Revision [4692]

This is an old revision of SidsteNyt made by NyhavnsWebmaster on 2021-11-11 17:15:39.

 

Nyt siden sidst


11 - 11 Husk lige


Husk lige at vi har besluttet at lyskæderne skal op SENEST 14 november. De skibe der ikke har en lyskæde , køber dem hos Biltema og sender / afleverer regningen til Erhvervs foreningen att Sidse. eller til Søren Stenderup.....

28 - 10

I morges var Jutlantdia`s agtertrosse slidt over. Hvornår har du tjekket dine trossers fæste på land ?

18 - 10

Broen må igen åbnes


10 - 10


Fra i morgen mandag er broen igen spæret


07 - 10

De arbejder stadig på broen, men vi har fået lov til at åbne broen denne weekend. Det betyder ikke at de er færdige, så på Mandag er broen igen spærret.

29 - 09
Broen må ikke åbnes de næste 5 - 10 dage

Så e det i dag de starter på at injiceringen af broens klapkælder. Det betyder at fra i dag af og 5 - 10 dage frem kan broen ikke åbnes. Der afholdes møde kl. 9 så på et eller andet tidspunkt over middag får jeg mere af vide. Men kort fortalt er det væggene i broen fundament som skal gøre mere vandtæt.


20 - 09

Broen vil søndag d 26 september blive efterset i tidsrummet 8 - 12. Selvom de arbejder på broen er det normalt muligt at få dem til enten at åbne den eller bare lade den stå åben. Tag en snak med folkene fra P M J. hvis i skal ud.


16 - 09

Kutteren Sofie Mathilde ankommer i dag , over middag til Nyhavn. Ejeren ,Anders Brun, har anmodet om en vinterplads i Nyhavn.


13 - 09

Ifølge kommunen vil arbejdet på broen først starte i uge 39.


07 - 09

Mæfikken vender i morgen tilbage til Fejø, men der er stadig salg fra Ma-Ri .

Jeg holder ferie i det jyske den næste uges tid. Så har i problemer , ring til Søren S.Brohuset skal repareres igen.

Når pæreskuderne forlader Nyhavn d 12 September, bliver broen spærret i en periode på 5 - 10 dage. Vær derfor opmærksom på dette, når i planlægger jeres sejlture sidst i september. Når vi kommer nærmere får vi en mere præcis dato. Det er betonen der smuldrer og for at reparere brohuset, er de nød til at afbryde strømmen m m. Kommunen har udskudt det hele sommeren for at vi skulle kunne sejle frit i vores mest travle periode.

04 - 09


Så fik vi lukket pæreskuderne ind. De ligger som sædvanlig ud for nr. 17. Pæreskuderne ligger i nyhavn indtil søndag d 12.

https://www.facebook.com/events/1087830931971964/

30 - 08

Det står nu helt klart at Thilde står ikke til at redde. Selvom vi kunne skaffe pengene, så stopper det ikke her. Da vi fik slået bunden, stod det klart at den var klar til udskiftning om et par år. At det var så katastrofalt under isforhudningen , vidste vi ikke. Stort set alt fra vandlinjen og op til lønningen er dødt træ og ikke nok med det, næste alle spanter og støtter er rådnet væk. Det meste af dækket skal rives op og så er der alt det andet. Konklusion : Det er billigere at bygge et nyt skib. Gilleleje værft vil hen ad vejen hugge Thilde op.


25 - 08

Vær forberedt på at broen bliver spærret d. 12 September pga Royal run.

https://www.royalrun.dk/loebssteder/kbhfrb/trafikinformation
20 - 08Pga af Ironman har vi ikke lov til at åbne broen fra 6:00 - 24:00 Søndag d 22 - 08.
Vi er desværre blevet glemt igen, ingen har gidet at indformere os om løbet. Ærgerligt.

20 - 08


19 - 08

Bemærk at Nyhavns foreningens generalforsamling er flyttet til 28 - 09 kl 17

05 - 08

Pga af Thilde`s skal på værft, er jeg ikke i havnen de næste 8 - 10 dage. Henvend jer til havnefoged assistenten Søren Stenderup hvis der er problemer . 42476524. pga arbejde er han i næste uge, bedst at træffe efter kl 18:00.

03 - 08

Pumpen der holder låget til styrepulten på broen er gået i stykker. Mine sædvanlige hurtige gutter , som plejer at hjælpe mig , er på ferie, så hav lidt tålmodighed. Hold fast på låget når i lukker det op og i, det er tungt. Tak.
Bare til info , så var Ma-Ri uden på en kort fiske tur i aftes. De fandt lige en stime Makreller og fik mange med hjem. :-)

01 - 08

Så skal den Hollandske båd videre. Nord eller syd på , de lader vinden bestemme.

30 - 07

Alle skibene ligger godt, selvom vinden hiver og flår i trosserne. I går var vi oppe på noget der mindede om storm. Vinden står ned gennem Nyhavn, fra Kgs Nytorv enden. Vinden er aftaget fra 15-16 sm til 10 sm. i gennemsnit

Jeg tilbage i Nyhavn igen 4-5 dage. Thilde havde fået lovet en plads på land i onsdags, men da vi kom frem ville de have vi skulle tage mesan masten af. Det var lidt af et projekt så vi valgte at takke nej. Planen er nu at vente til de er klar i Gilleleje. Anders har bestilt beddings folk mandag i uge 32 og det er jo lige om lidt. Vi forventer at sejle mod nord 5-6 August.
God dag.

29 - 07

Så fik vi besøg af en Hollandsk Klipper fra Rotterdam på 24 m. De søger ly fra vinden et par dage. De fik møvet deres båd på 24 m ind på en 23,5 meter plads. Fantastisk sejlads. Det er der mange der kunne lære noget af. :-)

21 - 07

Så skal Rosa videre, i første omgang en tur til Dragør og så videre til Klintholm.

17 - 07

Vi har besøg af Rosa fra Hjarnø, De bliver her 4-5 dage. Rosa ligger på Fortuna`s plads.


13 juli


Lidt læsestof. Måske var det noget TS havne skulle være mere opmærksom på.
https://faa.dk/artikel/havnefoged-tr%C3%A6t-af-vrag-nej-tak-til-tr%C3%A6skibe-som-lige-tr%C3%A6nger-til-en-omgang?

09 - 07

Efter en hyggelig aften / nat drog Frigg videre mod Århus. Næste stop Hven. God tur.

08 - 07

Vi har i dag fået besøg af Frigg af Århus. De har været en tur rundt om Sjælland og er nu på vej hjem

28 juni 2021

Her er nød spærrebåndet. træk båndet i karabinhagen over på den modsatte side af broen.

karabinhage sættes rundt om rækværket og på båndet

Her er nød spærrebåndet sat op foran pulten for at illustrere ideen.

27 - 06

Så er rengøringsholdet færdig i broens motor rum.

PMJ arbejder stadig på at skaffe reservedele til spærrebåndet. Der er leveringstid på over 6 uger så der er lange udsigter, derfor har Martin fra PMJ skaffe et par små spærrebånd, som kan sættes på rækværket. Spærrebåndene ligger i brohuset. De er så simple så selv børn kan finde ud af det, men jeg skal prøve at forklare det , med lidt billeder. Det bliver bare ikke i dag. Er du i tvivl, ring
Brug dem hvis i har lyst.


24 - 06

Så er rengøringen af maskinrummet under broen begyndt. Så ved broåbning skal vi lige tjekke om der er arbejdere i rummet. Der er en metalluge, på modsatte side af betjenings panelet, er lugen åben må man lige gå neden under og advar arbejderne.

21 - 06

Så er det endelig helt sikkert at vi får bål i Nyhavn, på onsdag. Grillen kommer ned på flåden, så i kan grille jeres medbragte mad. Husk også bestik.

20 - 06

Så fik vi lært et par nye folk op fra Jutlantdia og en gammel kending Jens styrmand fik også lige en opfrisker. Gamle brofolk var der ikke mange af, men 1 + konen var der da, så interessen var, kan man vist godt sige, ikke overvældende.

Vi har i dag fået fint besøg. Emanuel fra Rødby laver et pitstop her på deres vej hjem fra Bornholm

19 - 06

Cylinderen til spærrebånds låsen er faldet ud, låsesmed kommer på mandag.


Her er lidt læsestof. https://ekstrabladet.dk/krimi/drama-i-havn-hurtig-baad-vaeltede-rundt/8641216

15 - 06

Vi har i den seneste tid arbejdet på at få spærrebåndene til at køre ordentligt. Problemet er at hvis vi strammer fjederen lidt, bliver båndene meget svære at trække ud, som de er lige nu trækker fjederen ikke båndet ind, så man skal hjælpe / løfte båndet de første 50 % af vejen. Vores to mekanikere har gjort hvad de kunne uden direkte ordre fra kommunen. I dag har jeg så kontaktet David i kommunen for at klage min nød, han er indstillet på at selvfølgelig skal det laves, så han kontakter mekanikkerne.
Den gode David forelagde endnu mere arbejde på broen, Der skal sættes stilads op, så der vil blive en periode på 1 - 2 uger hvor vi ikke kan åbne broen. Jeg mente at det ikke skulle være i vores høj sæson og foreslog, som det tidligste, 1 september. Det ville han arbejde på.
Under broprøven i lørdags fik vi 3 nye brofolk og 1 spærredame. Indtil videre er det kun Jørgen Wotan , fra den gamle garde der har fået et genopfriskende kursus. Så de 3 nye får travlt. På søndag er der endnu en ny, som den eneste.
Fortsat god sommer. ( jo jo den kommer nu )

17 - 05

Så ville Arnaq videre på sin rejse mod Stockholm, næste stop Helsingør.

13 - 05

Vi fik i går besøg af Arnaq fra Århus, Skibet bliver her et stykke tid og deltager i vores pinse arrangement. Arnaq ligger uden på Mocuba.

06 - 05

Endnu en artikel fra Holbæk havn, fra Annette Tak.

https://www.trae.dk/artikel/gammelt-traeskib-paa-vandet-igen/


03 - 05

Så er nøglen pillet ud og låsene er blevet smurt.

Og lidt læsestof. https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/nu-kan-baade-og-skibe-laegge-til-paa-refshaleoeen?

01 - 05

Det ser ud til at låsen til spærrebåndet er i stykker. så de har ikke kunnet starte motoren.

27 - 04

Der er ikke så meget nyt at fortælle om i havnen, Netto bådene har genoptaget deres sejlads, men Strømma venter lidt endnu. Mon ikke de går i gang i Maj. Restauranterne er også åbnet, så bolværket ligner snart sig selv.
Der har ikke været nogle problemer med broen, men dem som betjener broen glemmer af og til at lukke broen helt. HUSK derfor at tjekke at trafiklyset går i gang efter du har åbnet / lukket broen. Hvis det ikke går i gang, så har du ikke lukket broen helt.

BROEN ER FØRST LUKKET NÅR RINGEKLOKKEN RINGER.

Her er lidt læse stof fra Havnefronten https://www.havne-fronten.dk/2021/politikerne-vil-undersoege-to-broer-over-havnen/islands-brygge/

07 - 04

I går kunne vi så byde velkommen til Jutlantdia, en pæn kutter som kommer til at ligge der hvor Larus lå. Jutlantdia ejes af Poul-erik Ramsdahl. Poul- erik er sømand og sejler 14dage ude og 14 dage hjemme. Hans kone og hans kammerat tjekker skibet når han er vær. Familien glæder sig til at træffe de andre skippere.02 - 04

Vi har fået besøg af Skrakungen, de bliver her nogle dage, for skippers kone er kommet til skade med hånden. Skrakungen ligger uden på Fortuna.

24 - 03

Så varer det ikke længe før det kan blive 1 April og skibene pakkes ud. Solen skinner og foråret er på vej. Derfor har jeg i dag lukket op for vandet, så eventuelle hjælpere kan få sig en kop kaffe, sammen med skipper. De sidste 12 mdr. har været fantastiske, der er ikke meldt om nogen påsejlinger, ingen indbrud, og ingen synkende skibe. Lad det bare vare ved .
På ny ankomne skibe , har vi fået Fortuna tilbage, med Jess ( verdens sidste sørøver ) som chef, Emma med vores Nyhavns forenings forman ved rattet og til sidst skulle der om ikke så længe komme en kutter der hedder Jutlandia med Paul-erik ved rattet. Jutlandia er lidt henad Fane, men knapt så stor. Jutlandia vil overtage Larus gamle plads. Så havnen er ved at være fyldt godt op.

Lidt til de læse lystne. https://byoghavn.dk/nye-muligheder-og-regler-for-livet-i-koebenhavns-havn/?fbclid=IwAR3HzTKjwRCRxBFnYnphmLdIIxT14I94MrXEAxrfRGXlLIbwmFxRQecmfNU

28 - 02

I dag fik vi så sejlet Emma fra Hundested til Nyhavn. Emma er en tidligere hjemmeværns kutter fra 44 bygget i Hundested. Emma`s ejer, Søren Stenderup, har ansøgt om fast plads i Nyhavn

25 - 02

Isen i Nyhavn er næsten væk, så måske var det en ide at tjekke dit skib så vi ikke får flere ubåde i havnen.

Bare til info ang Emma.

Emma står på land i Hundested for at blive slået her og hist. Lars Meinild var i dag i gang med agter stævnen og Søren reparerede isforhudningen. Hvis alt går vel forventer vi at hun bliver sat i søen fredag morgen og sejler søndag morgen tidlig hjem til Nyhavn. I første omgang lægger vi Emma til uden på Alvur, senere trækker vi hende ind under Fane, som vil blive hendes "faste " plads. Sidste lille hurdle er at Emma stikker 280 cm, so vi må håbe på at der er vand nok unde køle til hende.

21 - 12

Det fortælles nu at EMMA forlader Holbæk i dag kl 12:00, fjorden er næsten isfri så de forventer at komme til Hundested senere i eftermiddag. EMMA skal på land i Hundested i morgen middag.

20 - 02

https://sn.dk/Holbaek/Emma-er-solgt-og-forlader-havnen/artikel/1412627?fbclid=IwAR2KGwBoTe3KgDT-XpN3xeAxQf1jXcusu5QkVk6rksb1KBUxyO8CnbXhDko

18 - 02

Der var i dag plus grader i havnen og ovenpå isen lå der vand. Flere af skibene bevægede sig , ikke meget , men det er gode tegn. Vores ansøger planlagde en tur på land d 22 - 28 februar, men der ser ud til at både Holbæk havn og fjorden forhindrer Emma`s afgang mod Nyhavn. Ellers alt vel.

12 - 02

Minus 7 grader i Nyhavn. Brrrr men alt vel


11 - 02

Nu er hele havnen fyldt med is

09 - 02

I dag var ca 1/3 del af havne belagt med tallerkenis og isen omkring skibe var begyndt at sætte sig fast bla. på ror og stævn. Det er ikke koldt, minus 1 - 2 grader men vinden er bidende kold, hvis man stikker snuden udenfor styrhuset. God dag.07 - 02

I dag kunne man , langs kajen mellem skibene, se de første tegn på is. På tovværket og på stævn og agter var der begyndende is dannelser. DMI melder om dag og natte frost den næste uge så det ligner en start på noget koldt.

06 - 02

Frosten bliver stadig koldere og koldere, og i dag/nat kom de første tegn på is i Nyhavn. Det ses langs kanten og på tov værket. Så hvis det fortsætter sådan skal i nok overveje hvordan i er fortøjret eller om jeres strømkabel skal sidde fast i vandet. Hvordan med toilet - vandtanken - og motoren - søventilen mm .

18 - 01

Så skulle frosten være overstået for denne gang, vi slap for at få is på vandet og andre frost skader. Men det er kun Januar, så måske er der mere i vente. Fortsat god vinter.

10 - 01 - 21

Vi er nu rundet og dagene bliver længere. Alt vel stadig i havnen. Jeg har i dag lukket for vandet da de har truet med frost.


2021

31 - 12

For første gang i 20 år er jeg ikke i Nyhavn nytårs aften. Men som alt andet i 2020 så går det jo nok. Nytårs aften har de seneste år udviklet sig i den positive retning, flere og flere respekterer vores skibe og det er meget sjældent at jeg får meldinger om hærværk på et skib. Fyrværkeri er også nedtrappet, det er ganske få beboere som skyder af. Det store knald er på kongens nytorv og Gothersgade. Joy og jeg vil slutte året af med at ønsker jeg alle et godt Nytår.


27 - 12

Det blæser godt i dag, men alle skibene har det godt.

23 - 12

Så blev det alligevel jul på hjemmesiden, det er måske ikke perfekt men det kører . GLÆDELIG JUL fra alle os til alle jer...


24 - 11

Så er det efterår og de første vinter storme er på vej. Med stormene kommer der som regel også høj og lav vandet. Så tjek dine fortøjninger inden det går galt.
Det er også snart tid til at lukke for vandet. Når de første frost nætter melder sig lufter jeg vandrørene ud og så er det slut med vand.
Det er på bestyrelses mødet besluttet at skibet Fortuna skal på prøve, så der er gjort plads nede mellem Svalan og Mocuba til hende. Skibet ejes nu af Jess som også ejer J.S. Boatcharter ( Chaluppen og Mary med flere. Han har valgt at blive uden for ind til videre. Han øver sig i at sejle Fortuna siger han.
Alvur er det eneste skib i Nyhavn der ikke har lys på, det er fordi han skal på værft i Gilleleje meget snart. Måske allerede i denne uge, hvis det trækker ud sætter han lys på.


30 - 10 kl 8:00


Til de skibe der selv har betalt for lyskæderne, Sidse skriver i en mail til mig , at hun skal have en kvittering hvis vi vil have penge for lyskæderne. Thilde og Spurven har ingen kvittering. Hvad med jer andre ? måske er det meget godt, så bestemmer vi jo selv hvornår vi vil sætte lys over top.


29 - 10

Sidse skriver tilbage at hun selvfølgelig betaler lyskæderne på de resterende skibe. Mere følger.29 - 10Det har været en trist sommer mm, og nu nærmer den mørke tid sig. Men Inden i sætter telt over skibene ( 1 november ) så husk også lys kæderne. Der kommer ingen juleboder i år, kun grantræer, lys, guirlander og et par udstillinger til børn. Så alle kan se skibene fra kajen. Det er en helt fantastisk situation til at vise skibene frem. Havnefogeden sætter lys på i den kommende weekend. Lad os vise alle at boderne er en fejl. Nyhavn er bedre og smukkere uden.
Jeg har sendt en email til Sidse, angående de 4 skibe som selv har betalt vores kæder, det drejer sig om Lotte B, spurven, Thilde og Wotan ialt 10 kæder.


28 - 10

Rygter ( fra pålidelig kilde ) vil vide at Nyhavns julemarked er aflyst.

26 - 10

Ja så røg julemarkedet på Kgs. Nytorv. https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/julemarkeder-aflyser-i-koebenhavn/8341992

Om Nyhavn holder jule marked er stadig uvist

25 - 10

I går Lørdag afsejlede Anne Marie mod nye horisonter. I første omgang mellem lander de i Hundested, og senere sejler de til deres nye plads i Roskilde. Og af billederne på Facebook kan man se at de har nået Hundested i god behold. Hundested er åbenbart blevet et nr. 2 Nyhavn. Ikke mindre end 5 skibe fra Nyhavn ligger der nu. ( Altair, Haabet, Fønix, Lotte Brinch og Anne Marie. Der er gang i butikken.:-)


18 - 10

Her til aften fik jeg lige en melding om at Svalan har fået fikset sine starter problemer. En ny starter er skaffet og motoren spinder igen. Kim fortæller at Svalan sejler ind her til aften.

16 - 10

Stort drama i havnen i aftes. læs mere her. https://ekstrabladet.dk/112/tilfaeldig-hoppede-i-havnen-med-syvaarig-reddet-af-18-aarige-henrik/8329737

Svalan ligger stadig udenfor, hvilket undre kbh havn lidt.

13 - 10

Det er kvikke folk, som servicerer broen, ( Kemp & Lauritzen ) Så broen er meldt klar her lige føre middag. TAK.


12 - 10

Broen kan ikke åbnes


Der er gået et spærre relæ på broen. Så den er sat ud af funktion. Der kommer et nyt relæ i morgen. Jeg har givet besked til Svalan og Fane. De havde planer om at sejle ind i aften. Ærgerligt.

09 - 10

PMJ har her til formiddag skiftet låsen på spærrebåndet, det viste sig at den nye låse var kodet forkert. Alt skulle nu være klar til at vi åbner for Wotan og Gasen kl 13:00

08 - 10

Det er noget bøvlet at få låsene låst op, malingen gør at alt er mega stramt. Der er kommet en lås i betjenings panelet, også her virker det hele noget stramt, men ved at trykke låget nedad , kan det lade sig gøre. Husk det når i låser. På brosiden lykkedes det ikke at få lukket op for spærrebåndet, derfor har jeg tilkaldt PKJ, så ham der har ordnet låsene kan efterse dem. Han kommer i morgen kl 12. Trods start problemer fik vi da lukke Spurven ind i dag, og kl 13 i morgen prøver vi at lukke Wotan ind. Gasen vil måske forsøge sig i aften, men ellers er der ikke andre der har givet lyd fra sig.

07 - 10

Dag 114. De skal i dag lave en prøve åbning. Så det var spændende. Brolysene havde man kasseret, de var for dårligt malet . Men bedst som det hele var klar kom de alligevel og blev sat op. Alt klappede, de er dygtige de folk,
Jeg ved ikke med jer, men jeg kunne ikke vente. Så jeg mødte op, med skib, så medens broen var åben smutte Thilde igennem, til stor glæde for restauratørerne og beboerne. Home sweet home.

Der er ikke lavet noget om på betjenings panelet, men vi har fået nye spærrebånd

Spurven vil gerne ind i morgen kl 12, så vi må lave en plan for torsdag og fredag. Husk der er jo spærretid torsdag og fredag. Lørdag søndag er jeg på havet så der kan jeg ikke hjælpe. Så se at komme i hak inden weekenden slutter.
Angående ønsket om at flytte rundt på skibene, Så ser det ud til at Mokuba har flyttet sig, men da Fønix lægger sig tilbage på sin gamle plads uden på Gasen og Samirs skib er væk skulle der være oceaner af plads til Svalan nedad mod ankeret. Ideen om at flytte skibene op mod broen syntes jeg er dårlig, når vi samtidig anmoder om mere plads på skyggesiden, men ikke kan fylde kajen op på solsiden. Lad os nu bare komme på plads , inden Trangraven bliver betalings kaj. Men lad os tage det op på et bestyrelses møde, i nær fremtid.


05 - 10

Dag 111, Det er spændende!!! Men men men , ikke overraskende er broen allerede nu fyldt med store skrammer i den nye maling. 3 dage efter de var færdige med sidste omgang. Rusten blomstrer i bunden af det sandblæste jern. Det er nok en cykel der har lavet ridser i lakken, eller hva. En mand går rundt og tager billeder af arbejdet, jeg peger på rustpletterne, han ryster på hovedet. Jeg peger på manden der laver efter reparations maler arbejdet . Rysten på hovedet igen. PMJ tjekker maskineriet, Der er sand alle vegne, 4 mand bliver kaldt ned i kælderen for om muligt at få det fikset. Så de kan lave en prøve åbning på onsdag. Elektrikeren starter i morgen, men er allerede nu på banen, for at besigtige broen. WoW . Betjeningen er der ikke forandret noget ved, bortset fra at vi har fået nye bånd og at alle lysene nu virker, men lad os nu se. Nu kan i jo syntes at virke lidt negativ, men taget i betragtning af at det er lavet af professionelle og ikke er udstationerede blinde på arbejdsprøvning, må det nok være under lavmålet af hvad man kunne forvente efter 111 dage`s arbejde.


02 - 10

Vi er på dag 109
Det ser nu ud til at vi snart kan komme ind i Nyhavn igen. Stativet skulle være væk, lige om lidt Så skal lysene sættes op og broen afprøves. Rygterne vil vide at det sker på Onsdag, så vær klar med saksen og champagnen sidst på ugen.

25 - 09

Et besøg på Nyhavns broen dag 102

Broen står pænt malet sort, selv indsejlings lysene er funklende. Stativet til Luft slangerne til sandblæseren er ved at bliver afmonteret. Man har de sidste dage monteret en ca.2 tommer planke oven på hammeren på vaffelbagerens side. Det ser lidt underligt ud med nyt træ oven på det gamle. Men det er vel bedre end ingen ting
Beton blokkene på østsiden af broen er næsten fjernet alle sammen . Og så er pulten allerede klistret til men reklame plakater, Ærgerligt, men i dag betragtes hærværk jo som kunst, så vi må nok vende os til det.
Hvad er der så tilbage? Presenningen skal ned og beton klodserne fjernes og så er der jo lige lidt el arbejde.
Til jer der er på Facebook ligger der en del billeder i gruppen Nyhavns skibene

16 - 09

Dag 93. Har i dag set første gang maling på broen og Søren har sendt en mail om en ca indsejlings tid 1 Oktober. mere følger senere. Og så lidt til øjnene https://www.berlingske.dk/hovedstaden/restaurantbaad-synker-i-koebenhavn?fbclid=IwAR0N0qtNv7cqU5vKZIbJ7ZizI253wvHZWszL1s_50nfHdNb2Jxdjnb7Xo2I Det er næsten ligesom at ligge i Nyhavn.


05 - 09

Vi er nu nået til dag 82 i Trangraven, der er ikke så meget at skrive under sidste nyt, bortset fra at vi alle glæder os til den dag hvor vi kan vende hjem. Pladsen her ude er da okay, når det nu ikke kan være anderledes, men er der en ting jeg har lært, så er det hvor rart vi har det inde i den beskyttede inderhavn. Turbådenes sejlads er intet i forhold til den trafik her er her. De mindre skibe hopper og danser dagen lang, og på land er der en leben der langt overgår Nyhavn, i hvert fald i weekenderne. Skibene i Nyhavn fylder ikke meget i havnen, når man kikker forbi. Men det får vel en ende en dag. :-)

Her er en lille artikel ude fra den store verden. Vi har jo sikkert alle vores kryds i søkortet, men derfor kan man jo godt smile, når profferne kvajer sig. https://www.tv2lorry.dk/roskilde/kendt-turbaad-stoeder-paa-grund-i-roskilde-fjord-gaester-evakueres-i-baade

19 - 08

Endnu en kedelig aflysning. Der er kommet besked fra Foreningen Kulturnatten at det springer 2020 over. Super kedeligt.

18 - 08

Så er det klart, den ene halvdel af broen er færdig malet. Betjenings panelet og skabet til båndet er sat op, så der sker da fremskridt. Vi er fremme ved 9 ende uge ( 63 dage ) så måske kan vi komme ind slut september.
Bare til info. Så ligger
Lotte B uden på Spurven
Thilde ligger uden på Gasen
Fane ligger uden på Svalan.
Wotan ligger alene og Fønix ligger i Hundested.

Skal du ud og sejle så planlæg det i god tid, i samarbejde med nabo skibet.

Og så lidt læsestof, til de skippere der bader :-) https://ekstrabladet.dk/ferie/ulovlig-badning-snart-skal-der-langes-boeder-ud/8253099

10 - 08

https://ugeavisen.dk/indreby/artikel/nyhavnsbroen-er-snart-klar-til-at-funkle-som-ny-igen

08 - 08

Presenningerne er væk og stilladset er på vej ned, måske er de halv vejs i morgen. DVS vi er på vej til en indsejling 01- 10. Er der nogen der kan huske hvad tidsplanen var ?.

07 - 08

Jeg er i dag blevet informeret om at har fjernet stilladset på Nyhavns broens yderside. Tjekker det lige i morgen.

05 - 08

Det er ikke meget der sker på Nyhavns broen. I dag er det 50 dage siden de startede og da jeg var forbi i går, var det hele gået i stå pga nogle film optagelser. Status sådan ca er at de på de første 50 dage kun er ca halvt færdig. Så hvis vi tæller 50 dage frem er vi fremme ved 24 september. Det er jo til at skrald grine over det tempo som der lægges for dagen. Det var et job som Kommunen sagde ville vare 4 måske 5 uger.

Her er et link til filmoptagelserne https://ekstrabladet.dk/flash/filmogtv/stor-netflix-succes-filmer-i-danmark/8224621?fbclid=IwAR26RhXx4XymQF0_XHgCeOwUOLM0gGsU3wWVMvBrdGnfHu56TQzNye8u55M

29 - 07

I denne uge er de begyndt at fjerne låsene på den anden side af broen, så hvis vi regner med at de er lige så længe om den side kan vi være tilbage midt i september

21 - 07
I dag har jeg endelig noget vigtigt at fortælle. Allerede i går undrede vi os herovre i trangraven over at støjen fra Nyhavns broen
ikke kunne høres mere. Men de var færdige med at sandblæse broens ene side . Inde bar plastikken var man ved at gøre klar til at påføre lidt maling. I dag kan jeg så berette at jeg så en, måske den eneste, maler igang med at påføre endnu et lag. Han arbejdede stille og roligt med sin ca 25 mm brede pensel. Op og ned og ind i alle krogene, stille og roligt kikkede han på mig, da jeg spurgte om han var ved at grunde. Nej da, han forklarede mig at den lysegrå farve var næsten den rigtige farve, bare en tone mørkere. Sådan broens nye farve bliver flot musegrå.

Og alt imens nåede Martin på Alvur at rulle hele styrbor side af skibet, mens mutter trissede rundt på dækket og holdt skarpt udkik


17 - 07

Hallo hallo , her er et tilbud til alle jer der er spærret inde bag broen. https://www.sundbusserne.dk/sejlplan-helsingoer-koebenhavn/?fbclid=IwAR3qXo3bV8NXj5RvHeMWV95yIzPpOne-aPz5cWDqGSIgHzsGYRmLWauN8RE

Og så lidt fra tv Lorry https://www.tv2lorry.dk/nyheder/13-07-2020/1930/det-seneste-dogn-pa-bonavista?v=1_v8lkpb2n&autoplay=1&fbclid=IwAR0JGeogTkrc8L8c26aemZizbHpTzd0McFNreM13dBroEfQLAPvM8XGgTN4#player


15 - 07

Der sker ikke så meget i Nyhavn for tiden, De sandblæser stadig oppe på broen, så der er lange udsigter til at vi kan åbne den igen. I Trangraven rykker vi frem og tilbage på skibene. Sidst skulle vi gøre plads til Bonavista , som skulle besøge Chr. Havn. Men ellers går det slag i slag, der bliver ikke sejlet så meget pga det elendige vejr, men ellers ligger vi bare og nyder de nye omgivelser og så slipper vi for den fantastiske larm fra sandblæserne. Husk at melde jer til på Øresund på langs , som er kædet sammen med Sundtoldsmarkedet ( nu Sundtolds dagene pga Covid 19 )i Helsingør. Kan du ikke deltage i Øresund på Langs , men stadig gerne vil være med, så kontakt Knud That 50571497 fortæl om du kommer og hvor mange i er, Han vil gerne vide det , for han kommer rundt på skibene med morgenbrød lørdag og søndag. For vi må ikke samles i et lokale. Der er stadig mange arrangementer i byen hele ugen 8 - 15 August. I hele perioden ligger vi gratis og d. 15 og 16 er der som sagt, gratis morgen mad til skib og besætningen. Læs mere her http://www.sundtoldsmarked.dk/index.php/cc og her http://www.sundtoldsmarked.dk/index.php/info

Der er stadig mange problemer med Kinppelsbro, 3 gange inden for godt en uge har gennemkørsel været spærret, så tjek lige trafik meldingen hvis i skal over til skibene i Trangraven, i bil Fortsat god sommer


Bonavista på besøg, de skal kun ligge ved Trangraven i ca 1 døgn.07 - 07

Knippelsbro er igen farbar. Det var en kortvarig lukning, allerede kl 2200 kunne man komme over igen.

Det bliver vist en lang affære at ligge herude. Her til morgen gik jeg gennem Nyhavn igen, og de er stadig igang med at sandblæse. Det larmer helt vildt meget, på ca 20 meters afstand målte jeg 80 db. Herovre er meget hyggeligt om formiddagen, men om aftenen er det værre at være her end i Nyhavn. Her er rigtig mange mennesker, som alle prøver at overdøve hinanden, lidt ligesom at være til koncert under øl pausen. Rengørings folkene kæmper en kamp hver dag for at holde kajen og barene rene.Corona afstand er en glemt affære, på en varm sommerdag ligger de i lag og nyder solen, op i rumpetten med Coronaen, var der en der sagde , vi savner samvær og kram . Jeg spørger personen " så har Mette taget rø... på os " Yes, i den grad, kæll....tænker ikke på os almindelige mennesker. Lad os alle bede til vores guder, at vi kommer tilbage i år.


06 - 07

Skal du over og besøge dit skib på Trangraven, skal du lige nu bruge Langebro, for her til aften ( Kl 2100 ) satte broen sig fast. Læs mere her https://ekstrabladet.dk/112/knippelsbro-spaerret-sidder-fast/819316217 - 06

Et kort referat fra de sidste hektiske dage. Eller rejsende Maks dagbog.

De 8 skibe som ville ud , inden broen blev spærret, er alle kommet ud. 6 stk ovre i trangraven og 2 stk ligger i denne uge, hos Jess, bag Mary. Tilbage er så Mokuba, Anne Marie Alvur og Ma-Ri. Sidste skib var Thilde, for havnefogeden skulle lige rydde op i havnen . Thilde blev lukket ud kl 22:30 og startede nattens tur med Haabet på slæb. Haabet skulle til Hundested, med Lars ombord. Kort efter start brasede generatoren sammen , så vi gjorde ophold på Langelinie. Eric blev tilkald, fik fat i en taxa, lånte Wotans generator og kørte ud til os med den. Så kunne rejsen endelig begynde. Med 3,5 knob gik det der ud af. Vandet var ganske fladt indtil vi nåede Gilleleje, her var der lige lovlig meget gang i den, men Haabet bjergede sig godt, så vi fortsatte turen. Efter en skøn solopgang og formiddag nåede vi Hundested kl 1400. Efter endt arbejde, bød besætningen på Thilde på en koldt øl, inden turen igen startede hjemover. Af egoistiske grunde valgte jeg at sejle ind i Helsingør havn , for at holde en velfortjent ferie. Kl 21 blev Søren Stenderup sat på et tog, hvor efter jeg ringede efter min dejlige hund og hundepasser. Vi tre har i dag holdt slap af dag. Onsdagen prg har vi nu besluttet at gentage 3 - 4 gange inden vi sætter kursen hjemad. Så kan i have det godt, vi ses nok igen en dag . Hilsen Thilde, Joy og Søren hundepasser


Og Gasen sejler ud kl 19:00

14 - 06

Hej alle , Det ser ud til at jeg måske har misforstået budskabet, fra mødet i går. Jeg havde den opfattelse at der blev udsendt en mail med et referat , vi er flere der ikke har modtaget en mail så jeg tillader mig at skrive lidt her da tiden er knap. I morgen går vi over og etablerer eltavlerne sammen med en elektriker fra Kemp og Lauritzen. Vi forsøger at lukke skibene ud i klumper og Indtil videre er åbningstiderne kl : 900 - 1200 0g kl 1900. Wotan og Fane har meldt at de gerne vil ud kl 900 og Spurven tager ud kl 1200. Altair er på vej herned og forventer at sejle ud kl 1900. Vi er her i havnen hele dagen så giv ikke op. Planen for hvor man skal ligge ret enkel i første omgang. Forets Spurven med Lotte B uden på, dernæst Fane med Wotan uden på og til sidst Svalan med Thilde uden på. Fønix skal ud til Jess og Gasen må vi indløse billet et eller andet sted jeg ikke lige kan huske. Mer følger når vi får kontakt til Søren. Vedkommen der ejer kajen vil have vi ligger midt på kajen så der er 30 meter foran og bagved os. Vi ses
Svalan sejler ud kl 1900 sammen med Thilde
Lotte Brinch sejler kl 1200

Fane trækker Fønix ud kl 900

Og sidst jeg hørte fra Gasen så ville de ud om aftenen, så mon ikke det bliver kl 1900 .

Søren er tilbage online nu, see you


12 - 06

Det gode skib Emanuel kommer alligevel ikke, vejret er får dårligt, så de bliver hjemme.

Så er der ved at være styr på sommeren, der kommer en email fra Søren Stenderup senere i dag, med en løsning. Jeg kan kort sige, at det bliver ikke Bornholmer knasten

11 - 06

Broen må ikke åbnes 11 og 12 juni

På grund af reparation af soklen på broen, må vi ikke åbne Nyhavns broen før på lørdag.

Jeg har svært ved at forklare hvad de laver, men forsøger
Man skyder i dag nogle " lange spir " ind i soklen for at stabilisere broen, de spir skal limes fast inde i broen og medens limen hærder må vi ikke bruge broen. Spirene er rager ud af vægen, men Til sidst klipper man de stumper af spirene som er forlange, af . :-)

På søndag ommer Emanuel på besøg,10 - 06

Tirsdag morgen kl 6:00 påbegyndes reparationen af broen


Det var så den sommer !

Det der startede med en 4 ugers lukning er nu oppe på 10 ugers lukning


Som læst i mails, sendt til jer alle, Er sidste frist for at komme ud genem broen Mandag 15 - o6 kl 24:00. Så dette er til alle jer der følger med på sidelinjen.
Broen skal renoveres. Kommunen har besluttet at den mest fornuftige tid at gøre dette på er i sommer månederne. Begrundelsen er at maling, og broen skal have 3 lag, er at man ikke kan male når det er koldt. Der bliver sat et stilads op, alle låsene fjernes og så bliver den sandblæst og malet. Tidsplanen er i bedste fald 4 uger, pr side. men mon ikke det er vel optimistisk. . Det vil så indebære, for alle jer der ville aflægge Nyhavn et besøg, må sejle forgæves. Stilladset på broen er ikke flytbar, så broen kan ikke åbnes i denne periode. Os herinde forhandler lige nu med havnen om vi kan finde en fornuftig plads udenfor, så hele vores bedste sejler periode ikke ødelægges. Vi kan forhåbentlig igen, engang sidst i August, igen modtage gæster. God sommer til jer andre .

06 - 06

Lidt humor omkring Nyhavns kyssebro + et par andre broer. https://www.youtube.com/watch?v=McvZ68qlho4


05 - 06

Som i sikkert har læst forsøger vi at finde en mere fornuftig løsning på vores udflytning. Efter weekenden tager vi kontakt til Kbh`s havn. Hvor vi vil forelægge vores ønsker. Forhåbningerne er ikke store , men hvis vi ikke prøver opnår vi ihvertfald ikke noget. Pladsen bliver meget trang hvis vi alle skal ligge, mellem Sundance og Knippelsbro.
Stort tillykke med resultatet Daniel, Fønix er blevet rigtig flot


29 - 05

Kommunen har i dag meddelt mig at de ønsker broen spærret i meget lang tid.
Helt precis bliver der tale om at, der om ca 14 dage sættes et stilads op på broen, hvorefter broen ikke kan åbnes, de næste 4 - 5 uger. Broen skal sandblæses og males . Hvis der er nogen der vil sejle denne sommer skal de hurtigst muligt melde tilbage til mig. Vi har lige pt. fået lov til at ligge uden for broen ude ved fiskebåden. Mere følger !!

Efter en kort snak med Kbhvns, havn havnefoged . så kan han ikke give os lov til at ligge på Ofelia beach, da det er sesong , men vil meget gerne være behjælpelig med at skaffe strøm hvis vi samles omkring det sidste stykke af havnegade inden Knippelsbro. Åbning af inderhavnsbroen er gratis og skal meldes i god tid, åbning i weekenden skal meldes senest fredag, for ellers kan de ikke skaffe brofolk. Meld tilbage , så vi kan få et overblik over om hvor mange det drejer sig om. Så vi kan få lagt det i faste rammer sammen med Kbhvns havnefoged.

19 - 05

I sidste uge reparerede de kanten af broen og lige pt er de i gang med at reparere træværket , den nederste hammer i begge sider. Nyhavns broen synker mere og mere, pga den enorme belastning fra de tunge turist busser.

Så blev vi en til i gruppen , som sejler på togt til flakfortet 30 maj. Gasen, lotte B, wotan, ma-ri, Fane og Thilde . Der er plads til os alle derovre, så bare meld jer til.

15 - 05

Så lykkedes det endeligt at få hævet Stenfiskeren Haabet. Vi forsøgte allerede i går , men der var gået ged i tilladelserne. Kl 7:00 kom kranen og fik sat stropperne på plads , dykkere, som er ejer af Thilde kommer fra dykkerklubben Helgoland, havde været i vandet og klargjort det hele. 3 timer senere flød Haabet fint igen. Planen er nu at vi lige skal stabilisere Haabet og finde ud af hvor meget vand hun tager ind, inden båden skal på den lange tur til Hundested, på Lars Meinild værft og genopbygges. Fortsat god dag til jer alle. Ses vi til pinse sejladsen d 30 maj kl 11:00 ? Selvfølgelig gør vi det. Lotte Brinch , wotan, fane, ma-ri og Thilde deltager. Ud af hullerne og bevis skibene kan sejle..

06 - 05

Jeg er lige blevet orienteret om at Nyhavns broen er spærret i dag og i morgen fra 7:00 - 18:00


05 - 05

Bare til info , Begge flåder er i brug ugen ud.

08 - 04

https://dansksejlunion.dk/nyheder/2020/corona-situationen-dansk-sejlunion-aflyser-alle-arrangementer

05 - 04

Gasen har den ene flåde 8 - 9 - 10 april, men der er plads / tid på delebasis . Thilde tager den anden flåde 6 - 7 april.

03 - 04
Jeg retter lige et opslag, Mocuba er IKKE til salg, det var en annonce helt tilbage fra dengang den hed Anja, med Mikkel som ejer. Sorry.


31 - 03

Holbæk Avisen fra i dag

https://sn.dk/Holbaek/Larus-ender-sine-dage-paa-skrotpladsen/artikel/929513?rss

29 - 03

En trist nyhed er kommet i mailboksen. Holbæk er havnet i samme suppedas ( måske ) som skipper lauget. Larus ligger på bunde af havnen. De har valgt at at hæve skibet og sende regningen til ejeren. Det bliver spændende at følge med i.


https://sn.dk/Holbaek/Droemmesejlads-endte-paa-havnebunden/artikel/928787?fbclid=IwAR1iZRgFv6xPwLLBS8cXiMd9KY47Z-VeK8qjEnfm1Yz4PHiLTwvtSjyXj28

27 - 03

En Corona fri beretning del 1. https://info.forsvaret.dk/l/89c8UNMWnv?fbclid=IwAR3hKrzmRUC9rCW3woneoCu99Aslbb-D4IEu8JFh9FJZoJWlCR3u3q7Rxds

25 - 03

Lidt læse stof https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-03-25-nordiske-lande-vil-gore-saerlig-traeskibskultur-til-verdensarv?fbclid=IwAR0RMEm_yvpLOJiMdYot5uQp5GrN0CxI9R8blUv2wjcX5wwGBqfBfhk9ctU

24 - 03

Alt vel i havnen, så du kan roligt sætte dig tilbage i sofa. Der sker absolut ingen ting i havnen. Ingen tourister, ingen musikanter, og slet ingen flaskesamlere. Det får mig til at tænke på om de også er omfattet af regeringens hjælpe pakke. De er om nogen gået ned i løn og de har aldrig været en belastning for staten. Det tror jeg lige jeg vil hjem og undersøge. Hav en fortsat god dag.

19 - 03

Strømma har lukket helt ned , der er pt kun 2 der arbejder i firmaet, resten er hjemsendt, med løn. Men pga store investeringer i Amsterdam er pengekassen tom, derfor må de med beklagelse medele os at de aflyser aftalen om liften. Med håb på forståelse om at springe 2020 over , og så vende tilbage næste år, beklager de meget. Der er jo ikke så meget at sige til det andet end at det er ærgerligt og så sætte sig ned på skibet og nyde at der ikke sejler nogen turbåde. Fortsat godt forår og pas på jer selv.
ps . jeg ved ikke om Netto sejler.
18 - 03

I disse Corona tider er det rart med et smil.Filmen er fra 2016.. https://www.youtube.com/watch?v=U_U5THLkbfA

Nu hvor der ikke er så mange broåbninger, er der en hel del tid der skal brændes af. Så tjek hjemmesidens nye Knap " Tidligere Nyhavns skibe"
. Siden prøver på bedste vis at fortælle lidt om de skibe der har forladt Nyhavn i den tid hvor jeg har været i havnen.

Tjek det ud her. http://www.nyhavns-skipperlaug.dk/Wikka/wikka.php?wakka=ForSlag

Jeg arbejder stadig på siden , så indtil videre er det på prøve plan. Har i nogen tilføjelser til siden hører jeg gerne om det og som altid så modtager jeg meget gerne foto fra Havnen.

17 - 03

Så har Corona virussen også ramt vores Admiralforsamling, den er udskudt på ubestemt tid


11 - 03

Solen lokkede mange en tur til Nyhavn i dag, men med vindstød på 16-17 sm lige ned gennem havnen blev det hurtigt for meget. Restauratørerne er ved at sætte deres ude servering op så der er hektisk aktivitet. Så skal du i havnen skal du være forberedt på at det meste af veje er spærret af biler med trailere. Ellers alt vel på skibene. Svalan har som den første, allerede taget teltet ned, men vi har altså skæringsdag 1 April.

10 - 03

Så har Wotan også meldt sig på liften Søndag d 12. Så er den dag vist blokeret af Spurven og Wotan.

07 - 03

De 2 bukke er kommet til veje.

Og lidt læsestof fra Eric og Annette. https://watertours.dk/webshop/

05 - 03

Igen en dag med havblik og sol i havnen. Alt vel i havnen

Er der nogen der ved hvor de 2 bukke er, der står 2 på flåden, men vi har 4. Jeg ved bare ikke hvem der har " lånt " dem uden at sige noget.

Husk liften kommer 4 April, så tænk lige over hvornår i har tid til at bruge den og meld tilbage til mig, Spurven er den eneste der har meldt sig til Søndag d 12.

01 - 03

Solen skinner på skibene i dag, turisterne vælter rundt på kajen og livgarden larmer. Så alt er som det plejer. God søndag
24 - 02

Lidt ekstra guf fra i går og tak til besætningen på Wotan. https://www.facebook.com/Nyhavns/posts/10157962886319512

23 - 02

Det er nu tilladt at slukke for jule lysene. På den kommende generalforsamling må vi forvente at start og slut datoen bliver fastlagt, så ingen kan komme i tvivl hvornår julen starter eller slutter. I dag søndag holdt vi fastelavn, sammen med Dykkerklubben Helgoland og Erhvervsforeningen. I den forbindelse er der flere der har ringet og spurgt hvorfor vi IKKE holder noget i år, de kan ikke se noget under sidste nyt, dertil er der kun at sige at lige så snart der er fastlagt en eller anden fest eller et arrangement i Nyhavns regi, bliver det slået op under arrangementer. De fester eller lignende med et spørgsmålstegn bagefter , har vi endnu ikke besluttet om vi fælles vil deltage i, men følg med på generalforsamlingen, det er her vi snakker om dem.

Derudover laver TS en masse arrangementer, det står alt sammen beskrevet i deres kalender , så læs mere om det der. https://www.ts-skib.dk/aktivitetskalenderen-2020/

22 - 02

Bare en lille service meddelelse til alle jer der sidder og tænker, Øv sikken et vejr, jeg ville så gerne en tur ned til skibet. Det behøver i slet ikke, Nyhavn, de fulde tosser, livgarden og skibene er der endnu og alt er, efter omstændighederne, i den skønneste orden. Her ved middags tid ser alle spring og trosser en fine ud. Så vent til i morgen, så er der en samling tosser der hopper i vandet for at slå katten af tønden, mellem Wotan og Thilde. En varm kop kaffe kan måske indtages på Wotan.
Måske skulle i bruge 5 min af eftermiddagen på denne hjemmeside. https://www.nyhavnsforeningen.dk/ , den er blevet ganske fin og opdateret.

17 - 02

Uanset hvad DMI lover af dårligt vejr så ligger vi godt imellem alle husene i havne. Vinden holder sig stort set i samme retning resten af ugen, så bliv hjemme i varmen, for skibene har det godt.

16 - 02

Alt vel i havnen, det blæsende vejr bliver stoppet meget af bygningerne. Det er her kl 18:00 ca 35 cm højvande, det vil i løbet af natten falde lidt og så i morgen formiddag komme op på + 70 cm.


10 - 02
23:50

Vandstanden nåede ikke helt op på 104 cm, men omkring 90 cm kunne det række til. Alle skibene klarede det fint, så nu er det god nat tid.


10 - 02
8:00

Alle skibe kom godt igennem nattens strabadser, og vinden var nede på let til frisk. Så no problemos. I aften er jeg på skibet, så der ikke sker noget når vi når 1 meter højvandet.

09 - 02
Kl 14:30
Skibene klarer sig godt. Søren Stenderup har lige været igennem havnen , og sætter en ekstra trosse på Anne Marie, resten af skibene ligger pænt. Sammy går en tur gennem havnen senere og det gør søren også. Er der noget galt får i besked. Jeg tager derind tidligt i morgen09 - 02

Alt ser fint ud i havnen, Jeg tjekkede trosser og spring i går, på alle skibene. eneste skib med elendigt tov værk er Anne Marie, men det har de levet med de sidste par år.

07 - 02

Søndag middag rammes vi af et meget kraftigt blæse vejr, Aviserne kalder det storm / Orkan, men uanset hvad de kalder det vil det være meget fornuftigt lige at stikke en tur ned til skibet , bare for at sikre sig at skibet kan klare 4 - 5 dage med vindstød af storm styrke. Jeg er på Thilde omkring middagstid Lørdag hvis i mangler hjælp. Natten mellem Mandag og Tirsdag regner man med at vandstanden er steget til 1 meter over daglig vande, dvs at selv små skibe kommer helt op til kajkanten og så kan vinden rigtig få fat i skibene. I løbet af onsdagen skulle vinden så aftage.

03 - 02

Alt vel i havnen, jeg har været der i sidste uge og i dag.
Jeg har sendt besked til Strømma, angående liften. Har bestilt den til at komme onsdag d 8 April og afhentning Onsdag d 15 April. Liften vil blive stillet op ovre ved Lars Løkke. Set kryds i kalenderen.

23 - 01

By og Havn har i dag været inde og sætte bøje op omkring Stenfiskeren.


04 - 01

Ja så kimer alarmklokkerne igen, stenfiskeren er sunket endnu engang. Kl 12:00 indløb de første meldinger og at vores lokale beboere meddelte at de ikke længere kunne se Haabet. Kort tid efter ankom diverse udryknings køretøjer til Nyhavn, sammen med en af vores lokale skibsejere. Jo Haabet lå på bunden. Jeg selv var ikke i havnen men jeg var der i går og så sent som kl 19 var der ikke nogen problemer. Ærgerlig , men hvis man ikke tilser sit skib , så er det, der kan ske. Det er alligevel utroligt at man kan komme et skib til undsætning i inderhavnen og så vise billeder fra yderhavnen
https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/gammelt-traeskib-sunket-i-nyhavn.
https://ekstrabladet.dk/112/gammelt-traeskib-sunket-i-nyhavn/7942687
01 - 01

Her kl 01:35 er der stille og roligt i havnen, ligesom sidste år var der ikke ret mange der skød af lige op af skibene. Hele seancen varede knapt en times tid og det meste fyrværkeri, blev skudt af på Kgs. Nytorv og i Gothersgade. Der var også en del skyderi ovre ved Christians havn. Nu er jeg taget hjem, men kikker forbi igen i morgen. Ps. der er folk på Svalan så mon ikke de kikker lidt efter vores skibe. Godt Nytår venner


31 - 12

Så nåede vi til vej ende, året rinde ud og for ikke at komme til at kopiere nogens nytårstale vil jeg blot på min og hundens vegne sige godt Nytår til jer alle. Vi ses jo nok til Nytårs kalas på Wotan kl 11. Der vil i år ikke komme nogle natte meldinger, ( computeren er flyttet ) men jeg er på skibet hele natten. Sker der noget hører i fra mig på telefonen. Mit nytårs forsæt er at sove en time længere hver dag, bare for at mindske co2 udslippet. Godt Nytår.

24 dec.
Bare en lille hilsen her på den våde højtids aften. Alle skibene har det godt, de ligger og gynger i takt til melodien Højt for træets grønne top. Men eller er det imponerende at se at alt juleriet allerede er fjernet fra Kgs.Nytorv, sådan. Virkeligt professionelt arbejde. Fortsat god jul.


22 - 12

Man skal skynde sig , her på årets korteste dag, men glæd jer nu går det den rigtige vej igen. Havnefogeden var i dag på en lille sejltur med Lotte Brinch. Bare en lille tur ud til Margretheholm havn, tanke , lidt god mad, jo de kræser for mig, og så tilbage igen. Og så var det lige jeg kom i tanke om et lille møde vi har haft i skipperlauget med Strømma. Det var nu ikke det store vi fik snakket om, for Direktøren Mads, var blevet forhindret. Men vi fik da lovet at liften igen i 2020 bliver stillet til rådighed, lige omkring påsken, så sæt allerede nu et hak i kalenderen. Vi spurgte om de ikke kunne skrue ned for de udvendige højtalere om aftenen og når der ikke var nogle derude, det vil de lade gå videre til teknikkerne med , vi forslog også at man inviterede Nyhavns foreningen med til disse samtaler, det blev også meget positivt modtaget ( er vedtaget ) På spørgsmål omkring at genoptage ideen med at sætte telt over skibene, var Håkon ikke afvisende , men da det er Direktøren der skal til lommerne, må vi afvente lidt endnu. Han mente dog at vi kunne indhente tilbud fra nogle teltmagere, så de havde noget at se på og gå efter. Så kunne det jo godt være at de ville give et tilskud ( måske 50 / 50 ). Det må vi tage op på bestyrelses mødet en dag. Men alt i alt et positivt møde og god mad på restaurant Fremtiden.

Og så er det vist tid til at ønske alle i skipperlauget og alle vores venner en rigtig god jul. Vi ses til nytårs komsammen på Wotan

17 -12

Her er lidt fra Lucia optoget https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/kajakroere-i-lucia-optog-i-nyhavn


15 - 12

Trods regn, hagl og blæst kom den sidste lyskæde op i dag, Det ser imponerende ud.

Lørdag aften fik vi så Bådteateret retur , så hun ligger og bader sig i alt det fine lys.

14 - 12

Så blev det lucia dag og næsten alle havde nået at sætte lyskæderne op. Det var dejligt at se og det blev flittigt kommenteret på kajen. Jeg vil på bestyrelsens vegne takke alle der med så kort varsel, gav sig tid til at sætte dem op. Vi er trods alt inde i en hektisk måned, så lad julefreden sænke sig over nyhavn.

09 - 12
På sidste general forsamling blev vi enige om at sætte lys over top i de mørke måneder, hvis erhvervs foreningen ville betale dem. De har nu besluttet at nu skal det være, så Jørgen har i dag været ude og købe lyskæder til skibene. Som i sikkert ved er der luciaoptog d 13 december og kunne være rigtig lækkert hvis i ville sætte lyskæderne op inden da. Kæderne bliver lagt på skibene i dag.
https://politiken.dk/ibyen/art7547687/Her-er-3-s%C3%A6rlige-luciaoptog-du-kan-tjekke-ud-denne-uge

29 - 11

På grund af lykkelige omstændigheder, bringer jeg her , lidt forsinket, et referat fra mødet i mandags.
Hej vi var i mandags på besøg hos Strømma, som i samarbejde men WWf og By og Havn har startet et forsøg op , The Seabin Project . Det går i alt sin enkelthed ud på at samle overflade , skidt og møj, op. Groft sagt, kan man sige at De har installeret to sænkekasser i havoverfladen, sat en si i og en vandstøvsuger i bunden. Når man starter sugeret, suger / falder alt det møg , som flyder rund i havnen, ned i beholderen og så kan man personalet tømme sien ind i mellem. Man forventer at indsamle 1,5 ton blade , cigaret skodder, flamingo og lignende på årsbasis. Det er et glimrende projekt, men som sædvanligt med sådanne projekter, er det sikkert skide dyrt. Strømma har har haft checkheftet fremme og har gladeligt spyttet penge i projektet, så der røg lidt af julegratialet til de ansatte. sorry .:-) Mit umiddelbare nærmeste ønske , er så at de vil kontakte erhvervsforeningen. For en stor del af affaldet stammen fra chaufførerne / leverandørerne som stiller tom flamingo og papæsker på kajen,også selvom det stormer, og så blæser det ud i vandet. Det er så meget dobbeltmoralsk, at man samler tom affald ind og stiller det på kajkanten, og så blæser det ned på skibene eller i vandet. Tak til Strømma for et flot arrangement og et godt inniativ .

https://seabinproject.com/seabin-projects-whole-solution-proposal-for-ocean-conservation-and-sustainability/

Og på Facebook the seabin project . https://www.facebook.com/watch/?v=1566326620101459&external_log_id=3192d29f94e37d8f0ccbe6af39318c6c&q=the%20seabin%20project

Nu nærmer vi os julefokosten, tjuhej hvor vi glæder os.

Bestyrelsen har vedtaget at Anne Marie skal flyttes søndag kl 9 - 9:30 . vi modtager gerne en hjælpende hånd fra andre. 2165 8375

23 - 11

Her til eftermiddag sejlede Birgitte ud af nyhavn. 3 Raske gutter + den nye ejer sejlede hende ud af havnen , mod nye eventyr. Meningen er at hun skal ombygges til husbåd. Lidt vemodigt farvel efter ca 40 år i havnen.

22 - 11

Her i den søde juletid, kan du trykt sejle dig en tur efter julefrokosten.

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE11773400/promille-paa-207-beruset-sejler-frifundet-i-opsigtsvaekkende-sag/

13 - 11

Der er megen polemik på Facebook og i aviserne, omkring Margrethe holm havn og det store byggeri, kaldet lynetteholmen, som er sendt til høring. Har du lyst til at læse lidt omkring dette, er her et link til Facebook gruppen.

https://www.facebook.com/groups/244723392326801/

Eric fra Lotte Brinch har ønsket at jeg linker til deres Facebook gruppe Lotte Brinch venner,

https://www.facebook.com/search/top/?q=lotte%20brinchs%20venner&epa=SEARCH_BOX

Det er ikke normal praksis at vi blander os i diverse politiske debatter, men da dette går ud over en af vores anløbspladser, har jeg gjort en undtagelse . Ingen regler uden undtagelser. :-) Jimmy

09 - 11

Nu bliver Kgs. Nytorv plastret til med jule boder, hold da op. Aldrig har jeg set så mange, så grimme skure , samlet på et sted.

07 - 11

Så fik vi lukket Bådteateret ud.

5 - 11

På fredag åbner julemarkedet i Nyhavn så der bliver arbejdet på højtryk , både dag og nat. De fleste boder er sat op og gade gran er også på plads. Det der startede som en 5 ugers event er nu udvidet til over 6 uger varighed, stakkels naboer. Party zone.

2 - 11

Lidt nyt fra J dag :-) https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/personer-reddet-op-fra-koebenhavns-havn-i-nat

30 - 10

Frosten rykker nærmere, så vær forberedt på at der snart bliver lukket for vandet. Julen er også på vej, i går blev jernstativerne til gade udsmykningen sat op. Det ligner sidste års projekt og jernet er også ligeså rusten som det plejer. Intet nyt omkring lys på skibene. HUSK at melde jer til julefrokosten. Det koster 200 kr. pr person. Tilmelding til John-bo på Skipperlaugets konto reg nr. 1551 konto nr. 7920962 . Husk at skrive hvem du er eller skibsnavn og antal.. Deadline 20 November

27 - 10

Skibene gynger lystigt her i havnen og vi er vugget tilbage til Dansk normaltid. Hurra for det. Men ellers er alt som det plejer og skibene har det godt. God dag.

26 - 10

Alt vel her i havnen, blæsten trækker skibene væk fra kajen så ingen problemer.
21 - 10

Ang Bådteateret så har jeg brug for en spærremand, den 7 - 11 kl 9:00 . Bådteateret er træt af at gå og fryse om fødderne , så de skal have indlagt gulv varme. Og når man nu lige har fundet en pung, med mange penge, kan man lige så godt få isoleret skroget og tjekket resten af skibet ude og inde. En klat maling udvendig er der også penge til. Planen er pt at hun bliver halet ud torsdag morgen v 9 tiden og slæbt op til Gilleleje. Det hele er som altid afhængig af vejret så tag det lidt med forbehold.

02 - 10

Så er låget på bro pulten repareret, den kan nu åbnes uden at man skal bruge vold. Brohuset er blevet termograferet , det vil sige at de har varme fotograferet de elektriske ledninger i brohuset, for at finde eventuelle steder der bliver overbelastet.

30 - 09

Så skulle vi have nået ca 70 cm over normen, Det blæser a h til men alt vel .

16 - 09

Jamen så klarede vi skærene endnu en gang, jeg er blevet spurgt om hvor højt vandet skal komme før det skaber problemer. Hvis alle husker at lukke for el skabene med målerne så får vi først problemer nåd vandstande når over 150 cm. Der er kun en måler som er kritisk omkring 110 - 120 cm men bare låget er lukket så sker der ikke noget. Mens vi er ved lågerne, det er heldigvis sjældent at de står åbent, men typisk så glemmer man at lukke for lågen når sikringen springer. Så står regnvandet lige ind i boksen og det er ikke smart.

15 - 09

kl 23:30

Vi er på +93 cm ifølge DMI. Ale skibe ligger fint, vi er klar til lidt mere :-) , men blæsten har taget lidt af så det er nok toppen nu. Godnat

kl 20 : 00
Vi er på +60 cm nu, men alle skibene er klar til de sidste 30 cm.

Ifølge DMI skulle vandstanden stige indtil midnat, der skulle den nå en højde på 92 cm over normalen, vi får se. jeg tjekker bådene henad midnat

13 - 09

Så kom Haabet op til overfladen igen, der var en ca. 15 cm flænge / revne lige under vandlinjen. Det er svært at afgøre om det er årsagen til at skibet sank, for uanset hvordan man vender og drejer det, så er der ikke ret store muligheder for en anden båd at lave en påsejling kun under vandlinjen. I morgen tager Samir den store lup og undersøger skibet. Lige pt har han forsøgt at stoppe hullet med en blyplade, men det har ikke hjulpet ret meget. Skibet tager meget vand ind hele tiden. Der er auto pumpe ombord , så den skal nok holde sig flydende

Jeg har lige fået fortalt at der er Halv maraton på søndag. De løber ikke over Nyhavns broen , men det bliver ret besværligt at komme til og fra Nyhavn. Tjek nedenstående link

https://www.tv2lorry.dk/artikel/saadan-paavirkes-trafikken-til-copenhagen-half-marathon-soendag

13 - 09

I går fik vi sat stropper under Haabet, så den er klar til at blive hævet. I dag fredag skulle der komme en båd med lænse pumper og en kran til lige at løfte skuden op til vandkanten. Kryds fingre


11 - 09
En trist historie.
Samir skude Haabet har længe været på vej til værftet i Rødby, men pga forskellige personlige forhindringer har han ikke nået det. Han er lige kommet hjem fra Italien og skibet blev tilset af ham . Det var helt tørt, så det kommer noget overraskende for os. Jeg og en ven har passet på skibet medens han var i Italien og i den periode var skibet ikke utæt. Eneste naturlige forklaring, er at der er en båd der er sejlet ind i Haabet, jeg har ikke fået nogen meldinger fra turbådene, men med den trafik af diverse udlejnings både og private sejlere er det ikke noget enkelt stående tilfælde at vi bliver påsejlet. Bare for 2 uger siden var det Spurven der fik en voldsom påsejling( han stak af ) og for en uge siden var der en spiritus påvirket speedbåd der høvlede igennem havnen. ( Ham nappede politiet :-) ). Planen er lige nu at få fat i en kran, tømme skibet for vand og så få skibet afsat på en eller anden måde. Samir udtalte sig i går, noget chokeret, at han ikke orkede at begynde forfra endnu en gang. Vi får se. Træskibsejere er et særdeles sejlivet folkefærd.

10 - 09

Anne Marie og Mokuba har nu fået strøm igen, der er i hvert fald strøm på ledningen. Anne Marie er lidt svær at tjekke for de nye ejere har trukket ledningerne anderledes end normalt. Måske var det en god ide at tjekke skibene


10 - 09

Bare til info. Kl 18 sank Samirs stenfisker.Politi er tilkaldt og Samir
08 - 09

Så er der kommet æbler fra Fejø


05 - 09

Jeg tror at den rute som ecco walkathon bruger , render hen over nyhavns broen på søndag. De har ikke ringet, men det skulle undre mig meget hvis de ikke bliver meget sure hvis vi åbner broen. I skal i hvert fald være forberedt på forhindringer. De er skønt med alle de løb , det giver lægerne rigtig meget arbejde. Det var på søndag d. 8 september

https://walkathon.ecco.com/da-dk/kobenhavn/koebenhavn_justwalk

28 - 08

Bare lidt info omkring anløb af Middelgrunden. https://ungdomsoen.dk/2019/08/27/havneafgifter-paa-ungdomsoeen/?fbclid=IwAR3GJfumK68oizXB7IuSjyZU6uQEYa4ahXryAyJoBRlY4WUvp5t1BL3eVZg

27 - 08

Spurven blev i aftes ramt af en træjolle som var på rund tur i havnen med en flok halvfulde unge mennesker ombord. Jollen fik tilsyneladende motor stop og fortsatte ind i siden på Spurven. De lod som om de ville lægge til og besigtige skaderne, men stak så af. Der er ikke sket det helt store , men de ramte selvfølgelig lige lidt træ hvor vi havde pillet stålkanten af skandæk vaterbordet af. desuden røg der lidt maling. Trist at de sejlende ikke vil være deres skader bekendt. Vi så desværre ikke hvad båden hed.

26 - 08

Så er skibene hjemme igen, fra Sundtolds markedet i Helsingør. 3 skibe fra Nyhavn deltog og Lodsen og Wilhelm fra anden havn. Vejret var fantastisk ( som de andre år ) men vi lå noget spredt så det var ikke den store oplevelse for skibene. Markedet var også stilnet lidt af, men smakkejolle sejladsen var en kæmpe succes. Det siges at maden var super, men det har jeg valgt fra, Alt i alt et godt arrangement.

15 - 08

Siddi Da Da ankommer i dag kl 18:00 så kik forbi til høj musik og glade mennesker

14 - 08

Broen må ikke åbnes søndag d 18 - 08 kl 07 - 24


Vi har de sidste 4 dage haft besøg at Fry Butser, fra Belgien. DVS ejerne bor i Belgien , båden ligger i Holland. De har igen i år besøgt os på deres ferie tur i norden. God tur hjem ad

Gasen skulle også komme hjem i dag fra deres sommer togt.

03 - 08

Så er ferien slut for familien Eisinger , så et par stykker til og vi er fuldtallige igen.

31 - 07
Der er kommet en invitation til Hundested motor træf 30 august - 1 september læs mere her

https://www.visitnordsjaelland.dk/hundested-motortraef-gdk1086152

27 - 08

Så kom Lotte Brinch hjem igen

24 - 07

I år afvikles Københavns Ironman Søndag d. 18 August så broen må ikke åbnes fra tidlig morgen til midnat 07 - 23:30. Vær glad for at vi ikke i år skal ligge uden for indhyllet i lugten fra de svedige deltagere.

23 - 07

Så er Ma-Ri kommet hjem og havnefogeden er tilbage på sin pind efter en lille sejltur fra Samsø. Det er godt nok anderledes bølger deroppe nord for Sjælland :-)


20 - 07

Først kom Wotan tilbage og i går kom Svalan så tilbage, ferie ferie ferie er godt, men hjemme bedst. Jeg selv napper lige et par dage på a hav. Sejlturen går fra Samsø til et eller andet sted på sj. østkyst. Vi ses tirsdag

Vi får i dag besøg at Maren fra Svendborg,

06 - 07

Bare til info https://www.tv2lorry.dk/artikel/travel-her-er-koebenhavns-mest-instagrammede-turistattraktioner?fbclid=IwAR0LdhEfySGxXNe-Y0O65Vtxs56-xmpMpnwQwiFH8XVWIP9EZ2objJXK5sM

Top 20 attraktioner i hovedstadsområdet ifølge Instagram
#Nyhavn - 467.293 opslag
#Christiania - 182.209 opslag
#Tivoligardens - 99.833 opslag
#Rosenborg - 64.390 opslag
#Kastellet - 42.490 opslag
#Botaniskhave - 40.251 opslag
#Arken - 38.903 opslag
#Christiansborg - 38.741 opslag
#Amalienborg - 38.523 opslag
#Denblåplanet - 36.793 opslag
#Kongenshave - 33.067 opslag
#Frederiksberghave - 31.912 opslag
#Denlillehavfrue - 29.357 opslag
#Rundetårn - 21.240 opslag
#Copenhagenzoo - 19.680 opslag
#Superkilen - 19.385 opslag
#Designmuseumdanmark - 14.930 opslag
#Visitcarlsberg - 14.132 opslag
#Marmorkirken - 13.665 opslag
#Rådhuspladsen - 13.506 opslagKilde: ShopAlike


01 - 07

https://www.blox.dk/nyt-fra-blox/lille-langebro-aabner-nu-for-cyklister-og-fodgaengere/?fbclid=IwAR2Ad-xGTvKK_rj62yMrhsgPOlhYkMQQs8ETs3Vqs58umjoF6eggjJ45Ts8

30 - 06

I ankom Arnaq, de kommer lige fra Bornholm og bliver nok en uges tid. Arnaq er en Grønlands lægebåd hjemmehørende i Århus.


29 - 06

3 venner sejlede i går tilbage til Helsingør.

Fane , som har været til pinsestævne og en tur på land i Gilleleje, vendte i aftes hjem. De skal i dag fejre skippers 50 år fødselsdag.

Der er rigtig meget olie / diesel i havnen, har du tjekket om det måske er dig der har en utæthed i maskinrummet.

Når det er så varmt, bliver folk meget hurtig sure. Der var i går indløbet en klage over Strømma`s bøje / fender. Den ligger der hvor Larus lå, bare helt inde ved kajen og er den sidste af mange som de satte som værn mod sig selv, Resten er for længst smadret og forsvundet og den sidste ser også noget sølle ud. Havnen har snakket med Strømma så nu bliver den fjernet

Sommeren står for døren , så nu er det endnu mere vigtig at du aftaler broåbninger i god tid. Både ud og ind.


23 - 06

3 Venner ankom i dag, han bliver nok nogle dage


Kim fra Svalan måtte her til formiddag en tur i vandet , for sammen med Lars redde en stang stiv person. De kunne ikke nøjes med et tov omkring livet , så Kim sprang i baljen og fik ham over til Strømma`s kaj, hvorefter han selv kunne kravle i land. Godt gået af jer22 - 06

Jeg fik en sludder med Kbh havnefoged, Morten i dag ang betaling for at ligge og vente udenfor, ( hvis der er plads ) han tager en snak med de nye folk, så vi ikke bliver opkrævet havnepenge , medens vi venter på at komme ind . HUSK AT RINGE TIL HAM, ellers bliver han gnaven.

Så var vi til By og Havns info møde angående havnens fremtid og kort fortalt kommer der flere udlejnings skibe med mere, holdningen er at der skal være plads til alle i havnen , både udlejningbåde, charter skibe, kanoer og svømmere. Måske får de områder hvor de kan være, men ellers er det bare at se sig godt for når du sejler. På positiv siden bliver der mere overvågning og mere politi, så husk redningsveste og sejler bevis. Det var som skrevet kun et info møde, der vil fremover komme flere møder ( november næste gang ) hvor man vil have mere konkrete temaer.

19 - 06

I dag har vi fået besøg af Emanuel. På hjemturen fra Bornholm , slog de lige et slag inden om Nyhavn. De stikker af igen i morgen, og næste stop Rødvig / Nakskov.

17 - 06

Så er det fastlagt, julefrokosten kommer til at være på Skipperkroen, det stadig 7 december kl 13:00

Og Skt. Hans laver vi som de foregående år, vi samles omkring flåden og griller. Flåden ligger i området omkring Svalan / Ma-Ri. Skipperlauget giver lidt til ganen og det super lækre mad sørger vi selv for. Husk bestik og tallerkener og godt humør.

Vi har afholdt broprøve for 4 fra Gasen, det gik fint, de bestod alle. De fire friske gæslinge var ikke klar over vi havde en hjemme side, men da de så besøgte siden, faldt de over at Arne Godtved stadig stod som ejer af Gasen. Det er selvfølgelig en stor fejl, men til dem og alle jer andre vil jeg bare sige at når jeg ikke får nye data ind , hvad skal jeg så skrive. OG jeg tjekker ikke hele hjemmesiden for eventuelle fejl. Kom med noget back feed eller hvad det nu hedder ( brok jer )


14 - 06

Begge flåder er udlånt til Fane i weekenden 28 - 30 juni,


11 - 06

Vi holder et lille broprøve på søndag kl 10. Vi mødes på Birgitte H

Så blev det Lotte Brinch tur til at komme hjem. Velkommen

10 - 06

Her til aften kunne Svalan endelig komme ind. De mange tusinde der var med i Royal Run fik sig lige en oplevelse ekstra, da broen blev afspærret og åbnet for Svalan.
Info til Gasen. Hvis i skal ud at sejle, kommer jeg og flytter Spurven. Jeg har lige brug for at have Thilde liggende på Spurvens plads10 - 06

Så er pinse stævnet slut, og Nyhavns skibene vender hjemad. I nat ankom Spurven og Ma-Ri sammen med den lille nye " Thilde " Thilde er ansøger til fast plads i havnen og skal forhåbentlig være havnefogedens udkikspost fremover i stedet for Birgitte H. I får mere om Thilde hen af vejen, det har været en lang sejltur.

I pinsestævnet deltog Ma-Ri , Spurven, Svalan, Fane og Lotte Brinch sammen med ca 70 - 80 andre skibe fra hele Danmark. Holbæk skal have tak for et meget vellykket arrangement, med god mad, god musik og rigtig god stemning.

https://www.tv2east.dk/artikel/traeskibe-trak-mange-besoegende-til?fbclid=IwAR1LkpjUGGd85k0Fmv84lfD6yRQBrM9EVMcgH9w0xMVppOJuwQdJrjDPxqo

https://www.tv2east.dk/artikel/kulturfestival-paa-havnen-blev-en-succes-tusinder-stroemmede-til

Husk at broen må ikke åbnes 10 juni

05 - 06

Så er det de sidste 2 skibe fra Nyhavn, der letter anker og sejler mod Hundested / Holbæk. Spurven kommer ikke til Hundested, skipper er i tidsnød , så vi tager Nyhavn - Gilleleje og Gilleleje - Holbæk. Vi ses.

Der er ikke mange bro åbner tilbage, så de resterende må prøve sig frem, Jess er måske i havnen.

God Pinse
24 - 05

Her endnu en invitation som i burde overveje.

ÅBENT VÆRFT
hos Meinilds Bådebyggeri på Hundested Havn
torsdag den 6. juni kl. 15 - 17 i forbindelse med
HUNDESTED TRÆSKIBSTRÆF


Man skal af og til prøve noget nyt, så nu prøver jeg at oplyse hvilke skibe der har booket sig ind på flåderne. I denne weekend har Fane den ene flåde og Fortuna den anden. Fortuna har også booket flåden fredag eftermiddag. Håber at i syntes om det respekterer bookningerne.

14 - 05Så var det lige jeg vågnede. Copenhagen marathon er samtidig med broprøverne på søndag. Endnu en grund til slet ikke at syntes om sports tosser. De spolerer selv den mindste almindelige planlægning. Vi må finde en anden dag , de har alle de gode kort på hånden. Bare de kunne lære at drikke kondivand, ligesom alle os andre.


13 - 05

Så blev jeg ringet op af Sparta. De beder os holde broen lukket på Søndag d. 19 maj . i tidsrummet 8:30 - 16:30 .. https://map.copenhagenmarathon.dk/

og så har kronprinsen igen i år fødselsdag. I den anledning afholder han royal run. det er mandag d. 10 juni ( 2 pinse dag ) Broen bedes holdt lukket i tidsrummet kl 10:00 - 20:00.

Sidste uges broprøver var sparsomt besat, eller rettere der var ingen tilmeldinger, så alle føler sig åbenbart klar til sommer åbningerne og det er jo dejligt. Skulle du alligevel føle dig lidt usikker eller måske kunne du tænke at være ny bromand MK så er der endnu en chance på søndag kl 9:00 på Wotan.

10 - 05

Sejlklubben Lynetten arrangerer atter Havnens Dag i Margretheholm Havn. I år lørdag d.25/5 - De ønsker at træskibe kommer på besøg og ligger ved Honnørkajen = den lange mole, hvor man kan tanke diesel.

Margretheholm er TS-frihavn, og vi kan støtte op om dette ved at deltage i arrangementet, hvor de gerne vil have veteranskibene på besøg.
Fartøjer, der vil deltage, herunder LOTTE BRINCH, kan mødes derude allerede fredag aften, måske lave hygge med fællesspisning om aftenen?

Vær sød lige at melde tilbage til undertegnede inden for en uge,
om jeres skib deltager,
eller ikke deltager.


Så giver jeg tilbagemelding til arrangørerne i Lynetten.

De bedste hilsner fra Annette


07 - 05

Så er sæsonen for kondiløbere skudt i gang, første gang er Søndag d 19 maj. Ifølge opslaget i nabolaget skal det foregå fra kl 7:00 - 16:30 . De har selvfølgelig ikke indformeret os om det, så vi må gå ud fra at det er hele perioden, vi ikke må åbne broen. Nyhavns broen skal passeres 2 gange. Så har du tænkt dig at bevæge dig rundt i byen denne dag , kan du godt forvente forhindringer. Nyhavnsbroen er punkt 12. Se ruten her : https://map.copenhagenmarathon.dk/

Spærrebåndet i spærrebånds siden er faldet af, Kemp og Lauritsen fikser det på fredag morgen.


01 - 05

http://holbaekonline.dk/2019/05/01/molly-hawk-slaebt-vaek-fra-oroe/?fbclid=IwAR1KJAi_7N3UZSy6w0X5J3hh4KdnDrksrgZ1JVcS9TryBt2Ivgl0tb7p0Ww

17 - 04

Torsdag fredag lørdag er liften ledig.


11 - 04

Vi kan ikke holde julefrokost i de Færøske lokaler, lokalerne er nedlagt. Nye forslag søges......

Ang. bimåleren , så skulle den ifølge Markus befinde sig på Mokuba, der opstod nogle problemer under flytningen at de 2 skibe på den anden side, så strømmen slog fra. De forsøgte at fikse det, men det var mørkt og koldt. :-)


10 - 04
Ole , en god ven af Nyhavns skipperlaug, er sover stille ind i tirsdags.
Ole , jeg mener han hed Andersen, var i rigtig mange år tilknyttet til Birgitte Helle og de sidste 12 år arbejdede han for Jess på Donna Wood. Han var en glad dreng, på vej til 60, altid klar til at give en hånd med broen. Må du få en god tur på den sidste rejse.

10 - 04

Jeg nævnede det i går på Admiralforsamlingen, også i dag står lågen til el skabet nr 4 åbent, lidt ærgerligt. Samtidig blev jeg gjort opmærksom på at der manglede strøm, på den anden side og at de har rendt rundt og ledt efter fejlen. Da jeg tjekkede kablet, var det ikke sat i stikket ombord på båden, samtidig opdagede jeg, at bimåleren til Anne Marie er fjernet, det er sket inden for den sidste uge, jeg læste måleren af den 2 April, lidt trist for en ny koster 1300 kr. Hvis der er nogen der har en forklaring så ring. Ring også hvis i har problemer med strømmen, så finder vi ud af det.
Ps Charlottenborg siden får strøm fra måler 5 som sidder UNDER hammeren mellem Gasen og Fortuna .


09 - 04

Broprøver

Er du lidt usikker på at åbne bro , laver vi et kursus lørdag d 11 maj og søndag d 19 maj . Skipperlauget serverer morgen mad på Wotan kl: 9:00 og så tager vi prøverne bagefter. Kom også bare for at hygge dig med os andre.


09 - 04

Admiralforsamling på Svalan kl 19

07 - 04
Trist nyhed om det tidligere Nyhavns skib

http://holbaekonline.dk/2019/04/07/nu-fjernes-molly-hawk/

05 - 04

Husk Admiralforsamlingen 9 april

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/hovedrengoering-i-koebenhavn-havn-190-cykler-ti-el-loebehjul-og-en-dildo/7583917

28 - 03

Så er det ved at være forår, presenningerne skal af og der skal forårs males. Det skaber et øget pres på flåderne. Alle vil gerne uge dem, derfor ville det være rigtig dejlig hvis forsøgte at alle os gamle mest bruger flåderne i hverdagen, så det arbejdende folk kan bruge dem i weekenden. Og så er suk. Ryd op på flåderne. Det må da være det mindste krav, at man ( skibet som bruger flåden ) afleverer den i samme stand som da man hentede den.

10 - 03 kl 03:20

Det piber, regner og hyler. skibene hopper og danser, ja det er blæsevejr igen i dag. Også i den grad et eller andet sted omkring 20 - 25 sm lige ned gennem havnen. Men skibene har det stadig godt. Det er godt nok svært at sove.

09 - 03

Blæse vejr i går og blæsevejr i dag. Det er godt nok træls. men alt vel herinde.

Strømma ringede i går , at liften var i hus. Den ankommer 12 april og vi har den ti og med den 21 april Planen er at vi rykker Anne Marie lidt frem , så bliver der en stor plads bag hende hvor vi stiller liften. Skibene kan så sejle derover. Så bliver der ikke så megen kørsel med liften at det skulle kunne genere nogen. Så krydser vi fingre for at det bliver godt vejr.

05 - 03

Efter en blæsende nat Så faldt der endelig lidt ro på vinden. Alle bådene har det godt.

Broen er blevet efterset og klokken og indsejlings lyset er blevet fikset, så nu er alt som det plejer.

03 - 03

Der var selvfølgelig ikke lukket helt for vandet. ØV.
Men nu har jeg lukket helt OP for vandet og lukker det først igen når der er udsigt til frost

03 - 03

Hvem er det der render rundt og åbner for vandet. !!!

Jeg var nede på flåden i går for at gøre klar til fastelavn. Prøvede for sjov lige vandhanen, der var fuld tryk på vandet, det aftog dog lidt efter lidt . Så vandet har været åbnet og så lukket igen. Når vi lukker for vandet , når det bliver frostvejr, er det for at vandet i rørene ikke skal fryse. Der bliver sat trykluft igennem rørene for at tømme dem, fordi rørene ligger i fri luft og fryser meget hurtigt. Så LAD LÆRE MED AT ÅBNE FOR VANDET . Jimmy

15 - 01

Igen i dag blæser det , her kl 18:15 var vinden oppe på 15 sm. Jeg har været rundt og tjekke fortøjningerne på land , og de ser fine ud. Så bliv inde i varmen .

Her er en lille hyggefilm om Nyhavn
https://www.youtube.com/watch?v=MLdsi0fLnak

14 - 11

Det er ved at blive en vane , at skrive " det blæser ". Det sidste døgn er vandstanden igen steget og steget og det samme er vinden. Vinden har ligget på 13 - 17 sm og vandstanden er lige nu 90 cm over daglig vande. Ifølge dmi skulle det have toppet for denne gang. Vi har også haft den første heldags frost, så alting er ski.. koldt. Skibene har det fint , der er ikke nogen grund til bekymring. I morgen går jeg fortøjringerne på kajen igennem, der må være noget slitage, med al det blæseri.

11 - 01

Det skulle ikke være til at overse når vi sejler i øresund. Lidt hygge læsning til weekenden.
https://www.nordhavn-avis.dk/subnordhavn-avis/nordhavn/151-280-meter-skyskraber-pa-vej


10 - 01

Ind og udsejlings lysene og ringe klokken, virker ikke. Resten af betjenings pulten virker som normalt. Computer geni er tilkaldt.

09 - 01

Nu truer de med nattefrost , så jeg har i dag lukket for vandet.

09 - 01 kl 8:00

Vi har det fint her i havnen, mangler ihvertfald ikke frisk luft. Vandstanden er nu +75 cm så det er ikke noget at snakke om. Vinden har ligget stabilt på 7 - 10 sm og i stødene 15 - 17 sm , ifølge dmi har alt ting toppet, nu så nu er det bare at vente. 2 storme eller meget kraftig vinde på 9 dage , det er vist lidt af en sjældenhed. Men det er måske bare noget vi skal vende os til. Det gode ved det er at her er ingen is og ingen turbåde. God dag


08 - 01 kl 22:30

Vind og vand er taget til, vi skulle snart have nået toppen af den forhøjede vandstand, vi er på ca +65 cm og 15 sm i stødene. alt er ok så nu er det god nat


02 - 01 kl 10:30

Jeg er blevet møj forkølet, så opholder mig meget inden døre, det næste stykke tid. Lige nu er her meget stille, men vandet stiger lidt hele tiden.
Er der noget galt med Nyhavnsforeningens hjemmeside. ? Der er kun en blank side.
Nyhavns broen skulle efterses i dag, ind og udsejlings lyset og klokken virker ikke, jeg får forhåbentlig en melding orker ikke at gå ud , ud over hundeturene.


02 - 01 kl 8:00

Blæsten er aftaget så nu ligger vi bare og kikker op over kajen. Vi er på ca 1 meter over daglig vande

02 - 01 kl 2:00

Det blæser stadig her nede i havnen , men trods blæstens ihærdige forsøg, ligger alle skibene her endnu. Selv Fane`s presenning holder endnu. Vi er lige nu på + 80 cm. I morgen ved middags tid tror dmi at vi kommer op på 1 meter over normen.
01 - 01 2019

Så blev det 1 Januar og tiden er inde for at ønske hinanden godt Nytår.
Nytårs aften forløb usædvanlig rolig , højst en håndfuld mennesker skød fyrværkeri af langs kajen, på Kgs Nytorv og i Havnegade bragede det løs og det er jo dejligt. Beboerne i Nyhavn havde valgt at blive inden døre selvom vejret var lunt og dejligt. I løbet af natten blæste det kraftigt op så vi har + 60 cm vand herinde, det skulle ende omkring + 80 cm i løbet af eftermiddagen. Ellers alt roligt her. Godt Nytår herfra havnekontoret24 - 12

Så er det vist sidste udkald, for at ønske alle en herlig jule aften. Vi ses vel til Nytår på Wotan kl 11:00.
Ps. Tak for julegaverne, hvis i bliver ved med at forkæle mig , slipper i sg.. aldrig af med mig, Glædelig jul allesammen


22 - 12

Bare ganske kort, vores altid glade spasmager Ole Larsen også kaldet t-shirt ole sov stille ind på sit værelse i mandags. Han var et festligt indslag, både her der og alle vegne, i den til tider grå hverdag, og vil helt sikkert blive savnet. Vi vil fra skipperlauget sende en buket. bisættelsen finder sted 2 januar kl 13 i Vig kirke.


16 - 31

Om 14 dage er året ved at slutte, derfor samles vi på Wotan 31 - 12 kl 11:00 for at sige godt Nytår .. Prøv noget nyt mød rask op . Husk det er kl 11:00

04 - 12

Det blæser godt hernede . Vinden kommer fra nord vest så lige nu er vi 60 - 70 højvandet. Alvur presenning lå i vandet for et par timers tid siden ( han er orienteret ). Så vi får afprøvet fortøjningerne. Ellers alt vel.

03 - 12

En gammel nyhed for nogen. Men sjovt at vi er med til at gøre dette https://www.tv2lorry.dk/artikel/kulturnat-slaar-rekorder-og-faar-ny-lillebror-til-foraaret

29 - 11 kl 16:50

De regner og Nyhavn er ganske langsomt ved at få lidt vand tilbage, vinde er løjet lidt af så vi går ganske almindelig efterårs vejr i møde. Ses vi på lørdag, det kan du tro vi gør. :-)

29 - 11

Det var lidt af en kamp at få hunden fra borde, men det lykkedes. Alle skibene ligger pænt, så må vi håbe på lidt mere vand i eftermiddag. Det er herligt at vinden kommer fra SØ så ligger vi i læ. :-)


Kl 23:00

Så er der gået nat runde, alle skibene kan bevæge sig og gør det. Ifølge DMI prognose skulle vi have nået toppen / bunden for denne gang. Har du lyst til at tilse skibet i morgen formiddag skal du nok medbringe en stige . Godnat


28 - 11

https://ekstrabladet.dk/112/verdens-aeldste-fyrskib-i-fare-for-at-vaelte/7416775

Det er mega lavvandet i nat, lige pt er vi på - 70 cm . Det skulle stoppe ved ca 80. En del af skibene har jeg måtte slække fortøjningerne på da de allerede ve 18 tiden sad fast til kajen. Vandet skulle vende tilbage i morgen ved 12 tiden.

27 - 11

Så er det blevet frostvejr, DMI siger let frost et par dage, og vi skal til af lukke for vandet, så skal du have vand på tanken er det lige nu du skal rykke.

Ellers kører alt fint her på markedspladsen. Vi ses til julefrokosten . :-)


11 -11

Nu er det jo ikke en nyhed at Flakfortet er lukket for vinteren, men det er måske lidt af en overraskelse at indsejlingen er spærret med kæder, der ikke er afmærket.

http://www.flakfortet.com/lystsejlere.

Men for mig er det en nyhed at Middelgrunden fra i fredags kan bookes også besøges. Læs mere her https://www.tv2lorry.dk/artikel/nu-kan-middelfortet-bookes-kommende-ungdomsoe-soeger-testpersoner?fbclid=IwAR23XP75wf2LVAVZ2GyQSUHGdQbPiRrKThavT5ClFUBcE_u4_hFEZ4Jq2mY . De er også på Facebook. https://www.facebook.com/ungdomsoeen/

10 - 11

Er du en af dem der kommer nordfra, til Nyhavn, så er det nok klogt at vide, at toldbogade bliver ensrettet på skift ved Amaliehaven. Altså der kommer lysregulering, så man på skift kan komme gennem toldbogade. Arbejdet starter på mandag og varer til engang i Marts 2019. Aldrig så snart de er færdige , begynder de at grave slotspladsen op. Det kan du altsammen læse mere om på dette link. https://www.hofor.dk/baeredygtige-byer/vi-skaber-baeredygtige-byer/klimatilpasning/vi-skybrudssikrer-paa-amalienborg-slotsplads-2018-2019/

Så er jule over os, i år endda en uge tidligere en det plejer. For de jule interesseret, en glædelig nyhed, for mig en ligegyldig blokade af udsigten af havnen og skibene. Tror du du kan finde noget nyt, så tro om igen, det skulle da lige være flødeboller

Så har IRONMAN ® igen meldt deres ankomst i 2019. Det bliver d 18 August vi skal holde broen lukket hele dagen. Men ifølge Andreas Antonsen så er vi jo glade for Ironman, jeg citerer
"Det var mig som mødtes med det ene skib som kom hjem lørdag middag. De fortalte at Nyhavnsbroen var lukket da der vist var lidt hegn på den, men inden jeg overhovedet nåede at ringe til min hegnsleverandør, så ville de hellere blive ude ved Ofelia plads – Jeg kan godt forstå dem. Der var øl, mad og glade dage, så de var super glade. Det var derfor slet ikke et problem. " Det er jo dejligt at få af vide, når man brokker sig over at vi skal ligger udenfor og vente stort set et døgn. Nogen gange kan man godt blive sur.

07 - 11

I går aftes ankom Guldborgsund fra Holbæk, hun skal bugsere Prammen til Holbæk. Rejsen startede i morges v 10 tiden. Man kan så kun håbe på at Holbæk havn kan skaffe gratis / frivillige arbejdere til den fortsatte vedligeholdelse.

Husk at tilmelde dig til årets julefrokost, tilmeldingen er gældende når du har indbetalt penge på skipperlaugets konto.

Som i nok har observeret er boderne til jule tam tam`et ankommet, så skal i have jeres presenninger ind på skibet er det klogt at starte tidligt hjemmefra. Erhvervsforeningen har lovet at der ikke kommer noget til at ligge bag boderne, holder det ikke så send en email til Sidse. info@nyhavn.com

02 - 11

Så er julen over os, boderne er ved at blive sat op og jern rædslerne til gran over gaden pryder nu kajen.

Martin fra Holbæk har lige ringet, det er nu tid til at hente prammen, hvis vejret vil skal de hente den onsdag d 7 november

Lidt fra det store udland.
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-10-23-koebenhavn-indtager-foerstepladsen-hos-verdenskendt-rejseguide

27 - 10

Sidse fra erhvervs foreningen har udsendt denne email ang julen og juleboderne.

Kære medlemmer,

årets julemarked starter op d. 9. november i år - dvs. at vi begynder at sætte vores boder op d. 1. november. For at alting klapper logistisk, så betyder det, at vi starter lukningen d. 29. oktober - hvor vi også starter med at køre boderne ind i havnen.
Vores granmand vil gerne være færdig så vi ikke går i vejen for hinanden, så han har planlagt gran, så han er færdig med alle d. 29. oktober - I skal derfor ikke undre jer, når der hænges gran op lige om snart :)
Jeg vil atter i år bede jer ikke parkere i Nyhavn under nedtagning af udebarer og opsætning af boder, så vi undgår trafik kaos
De bedste hilsener
Sidse

He er lidt om skibene ved Holmen . https://minby.dk/2018/10/09/82058/folketinget-ind-i-sag-om-ulovlig-frihavn/

Jeg ved ikke om det har interesse . Men på Nørrebro er man træt at musik og støj på gaden, måske mere at normerne ikke bliver overholdt, du kan læse mere her
https://minby.dk/2018/10/26/88727/beboere-savner-konsekvens-i-nye-stoejregler/

Sidste nyhed fra mig i denne omgang . Hele den sidste uge lå temperaturerne på Malta på mellem 25 og 30 grader, så det er lidt af en omvæltning at lande i DK . Sommeren er slut fra i dag kl 02.
Ude godt , men hjemme bedst
19 - 10

Havne kontoret holder lukket fra i dag til næste lørdag. Malta here i come


14 - 10

Fredag ankom Gertrud fra Gilleleje, de har for vane at være med i kulturnatten`s arrangementer og så ca. en uge frem.

Kulturnatten var vel nok en af de mest besøgte vi indtil videre har oplevet. Helt til midnat var der fuld gang i havnen, på skibene var der travlt stort set hele aftenen

11 - 10

Mokuba og Strømma er blevet enige om et beløb , som erstatning for påsejlingen i sommers,

Her er lidt læsestof fra den store verden uden for Nyhavn https://www.fyens.dk/svendborg/Efter-ballade-i-Maritimt-Center-Gamle-sejlskibe-vil-sejle-uden-om-Svendborg/artikel/3290686

05 - 10

Husk vi holder kultur nat igen i år, men vi mangler frivillige der vil give et nap med , evnt som pølsevender en times tid , men også til klargøring og nedtagning af diverse effekter.

Denne side har jeg ikke set før , så måske er den også ny for jer. boliger til 35000 mennesker og erhverv for 50000 arbejdspladser.
https://www.trm.dk/da/nyheder/2018/regeringen-og-koebenhavns-kommune-vil-bygge-en-helt-ny-bydel
03 - 10

Eric måtte selv tage hjem fra Bønnerup, for undertegnede blev desværre syg. Der var et lille vind hul på et døgn og det udnyttede han til fulde. Godt gået.

26 - 09

Så er man tilbage på pinden igen, båden efterlod jeg i Bønnerup. Det er lidt af en blæsende vejrudsigt de næste dage.

20 - 09 kl 22:45

Så vendte Svalan tilbage til Nyhavn

12 - 09

Der er kommet nye opslag omkring Kulturnatten og Julefrokosten under arrangementer. Det er tilladt at læse programmet og komme med kommentarer. Kritik modtages på telefon 1234 5678 efter kl 20. Frivillig arbejdskraft modtages med kyshånd , tlf nr står på siden.

For et par dage siden sluttede så Fejø frugt deres salg af æbler med mere i Nyhavn

06 - 09

Så drog Mæfikken afsted mod Fejø , men i kan stadig købe de dejlige frugter ugen ud på Ma-Ri

Og så lidt læse stof: http://nyheder.tv2.dk/krimi/2018-09-05-harmonikaspiller-skal-i-faengsel-for-at-tigge-i-nyhavn

og lidt til https://www.helsingordagblad.dk/2017/08/21/stort-billedgalleri-masser-flotte-billeder-imponerende-sundtoldsmarked/

https://www.youtube.com/watch?v=uFDGVKC94Cs

og det må så være nok om det. :-)


31 - 08

I morgen kl 10:00 ankommer skibene med frugt fra Fejø. De vil som sædvanlig ligge ud for Nyhavn nr 17, sådan ca. Kik forbi, men ellers ligger de her hele næste uge.

21 - 08

Så vendte skibene hjem fra Helsingør, der var 4 skibe der deltog i Sundtolds marked. Vi fik som sædvanlig en fantastisk oplevelse og super god mad. På grund af Løbe-cykel- svømme tosserne valgte vi at sejle hjem om mandagen. Hvis man ikke lige skal på arbejdet, er det en fornuftig løsning.
Her er lidt fra Helsingør dagblad https://www.helsingordagblad.dk/2018/08/18/glimt-fra-sundtoldsmarked-2018/

Den jolle som et stykke tid har ligget nede ved Mocuba, drev i går rundt i havnen. Jeg har i dag kontaktet Københavns havns vagt afdeling, så de kommer og henter den. De har en aftale med politiet og hittegods kontoret.

Til sidst så får i lige Søren Stenderup telefon nr. Han arbejder lige i nærheden, og kan ind imellem få fri til at åbne broen for os. 42476524. Da han ikke er tilknyttet noget bestemt sted sætter jeg ham ind under Birgitte Helle`s besætning16 - 08

Ligesom de tidligere år , afholder bindegale motionister Ironman, det betyder at vi ikke må åbne broen, før tidligst søndag kl 23:30. Skal du være sikker på at kunne komme ud er sidste frist måske fredag kl 9:00.

Søren Stenderup, iværksætter og måske snart båd ejer, har fundet et sted hvor man, for en fornuftig pris, kan leje en 19 meter kran, der kører på diesel. Lille kørekort er nødvendig. Rart at vide , hvis man lige står og mangler. Jeg er i øvrigt ved at lære ham op til bromand , det ville være rart med endnu en lokal arbejdende bromand.

14 - 08

Københavns havn har samlet et hvidt bræt op som ser ud til at stamme fra et skib, tjek lige efter om en af os mangler et bræt. ( jeg har sms til Gasen )

08 - 08

Så var det den sidste båd der vendte hjem fra sommerferien, Altair, med Lars Meinild.

Angående mit arrangement , 1 september , afventer Københavns havn svar på hvor mange både vi bliver. Men uanset antal åbner de broen for os.04 - 08

Fane anløber Nyhavn i dag.

Den 1 September sejler Wotan en tur gennem broerne, sangklubben ON har hyret skibet. Så jeg tænkte om der var eventuelle andre der ville en tur ned til Nokken`s forsamlings hus (Der hvor vi skal holde julefrokost ) gå en tur i foreningen , drikke en kølig pilsner og så sejle tilbage til Nyhavn igen. Der kommer detaljer omkring vores tur , under arrangementer.


03 - 08

Wotan var i dag på besøg hos Strømma. Strømma var så venlige at låne os , både mandskab og kran , så vi kunne få den næsten 200 kg. tunge motor ombord. Vi plyndrede også deres lager af store fendere, dem bruger vi som værn mod Netto bådene( M M ).


01 - 08

Så vendte Fortuna tilbage fra sommer togtet.

Og Mokuba fik konstateret at det heldigvis kun var skanse klædningen der var gået i stykker. Ufatteligt at Strømma`s skibsfører kræver mere i løn , når de ikke har et klap forstand på at sejle. Aldrig har de haft så megen vende plads som nu, og alligevel høvler de rundt som en flok nybegyndere. Det siges at de alle kan sejle en Bornholmer båd, Uha jeg tænker tilbage på alle mine ture til Bornholm, utroligt at jeg har overlevet.

30 - 07

Så tog Hjorten herfra , med kurs mod Bornholm og Christians Ø
29 - 07

I går kom Wotan tilbage fra sommerturen, og i dag kommer Gasen. Så er der lidt brofolk at ringe til :-)

Hvis du går og kede dig efter Øresund på langs og Sundtoldsmarked , kan du lægge vejen forbi Korsør. Der afholdes Maritimt Folkemøde Lørdag d. 25 August. Kl 10 - 16

Læs mere her https://maritimtfolkemoede.dk/program-for-det-maritime-folkemoede/

27 - 07

Her til aften , kl 20:15 sejlede Tommelise ind i Mokuba, lidt ærgerligt nu hvor den er blevet malet. Jeg venter på en anmeldelse fra chaufføren.

Bare til info. Temperaturen på dækket i da klokken 12. .... 61,1 grad C

Her til morgen flyttede vi ( Eric, Joy og jeg )Anne Marie over på Charlottenborg siden. Hun er ude i en stor reparation af dækket , søgelænder, bomme og gaffel beslag og hele indmaden skal også opbygges igen, så det var naturligt at flytte hende derover, så vi ikke generede restaurant gæsterne. Ejerne er indformeret.
Strømboksen er også sat op og afdækket så den ikke lige springer i øjnene på tilfældige sejlere.

26 - 07

Så vendte Lotte Brinch tilbage fra sommer turen.

Temperaturen var i dag 46 grader i solen og 33 grader i skyggen. vandet er ganske lunt, 23 grader.

25 - 07

Vi har fået besøg af Hjorten fra Fur, de bliver nogle dage, inden de sejler mod Bornholm.

Har du det varmt? Det har skibene det også, jeg kan fortælle at nede om læ har jeg godt 29 grader, oppe på dækket har jeg lokket 37 grader i solen. træet er knastørt og nodderne er sprækkede. Håber du husker at natte dæk hver aften, ellers bliver det et sandt brusebad når det engang begynder at regne

Vi har nu fået besked omkring Ironman , som igen i år afvikles den 19 August. Dette medfører at vi ikke må åbne broen søndag d. 19 før kl 23:30. Altså når vi skal hjem fra Sundtolds marked kan vi ikke komme ind på plads, jeg har i de sidste par dage forsøgt at få en 10 min åbning om efter middagen, men forgæves. De henviser til at kommunen og politiet har givet tilladelse. Måske er det den vej vi skal gå, ansøge kommunen / politiet om en speciel åbningstid d. 22 August 2019. Er der nogen der er friske med kuglepennen til at skrive en ansøgning


20 - 07

Ja så er der 2 skibe der er inviteret til veteranskibs træf i Hundested, vi andre kan så nøjes med at komme i bil. Deadline 1 August.


https://havneguide.dk/sites/default/files/MotorTr%C3%A6f-Program-enkelsider.PDF

Sidste år afholdt vi med stor succes verdens første træf for fartøjer med Hundestedmotorer,
og i år udvider vi træffet ved også at invitere konkurrenterne = alle fartøjer med veteranmotorer.

Vi kan garanterer en unik festlig oplevelse – rå og autentisk – her i Hundested.

Per Makwarth Tovholder for Hundested Motor Træf – og på vegne af


Hundested Motor Træf

Tlf. +45 2929 4500

Mail: makwarth@email.dk17 - 07

Så afgik Arnaq, de er på vej hjemover til Aarhus.14 - 07

I den forløbende uge har vi etableret strøm over til Charlottenborg siden.
Henrik-bo har indkøbt en byggetavle og lavet stik, tavlen bliver sat op i næste uge, så vi er klar til at få et par skibe over på den side.

Sammy har lamineret en ny bro manual, så nu er det bare " læs og åben " broen

Det er ferie tid , så i næste uge er der mangel på brofolk. Det betyder at du skal melde ud tidligt hvis vi skal have en chance for at skaffe folk.

Vi fik i går besøg af Arnaq fra Århus. Arnaq er en Grønlandsk lægebåd, de bliver her et par dage.
10 - 07

Så var det til til at Tilde kom videre på turen. Lis undrede sig en del over at så mange af vores skibe ikke havde TS mærket i masten. Jeg har ikke tjekket hvem det er hun hentyder til, men bare konstatere at har du ikke mærket siddende, kan det være du kommer til at betale havnepenge, ikke alle havnefogeder er så flinke som vores. :-)

Natten til søndag hoppede nogle personer ned på dækket af Haabet ( stenfiskeren ) 2 dæksplanker knækkede så man må da håbe han slog sig.

Jeg har sendt en manual ud til broåbnerne, men jeg har ikke alle email adresserne. Vi arbejder på at få et eksemplar sat op i bro låget.

09 - 07 kl 6:00

Broen er nu klar til brug igen. Der er kommet ny software i computeren , men de fleste ændringer vedrører ikke os. Eneste ændring du skal være opmærksom på , er at der er en klokke der ringer lige før broen er helt lukket. Når klokken ringer kan du slippe luk knappen , broen vil nu lukke ned af sig selv. klokken bliver ved med at ringe 5 - 6 sekunder hvorefter alt lys i pulten slukkes. Herefter tages spærrebåndet og nøglen tages ud. Det lyder svært, men det er sværere at beskrive end at udføre.Broen må ikke åbnes d 8 Juli

05 - 06

Så fik vi lige besøg af Tilde fra Holbæk. Det er jo næsten en årlig begivenhed at Knud og Lis lægger vejen forbi Nyhavn. Velkommen.

02 - 07 Angående Sundtolds marked , sidste dag for tilmelding er 1 August. Kontakt Knud Thatt på tlf. 5057 1497 eller e-mail: thatt@get2net.dk , ( skibets navn og antal deltagere )

Så er sommerferien over os og mange sejler væk eller rejser til udlandet for at slappe af. Så husk hvis du skal have broen åbnet, ring i god tid.
Det også nu at de mange landkrabber, holder deres indtog på skibene. Læg derfor alting som du ikke vil af med, væk. Vi har heroppe ved broen de sidste stykke tid haft adskillige besøg om natten. Ikke kun fra landsiden, men også fra søsiden.

For nogle dage siden løsnede de fortøjningerne til " Oranje ". Det var et helv... bøvl at få den ind til kajen igen.

19 - 06

Så er det endelig vedtaget at ændringerne i styrings programmet på broen, vil bliver installeret. Det betyder så at vi ikke må åbne broen søndag d 8 juli + der vil blive kørt test på broen mandag d 9 kl 5:30. Når testen er overstået får vi en klar melding. Man forventer at broen kan bruges mandag.17 - 06
Så er det endeligt lykkedes at lave et arrangement, hvor det er træ der er bindeledet. Træ som i træskibs elskere / tosser. Læs mere her

https://www.ts-skib.dk/oeresund-paa-langs/

14 - 06

Og så kom endelig den dag hvor Haabet ( Daniel`s )vendte tilbage til havnen. Hjertelig velkommen.

Henning fra Anne Marie ringede tidligere på dagen, og fortalte , at der skete ikke en skid med skibet, men håbede på at ankomme til Nyhavn indenfor 14 dage. Jamen dog , så kan vi fuldtallige i juli.

10 - 06

I eftermiddag ankommer Bonagratia, de hygger sig rigtigt i år, nu hvor pladsen ikke er så trang. Eric og Annette åbner.

07 - 06

Ang Fortuna , så er der ikke noget nyt i sagen. Michel forklarer at han har haft en psykisk syg person af hunkøn ombord på skibet og hun gik i sort i Nyhavn. Hun har muligvis været udsat for et overgreb tidligere. Derud over ved han ikke noget. Politiet har stadig ikke henvendt sig til ham. Hans advokat har rådet ham til bare at ignorere det, så gør han. Fortuna sejler til folkemøde på fredag. så må vi se hvad der sker.

Ang Mocuba, Så har jeg for en uge siden bedt ham fjerne sine signal flag, der bliver klaget over at de reklamerer for en eller anden religiøs sekt. Han gider ikke selv fjerne dem , så nu gør jeg det selv.

Der sidder en herre på 3 sal og overvåger os, han har klaget til Københavns havn over at vi smider madaffald i havet. Lad mig bare lige pointere at der må ikke smides noget skrald eller andet affald i havnen. Det står klart og tydeligt i vores regelsæt. Sagen er hermed lukket fra havnekontorets side.

Så er der indløbet en invitation til at se Strømma`s nye lokaler, det er den 28 juni. Jørgen Wotan vil gerne sejle os derud. Tilmelding inden d 19 juni, til Jørgen, så kan han sende antal til Strømma d 20 juni. Det sker torsdag den 28/6-2018 kl. 12-15. medarbejdere fra værftet tænder op i grillen og byder på pølser m/tilbehør og kolde drikke. Kom frisk , sejl med wotan 11:30 og vi satser på at være tilbage inden spærretid

Og medens vi er ved invitationer , jeg fylder 70 år om lidt og vil i den anledning gerne byde på en øl hvis jeres vej falder forbi. Jeg vil i dagens anledning støvsuge skibet. Kom som i er lørdag d. 16 på Birgitte Helle, når i har tid og lyst. Jeg ønsker mig ikke noget , ud over at blive lige så gammel som Jørgen, og det kan man jo ikke købe for penge :-)


05 - 06
Så blev de grimme jernstænger langs kajen endeligt fjernet. Hurra..

04 - 06
Dette blot for at besvare alle de henvendelser og spørgsmål fra mange som blev kontaktet af politiet....

Jeg har her til morgen sms med Michel fra Fortuna, politiet har ikke hverken ringet eller henvendt sig til ham, efter de har endevendt hele skibet og rendt rundt og fotograferet både ude og inde. Mærkelig optræden. Og så er det ikke engang 1 April. Intet nyt er godt nyt?

03 - 06

I dag vendte Bonagratia tilbage til Nyhavn, de bliver her til fredag eller lørdag.

02 - 06

Jeg syntes lige det er på sin plads at ønske Else-Marie og Martin tillykke med deres 56 år`s bryllupsdag. Fantastisk. TILLYKKE.

01 - 06

Jeg har for et par dage siden skrevet til Sidse fra Erhvervsforeningen og beklaget mig over de jern flagstænger, der er opsat langs kajen. Efter lidt snak frem og tilbage, har hun nu lovet at de bliver fjernet på tirsdag.

Bonagratia er her til aften sejlet ud af Nyhavn, vi aftalte at de bare skulle komme igen, nu hvor pladsen ikke er så trang. De vil også meget gerne komme, men mangler strøm når de ligger på den anden side.

Politiet render rundt på skibene og stiller en masse spørgsmål. De fleste er rettet mod skibet Fortuna og Michelle. Politiet vil ikke oplyse noget som helt om hvad de har gang i, De siger at de gerne vil stille en masse spørgsmål, men vil ikke selv svare på noget. Nåh de er nu meget flinke, selvom de sagde nej til en øl . Det er der ikke mange der gør i Nyhavn :-)

31 - 05

Så sejlede Emanuel ud af Nyhavn, turen går til Dragør inden de skal til folkemøde på Bornholm.

Alvur vendte i dag tilbage , efter en tur på Gilleleje værft.

29 - 05
Så er broen i orden igen

29 - 05

Vi tester broen kl 9:30, samtidig har jeg fået elektrikeren til at tjekke en af vores målere, de digitale tal er ikke til at læse

28 - 05

Så gik broen i stykker igen, elektrikeren kommer i morgen tidligt.

27 - 05

Her til aften fik vi så besøg af Bonagratia, så det kan nok være det nye stykke kaj bliver brugt.

22 - 05

I dag ankom Zwillinge fra Lybeck . Hun er en gammel dansk Jagt . Hun bliver her til fredag kl 14:30

20 - 05

Larus er væk, Gedser Rev og Anne Møller er væk. 6 Andre Nyhavns skibe er ude af havnen. Tilbage er 4 skibe og så bliver man ringet op af turbådene . Vi har sejlet ind i et af skibene, Tjah det var en af de nye som lige mistede overblikket et øjeblik. Jeg er måløs, Strømma har selv kontaktet Markus.


for 5 dage siden kontaktede jeg Strømma omkring de gule bøjer, de står helt inde "under" kajen. Alligevel er der endnu et flag der er knækket. flagene står helt op af kajkanten så det er umuligt at ramme dem, men men men, jeg stopper her i ved hvad jeg mener

20 - 05

Det var så endnu et pinse stævne der er overstået. Vejret og træskibene der dannede de ydre rammer, var fantastiske og det var så det.

her er et link til tv fra stævnet https://www.tv2lorry.dk/nyheder/18-05-2018/1930/1930-18-maj-2018?autoplay=1?v=1_todltovf

Og så smuttede Emanuel lige inden for broen, de har fået lov til at ligge på Gedser Rev`s plads en uges tid. Velkommen


16 - 05
Afsejling fra nyhavn til Helsingør

Alvur sejler torsdag kl 18:00

Wotan, Fane, Ma_ri, Spurven sejler ud fredag kl 9:00 sammen med Gasen og Fortuna.

14 - 05

I dag kl 12 i Holmens kirke sagde vi farvel til Nyhavns Museumshavn`s stifter Arne Gotved. Arne har gennem længere tid været meget syg og i fredags sov han stille ind. Efter en kort højtidelighed og en lille tale ,blev kisten båret ud gennem den fyldte kirke, til hans sidste rejse. Arne blev 79 år. Tak for alt.

14 - 05

Søren fra Kemp og Lauritzen har tryllet , så spærrebåndet er fikset. Det var det jeg kalder kvik service. Tak for det. Han advarer os dog om at gearet er ikke udskiftet, bare repareret, så det sker nok igen. Så må vi jo håbe på de køber et hjem til hylden.

14 - 05

Vigtigt Vigtigt
Gearet til spærrebåndet er knust, så når du skal åbne broen skal vi være 3 mand .
Elektrikeren har her til morgen afmonteret motoren og gearkasse til spærrebåndet. Han mener at vide hvor man kan få reservedele, så fat mod.

13 - 05
Søndag da Wotan skulle ind, havde vi store problemer med båndet i spærremand siden, vi måtte improvisere med noget gammelt tøjsnor med refleks brikker på, det lå i nr 2 brohus. Da Fane lidt senere skulle ind., måtte vi forsøge at finde fejlen. Vi konstaterede at motoren drejede den forkerte vej rundt og lavede båndsalat inde i huset. Broen blev fejlmeldt og vi måtte bruge tøjsnoren igen.

2 Pinse dag afholder Sparta så Kronprinsens 50 år fødselsdags løb. Det er den 21 maj fra kl 18:00 til 22:00. Det vi bare skal huske ved dette løb , er at vi er i Helsingør i Pinsen, så det kan have indflydelse på vores hjemkomst.

10 - 05

Fortuna sejler med Spurven torsdag 17 maj omk. kl 12:00
Alvur sejler enten torsdag 17/5 eller fredag d 18. kl 9:00 ( fredag er mest sandsynlig )

09 - 05

angående Pinse sejlads så sejler Wotan , Ma-Ri og Fane ud fredag morgen kl 9:00. Skal du med på en åbning , må du melde det ud.


https://www.helsingordagblad.dk/2018/05/08/det-gamle-fyrskib-gedser-rev-kommer-tilbage-til-helsingoer/

07 - 05

Så skete det endeligt. På onsdag kl 5:15 skal vi lukke broen op for Gedser Rev. Tue og jeg er blevet ringet op af folk fra Helsingør og de mener at de på 45 min kan få klargjort Gedser Rev. Under alle omstændigheder blive hun trukket til Helsingør samme dag. Fra pålidelig kilde forlyder det at Helsingør har fået Gedser Rev til låns , foreløbig i 5 år. Bliver der ikke passet godt på skuden, får vi hende retur.

Husk lige at aftale med brofolkene hvornår i vil ud , hvis i skal til Pinse stævne. Det kan hurtigt blive en mangelvare.

Lotte Brinch afsejler allerede i denne uge.
Spurven afsejler torsdag i næste uge.

05 - 05

Mand over brod, fra Lorry https://www.tv2lorry.dk/nyheder/02-05-2018/1930/sadan-redder-du-folk-der-falder-over-bord?autoplay=1

02 - 05

Så fik vi lodset Larus ud af havnen.

Her til morgen fik jeg vendt Larus, det var lidt besværligt pga den megen vind og turbådenes bøjer, men efter en times tid fik vi tov værket og bøje køderne fri fra roret. Lidt senere ankom Eric fra Lotte Brinch og hjalp med en bro åbning, den var lang , for skipper mm var ikke lige indforstået med at kanalen er smal. Men efter at have retning mod Charlottenborg , Ma_ri, Prammen, Gedser Rev og til sidst Fane som fik et par små skrammer ( Michel reddede gummibåden fra destruktion ) lykkedes det at ramme hullet mellem brofundamenterne. Ved 20 tiden ringede Thorkild og fortalte at de var, ved hjælp af pumperne , vel ankommet til Rødvig. De skal på land på fredag, så ønsk dem alt held og lykke. :-) Thorkild takkede iøvrigt skipperlauget for for alt hjælp an havde modtaget.

Lidt senere fik vi så et kursus i hvordan man redder en mand op af vandet, det fremgik ikke om det også galt kvinder, men kurset gav stof til eftertanke. Er du egentlig klar over hvad du vil gøre når din skipper ( gast / kone ) falder i havet? . JA selvfølgelig ved du da det, men ved dine medsejlere det også ?. Det er faktisk pi... svært at få samleveren ombord igen. De kunne jo også være dit barn, og så er det jo en anden sag, men hvordan vil du gribe sagen an?. Synd der ikke var flere der deltog, men det sker jo ikke for os , vel? Stor tak til Besætningen på Lotte Brinch og til Torben Malm fra frømandsklubben Helgoland. Jeg havde nær glemt dem fra Sejl sikkert , Tak skal i have allesammen.

Så så til det mere dramatiske, man fristes til at sige , det mere jordnære, jokkerne er i forårs humør. :-)

Søndag den 13 maj afholder Sparta noget så fornemt som Telenor Copenhagen Marathon, Nåh det korte og lange er at en flok tosser , tonse rundt i Nyhavns kvarteret , så vi ikke kan komme i Bil,cykel og båd til Nyhavn. Det hele skulle vare fra kl 7 om morgenen til kl 16:00 om eftermiddagen. Har du planer om at tilse din båd / skib skal du nok forvente en noget anstrengende tur herind. Hvis du mener du har spørgsmål kan du kontakte trafik@sparta.dk eller tlf 35266900


Jeg kan så for egen regning tilføje at du bare skal skrive https://copenhagenmarathon.dk/ alt andet duer ikke. Glædelig søndag.


L
23 - 04

Så er sommer åbenbart kommet til Danmark og alle helse fanatikerne er vågnet op til kamp.
Søndag den 29 April afholder Yourun et velgørenhedsløb , så vi må forvente at Nyhavn og omegn er helt eller delvis spærret. Vi har ikke fået nogen henvendelse fra Yourun, men ud fra et opslag i kvarteret kan jeg læse at de beklager de eventuelle gener arrangementet vil medføre. Ud fra sedlen fremgår det at løbet vil var fra 7:00 til 12:30 . For egen regning vil jeg så tilføje , at derefter skal afspærringen så fjernes, så forvent lidt senere tidspunkt.

17 - 04

Solen lader vente på sig , så her er en lidt ældre film, med en gammel bekendt dame i Grønland. https://www.youtube.com/watch?v=3ftE4Er3PmQ

16 - 04

Læs her https://www.baadmagasinet.dk/kort-nyt/nyheder/26762-museums-loven-lukker-flakfortet-ja-du-laeste-rigtigt-slut-med-at-sejle-til-flakfortet

04 - 04

https://www.tv2lorry.dk/nyheder/02-04-2018/1930/farvel-med-sol-over-nyhavn?autoplay=1#player

29 - 03
Det blæser for meget til at vi kan bruge liften i dag . 15 sm fra øst. grænsen for liften er 12, grænsen for mig er 10.

28 - 03

Så kom liften, men det bliver en kold fornøjelse her er minus 2 grader og 10 sm fra syd øst og sne , Føj.
Lotte Brinch er på fredag,
Birgitte H er på fredag, 1 time
Larus er på om søndag kl 10 og Ma-Ri søndag kl 12

Hvem er den næste ??
Alvur ,stenfiskeren , Spurven og Gasen Wotan ??

20 - 03

Glas is, tallerken is, frost og 1 tomme sne, alt sammen i små mængder, men hvad mere kan foråret dog byde på. :-)
Men trods det ligger vi her stadig.

I dag kunne det have gået helt galt, en eller anden idiot, ansat hos Spar shipping, åbnede for vores vand. Alle vores haner stod åbne, det gør de altid om vinteren, så der var springvand alle stede. Til alt held havde jeg lovet at læse strøm af i dag, så da jeg kom op på kajen opdagede jeg det jo. Værst var det hos Stenfiskeren, hvor vandet sprøjtede lige ind i siden på ruffet. Det lyder ikke så slemt som det er, men hvis vandtrykket havde skubbet til den løse plade som skærmer af i siden af ruffet, så havde det løbet lige ned i salongen. Længe leve dovenskaben, hvis jeg havde læst strøm af i går, havde jeg været i Bagsværd hele dagen i dag, så kan det jo godt være Stenfiskeren var gået til bunds.
Hvor er der dejligt når folk roder ved noget de ikke har forstand på. !!!!


17 - 03

Bare til orientering . Dem der troede på DMI `s forårs varsel for et par uger siden , får sig en slem forskrækkelse hvis de vover sig ud i dag. Det fryser - 4 grader og snefnuggene føles som issyle i ansigtet pga den kraftige vind. 13 - 15 sm og så er det fra øst. Uha hvor er det koldt. Ellers alt vel i den lille havn. God weekend


05 - 03

Om lidt bryder helvedet løs, jeg tænker ikke så meget på sne og kulde , næhh sandpapir, skrabe jern, pensler og den nylig indkøbte maling. Det hele står klar, vi venter bare lige et par timer endnu, så er foråret her. Nåh mon ikke vi lige skal se tiden lidt an, de har jo før taget fejl, de kære vejrprofeter. Men et er dog sikkert, Strømma har lejet en lift til os og den ankommer den 28 marts. Vi har den hele påsken så er der noget du skal have lavet, oppe i toppen, så er det måske tid til at planlægge det nu. God mandag til jer alle.

03 - 03

Alt er dejlig fredeligt, ingen turbåde, ikke så meget blæst og kun et par grader frost. Der er faldet lidt sne i nattens løb, vel omk 1 - 2 cm sne så ingen grund til panik. Rigtig god weekend til jer alle.


02 - 03

Så er vi nede på et par graders frost, og selvom det stadig blæser er vores side i læ , så det føles " lunt ".


01 - 03

I dag er det knapt så koldt, . Vinden er faldet ned til ca 12 sm, stadig fra øst så temperaturen ligger på omk 6 minus grader. Skibene ligger fint, så om et par dage kan vi GÅ på fisketur uden skib.


28 - 02

Pu ha hvor er det koldt minus 8 - 10 grader. Skægget fryser hurtigt til. Havnen er fyldt med is , det er kommet i løbet af natten. Isen går helt ud i yderhavnen, fy faen og vejrudsigtin ser ikke bedre ud før engang i næste uge. Vinden står lige ind fra øst , ca 16 sm , det skulle ifølge DMI føles som godt minus 20 grader. Det skal nok passe, hunden gad ihverfald ikke være uden for. god dag.


27 - 2

Tjah som sikkert ved er det blevet koldt, mega koldt. Og vinden gør det ikke meget bedre,. Her blæser der 13 - 15 sm fra øst, så vi bliver ikke trykket ind mod kajen, men vandet er koldt. Så alt løs gods ( ledninger og trosser og fendere ) er så småt begyndt at få iskanter. Nede ved kanal bådene var der tallerken is , her til aften. Så nu skal der frost væske på motoren og lokummet, og de sidste øl reddes. God dag trods alt.

18 - 02

Nu hvor der er ro i Nyhavn , kan jeg jo lige benytte lejligheden til at fortælle om vores fastelavn. Der deltog 18 børn og ca 50 voksne . 10 dykkere var i vandet. Jørgen på wotan serverede varm chokolade , gløk og kaffe til de mange gæster. Vinterbaderne holdt til på BH . 4 stk ialt trodsede kulden og blæsten. På Wotan gav Kim Hansen en stribe dejlige Gasolin og Kim Larsen melodier. Tak til alle der deltog, det er jeres skyld det blev en dejlig dag. ( også for alle turisterne, )

En lille historie fra det virkelige liv, skal i også have. God søndag.

http://www.kbh.dk/blogs/historien-bag-navnet-derfor-hedder-det-nyhavn

20 - 01

Her er lidt læsestof, https://www.helsingordagblad.dk/2018/01/20/rekordstort-besoeg-30-000-ventes-til-traeskibstraef/

Og så lidt godt nyt herfra havnen. Den 14 januar blev 5 folk fra Gasen oplært til at betjene broen. Super godt.

15 - 01 kl 18:00

Det blæser a h til og det har det gjort hele dagen ca 17 - 19 sm. Alle skibene har det godt. De store skibe står på bunden , så der er ingen fare for at vi synker, jeg gætter på at det er 80 cm lav vandet.

05 - 01

Så tager vi hul på et nyt år, med en lille broprøve for nogle af folkene på Gasen. Har du lyst til at deltage er du mere end velkommen. Det er søndag d. 14 januar kl 11:00 .
Vi mødes på Birgitte Helle og får en kort gennemgang af sikkerheds reglerne mm. og går derefter op på broen . Vi ses Jimmy

01 - 01 18

Alle skibene har det godt, nytåret forløb igen uden de helt store katastrofer. Så godt nytår herfra

22 - 12

Åhh hvor jeg glæder mig til den 24 dec, så kommer julemanden med årets gave , ja egentlig kommer han jo den 23, svinger sin stav over julemarkedet og så bliver der fred og ro igen i den lille havn. Må jeg her fra havne kontoret ønske jer alle en rigtig dejlig jule aften.

ps. jeg har i dag aflæst elmålerne, så i kan alle se frem til en lille hilsen på admiralforsamlingen.

15 - 12

Så skulle det være ganske klart, man må så håbe på at Nyhavns foreningen sørger for at vi får den tomme plads i havnen.
https://sn.dk/Helsingoer/Historisk-fyrskib-paa-vej-til-havn/artikel/709685

12 - 12

Så har jeg lukket for vandet.

29 - 10 kl 19:30

så skulle vi have nået toppen , højvandet har nået ca. 1 meter og nu er det haglvejr. ellers alt roligt.

29 - 10 kl 16;45

Vandet stiger ganske langsomt, her er 50 - 60 cm over normalen og de forventer at vandstanden stiger endnu 50 cm. Ellers er her ganske roligt, med vindstød på 10 - 12 sm.

29 - 10 kl 8:30

Alt vel her inde. Lige nu er vandstanden ved at være normal og vinden er nede på 5 - 8 sm. Så efter en stormfuld og larmende nat, er her helt dejligt. hvis prognoserne holder skulle vandstanden stige kraftigt igen over middag, det er det sidste af stormen Ingolf som kommer stormende fra Nord
Alvur`s presenning holdt ikke til de kraftige vindstød i nat.

28 - 10 kl 12:00

Alt ser fint ud , vinden er ind i mellem ganske kraftig, nok 18 - 20 sm, så det er imponerende at Fane og Alvur`s presenninger holder endnu. Vi andre venter med at sætte presenning på, til det er tilladt.

28 - 10 kl 5:00

Alt ser fint ud her i nyhavn. vandstanden er steget 1/2 meter, men skibene ligger fint.

14 - 10

I går ankom Gertrud fra Gilleleje. Hun skal ligge her en uges tid.

11 - 10

Så lykkedes det at få Fortuna a Århus til Nyhavn. Fortuna skal deltage i Kulturnatten og ligge her vinteren over.

08 - 10

Læg mærke til at julefrokost menuen er offentlig gjort. tryk på arrangementer på forsiden

Så er vi ved at gøre klar til kultur natten, Mandag sejler Fortuna a Århus mod Nyhavn. Vi forventer at lande tirsdag middag. Det er meningen Fortuna skal ligge her vinteren over sammen med Fane.
Fredag ved 18:00 tiden ankommer Gertrud a Gilleleje. Gertrud plejer at komme til Nyhavn Hvert år i en uges tid i forbindelse med kulturnatten. Det er skibsbyggerens ferie , så han sender familien ind til os. ( og tager staks alene hjem igen )

På selve kultur natten vil der blive vist billeder på Ma-Ri og sørget for en portion mad på Svalan. På Wotan laves der æbleskiver og hvis vejret holder tæt , vil der blive lys og lyd på Haabet. ( 1 bands spiller op )

Fortuna ejer , Michelle, påstår at han er verdensmester i pandekage stegning, så det tager han sig af. Thorkild, den nye ejer af Larus, vil holde åbent skib, og måske kikke forbi på skibene, for at hilse på os. ( Han er en nydelig herre , med mere gråt skæg, end jeg nogensinde har haft. ) ( lidt hen af Claes ).

Annette fra Lotte Brinch deltager uden skib i år, Men vi ser hende nok i forbindelse med billede visningen og madlavningen. Annette vil meget gerne have en hånd med opsætningen af skibsbillederne, så har du tid / lyst så kontakt hende.

God nat til alle

Der arbejdes fortsat med det elektriske på broen. Den sidste uge har der ikke været nogle fejl at reportere....04 - 10
Lidt mere reklame , mens vi venter på stormen.. http://omtv2.tv2.dk/nyhedsartikler/nyhedsvisning/haabet-ny-dansk-fiktionsserie-om-at-blive-voksen-paa-sejlskibenes-tid/

29 - 09

Lidt reklame ... Søslag i Københavns Havn 19. og 20. oktober
Tag med i havnen, og oplev det store historiske søslag på vandet foran Den Sorte Diamant, når Kulturhavn365 og Tøjhusmuseet sætter havnen på den anden ende den 19. og 20. oktober i efterårsferien.

Søslaget udspiller sig ombord på 3 historiske skibe, året er 1717, og Tordenskjold og hans soldater genopstår i skuespillet ”Legenden om Tordenskiold”. Iført historiske uniformer og til lyden af buldrende kanoner bekæmper de den svenske fjende på vandet.

Søslaget kan opleves:

TORSDAG OG FREDAG 19. OG 20. OKTOBER KL. 19.00-20.00
Der vil være optakt på kajen fra kl. 19. Søslaget starter kl. 19.30.

Havnen lukkes af mellem Langebro og Knippelsbro, Og det er ganske gratis

Så er det ganske vist, Tina har pr. 1 - 10 solgt Larus til Thorkild Aagaard fra Maribo.
Larus har fået en vinterplads så hun vil blive liggende her i Nyhavn indtil 1 April. Så hvis i ser en fremmed , med langt skæg, der arbejder på skibet, så er det Thorkild.


29 - 09

Til facebook folket et link til Holbæk kommune. https://www.facebook.com/fritidholbaek/ ( måske kommer der mere omkring de 3 skibe )

22 - 09

Sikken en nyhed... https://holbaek.dk/nyheder-og-presse/nyheder/kultur/2017/nationalmuseet-flytter-historiske-skibe-til-holbaek/

21 -09

Så er der vand i hanerne igen. Efter at have brugt den videnskablige metode, ( uden held ) for at finde utætheden , brugte man den sunde fornuft og gravede lige ned til utætheden. Det viste sig at et elkabel lå og trykkede på vandrøret og samtidig havde vandrøret en uheldig vinkel ud af kajen. Nu er vinklen og trykket ændret så det skulle kunne holde i mange år frem. Hvor føderøret får sit vand fra og hvor det ligger , er stadig en gåde.

På broen sker der også små fremskridt. Man er kommet frem til at det er dårlige forbindelser der skaber problemerne. MEN ca. hver anden fejl er, at vi ikke er tålmodige nok. Det er MEGET MEGET vigtigt at man holder luk knappen nede indtil lyset i knappen slukker. Det tager rigtig lang tid før lyset slukker ( 5 -8 sekunder ) selvom broen er nede. Så hold øje med lyset i sluk knappen...........

20 - 09

Så er de gået i gang med at hakke Nyhavn op, det er ud for Svalan de åbenbart har fundet utætheden i vandrøret. Herligt

Der har været en gennemgang af el systemet på broen , uden de har fundet noget afgørende fejl. Man hælder til at det må være start strøm nøgleboxen der mister forbindelsen, så der er bestilt en ny.

17 - 09

Der har i den seneste tid været flere fejl på systemet på broen og igen i går fejlede det elektriske system 2 gange. Alle der har noget at skulle have sagt er orienteret og der arbejdes på højtryk for at finde fejlen.

Hvis du åbner broen og kommer ud for at alt lys går ud , er der ikke så meget du kan gøre , men det har vist sig at de fleste gange kan det hjælpe hvis man trykker nødstop knappen, frigør den igen og trykker på reset knappen. Til dem der ikke ved det , så skal man dreje nødstopknappen for at frigøre den. Det er lidt svært at give en generel løsning , for det er ikke det samme der sker hver gang. Prøv dig frem, der kan ikke gøres noget som ødelægger broen.

Jeg har tændt og slukke for strømmen flere gange , knaldet nødstoppet flere gange og så pludselig virker det hele normalt. Gå ikke i panik, ring til tlf nr på tavlen i brorummet eller gerne til mig , så kan jeg måske hjælpe dig. Ring til politiet hvis du skal have hjælp med at dirigere trafikken .

Elektrikeren er på vej mandag morgen i et forsøg på at finde fejlen.

Ang vandet så er fejlen lokaliseret og der er ansøgt om grave tilladelse. Vi venter spændt på at kommunen giver kommunen tilladelse...

Regnvejrs læsning https://www.magasinetkbh.dk/vision/nordhaleoeen

Sidst , men ikke mindst så overlevede alle skibene de fantastiske kuldegrader i nat, min lokale vejrstation sagde + 13 grader til trods for at DMI havde forudsagt minus 75 grader i nat. Jeg venter spændt på at sommeren kommer. :-)

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/dmi-der-bliver-75-grader-soendag/6827859

16 - 09

mer regnvejrs læsning https://www.tv2lorry.dk/artikel/nu-kan-du-bestige-amager-bakke?v=1_62kvxr0p?v=1_62kvxr0p

13 - 09

Lidt regnvejrs læsning.

http://politiken.dk/indland/kobenhavn/art6095659/Inderhavnsbroen-giver-et-helt-vildt-trafikkaos

12 - 09
Et lille indslag om Fejø frugt i Nyhavn

https://www.tveast.dk/nyheder/11-09-2017/1930/fejo-frugt-fejrede-25-ar-i-nyhavn?autoplay=1

06 - 09

Turist film fra Nyhavn og omegn. De første 3 min er lidt kedelige https://www.youtube.com/watch?v=VKslJiOaEFI

27 - 08

Kl er 14:00 så om lidt går det hjemad igen. 8 af skibene fra Nyhavn har de sidste 3 dagen ligget til kaj på Ofelia plads. Det har været nogle skønne dage herude , så vi har vel kun tilbage at sige tak for god behandling.

Nu har vi fået lidt styr på vandet.De har ikke lavet hullet men tælleren er stoppet så nu koster det ikke penge hver dag. Kommunen er sat på sagen og vil prøve på at finde frem til hvor utætheden er. Er du i akut mangel på vand kan jeg godt lukke op, men ellers prøv at drikke øl.

Der er rapporteret en enkelt påsejling, mener det var Stenfiskeren der blev ramt... mere senere

22 - 08

Så lykkedes det for skibene at komme hjem igen fra Helsingør, og det er så blevet tid til at se frem til næste tur på fredag. Derfor vil jeg , ganske kort, ridse linjerne op ang. afsejlingen fra Nyhavn. Aller først er det vigtigt at skibene er vendt og klar til udsejling. Broen bliver åbnet kl 18:00 og den første bro " inderhavns broen " vi skal igennem, bliver åbnet kl 18:15. Vi har altså 15 min. til at komme ud af havnen.
Skippermødet kl 17:00 kan ikke holdes på Wotan , da han er på farten. Måske kan vi snakke med Svalan om at holde mødet der.
'

Vandet er lukket pga en utæthed et eller andet sted. Vi mister ca 2000 l i døgnet. Kommunen er kontaktet og der vil blive sat en vvs mand på sagen.
07 - 08

Det kedelige sommervejr har lagt en dæmper på løjerne i Nyhavn. Der er meldt om ganske få besøg af ubudne gæster.

Vi har besøg af Fortuna Fra Århus, hun vil være her indtil 15 August.

Traditionen tro har man igen i år valgt at lægge Ironman på en søndag og for at gære det endnu værre 20 August. Det er som bekendt denne weekend vi er sejlet til Sundtolds marked i Helsingør og meget gerne vil hjem i reden.

Ligesom de foregående år må broen ikke åbnes før tidligst kl 23:00 søndag aften.

http://eu.ironman.com/da-dk/triathlon/events/emea/ironman/copenhagen.aspx#axzz4p3GuTw55

Husk at tilmelde jer til Fredags festen 18 august i Helsingør og 25 august på Ofelia beach21 - 07

Der indløb i går 2 melding om påsejlinger :

Netto nr 1 påsejlede både Stenfiskeren og Ma-ri 15 juli kl 15:21. Bådføreren lovede at underette skipperne, men det skete naturligvis ikke. Dette var en blød påsejling.

Netto nr 5 sejlede ind i Stenfiskerens agter stævn, 20 juli kl 15:00 heller ikke her blev skipperen underrettet . Her var tale om en temmelig hård påsejling.

13 - 07

Til Broåbnerne. Lampetest knappen i pulten, er sat ud af funktion, Det viste sig at man risikerede at kortslutte det hele , hvis man trykkede på knappen under åbning. Programøren er i gang man at finde fejlen.

11 - 07

Her til morgen blev jeg kontaktet af en af restauratørerne, 2 mænd var gået ud på Lotte Brinch og han spurgte om de virkelig hørte til skibet. De havde kort forinden stået oppe på gaden en sniffet kokain. Det er åbenbart meget populært for tiden. Jeg gik ombord og kunne godt se der havde været nogle , men de var gået igen.

Advarsel ,, jeg holder fri igen i weekenden, så skal du ud må du kontakte en anden

Ps. der er stadig mange der ikke har fået et genopfrisknings kursus, derfor er vi ganske få der har lov til at åbne broen. Det er hjælp til selvhjælp, pludselig står du der og vil ud , og så er folkene taget på ferie.

ang påsejlingen af Birgitte H, så beklagede de meget nede på Go boat, de gør hvad de kan for at forklare menneskene at de ikke må sejle herind, men kan naturligvis ikke holde tosserne i hånden hele turen. Det var kun malingen det gik ud over denne gang, så vi skiltes i fordragelighed.

06 - 07

Så blev Birgitte H påsejlet af en go boat. 5-6 kutteklædte kvinder ramlede med stor fart ind i fronten at BH. I´M so sorry var det nærmeste man kunne komme en undskyldning , inden de stak ud af havnen. Jeg tror snart det er på tide at indkøbe et splatter gevær, så kan man i ro og mag vente på dem på Go boat kontor

06 - 07

Så kom sommeren måske, men det betyder der er rigtig mange besøg på skibene om aftenen og natten. Der har indtil nu ikke været ret mange besøg på skibene, men det gode vejr lokker. I aftes var der en flaskesamler på vej ned på Birgitte H , endnu en gang tak til hunden, men jeg tror ikke han kun havde besøgt mit skib. Her til morgen var der gæster på Stenfiskeren , Altair og Wotan. På wotan var de ved at sniffe Kokain så pas på hvis der er hvidt pulver på bordene. På de andre skibe drak de bare øl. Så hvis du ikke vil have stjålet noget på skibet , så lås det inde eller tag et med hjem....

Fiskekutteren fra Thorup Strand har den næste uge lån den gamle flåde.

29 - 06

Så har vi fået fint besøg, det er Hjorten fra fuur og Arnaq fra Holbæk. Begge skibe vil være her weekenden over.

Hvis du går og er bekymret for at dit skib er blevet bordfyldt under "skybrudet" i dag, så kan jeg berolige dig med at vi fik mellem 2 og 5 mm regn engang i morges, før solen stod op, medens resten af dagen har været delvis solskin og ca. 20 grader. DMI varsler skybrud igen i morgen fredag, så det kan vi vel roligt se frem til. ( ironi kan forekomme )


05 - 07

Så stak de 2 gæster hjemad, så nu er her igen plads til e ngæst.

Her e lidt læsestof http://fiskeritidende.dk/sf-vil-frede-oeresund/

16 -05

Broen må ikke åbnes på søndag fra kl 9:00 til 16:00

Copenhagenmarathon afholder løb, se mere her. https://copenhagenmarathon.dk/

Brohuset er nu malet og repareret så nu skulle det være muligt at skrive i logbogen uden at blive våd.

Fredag deltager jeg i et møde med diverse teknikere og kommunen. Så må vi se hvilke ændringer jeg kan få gennemført.

Vi er stadig interesseret i at i melder jer på den nye broprøve, det er personlig oplæring, når du har tid, så kan det kan vel ikke blive lettere.


09 - 04


07 - 05

Politikkerne vil have mere gang i havnen, her er så resultatet. Trist morgen læsning fra i aftes.

http://ekstrabladet.dk/112/endnu-en-person-doed-efter-vandscooter-ulykke/6645959

Hvis folk vælger at opføre sig dumt, er der ikke noget vi kan gøreudtaler politiet... Er det bare mig der troede at det var en del af deres arbejde

http://ekstrabladet.dk/112/politiet-advaret-inden-doedsulykke-her-er-deres-svar/6645978

04 - 05

Så er der gang i reparation af brohus taget, alle glas ruderne i loftet er ved at blive sat fast, så vi bliver fri for det regner ned over installationerne.

Og endnu en glædelig nyhed...Nyhavns Skipperlaug og Nyhavnsforeningen har gjort indsigelser mod reklamestanderen i Nyhavn. Den blev fjernet i går

18 - 04

https://www.b.dk/nationalt/soenderlemmende-kritik-inderhavnsbroen-er-en-taabelig-taabelig-bro


02 - 04

Så fik vi afholdt den første broprøve, i overværelse at hans kongelige højhed Prins Henrik , 3 gange lykkedes det, helt uden problemer.
Senere i dag prøver vi endnu et par gange, inden Selma og Ma-Ri sejler ud.

Det var eller en af de store aftener i går. Der var fuld knald på alle restauranter, og senere masser af fulde mennesker. som naturligvis ikke kunne lade skibene være. Hen under morgenstunden måtte jeg bede et par Færinger om at gå fra borde , de forsøgte at finde Martin. Samir havde dog lidt tidligere smidt dem i land fra et andet skib, så han kom og talte med store bogstaver. Det hele endte dog med at de forlod havnen, stille og roligt.

Strømstikkene til Haabet og Altair blev i aftenens løb trukket ud af stikket. Haabet`s stik lå i vandet , så det blev vi nød til at erstatte med et nyt. Øv

Ud for Wotan var der et par fulde folk der fik sig en meget larmende vippe tur på plankerne som ligger på land. Her skete der ikke nogen skade.

Der er tilsyneladende lidt forvirring omkring tidspunktet for Nyhavnsforeningens general forsamling. Men ifølge min mail er det

onsdag d. 5 April kl 19:00 på Svalan


28 - 03

Broen er igen klar , så vi må åbne den


26 - 03

Det var jo en glimrende start på oplæringen af brofolkene. Det nye brosystem strejkede så broen var åben i 1 og en halv time. Stort trafikkaos, men politiet havde ikke tid til at komme og hjælpe til, så jeg rendte rundt og kostede med folk. De fleste tog de med et smil, men Kim som stod på den anden side, blev lovet øretæver. Ærgerligt politiet ikke har tid når man har brug for dem.
I anden omgang havde vi fået vores lokale elektriker og mekanikker til at assistere, men også her gik det galt. Så nu er broen lukket for gennemsejling igen. Altair og Lotte Brinch må pænt vente til der ankommer nogle eksperter som kan omprogrammere systemet. Fortsat god dag.

Fantastisk festligt at man skyder sommertiden ind fra 01:55 til 03:05 Et 1 time og 10 minutter langt festfyrværkeri som var overstået på 10 min. :-) Det må være noget for Guinness world rekord .


15 - 03

Så blev broen endelig frigivet og vi kan begynde på oplæringen af brofolkene. Jeg prøver at lægge bro kurser hver weekend, om formiddagen,for 3 - 4 personer a gangen, så giv mig et ring så vi kan tilpasse vores kalender....

14 - 03

I morgen onsdag d. 14 - 3 vil der igen være et par prøve åbninger på broen, hvis de forløber tilfreds stillende vil broen blive erklæret for klar. Herefter kan vi så begynde at betjene broen selv. Alle skal igennem en omgang oplæring. Så man er ikke bro / spærremand MK før man er sat ind i det nye system.13 - 03

Indtil videre erbroen stadig lukket....

Der er åbnet for vandet på kajen.

18 - 02

Angående broen, så er der stadig et par småting der skal ordnes. Tidsrammen er 1 - 2 uger fra nu , ifølge kommunen.

09 - 02

Den 26 februar er det fastelavn, og vi plejer er det planen at dykkerne fra Helgolands dykkerklub hopper i vandet lidt efter kl 11. På kajen vil dykkernes afskyelige afkom ankomme udklædt nogen lunde samtidig. Planen er at vi starter med børnenes kamp ud for Wotan, medens dykkerne klæder om. Erhvervs foreningen har sponsoreret slik og fastelavns boller, måske sponsorerer skipperlauget lidt drikkelse. så giv mig lige et ring hvis du vil være sikker på der er købt ind til dig. Alle er velkomne.

Kontakt Jimmy 21658375Pt. ikke noget nyt om broen

Men der arbejdes i havnegade på at få københavns havn nye vidunder på plads. Det er næste ikke til at få vejret. Utroligt.... Den / det ligger ud for tordenskjoldsgade

https://www.magasinetkbh.dk/indhold/urban-rigger

12 - 01

Vandstanden har her ved middag`s tid været 85 cm. over normalen. Så det var lige på grænsen til at vi ikke måtte åbne broen. Vores vinterligger "Selma tidligere Bull listede stille og roligt ind gennem broen og lagde sig ned foran Svalan. Her er det så meningen at Altair skal ligge uden på og så skal vi i vinterens løb arbejde på at få lov til at låne Anna Møllers plads til Selma.

Hvad angår broen , så er der sket ikke så lidt forandringer, så når broen bliver frigivet til normal drift, er vi nød til at lave en " ny oplæring " af alle. Det er ikke fordi det er blevet mere kompliceret, men dels er der kommet flere knapper ( bromanden skal nu også tænde lysene ) og dels er funktionen på knapperne forskellige fra i dag. Hele systemet er meget bruger venligt, simpelt og enkelt , bare man gør det rigtigt. :-) Men som sagt de er ikke helt færdige endnu, så vi må i første omgang afvente af kommunen giver tilladelse til at jeg må åbne broen og så kan vi komme i gang med at lære folk op.

12 - 01

Vinden er løjet af og vandet er steget 50 - 60 cm over normalen. Alt ser fornuftigt ud.

11 - 01

Broen vil i morgen kl 11:00 blive åbnet for Selma. Om kommunen frigir broen vides ikke, så ind til videre er det kun mekanikkerne der må åbne broen.

Det blæser a h til igen i dag. der er målt 20 sk/m ved Drogden her til middag, Alle skibene har det godt, så i kan godt slappe af. Det er pænt lavvandet i dag, men i morgen vender vandet tilbage . Så mener DMI a vi får ca. 1 meter højvande.

08 - 01

Her til aften blev det klart , at broen ikke når at blive frigivet til at vi må betjene den.. Det er lige pt lys signalerne der ikke vil samarbejde. DVS broen går ikke i rødt. Så indtil videre bliver begge skiben liggende udenfor. Hvis et af skibene herinde springer læk, er broen dog så klar , at vi kan tilkalde bro reparatørerne , som så vil åbne for os.

Der ligger en lang træstamme, nede ved Strømma, er det en af vores ?

05 - 01

Så er vi tilbage til normalen. Vandstanden dalede i aftes stille og roligt , så for en gang skyld ramte DMI plet. Vinden har også lagt sig så alt er fryd og gammen.

04 - 01 kl 16:30

Vandet er nu 110 cm over daglig vande. Wotan, Svalan, Alvur og BH sad lidt stramt i springene, men de er nu løsnet lidt. Man forventer vi når op på 125 cm , ved 18:00 tiden og så skulle det falde. Det er sjovt at gå op på Gasen. Og kravle ombord på Wotan. :-)

04 - 01

Morgenturen i nyhavn er gået godt, alle bådene er her stadig og trosserne ser fine ud. Vi har i nat vlret oppe på 16-17 sk m v Drogden og en god halv meter højvande. DMI mener nu at vinden vil aftage hen over dagen og vandstanden vil stige til ca 1 meter over normalen. pt ligger vi på 10 - 12 skm vind

03 - 01

Så blæser det igen , men alle skibene ligger godt til kaj her kl 23:00. De har lovet 1 meter højvande over midnat , men vi klarede 120 cm. for et par dage siden , så mon ikke det går.

01 - 01

Alle skibene , både ude og inde, kom godt ind i det nye år. Skyderiet var ikke så voldsomt i år, Det meste af krudtet blev brændt af på kgs nytorv og i havnegade.
Så det er vel bare tid til at sige GODT NYTÅR TIL ALLE.


2016


27 - 12 kl 07:30

SÅ blev det endelig morgen. Vinden er løjet noget af , og vandstanden er + 80 cm. Sikken en nat.. Men vi er her stadig, så glædelig bag jul

27 - 12 kl 2:15

Vi er her endnu... Vi har været oppe og runde 25 sm vind og vi har i øjeblikket 120 cm over daglig vande. Både Gasen og Altair har fået dækket op i højde med hammeren. Det larmer mega meget udenfor, men ellers er her okay. Ifølge DMI har det nu toppet og derfor forsøger jeg at få lidt søvn..

27 - 12 kl 00:10

Så kom der sgu lidt gang i den Vi har rundet 20 sm og vandstanden er over 1 meter + , Alle skibene har det fint også lotte brinch , som jo er lidt uden for :-)

Strømmen til havne kontoret er lige gået, men det er selv forskyldt. Jeg har en forlænger ledning på landstrømmen og havde glemt at lægge den op på hammeren.


26 - 12 kl 22:30

Alle skibene har det godt, det blæser men ikke mere end vi er vant til. Restauranterne kæmper for at fange deres møblement og 3 - 4 af boderne har mistet taget i løbet af aftenen. Jeg formoder det er fordi de har haft døren åben medens de har tømt boderne for guf. Gløck boderne har i år været så grådige så de har haft extremt længe åbent, hver dag og selvfølgelig også 24 - 25 og 26 dec. de sidste render rundt deroppe nu og river sig i håret, pga den megen vind. Og vinden er ikke ret meget over 13 - 15 sm. tænk hvis det var blevet de 25 sm der var varslet.....

Der kommer endnu en melding til midnat .....

26 - 12 kl 16:00

Alle skibenes fortøjringer ser ganske gode ud, så lige nu er der ikke nogen grund til bekymring.


, både op og ned, og de 2 skibe der skulle på værft kom sikkert ud. Man kan kun misunde Anne - Marie den dejlige tur til Hundested. Det er fantastisk vejr. Stor tak til Kommunens folk der gad stille op tidlig , tidlig søndag morgen.


27 - 03

Broen bliver åbnet søndag morgen kl. 8:00


De bliver ikke færdig med broen før en gang i næste uge, men fordi der er et par skibe der skal på værft og et enkelt der mega gerne vil hjem, åbner elektrikere og mekanikkerne broen for os. Hvis du gerne vil med ud skal du holde dig klar , men der bliver kun den ene åbning indtil broen fungere normalt.

Man regner med at alt bliver normalt i næste uge.

Til jer der vil i Nyhavn på lørdag , siger jeg bare " go fornøjelse " det meste af byen er spærret af på grund af et "se mig" løb . ( læs ½ maraton )

Flåden er i dag blevet malet. ( sort grunding olie maling )

26 - 03

Broen blev åbnet i dag , men ville ikke ned igen. Store trafik problemer. Senere prøvede de igen med lidt bedre resultat. De fortsætter igen i morgen.

25 - 03

Flere test i morgen formiddag, mekanikkerne er optimistiske. prøverne er gået rigtigt godt.

24 - 03

Prøve kørsel af broen i morgen tidlig. Kryds fingre :-).

Natlig besøgende på Birgitte Helle i weekenden, Flaget på Spurven, man havde glemt at tage det ned for natten, er stjålet.

Det er en gammel skik at "stjæle" flaget hvis man ikke tager det ned ved solnedgang. Personen plejer at indformere skibs ejeren om at flaget kan købes tilbage for en kasse øl.

I forbindelse med sanger arrangementet ved ankeret i weekenden, er der afleveret en lille kabel tromle på Wotan. Jeg bruger den lige nu på Birgitte Helle, er der en der savner den ??


15 - 03

Sikken en nat, bådene gyngede lystigt og presenningerne blafrede. Trods det ligger alle skibene sikkert oven vande her til morgen.
Ang. broen , så er der ikke rigtig noget nyt. Elektrikeren venter på printpladerne , men mener at det kun drejer sig om få dage så er alt i orden. Vi må krydse fingre og håbe det bedste.

Der er åbnet for vandet,
08 - 03

Så var det i dag dagen hvor Lotte Brinch skulle i vandet. Em lille flok venner var samlet for at over være søsætningen i Dragør. Alt forløb planmæssigt, så vi kan nok forvente hende hjem i løbet af ugen.
Foråret ramte Nyhavn i dag. 1000 vis af mennesker lagde vejen forbi i det gode vejr.


03 - 03

Jeg fik i morges en snak med dem der laver broen, de kommer søndag morgen og kører nogle test sammen med det almindelige smøre prg. Så der er håb forude...13 - 02

Så er de i gang med vores bro. Motoren er sat på plads og der er sat varme i brohuset så det kan tørre ordentligt. I løbet af de næste dag vil de afprøve de forskellige systemer for at se hvor meget der er gået i stykker ud over motoren.

04-02 20:00

Stenfiskeren flyder sikkert nu, jeg har 2 pumper klar i hende for en sikkerheds skyld. Efter en snak med Haakon fra Strømma , har de ind til videre stoppet sejladsen. Det er simpelthen for farligt for skibene at de skubber rundt på de store isflager i sejlrenden.

Jeg har forsøgt at få kommunen i tale omkring broen, men har endnu kun fået kontakt med Sørens telefonsvarer.

Til påsejling statestikken.
H.C.Andersen Strømma påsejlede i torsdags kl 10:15 Larus. Haakon undersøger hvorfor vi ikke har fået i ring fra dem, da det er en stående ordreat de skal raportere det til ham og os.04 - 02 7:00

Samir`s Stnfisker har det ok , jeg har lige været dernede for at tjekke. Hun tager lidt vand ind , men ikke alarmerende og ikke noget min / mine pumper ikke kan klare.
Resten af Nyhavns skibene har det fint

3 februar

Stenfiskeren var i dag på vej ned på bunden ( igen )

Da jeg tilså Haabet her til middag , lå hun lidt rigeligt langt nede, inden jeg kunne nå at afmontere min maskin lænsepumpe var vande steget til ca, 1 cm fra dækskanten. Så jeg fik våde tæer da jeg endelig fik min pumpe igang. Jeg fik Maria til at ringe efter hjælp hos formanden , som kontaktede falck, her blev han afvist , men hos brandvæsenet fik han kontakt. Mens de var på vej fik jeg monteret endnu en pumpe og jeg kunne se af skibet hævede sig ganske lidt.

Så kom hjælpen, brandvæsenet fik monteret en 6 - 8 tommers sugeslange og på 18 min fik de pumpet 12 tons vand ud af båden. Mine pumper kører stadig , for der mangler ½ meter vand endnu. Tak til brandvæsenet for den hurtige assistance, uden jeg havde det nok taget et døgn at få alt det vand ud.

Samir , det var din sidste ferie , så nyd det nede i varmen.


26 - 01

Så kom isen væltende. Det har længe blæst a h til så det føltes som en Grønlands sejlads her i Nyhavn, egentlig har temperaturen ikke været meget under nul , men det føles som 10 -15 graders frost. I nat var vi så nede på 6 - 7 graders frost , hård blæst og ingen vand i havnen, ja så satte kong frost lige låg på Nyhavn, ikke sådan et hårdt lag is , men alligevel

Der ikke noget nyt om Nyhavns broen , men jeg forsøger at få en snak med de anvarlige på mandag . God weekend

8 - 1

Alt ånder fred og ro, så der er tid til lidt nostalgi.. En gammel reklamefilm om København, også lidt om Nyhavn

http://www.youtube.com/watch?v=p3vxevLuElM

1 - 1 2014

Så er havnen åbnet for mennesker igen. Alt det gamle tag er fjernet og et nyt midlertidigt tag er ved at blive sat op. Alt ånder fred og ro. Fortsat god dag. Jimmy

1-1 2014 16:00

Nyhavn er stadig spærret for nysgerrige folk, mens de arbejder oppe på taget af nr. 39. Det er området omkring Fane - Alvur - Birgitte Helle og Wotan hvor de helst ikke ser at vi løber unødig rundt, men kontakter man folkene og forklarer at man skal nem til sit skib, har jeg endnu ikke haft problemer. Alle skibene er ok så der er ingen grund til at tage herned og drille de arbejdende Falck folk.

1-1-2014 9:20
Alt er under kontrol og ingen skibe blev berørt.

http://ekstrabladet.dk/112/article2185119.ece

1-1 2014 3:00
Nåh , så faldt der ro over Nyhavn. Branden er slukket og fyrværkeriet er stoppet. Politiet er trætte af fulde mennesker , men bliver nu afløst af skades folkene, som kommer og rydder op. Taget er helt væk på bygningen ved BirgitteHelle, ( V Havfruen ) resten slap med skrækken. Alle skibene har det skønt, uden nogle synlige skader. Og vi selv er halv fulde og mætte af både oplevelser og skøn mad.

Bare til orientering , brandvæsenet har styr på branden i Nyhavn. Det er taget på nr. 39 der er gået ild i, men jeg så det ske og Maria fik ringet til brandvæsenet . Der er ingen problemer for skibene.... mere følger
Nu 00:47 det ser ud til at ilden er slukket, men det er set fra båden af, vi må ikke gå i vejen oppe på gaden.

31-12

Så er vi nået til den sidste dag i kalenderen, juleboderne er fjernet og oprydningen er i gang. Det har været et fantastisk år på godt og ondt, 2 storme og et par heftige aftener med mega meget vind har vi overlevet, vores el har været druknet, men er oppe og køre igen, ikke mindst takket være Henrik-Bo som bare kan det der med el. Kim har skaffet stumper hjem fra nettet og har lovet at skaffe mere endnu så vi kan få de fleste af kasserne renoveret. Dejlig stor tilslutning til fælles turene og vores fælles arrangementer og nu til det sidste arrangement i år. om lidt samles vi på Wotan og skåler for det nye år. Og det vil jeg så også gerne sige

Godt Nytår


23-12

Det ligger nu helt klart at , broen ikke kommer til at virke mere foreløbig, det er svært at skaffe reservedele til den gamle jævnstrøms motor så man over vejer at skifte den helt. Med en nyere og meget mere moderne motor kan man sikre sig langt hen af vejen mod problemer. Men nyt er dyrt så lige nu afventer de signaler oppe fra. Et er klart , der er ikke flere på arbejdet i år, så nul åbninger resten af året.

Nøglerne er kommet, men de er ikke færdig med at skifte cylinderne. Så før jeg har afprøvet systemet vil jeg ikke skrive noget om hvordan det virker. Umiddelbart har de forsøgt at lave noget der ligner vores gamle system, men for ikke at forvirre nogle, mig selv iblandt, venter jeg til alt er skiftet.

Lyskurvene er også sat i funktion, men pga. broen er ude af drift kan jeg ikke afprøve om signalerne virker. Det som alle kan se er at de 2 lyskryds er synkroniseret, men jeg tror det er lettere hvis man kan afprøve systemet. mere følger.

En lille bøn, hvis du bliver ringet op af nogle som gerne vil optages i Nyhavn, så er det selvfølgelig meget let bare at henvise dem til mig , men prøv lige at spørge dem om de er medlem af TS, inden du sender dem videre. Jeg er blevet ringet op af husbåde , glasfiber både og motor skibe uden sejl, alle henvist af medlemmer i Nyhavns skipperlaug. Det er sgu ikke smart at sige til folk at det ordner havnefogeden. Meld klart ud hvad vores forening står for. Følgende kriterier er gældende. Medlemskab af TS , Gaffelrigget skib og så skal det være et ældre brugsfartøj.Der skal selvfølgelig også være plads, men Kan man ikke opfylde de 3 første krav, er det lige gyldigt , for så blive skibet afvist. Tak

20 - 12

Det lykkedes i dag for Henrik-bo af få gang i lidt mere strøm. Ved at plyndre og hugger lidt fra vores boks 10 ( som vi aldrig bruger ) lykkedes det i dag at få gang i strømmen ved Svalan og Ma-ri. Samtidig har jeg har tørret, nusset og pylret på systemet så Larus strøm fungerer , Samir Haabet må nok skifte til nabokontakten , pu ha det lyder besværligt. Lad mig prøve på en anden måde . I morgen sætter vi strøm til Larus og Samir Haabet. , Svalan og Ma-Ri er tilsluttet , så det eneste skib der mangler er Haabet ( Daniel ) her må vi nok i første omgang forlænge hans ledninger til en anden måler. Dagen startede eller godt, Søren fra Kommunen havde skiftet låsen på brohus 1 og 2 uden at sige det nogen. Heldigvis havde han en hurtig bil , så vi fik en nød nøgle. Han kommer med ca. 30 nøgler på mandag , så skal jeg bare skrive op hvem der får nøgler , Annette har sendt mig en revideret bro nøgle liste med adresser, så det skal nok gå.

Ang Broen så er det ikke sikkert at den kommer i gang mere i år, men man ved jo aldrig. Gasen har bedt om at komme ud 1-1-2014 men jeg kan ikke sige om vi kan lukke broen op før i sidste øjeblik. Motoren er pillet ud , så hvis den ikke kommer .... tja så bliver det et hårdt arbejde nytårs morgen at løfte broen.

Så er jeg blevet tilbudt job. En hr. Niels Krøyer fra Liva 2 vil gerne have mig til at passe deres " skib " ( Liva 2 ) Jeg har takket nej , for min kærlighed ligger på den anden side af Nyhavn.

Var der mere? ud over at bilen har skiftet farve. Nåh jo Jeg fik jo besøg af Sammy fra Nyhavnsforeningen den anden dag, Han kom trillende med en klapvogn fyldt med godter. Altså ikke et overskudsbarn , men materiale til en hyggelig aften ( måske nytårs aften ) hvor man så kan lokke en uskyldig udseende dame ombord og ..... resten er slettet af sensuren. Jeg vil gerne sige mange tak for den smukke tanke og ( julenissemanden i chokolade med mint smag , er væk ) ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt Nytår.
Og til aller sidst for jeg plejer jo at brokke mig, det kan godt være at jeg laver det mest synlige arbejde her i foreningen , men jeg syntes hele Nyhavns skipperlaug fortjener at blive husket for det store stykke arbejde som kassereren, sekretæren, formanden og Ts repræsentanten laver i det daglige. ( har jeg glemt nogen er det ikke med vilje ) De fortjener alle, fra alm. bestyrelses medlem til formand , en godte kurv .

Jeg håber vi ses til Nytårs kuren på Wotan...

Når nu broen ikke kan åbnes , så vi kan sejle ud og fiske vores Nytårs torsk, så er her et tilbud fra Donnawood. Den 28 - 29 - 30 december sejler de ud og fisker på Donnawood. Prisen for turen , med suppe og skipperlabskovs er sølle 250 kr. Dertil kan købes drikkevarer ombord og.Afgang kl 8:00 og hjemkomst kl 15:00. Hvis du er heldig er det mig der styre dig hen til torsken . tilmelding på info@js-boatcharter.dk med tlf nummer og navn.

Og så var det jo heldigt at jeg havde fået en nød nøgle, for strømmen havde slået fra på Langø. De stod og gloede på døren, med den skiftede lås. Samarbejde er en god ting.


14-12

SÅ lykkedes det at få lidt gang i strømmen. De første 5 el skabe er restaureret. Det vil sige at skibene : Wotan - Spurven - Birgitte H - Alvur - Anne Marie - Fane - Ltte Brinch og Gasen alle har fået strøm igen. De gamle bokse er hårdere ramt Pt. er det ikke lykkedes at få gang i nogle af dem, men vi er ikke færdige med dem endnu. Vi har flere planer som vi vil prøve før vi giver op. Hvis det ikke lykkes må vi nok over veje helt at udskifte de gamle kasser, måske kan vi nøjes med at skifte en eller to til et mere moderne system ( men det koster kassen. mener det er 8 - 10000 pr boks for 7 år siden )

Hvis du mangler strøm så kontakt venligst mig, så vi kan få aflæst måleren ellers kommer du til at betale eventuelt gammelt forbrug.

Angående bronøglerne , så dukkede der ikke nogen op til det aftalte møde. Jeg har heller ikke hørt noget fra dem der roder med broen. Jeg har set de har tømt bro graven for vand og hejst en motor op, så de er igang.11-12

Det går fremad med strømmen, vi venter på nogle reservedele fra tyskland og før vi får dem kan vi ikke rigtig sige hvornår eller om det hele virker igen.
Kbhvn kommunen vil have alle nøgler skiftet , så en system nøgle passer til samtlige broer og installationer. Jeg skal mødes med Søren Christensen i morgen eller fredag , hvor han, sammen med en elektriker vil fortælle mig lidt om deres planer. Men under alle omstændigheder skal jeg bruge navn og adresse på alle bro åbnerne. De vil så få udleveret en ny nummereret nøgle.

Brohuset er tømt for vand i dag, så nu kan elektrikerne komme igang med at se hvor store skader der er sket.

Suger oppe på gaden er i dag blevet tømt for vand, så også her sker der fremskridt. Pissoiret ved ankeret er stadig lukket pga vand.

Lidt løs snak omkring Inderhavns broen, ( den der ligger for enden af Nyhavn ). Det siges at til februar vil arbejdet udbydes i licitation og derefter kommer der gang i byggeriet igen. Selve brofaget der mangler er efter sigende aflyst. Så der er måske håb forude måske omkring årskiftet 2014 - 15 :-)

Og så lidt billeder fra storm aftenen i Nyhavn. ( Måske virker dette link kun til facebook venner )

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152008001762936&set=ms.10152008001762936.10152008002892936.10152008003732936.10152008004387936.10152008004827936.10152008005202936.10152008005717936.10152008006127936.10152008006717936.10152008007142936.10152008007627936.10152008008032936.10152008008252936.10152008008902936.10152008009452936.10152008009932936.10152008010387936.10152008011462936.10152008012252936.10152008012942936.bps.a.10152008001687936.1073741825.818022935&type=1&theater;

8-12

Martin som står for eftersyn af broen , har skrevet til mig at brohuset står under vand. Så indtil videre kan broen ikke åbnes

.
8-12

Lidt flere billeder fra Gilleleje, Uha uha hvor vi slap nådigt herinde.. http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gilleleje/oprydning-er-i-gang-pa-gilleleje-havn/?fb_action_ids=10202529267097061&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B619259021468148%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

7-12

Strømmen mangler vi stadig , men til gengæld er humøret højt ombord på Svalan. Intet kan slå¨os ned, ikke engang 150 cm vand. Strømmen fik vi fra værtshuset over for , maden stod Michelle for og humøret sørgede de 35 sømænd og søkoner for . Tak for en dejlig dag.

Når jeg ikke har skrevet så meget de seneste timer , er det fordi jeg heller ikke har strøm. Jeg har hele dagen forgæves forsøgt at få gang i systemet , men hidtil uden held. Men hvis jeg kort skal opsumere situationen, så klarede skibene det til ug, og strømmen skal vi nok få gang i igen.

En lille rettelse til en tidligere tråd. Fiskeboden uden for Nyhavn er ikke en nybygning, men et gammelt skib som er blevet totalt restaureret.

Lidt læsestof fra Gilleleje.. http://www.gribskovavisen.dk/index.php/nyheder/gilleleje/gilleleje-lystbadehavn-smadret-af-bodil/

og lidt fra strandvejen..http://lokalavisen.dk/apps/pbcs.dll/gallery?Site=PL&Date=20131206&Category=UGEBLADET&ArtNo=120609994&Ref=PH&Profile=1265


6-12 kl. 11:30

Så tror jeg vandstanden er toppet, hvor meget er ikke til at sige, ca. 150 cm over normalen. Måleren uden for broen , er druknet og slutter ved ca. 150 cm. Brohuset er også druknet Turbådenes terminal er der et eller andet sted ude i vandet. Tju hej hvor det går. Alle der har været hernede i havnen, står bare måbende og glor. Det er vand vittigt . Men som skibsejer kan jeg kun sige at nu har vi endelig fået den vand dybde vi gerne vil have. og Turbådene ha de er ikke noget problem. The Bridge is very very low today. ...

06-12 kl. 9:45

Øv så er strømmen gået. Vandstanden er rekord høj. På målepinden uden for havne viser den 145 cm. Malerflåden ligger flot op af den øverste hammer. Man har ingen problemer med at stige ombord. Over alt har vi slækket fortøjringerne og sænket fenderne. En melding fra Lotte Brinch som står på land i Dragør. Alt er ok her .


06-12 kl 7:10

Alle skibene er her endnu og der er ikke sket yderligere skader. Vi er nede på en middelvind v drogden på omkring 20 s/m , men stadig meget mere i stødene. Vandstanden er 1 meter over normalen så man kan gå direkte ombord på Haabet, alle andre skibe skal man stige op i.

06 - 12 kl. 3:00
Der bliver længere og længere mellem stødene , men de er stadig voldsomme. Drogden melder 25 sm så der er stadig gang i den. Her føles det som 12 - 14 sm mellem stødene. God Nat til jer . Nu er det tid til nogle timers søvn


06 - 12 kl. 2:00

Nåh der gik lidt længere end beregnet. Svalans presenning var ved at flyve af, så jeg fik travlt. Alle andre skibe klarer det fint. Anders er kommet Maria og jeg til undsætning. Det blæser stadig 20 - 25 sm og i stødene er det vildt. Ikke mere skriveri lige nu , men pas på når i skal på arbejdet for her har det sneet og haglet.

05 - 12 kl 22:00

Vi er her endnu og alle skibene har det fint. Vandet skulle nu have nået sit højdepunkt for i dag, i morgen tidlig kan det godt være at jeg må slukke for strømmen. I følge DMI vil vandet stige til 150 cm. over normen. Det plejer at betyde ca 120 over normalen i Nyhavn og så er det lige før det hele kortslