er rapporteret en enkelt påsejling, mener det var Stenfiskeren der blev ramt... mere senere

22 - 08

Så lykkedes det for skibene at komme hjem igen fra Helsingør, og det er så blevet tid til at se frem til næste tur på fredag. Derfor vil jeg , ganske kort, ridse linjerne op ang. afsejlingen fra Nyhavn. Aller først er det vigtigt at skibene er vendt og klar til udsejling. Broen bliver åbnet kl 18:00 og den første bro " inderhavns broen " vi skal igennem, bliver åbnet kl 18:15. Vi har altså 15 min. til at komme ud af havnen.
Skippermødet kl 17:00 kan ikke holdes på Wotan , da han er på farten. Måske kan vi snakke med Svalan om at holde mødet der.
'

Vandet er lukket pga en utæthed et eller andet sted. Vi mister ca 2000 l i døgnet. Kommunen er kontaktet og der vil blive sat en vvs mand på sagen.
07 - 08

Det kedelige sommervejr har lagt en dæmper på løjerne i Nyhavn. Der er meldt om ganske få besøg af ubudne gæster.

Vi har besøg af Fortuna Fra Århus, hun vil være her indtil 15 August.

Traditionen tro har man igen i år valgt at lægge Ironman på en søndag og for at gære det endnu værre 20 August. Det er som bekendt denne weekend vi er sejlet til Sundtolds marked i Helsingør og meget gerne vil hjem i reden.

Ligesom de foregående år må broen ikke åbnes før tidligst kl 23:00 søndag aften.

http://eu.ironman.com/da-dk/triathlon/events/emea/ironman/copenhagen.aspx#axzz4p3GuTw55

Husk at tilmelde jer til Fredags festen 18 august i Helsingør og 25 august på Ofelia beach21 - 07

Der indløb i går 2 melding om påsejlinger :

Netto nr 1 påsejlede både Stenfiskeren og Ma-ri 15 juli kl 15:21. Bådføreren lovede at underette skipperne, men det skete naturligvis ikke. Dette var en blød påsejling.

Netto nr 5 sejlede ind i Stenfiskerens agter stævn, 20 juli kl 15:00 heller ikke her blev skipperen underrettet . Her var tale om en temmelig hård påsejling.

13 - 07

Til Broåbnerne. Lampetest knappen i pulten, er sat ud af funktion, Det viste sig at man risikerede at kortslutte det hele , hvis man trykkede på knappen under åbning. Programøren er i gang man at finde fejlen.

11 - 07

Her til morgen blev jeg kontaktet af en af restauratørerne, 2 mænd var gået ud på Lotte Brinch og han spurgte om de virkelig hørte til skibet. De havde kort forinden stået oppe på gaden en sniffet kokain. Det er åbenbart meget populært for tiden. Jeg gik ombord og kunne godt se der havde været nogle , men de var gået igen.

Advarsel ,, jeg holder fri igen i weekenden, så skal du ud må du kontakte en anden

Ps. der er stadig mange der ikke har fået et genopfrisknings kursus, derfor er vi ganske få der har lov til at åbne broen. Det er hjælp til selvhjælp, pludselig står du der og vil ud , og så er folkene taget på ferie.

ang påsejlingen af Birgitte H, så beklagede de meget nede på Go boat, de gør hvad de kan for at forklare menneskene at de ikke må sejle herind, men kan naturligvis ikke holde tosserne i hånden hele turen. Det var kun malingen det gik ud over denne gang, så vi skiltes i fordragelighed.

06 - 07

Så blev Birgitte H påsejlet af en go boat. 5-6 kutteklædte kvinder ramlede med stor fart ind i fronten at BH. I´M so sorry var det nærmeste man kunne komme en undskyldning , inden de stak ud af havnen. Jeg tror snart det er på tide at indkøbe et splatter gevær, så kan man i ro og mag vente på dem på Go boat kontor

06 - 07

Så kom sommeren måske, men det betyder der er rigtig mange besøg på skibene om aftenen og natten. Der har indtil nu ikke været ret mange besøg på skibene, men det gode vejr lokker. I aftes var der en flaskesamler på vej ned på Birgitte H , endnu en gang tak til hunden, men jeg tror ikke han kun havde besøgt mit skib. Her til morgen var der gæster på Stenfiskeren , Altair og Wotan. På wotan var de ved at sniffe Kokain så pas på hvis der er hvidt pulver på bordene. På de andre skibe drak de bare øl. Så hvis du ikke vil have stjålet noget på skibet , så lås det inde eller tag et med hjem....

Fiskekutteren fra Thorup Strand har den næste uge lån den gamle flåde.

29 - 06

Så har vi fået fint besøg, det er Hjorten fra fuur og Arnaq fra Holbæk. Begge skibe vil være her weekenden over.

Hvis du går og er bekymret for at dit skib er blevet bordfyldt under "skybrudet" i dag, så kan jeg berolige dig med at vi fik mellem 2 og 5 mm regn engang i morges, før solen stod op, medens resten af dagen har været delvis solskin og ca. 20 grader. DMI varsler skybrud igen i morgen fredag, så det kan vi vel roligt se frem til. ( ironi kan forekomme )


05 - 07

Så stak de 2 gæster hjemad, så nu er her igen plads til e ngæst.

Her e lidt læsestof http://fiskeritidende.dk/sf-vil-frede-oeresund/

16 -05

Broen må ikke åbnes på søndag fra kl 9:00 til 16:00

Copenhagenmarathon afholder løb, se mere her. https://copenhagenmarathon.dk/

Brohuset er nu malet og repareret så nu skulle det være muligt at skrive i logbogen uden at blive våd.

Fredag deltager jeg i et møde med diverse teknikere og kommunen. Så må vi se hvilke ændringer jeg kan få gennemført.

Vi er stadig interesseret i at i melder jer på den nye broprøve, det er personlig oplæring, når du har tid, så kan det kan vel ikke blive lettere.


09 - 04


07 - 05

Politikkerne vil have mere gang i havnen, her er så resultatet. Trist morgen læsning fra i aftes.

http://ekstrabladet.dk/112/endnu-en-person-doed-efter-vandscooter-ulykke/6645959

Hvis folk vælger at opføre sig dumt, er der ikke noget vi kan gøreudtaler politiet... Er det bare mig der troede at det var en del af deres arbejde

http://ekstrabladet.dk/112/politiet-advaret-inden-doedsulykke-her-er-deres-svar/6645978

04 - 05

Så er der gang i reparation af brohus taget, alle glas ruderne i loftet er ved at blive sat fast, så vi bliver fri for det regner ned over installationerne.

Og endnu en glædelig nyhed...Nyhavns Skipperlaug og Nyhavnsforeningen har gjort indsigelser mod reklamestanderen i Nyhavn. Den blev fjernet i går

18 - 04

https://www.b.dk/nationalt/soenderlemmende-kritik-inderhavnsbroen-er-en-taabelig-taabelig-bro


02 - 04

Så fik vi afholdt den første broprøve, i overværelse at hans kongelige højhed Prins Henrik , 3 gange lykkedes det, helt uden problemer.
Senere i dag prøver vi endnu et par gange, inden Selma og Ma-Ri sejler ud.

Det var eller en af de store aftener i går. Der var fuld knald på alle restauranter, og senere masser af fulde mennesker. som naturligvis ikke kunne lade skibene være. Hen under morgenstunden måtte jeg bede et par Færinger om at gå fra borde , de forsøgte at finde Martin. Samir havde dog lidt tidligere smidt dem i land fra et andet skib, så han kom og talte med store bogstaver. Det hele endte dog med at de forlod havnen, stille og roligt.

Strømstikkene til Haabet og Altair blev i aftenens løb trukket ud af stikket. Haabet`s stik lå i vandet , så det blev vi nød til at erstatte med et nyt. Øv

Ud for Wotan var der et par fulde folk der fik sig en meget larmende vippe tur på plankerne som ligger på land. Her skete der ikke nogen skade.

Der er tilsyneladende lidt forvirring omkring tidspunktet for Nyhavnsforeningens general forsamling. Men ifølge min mail er det

onsdag d. 5 April kl 19:00 på Svalan


28 - 03

Broen er igen klar , så vi må åbne den


26 - 03

Det var jo en glimrende start på oplæringen af brofolkene. Det nye brosystem strejkede så broen var åben i 1 og en halv time. Stort trafikkaos, men politiet havde ikke tid til at komme og hjælpe til, så jeg rendte rundt og kostede med folk. De fleste tog de med et smil, men Kim som stod på den anden side, blev lovet øretæver. Ærgerligt politiet ikke har tid når man har brug for dem.
I anden omgang havde vi fået vores lokale elektriker og mekanikker til at assistere, men også her gik det galt. Så nu er broen lukket for gennemsejling igen. Altair og Lotte Brinch må pænt vente til der ankommer nogle eksperter som kan omprogrammere systemet. Fortsat god dag.

Fantastisk festligt at man skyder sommertiden ind fra 01:55 til 03:05 Et 1 time og 10 minutter langt festfyrværkeri som var overstået på 10 min. :-) Det må være noget for Guinness world rekord .


15 - 03

Så blev broen endelig frigivet og vi kan begynde på oplæringen af brofolkene. Jeg prøver at lægge bro kurser hver weekend, om formiddagen,for 3 - 4 personer a gangen, så giv mig et ring så vi kan tilpasse vores kalender....

14 - 03

I morgen onsdag d. 14 - 3 vil der igen være et par prøve åbninger på broen, hvis de forløber tilfreds stillende vil broen blive erklæret for klar. Herefter kan vi så begynde at betjene broen selv. Alle skal igennem en omgang oplæring. Så man er ikke bro / spærremand MK før man er sat ind i det nye system.13 - 03

Indtil videre erbroen stadig lukket....

Der er åbnet for vandet på kajen.

18 - 02

Angående broen, så er der stadig et par småting der skal ordnes. Tidsrammen er 1 - 2 uger fra nu , ifølge kommunen.

09 - 02

Den 26 februar er det fastelavn, og vi plejer er det planen at dykkerne fra Helgolands dykkerklub hopper i vandet lidt efter kl 11. På kajen vil dykkernes afskyelige afkom ankomme udklædt nogen lunde samtidig. Planen er at vi starter med børnenes kamp ud for Wotan, medens dykkerne klæder om. Erhvervs foreningen har sponsoreret slik og fastelavns boller, måske sponsorerer skipperlauget lidt drikkelse. så giv mig lige et ring hvis du vil være sikker på der er købt ind til dig. Alle er velkomne.

Kontakt Jimmy 21658375Pt. ikke noget nyt om broen

Men der arbejdes i havnegade på at få københavns havn nye vidunder på plads. Det er næste ikke til at få vejret. Utroligt.... Den / det ligger ud for tordenskjoldsgade

https://www.magasinetkbh.dk/indhold/urban-rigger

12 - 01

Vandstanden har her ved middag`s tid været 85 cm. over normalen. Så det var lige på grænsen til at vi ikke måtte åbne broen. Vores vinterligger "Selma tidligere Bull listede stille og roligt ind gennem broen og lagde sig ned foran Svalan. Her er det så meningen at Altair skal ligge uden på og så skal vi i vinterens løb arbejde på at få lov til at låne Anna Møllers plads til Selma.

Hvad angår broen , så er der sket ikke så lidt forandringer, så når broen bliver frigivet til normal drift, er vi nød til at lave en " ny oplæring " af alle. Det er ikke fordi det er blevet mere kompliceret, men dels er der kommet flere knapper ( bromanden skal nu også tænde lysene ) og dels er funktionen på knapperne forskellige fra i dag. Hele systemet er meget bruger venligt, simpelt og enkelt , bare man gør det rigtigt. :-) Men som sagt de er ikke helt færdige endnu, så vi må i første omgang afvente af kommunen giver tilladelse til at jeg må åbne broen og så kan vi komme i gang med at lære folk op.

12 - 01

Vinden er løjet af og vandet er steget 50 - 60 cm over normalen. Alt ser fornuftigt ud.

11 - 01

Broen vil i morgen kl 11:00 blive åbnet for Selma. Om kommunen frigir broen vides ikke, så ind til videre er det kun mekanikkerne der må åbne broen.

Det blæser a h til igen i dag. der er målt 20 sk/m ved Drogden her til middag, Alle skibene har det godt, så i kan godt slappe af. Det er pænt lavvandet i dag, men i morgen vender vandet tilbage . Så mener DMI a vi får ca. 1 meter højvande.

08 - 01

Her til aften blev det klart , at broen ikke når at blive frigivet til at vi må betjene den.. Det er lige pt lys signalerne der ikke vil samarbejde. DVS broen går ikke i rødt. Så indtil videre bliver begge skiben liggende udenfor. Hvis et af skibene herinde springer læk, er broen dog så klar , at vi kan tilkalde bro reparatørerne , som så vil åbne for os.

Der ligger en lang træstamme, nede ved Strømma, er det en af vores ?

05 - 01

Så er vi tilbage til normalen. Vandstanden dalede i aftes stille og roligt , så for en gang skyld ramte DMI plet. Vinden har også lagt sig så alt er fryd og gammen.

04 - 01 kl 16:30

Vandet er nu 110 cm over daglig vande. Wotan, Svalan, Alvur og BH sad lidt stramt i springene, men de er nu løsnet lidt. Man forventer vi når op på 125 cm , ved 18:00 tiden og så skulle det falde. Det er sjovt at gå op på Gasen. Og kravle ombord på Wotan. :-)

04 - 01

Morgenturen i nyhavn er gået godt, alle bådene er her stadig og trosserne ser fine ud. Vi har i nat vlret oppe på 16-17 sk m v Drogden og en god halv meter højvande. DMI mener nu at vinden vil aftage hen over dagen og vandstanden vil stige til ca 1 meter over normalen. pt ligger vi på 10 - 12 skm vind

03 - 01

Så blæser det igen , men alle skibene ligger godt til kaj her kl 23:00. De har lovet 1 meter højvande over midnat , men vi klarede 120 cm. for et par dage siden , så mon ikke det går.

01 - 01

Alle skibene , både ude og inde, kom godt ind i det nye år. Skyderiet var ikke så voldsomt i år, Det meste af krudtet blev brændt af på kgs nytorv og i havnegade.
Så det er vel bare tid til at sige GODT NYTÅR TIL ALLE.


2016


27 - 12 kl 07:30

SÅ blev det endelig morgen. Vinden er løjet noget af , og vandstanden er + 80 cm. Sikken en nat.. Men vi er her stadig, så glædelig bag jul

27 - 12 kl 2:15

Vi er her endnu... Vi har været oppe og runde 25 sm vind og vi har i øjeblikket 120 cm over daglig vande. Både Gasen og Altair har fået dækket op i højde med hammeren. Det larmer mega meget udenfor, men ellers er her okay. Ifølge DMI har det nu toppet og derfor forsøger jeg at få lidt søvn..

27 - 12 kl 00:10

Så kom der sgu lidt gang i den Vi har rundet 20 sm og vandstanden er over 1 meter + , Alle skibene har det fint også lotte brinch , som jo er lidt uden for :-)

Strømmen til havne kontoret er lige gået, men det er selv forskyldt. Jeg har en forlænger ledning på landstrømmen og havde glemt at lægge den op på hammeren.


26 - 12 kl 22:30

Alle skibene har det godt, det blæser men ikke mere end vi er vant til. Restauranterne kæmper for at fange deres møblement og 3 - 4 af boderne har mistet taget i løbet af aftenen. Jeg formoder det er fordi de har haft døren åben medens de har tømt boderne for guf. Gløck boderne har i år været så grådige så de har haft extremt længe åbent, hver dag og selvfølgelig også 24 - 25 og 26 dec. de sidste render rundt deroppe nu og river sig i håret, pga den megen vind. Og vinden er ikke ret meget over 13 - 15 sm. tænk hvis det var blevet de 25 sm der var varslet.....

Der kommer endnu en melding til midnat .....

26 - 12 kl 16:00

Alle skibenes fortøjringer ser ganske gode ud, så lige nu er der ikke nogen grund til bekymring.


, både op og ned, og de 2 skibe der skulle på værft kom sikkert ud. Man kan kun misunde Anne - Marie den dejlige tur til Hundested. Det er fantastisk vejr. Stor tak til Kommunens folk der gad stille op tidlig , tidlig søndag morgen.


27 - 03

Broen bliver åbnet søndag morgen kl. 8:00


De bliver ikke færdig med broen før en gang i næste uge, men fordi der er et par skibe der skal på værft og et enkelt der mega gerne vil hjem, åbner elektrikere og mekanikkerne broen for os. Hvis du gerne vil med ud skal du holde dig klar , men der bliver kun den ene åbning indtil broen fungere normalt.

Man regner med at alt bliver normalt i næste uge.

Til jer der vil i Nyhavn på lørdag , siger jeg bare " go fornøjelse " det meste af byen er spærret af på grund af et "se mig" løb . ( læs ½ maraton )

Flåden er i dag blevet malet. ( sort grunding olie maling )

26 - 03

Broen blev åbnet i dag , men ville ikke ned igen. Store trafik problemer. Senere prøvede de igen med lidt bedre resultat. De fortsætter igen i morgen.

25 - 03

Flere test i morgen formiddag, mekanikkerne er optimistiske. prøverne er gået rigtigt godt.

24 - 03

Prøve kørsel af broen i morgen tidlig. Kryds fingre :-).

Natlig besøgende på Birgitte Helle i weekenden, Flaget på Spurven, man havde glemt at tage det ned for natten, er stjålet.

Det er en gammel skik at "stjæle" flaget hvis man ikke tager det ned ved solnedgang. Personen plejer at indformere skibs ejeren om at flaget kan købes tilbage for en kasse øl.

I forbindelse med sanger arrangementet ved ankeret i weekenden, er der afleveret en lille kabel tromle på Wotan. Jeg bruger den lige nu på Birgitte Helle, er der en der savner den ??


15 - 03

Sikken en nat, bådene gyngede lystigt og presenningerne blafrede. Trods det ligger alle skibene sikkert oven vande her til morgen.
Ang. broen , så er der ikke rigtig noget nyt. Elektrikeren venter på printpladerne , men mener at det kun drejer sig om få dage så er alt i orden. Vi må krydse fingre og håbe det bedste.

Der er åbnet for vandet,
08 - 03

Så var det i dag dagen hvor Lotte Brinch skulle i vandet. Em lille flok venner var samlet for at over være søsætningen i Dragør. Alt forløb planmæssigt, så vi kan nok forvente hende hjem i løbet af ugen.
Foråret ramte Nyhavn i dag. 1000 vis af mennesker lagde vejen forbi i det gode vejr.


03 - 03

Jeg fik i morges en snak med dem der laver broen, de kommer søndag morgen og kører nogle test sammen med det almindelige smøre prg. Så der er håb forude...13 - 02

Så er de i gang med vores bro. Motoren er sat på plads og der er sat varme i brohuset så det kan tørre ordentligt. I løbet af de næste dag vil de afprøve de forskellige systemer for at se hvor meget der er gået i stykker ud over motoren.

04-02 20:00

Stenfiskeren flyder sikkert nu, jeg har 2 pumper klar i hende for en sikkerheds skyld. Efter en snak med Haakon fra Strømma , har de ind til videre stoppet sejladsen. Det er simpelthen for farligt for skibene at de skubber rundt på de store isflager i sejlrenden.

Jeg har forsøgt at få kommunen i tale omkring broen, men har endnu kun fået kontakt med Sørens telefonsvarer.

Til påsejling statestikken.
H.C.Andersen Strømma påsejlede i torsdags kl 10:15 Larus. Haakon undersøger hvorfor vi ikke har fået i ring fra dem, da det er en stående ordreat de skal raportere det til ham og os.04 - 02 7:00

Samir`s Stnfisker har det ok , jeg har lige været dernede for at tjekke. Hun tager lidt vand ind , men ikke alarmerende og ikke noget min / mine pumper ikke kan klare.
Resten af Nyhavns skibene har det fint

3 februar

Stenfiskeren var i dag på vej ned på bunden ( igen )

Da jeg tilså Haabet her til middag , lå hun lidt rigeligt langt nede, inden jeg kunne nå at afmontere min maskin lænsepumpe var vande steget til ca, 1 cm fra dækskanten. Så jeg fik våde tæer da jeg endelig fik min pumpe igang. Jeg fik Maria til at ringe efter hjælp hos formanden , som kontaktede falck, her blev han afvist , men hos brandvæsenet fik han kontakt. Mens de var på vej fik jeg monteret endnu en pumpe og jeg kunne se af skibet hævede sig ganske lidt.

Så kom hjælpen, brandvæsenet fik monteret en 6 - 8 tommers sugeslange og på 18 min fik de pumpet 12 tons vand ud af båden. Mine pumper kører stadig , for der mangler ½ meter vand endnu. Tak til brandvæsenet for den hurtige assistance, uden jeg havde det nok taget et døgn at få alt det vand ud.

Samir , det var din sidste ferie , så nyd det nede i varmen.


26 - 01

Så kom isen væltende. Det har længe blæst a h til så det føltes som en Grønlands sejlads her i Nyhavn, egentlig har temperaturen ikke været meget under nul , men det føles som 10 -15 graders frost. I nat var vi så nede på 6 - 7 graders frost , hård blæst og ingen vand i havnen, ja så satte kong frost lige låg på Nyhavn, ikke sådan et hårdt lag is , men alligevel

Der ikke noget nyt om Nyhavns broen , men jeg forsøger at få en snak med de anvarlige på mandag . God weekend

8 - 1

Alt ånder fred og ro, så der er tid til lidt nostalgi.. En gammel reklamefilm om København, også lidt om Nyhavn

http://www.youtube.com/watch?v=p3vxevLuElM

1 - 1 2014

Så er havnen åbnet for mennesker igen. Alt det gamle tag er fjernet og et nyt midlertidigt tag er ved at blive sat op. Alt ånder fred og ro. Fortsat god dag. Jimmy

1-1 2014 16:00

Nyhavn er stadig spærret for nysgerrige folk, mens de arbejder oppe på taget af nr. 39. Det er området omkring Fane - Alvur - Birgitte Helle og Wotan hvor de helst ikke ser at vi løber unødig rundt, men kontakter man folkene og forklarer at man skal nem til sit skib, har jeg endnu ikke haft problemer. Alle skibene er ok så der er ingen grund til at tage herned og drille de arbejdende Falck folk.

1-1-2014 9:20
Alt er under kontrol og ingen skibe blev berørt.

http://ekstrabladet.dk/112/article2185119.ece

1-1 2014 3:00
Nåh , så faldt der ro over Nyhavn. Branden er slukket og fyrværkeriet er stoppet. Politiet er trætte af fulde mennesker , men bliver nu afløst af skades folkene, som kommer og rydder op. Taget er helt væk på bygningen ved BirgitteHelle, ( V Havfruen ) resten slap med skrækken. Alle skibene har det skønt, uden nogle synlige skader. Og vi selv er halv fulde og mætte af både oplevelser og skøn mad.

Bare til orientering , brandvæsenet har styr på branden i Nyhavn. Det er taget på nr. 39 der er gået ild i, men jeg så det ske og Maria fik ringet til brandvæsenet . Der er ingen problemer for skibene.... mere følger
Nu 00:47 det ser ud til at ilden er slukket, men det er set fra båden af, vi må ikke gå i vejen oppe på gaden.

31-12

Så er vi nået til den sidste dag i kalenderen, juleboderne er fjernet og oprydningen er i gang. Det har været et fantastisk år på godt og ondt, 2 storme og et par heftige aftener med mega meget vind har vi overlevet, vores el har været druknet, men er oppe og køre igen, ikke mindst takket være Henrik-Bo som bare kan det der med el. Kim har skaffet stumper hjem fra nettet og har lovet at skaffe mere endnu så vi kan få de fleste af kasserne renoveret. Dejlig stor tilslutning til fælles turene og vores fælles arrangementer og nu til det sidste arrangement i år. om lidt samles vi på Wotan og skåler for det nye år. Og det vil jeg så også gerne sige

Godt Nytår


23-12

Det ligger nu helt klart at , broen ikke kommer til at virke mere foreløbig, det er svært at skaffe reservedele til den gamle jævnstrøms motor så man over vejer at skifte den helt. Med en nyere og meget mere moderne motor kan man sikre sig langt hen af vejen mod problemer. Men nyt er dyrt så lige nu afventer de signaler oppe fra. Et er klart , der er ikke flere på arbejdet i år, så nul åbninger resten af året.

Nøglerne er kommet, men de er ikke færdig med at skifte cylinderne. Så før jeg har afprøvet systemet vil jeg ikke skrive noget om hvordan det virker. Umiddelbart har de forsøgt at lave noget der ligner vores gamle system, men for ikke at forvirre nogle, mig selv iblandt, venter jeg til alt er skiftet.

Lyskurvene er også sat i funktion, men pga. broen er ude af drift kan jeg ikke afprøve om signalerne virker. Det som alle kan se er at de 2 lyskryds er synkroniseret, men jeg tror det er lettere hvis man kan afprøve systemet. mere følger.

En lille bøn, hvis du bliver ringet op af nogle som gerne vil optages i Nyhavn, så er det selvfølgelig meget let bare at henvise dem til mig , men prøv lige at spørge dem om de er medlem af TS, inden du sender dem videre. Jeg er blevet ringet op af husbåde , glasfiber både og motor skibe uden sejl, alle henvist af medlemmer i Nyhavns skipperlaug. Det er sgu ikke smart at sige til folk at det ordner havnefogeden. Meld klart ud hvad vores forening står for. Følgende kriterier er gældende. Medlemskab af TS , Gaffelrigget skib og så skal det være et ældre brugsfartøj.Der skal selvfølgelig også være plads, men Kan man ikke opfylde de 3 første krav, er det lige gyldigt , for så blive skibet afvist. Tak

20 - 12

Det lykkedes i dag for Henrik-bo af få gang i lidt mere strøm. Ved at plyndre og hugger lidt fra vores boks 10 ( som vi aldrig bruger ) lykkedes det i dag at få gang i strømmen ved Svalan og Ma-ri. Samtidig har jeg har tørret, nusset og pylret på systemet så Larus strøm fungerer , Samir Haabet må nok skifte til nabokontakten , pu ha det lyder besværligt. Lad mig prøve på en anden måde . I morgen sætter vi strøm til Larus og Samir Haabet. , Svalan og Ma-Ri er tilsluttet , så det eneste skib der mangler er Haabet ( Daniel ) her må vi nok i første omgang forlænge hans ledninger til en anden måler. Dagen startede eller godt, Søren fra Kommunen havde skiftet låsen på brohus 1 og 2 uden at sige det nogen. Heldigvis havde han en hurtig bil , så vi fik en nød nøgle. Han kommer med ca. 30 nøgler på mandag , så skal jeg bare skrive op hvem der får nøgler , Annette har sendt mig en revideret bro nøgle liste med adresser, så det skal nok gå.

Ang Broen så er det ikke sikkert at den kommer i gang mere i år, men man ved jo aldrig. Gasen har bedt om at komme ud 1-1-2014 men jeg kan ikke sige om vi kan lukke broen op før i sidste øjeblik. Motoren er pillet ud , så hvis den ikke kommer .... tja så bliver det et hårdt arbejde nytårs morgen at løfte broen.

Så er jeg blevet tilbudt job. En hr. Niels Krøyer fra Liva 2 vil gerne have mig til at passe deres " skib " ( Liva 2 ) Jeg har takket nej , for min kærlighed ligger på den anden side af Nyhavn.

Var der mere? ud over at bilen har skiftet farve. Nåh jo Jeg fik jo besøg af Sammy fra Nyhavnsforeningen den anden dag, Han kom trillende med en klapvogn fyldt med godter. Altså ikke et overskudsbarn , men materiale til en hyggelig aften ( måske nytårs aften ) hvor man så kan lokke en uskyldig udseende dame ombord og ..... resten er slettet af sensuren. Jeg vil gerne sige mange tak for den smukke tanke og ( julenissemanden i chokolade med mint smag , er væk ) ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt Nytår.
Og til aller sidst for jeg plejer jo at brokke mig, det kan godt være at jeg laver det mest synlige arbejde her i foreningen , men jeg syntes hele Nyhavns skipperlaug fortjener at blive husket for det store stykke arbejde som kassereren, sekretæren, formanden og Ts repræsentanten laver i det daglige. ( har jeg glemt nogen er det ikke med vilje ) De fortjener alle, fra alm. bestyrelses medlem til formand , en godte kurv .

Jeg håber vi ses til Nytårs kuren på Wotan...

Når nu broen ikke kan åbnes , så vi kan sejle ud og fiske vores Nytårs torsk, så er her et tilbud fra Donnawood. Den 28 - 29 - 30 december sejler de ud og fisker på Donnawood. Prisen for turen , med suppe og skipperlabskovs er sølle 250 kr. Dertil kan købes drikkevarer ombord og.Afgang kl 8:00 og hjemkomst kl 15:00. Hvis du er heldig er det mig der styre dig hen til torsken . tilmelding på info@js-boatcharter.dk med tlf nummer og navn.

Og så var det jo heldigt at jeg havde fået en nød nøgle, for strømmen havde slået fra på Langø. De stod og gloede på døren, med den skiftede lås. Samarbejde er en god ting.


14-12

SÅ lykkedes det at få lidt gang i strømmen. De første 5 el skabe er restaureret. Det vil sige at skibene : Wotan - Spurven - Birgitte H - Alvur - Anne Marie - Fane - Ltte Brinch og Gasen alle har fået strøm igen. De gamle bokse er hårdere ramt Pt. er det ikke lykkedes at få gang i nogle af dem, men vi er ikke færdige med dem endnu. Vi har flere planer som vi vil prøve før vi giver op. Hvis det ikke lykkes må vi nok over veje helt at udskifte de gamle kasser, måske kan vi nøjes med at skifte en eller to til et mere moderne system ( men det koster kassen. mener det er 8 - 10000 pr boks for 7 år siden )

Hvis du mangler strøm så kontakt venligst mig, så vi kan få aflæst måleren ellers kommer du til at betale eventuelt gammelt forbrug.

Angående bronøglerne , så dukkede der ikke nogen op til det aftalte møde. Jeg har heller ikke hørt noget fra dem der roder med broen. Jeg har set de har tømt bro graven for vand og hejst en motor op, så de er igang.11-12

Det går fremad med strømmen, vi venter på nogle reservedele fra tyskland og før vi får dem kan vi ikke rigtig sige hvornår eller om det hele virker igen.
Kbhvn kommunen vil have alle nøgler skiftet , så en system nøgle passer til samtlige broer og installationer. Jeg skal mødes med Søren Christensen i morgen eller fredag , hvor han, sammen med en elektriker vil fortælle mig lidt om deres planer. Men under alle omstændigheder skal jeg bruge navn og adresse på alle bro åbnerne. De vil så få udleveret en ny nummereret nøgle.

Brohuset er tømt for vand i dag, så nu kan elektrikerne komme igang med at se hvor store skader der er sket.

Suger oppe på gaden er i dag blevet tømt for vand, så også her sker der fremskridt. Pissoiret ved ankeret er stadig lukket pga vand.

Lidt løs snak omkring Inderhavns broen, ( den der ligger for enden af Nyhavn ). Det siges at til februar vil arbejdet udbydes i licitation og derefter kommer der gang i byggeriet igen. Selve brofaget der mangler er efter sigende aflyst. Så der er måske håb forude måske omkring årskiftet 2014 - 15 :-)

Og så lidt billeder fra storm aftenen i Nyhavn. ( Måske virker dette link kun til facebook venner )

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152008001762936&set=ms.10152008001762936.10152008002892936.10152008003732936.10152008004387936.10152008004827936.10152008005202936.10152008005717936.10152008006127936.10152008006717936.10152008007142936.10152008007627936.10152008008032936.10152008008252936.10152008008902936.10152008009452936.10152008009932936.10152008010387936.10152008011462936.10152008012252936.10152008012942936.bps.a.10152008001687936.1073741825.818022935&type=1&theater;

8-12

Martin som står for eftersyn af broen , har skrevet til mig at brohuset står under vand. Så indtil videre kan broen ikke åbnes

.
8-12

Lidt flere billeder fra Gilleleje, Uha uha hvor vi slap nådigt herinde.. http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gilleleje/oprydning-er-i-gang-pa-gilleleje-havn/?fb_action_ids=10202529267097061&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B619259021468148%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

7-12

Strømmen mangler vi stadig , men til gengæld er humøret højt ombord på Svalan. Intet kan slå¨os ned, ikke engang 150 cm vand. Strømmen fik vi fra værtshuset over for , maden stod Michelle for og humøret sørgede de 35 sømænd og søkoner for . Tak for en dejlig dag.

Når jeg ikke har skrevet så meget de seneste timer , er det fordi jeg heller ikke har strøm. Jeg har hele dagen forgæves forsøgt at få gang i systemet , men hidtil uden held. Men hvis jeg kort skal opsumere situationen, så klarede skibene det til ug, og strømmen skal vi nok få gang i igen.

En lille rettelse til en tidligere tråd. Fiskeboden uden for Nyhavn er ikke en nybygning, men et gammelt skib som er blevet totalt restaureret.

Lidt læsestof fra Gilleleje.. http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gilleleje/gilleleje-lystbadehavn-smadret-af-bodil/

og lidt fra strandvejen..http://lokalavisen.dk/apps/pbcs.dll/gallery?Site=PL&Date=20131206&Category=UGEBLADET&ArtNo=120609994&Ref=PH&Profile=1265


6-12 kl. 11:30

Så tror jeg vandstanden er toppet, hvor meget er ikke til at sige, ca. 150 cm over normalen. Måleren uden for broen , er druknet og slutter ved ca. 150 cm. Brohuset er også druknet Turbådenes terminal er der et eller andet sted ude i vandet. Tju hej hvor det går. Alle der har været hernede i havnen, står bare måbende og glor. Det er vand vittigt . Men som skibsejer kan jeg kun sige at nu har vi endelig fået den vand dybde vi gerne vil have. og Turbådene ha de er ikke noget problem. The Bridge is very very low today. ...

06-12 kl. 9:45

Øv så er strømmen gået. Vandstanden er rekord høj. På målepinden uden for havne viser den 145 cm. Malerflåden ligger flot op af den øverste hammer. Man har ingen problemer med at stige ombord. Over alt har vi slækket fortøjringerne og sænket fenderne. En melding fra Lotte Brinch som står på land i Dragør. Alt er ok her .


06-12 kl 7:10

Alle skibene er her endnu og der er ikke sket yderligere skader. Vi er nede på en middelvind v drogden på omkring 20 s/m , men stadig meget mere i stødene. Vandstanden er 1 meter over normalen så man kan gå direkte ombord på Haabet, alle andre skibe skal man stige op i.

06 - 12 kl. 3:00
Der bliver længere og længere mellem stødene , men de er stadig voldsomme. Drogden melder 25 sm så der er stadig gang i den. Her føles det som 12 - 14 sm mellem stødene. God Nat til jer . Nu er det tid til nogle timers søvn


06 - 12 kl. 2:00

Nåh der gik lidt længere end beregnet. Svalans presenning var ved at flyve af, så jeg fik travlt. Alle andre skibe klarer det fint. Anders er kommet Maria og jeg til undsætning. Det blæser stadig 20 - 25 sm og i stødene er det vildt. Ikke mere skriveri lige nu , men pas på når i skal på arbejdet for her har det sneet og haglet.

05 - 12 kl 22:00

Vi er her endnu og alle skibene har det fint. Vandet skulle nu have nået sit højdepunkt for i dag, i morgen tidlig kan det godt være at jeg må slukke for strømmen. I følge DMI vil vandet stige til 150 cm. over normen. Det plejer at betyde ca 120 over normalen i Nyhavn og så er det lige før det hele kortslutter. Så hvis i skal have ordnet vandlinien er det i morgen tidlig det er nemmest, så kan i stå på kajen og male den. Spøg til side det er værd at opleve. Der vil nu blive lidt længere mellem info, for jeg vil tage et par timer på øjet. Sov godt. Vandstanden er lige nu på måleren ved brohuset + 90 cm.

05 - 12 kl 20:45

Ikke nogen spændende nyheder. Blæsten aftager stille og roligt, vi er nu nede på omk. 24 sm . Flere af boderne så ellers ud til at blive blæst omkuld , men de holdt , stort set. Juletræet oppe på herre toilettet er, trods 4 stålvire, blæst omkuld. Og hele jule udsmykningen på træerne omkring ankeret er blæst ned. D`Angleterre`s meget flotte udsmykning holdt til blæsten , man havde for en sikkerheds skyld fjernet de store soldater.
Alle skibene ligger herligt og gynger mens vandstanden stiger støt stille og roligt. Vi er pt ca 60 cm. over normen. DMI har her til aften ændret deres forudsigelse til godt 1 meter over normalen ved 22:00 tiden

05 - 12 kl 19:00

Så er her for alvor vind. Man kan næsten ikke trække vejret når man bevæger sig på land. og Nede om læ gynger det a H til. Men trods det holder presenningerne og trosserne. Værst ser det ud for Svalan og Wotan, der står nogle virvler ud for sidegaderne.

Guialanderne på boderne er blæst af flere steder og et par af sidestykkerne er også gået af. Værst er det gået ud over " jul i Nyhavn " Banneret. Stålvieren her revet tishus granit stenene fra hinanden. Brandfolk er igang med at ordne stedet. Drogden melder 31 s/m så hvad kan det ikke ende med . :-)


05-12 kl 18:00

Vinden er taget til og nu kommer der gevaldige vindstød ned gennem havnen. Hvor meget det blæser er svært at sige men det er mere end kuling :-)

Alle skibe har det godt.

05 - 12

Så er Bodil på vej. Mit faste holdepunkt Drogden viser her kl. 14:00 21 s/m fra sydvest. Det hele kommer til at dreje ( ifølge DMI ) fra sydvest og derefter Vest for at slutte af med Nordvesten vinde. Det er de store tal der er fremme. Så har du tid er det måske nu du skal tjekke fortøjringerne. Vandstanden er rimelig lige nu Ca. + 25 cm sidst på natten stiger den nok til omk. + 60.
Lige nu er her " roligt " i havnen
Mere om stormen løbende i løbet af aftenen.

På mødet i går i Kvæsthus projektet kom der ikke så meget nyt frem. Status er / var stort set som ved sidste møde. Projektet glider stille og roligt fremad efter planen. Rep. fra skipperlauget Robin og Arne.


29 - 11

Sidste frist for tilmelding til julefrokosten er nu på søndag, så op af start hullerne
. Se info under arrangementer
Tilmelding til John-bo.. jbn@gentofte.dk eller 28818298


25- 11

En lille film om fiskebådens ankomst til nyhavn http://vimeo.com/79871979


22 - 11

I dag fik Nyhavn for første gang besøg af et flydende badekar. Det er rimelig svært at forklare , men je prøver lige. Det er et flydende objekt fyldt med vand, 6 - 8 nøgne mænd der synger og drikker øl. Vandet er opvarmet af en pejslignende genstand, som sender en skøn røg ud i toppen at sin høje skorsten. Et herligt indslag på en kedelige fredag aften.. http://www.brit.co/the-hottug/

Vores allestedværende sekretær, har fortalt mig lidt omkring fiske boden uden for Nyhavn.
Den kommer fra Hanherred Havbåde i Jammerbugten og er en nybygning af de gamle fiskerbåden på den egn. Skuden /fiskeforretningen skal ligge her permanent og vil blive forsynet med friske fisk fanget af de lokale fiskere i Jammerbugt området. Der skulle ligge et link på Facebook, men det kan jeg ikke finde. Personligt kan jeg kun være over lykkelig for at vi slipper for det store skrummel som ellers var projekteret og byder forretningen velkommen.

Og så et lille suk. Fiskeforretningen er forsynet med en mega gangbro, så folk kan komme ombord. Gangbroen rager helt ud til kantstenen så man skal helt ud på gaden for at komme forbi. Det er blevet en ganske almindelig ting her i havnen at forgængere skal henvises til gaden for at passere skibene, er du i tvivl om hvad jeg mener så kik på Liva 2 og Bådteateret, Gedser Rev og Netto bådene. Stort set hele det nye fortorv kan ikke benyttes. Det er sgu ikke i orden

Og til sidst lidt trylleri .. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106796.ece

21 - 11

Fiske båden viste sig at være en Fiskebod, jeg tror ikke den har fanget en ærlig fisk selv. Det er en sejlende fiske forretning. På siden står der Thorup Strand og hvis jeg ikke husker meget galt så er det der hvor de haler skibene op på stranden i stedet for at lægge dem til kaj. Forretningen er super flot og rygterne vil vide at det er en erstatning for fisketorvet som man ville have lavet. Der vil dagligt blive leveret frisk fanget fisk til forretningen.

20 - 11
Så er der kommet juletræer, til alle de inderste skibe.

I yder Nyhavn er der kommet en fiske båd. Tror at man kan købe frisk fanget fisk her, i jule perioden ?

15 - 11

Så er juleboderne åbnet, så har du brug for en hade gave til svigermor, er jeg sikker på at du kan finde den her.

Gasen anduvede Nyhavn ved 18:00 fredag aften. Velkommen tilbage .

Lidt mere trylleri fra i sommers.. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106770.ece

14 - 11

På bestyrelses mødet i dag blev vi enige om at spørge Michelle om hun ville stå for maden til jule frokosten på Svalan / Ma-Ri .. Deadline mandag d. 2 dec kl 20:00. Tilmelding ring / skriv til John Bo. Yderligere info Se under arrangementer hen af vejen.

I Dag sådan cirka for lidt siden fik Kim fra Svalan serveret en lille dreng. Det forlyder af både Moderen og barnet ( Elias ) og faderen har det godt.
Han bliver så Elias den 2. af Nyhavn.

Alvur vendte tilbage fra Gilleleje, vi sejlede 8,4 forbi Kronborg, på vejen hjem. så undervands behandlingen har været super.

Gasen har meldt sin ankomst i denne weekend. Arne fortæller at Gasen vil blive et forenings skib og for at tiltrække unge mennesker på SU vil de tilbyde aktive unge at blive medlemmer til en fordelaktiv pris. Gasen forventer at blive fast inventar i Nyhavn fremover, hvis det lykkes at få nye medlemmer.

Boderne er nu sat op og fredag åbner juleræset.

De mange planer om juletræer på alle skibe er endt med at skibene langs kajen får et træ, mens resten må nøjes med en kikker.09 - 11

Så kom der 15 store juleboder op på kajen og årets første jule bade brandert var i aftes på vej i kanalen, kun en hurtig kæreste og Maria reddede ham fra at blive våd. Hængende mellem kajkanten og skibet, på vej nedad, fik de 2 i fællesskab hevet ham op på land.

Er du allerede træt af julen så er her lidt fra i sommers.. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106747.ece

28 - 10 kl. 22:00

Der er ikke så meget nyt at skrive om, skibene ligger fint. Vinden er aftaget til en noget mere normal styrke. Jeg var lige inde på DMI ved Drogden kl 17:30 var middelvinden næsten 31 s/m den er nu nede på 17 s/m . Så her er helt stille . På gaden er der også faldet ro på , Alle restauranter har flyttet deres møblement inden døre. Her er stort set ikke et menneske på kajen, så jubii, vi klarede skærene endnu engang :-)

17 s/m lyder måske af meget, men her føles det ikke som mere end 10 - 11 s/m. Sov godt.....

28 - 10 kl. 18:30


Tju hej hvor det går,

Der løber lige nu en orkan gennem Nyhavn og for en gang skyld føles det også som en orkan. Men alle skibe er nu ekstra sikret med extra trosser, så de ligger "trygt " og godt. Men for sa... det gynger rigtig meget. Der er skum på vandet herinde. Men`s jeg kravlede rundt på bovsprydet på Fane, ( det føltes næsten som at sejle ) blæste vinde 25 - 50 stole og borde i vandet. Men jeg fik da sikret Anne Marie med en trosse i land både for og bag.
Mit solsegl røg af H til mens jeg satte en ekstra trosse i Larus.
Jørgen Wotan`s solsegl var også på vej , men det ligger nu i kabyssen.

National museets pram har mistet sin nye udestue. Hele baduljen lettede for en time siden og hænger nu halvt i vandet og halvt op langs siden.
Om Gedser Reb`s afdækning holder er vel nok det store spørgsmål, der var for en time siden tegn på at der kom luft ind under afdækningen.
Jeg har ringet til National museet.

På den anden side af broen, var Shaluppen på vej til Chr. Havn, men er nu sikret med ekstra trosser for og bag.
Sheherashade hang også og daskede , så det kun var et spørgsmål om tid inden den stak af.

Og så er der total kaos på vejene. Politiet drøner rundt, folk er ved af falde i vandet på grund af vinden. Ambulancer pløjer gennem bilmængden, op over fortorv og den gale vej rund om Kgs. Nytorv.

Et godt råd lige nu , Bliv indendøre og læs her på siden.
23 - 10

Nu ved jeg hvad en debatvogn er. Man tager en gammel pølsevogn , tømmer den for alt og sætter en plastik dims op på disken med spørgeskemaer. Ved siden af sættes en pap æske med kuglepenne. Ingen mennesker bag disken bare 2 - 3 plancher på gaden ved siden af vognen. Det er virkelig spare tider for kommunens folk. Seriøst, hvis ikke det var så alvorligt et emne, så troede jeg at jeg var med i en aprilsnar. Skipperlauget var repræsenteret med formanden og frue, skipper Samir og Havnefogeden. Vi fik en hyggelig snak med beboerne.

Der har i længere tid været gravet op ved brohuset, det er kommunen folk der arbejder på bedre afvanding ved brohuset. Det skulle så hjælpe på skimmelsvampen inde i brohuset. Dejligt.


21 - 10

Lidt læsestof fra Niels Kold

http://dinby.dk/city-avisen/nyhavns-gamle-dame-faar-ansigtsloeftning

http://dinby.dk/city-avisen/tunnelloesning-kan-redde-sejlerliv-paa-christianshavn

20 - 10Jeg glemte at sætte en deadline på fisketure med Wotan. Sidste frist for tilmelding 27 / 10 kl 20:00. Hvis vi ikke er i nærheden af 15 deltagere aflyser vi.

Der er sat plakater op omkring et møde i Debatvognen ved Havnegade. Det er tirsdag d. 22 oktober kl !5:30 - 17:30.

Debatvognen befinder sig v det gamle Costunhouse ( nu The Standard ). Kommunen vi høre din mening omkring spørgsmålene, Skal der ligge et flydende fiske marked i havnegade,
Skal der ligge husbåde , og lidt omkring Viva, ikke at forveksle med Liva .

Kommunen foreslår at indskrænke mulighederne for placering af skibe og Husbåde i Nyhavn. Det sidste forstår jeg ikke rigtig , men det må vel dreje sig om Liva 2 eller bådteatret. Mød op hvis i vil vide mere.

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/plan-nyhavn-og-gammelholm

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/sites/indrebylokaludvalg.kk.dk/files/files/Nyhavn-Startredeg%C3%B8relse.pdf
15-10

Wotan laver en sidst på året fisketur d. 2 November


Det er lykkedes mig at lokke Jørgen til at lave en fisketur for skipperne og andre raske gutter / besætnings medlemmer, med tilknytning til Nyhavn og det`s skibe. Turen bliver på dele basis, det vil sige 100 kr. pr. mand / mk. Vi satser på at blive ca 15 personer.

Afgang kl 9:00 og hjemme igen v . 15 tiden

Hanne har lovet at lave kaffe , men eller er det undertegnede i skal slås med, ( Høflig og venlig selvbetjening har altid været mit motto ). Jørgen har garanteret lidt øl ombord, som kan erhverves for en billig penge.

Er du klar med de lange uldne underbukser , så ring til Jørgen. 40119649.

Jimmy

14-10

Der er ikke sket så meget i den senere tid, men for lige at fortælle lidt om det hele.

Vi har fået nye vand haner på, så det er ikke sikkert det gamle system passer på jeres slanger.
Der er sat en ledning rundt om måleren , så skulle den ikke frost sprænge. Brønden bliver desuden fyldt med små isolerings kugler. Planen er dog stadig væk at slukke for vandet om vinteren, for vores forbrug er ikke ret stort og hanerne fryser til.

Vi lige Pt. besøg af Gertrud fra Gilleleje, hun bliver her til på lørdag. Men eller har det vel nok været meget få besøg vi har haft i år.

Fane er kommet retur fra Gilleleje , hun skulle nu være tæt igen efter Alvur`s lidt hidsige krammetur.

Kultur natten var en stor succes, der var besøgende på skibene stort set hele aftenen og de sidste gæster fandt ikke i land før ved 2:00 tiden. Også på land havde Peter rebslager mange tilskuer, når ham og markeren lavede tov i rebberbanen. Jens Riises gamle Volvo stod i baggrunden og så lækker ud.

Lotte Brinch er afsejlet til Dragør. Denne gang er det de sidste af plankerne under vandlinjen der skal skiftes.

Alvur har fået styr på sin motor, de har i de seneste mange uger arbejdet på at få kølevand på hele motoren, så den ikke
løb varm. Hun skal også på bedding i Gilleleje, det sker på Lørdag.

23 - 09

Havne kontoret er lukket hele uge 39.

22 - 09
Et surt opstød fra Havnefogeden

Hvad blev der af den gamle regel om at man kun må spille akustisk musik i Nyhavn ?

Gennem de sidste par måneder har restauranterne leveret strøm til diverse bands som står på kajen og spiller i weekenderne. 2 elguitarer en sanger og en trommeslager, med højtalere og alt hvad dertil hører. Der spilles ca. 1 til 1½ time inden der samles penge ind. At der spilles højt behøver jeg vel ikke at skrive. Regn er ingen hindring, så rykker de bare ind under en parasol. På de " gode " dage kan de nå at spille flere gange. En enkelt gang sluttede de kl 22:20

Her til aften søndag kl 20:30 sidder en ung gut under varme apparatet og klimter løs på sin guitar og hans stemme gjalder ud gennem højtaleren.

Jimmy


18 - 09 16:30

Lars er på dupperne og Rosa flyder igen.

Opskriften på en billig hævning :

1 Ks. øl
En taljeblok
Lidt tov værk
2 arbejds flåder
2 pumper

Og sidst, men ikke mindst, et par gode venner.

Jeg tror ikke en gang de nåede at filme de fra TV 2 News.


18 - 09 - 9:30

Rosa er sunket i nat, Det kraftige regnskyl i går har åbenbart fyldt hele skibet med vand. Skibet hænger i sine fortøjringer på kajen og løsdelene er smidt op på en af arbejdsflåderne. Jeg har forgæves forsøgt at ringe til Lars her til formiddag. Er der nogen der ser eller hører fra ham, så vær rar at orientere ham. Jimmy

04 - 09

Søndag d. 15 - 09 må broen ikke åbnes mellem kl 10:30 - 13:30.


Vi er blevet kontaktet af arrangørerne til Cobenhagen ½ marathon. Dejligt at der hul igennem til Sparta hvert år. Tak.

Lørdag sejler Spurven Gennem broerne


Det er et privat arrangement , men hvis der er andre der vil sejle med gennem Knippelsbro - Langebro - Bryggerbroen er i velkommen. Start ved Knippelsbro kl 11:00 , hvor 20 sejlskibe og Spurven venter , retur kl 15:00 ved Bryggerbroen.

Så er der sat måler på vandet igen og der er trukket et kabel, som skal måle temperaturen og sikre at røret ikke frost sprænger til vinter. Brønden vil tillige blive fyldt op med isolerings kugler. Der er også købt nye vandhaner ind.01 - 09

Gode TS-sejlere (+ TS-bestyrelsen til orientering)

Den mørke tid nærmer sig, nogle fartøjer pakkes snart ind for vinteren, men lanternerne tændes nu for sejlere, der fortsat ønsker lys og erfaringsudveksling!

Med stor fornøjelse er det lykkedes igen i år at få Karsten Heide (skipper på BONA GRATIA) til at være tovholder på en studiekreds i København med fokus på pensum for Yachtskipper 3, og i foråret 2014 vil det være muligt at aflægge prøve i Y3 med censor fra Søfartsstyrelsen og efterfølgende kunne opnå et Sønæringsbevis.
Har du lyst til at blive klogere, uden eksamen som mål, er du også velkommen på holdet!

Undervisningen tilbydes medlemmer af Træskibs Sammenslutningen, starter op onsdag d. 9/10 kl.17.30 og foregår i Havebyen Mozart i Sydhavnen hos Helle Harry, der venligst stiller sit dejlige, rummelige kolonihavehus til rådighed.
Den første gang koordineres undervisningsplanen for forløbet, og relevante undervisningsmaterialer bestilles. Men I kan være sikre på at allerede her vil Karsten byde ind med relevante input fra pensum, så medbring notesbog, blyant..........

Rammer for undervisningen:
Fællesspisning hver gang fra kl. 17.30-18.00 (ca. 30.kr. pr. gang)
18.00 - 20.30 / 21.00 undervisning med indlagte pauser

Hjælp med at sprede budskabet i TS-kredse!
Håber at du / I har lyst til at deltage i studiekredsen - eller undersøg om nogle af dine gaster kunne være interesserede. Læs mere om Y3 på Søfartsstyrelsens hjemmeside:
http://www.fritidssejler.dk/Uddannelser/Sider/Yachtskipperuddannelserne.aspx

Kursusafgift
Afhængigt af deltagerantal, men ca. kr. 1200.

Undervisningsmaterialer
Ved samlet bestilling får vi 10% i rabat hos Weilbach i Holbergsgade, dette koordineres 1. mødegang.

Venligst giv en tilbagemelding til min mail om du har lyst til at deltage - eller ikke deltage senest d.8/9, dette fordi vi ellers vil lægge tilbuddet ud til en bredere kreds på TS´s hjemmeside inden studiestart - og så sparer det mig for at rykke for tilbagemeldinger.

Bemærk også, at der er begrænsning på antal deltagere, så først til mølle........

Annette Dres


Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki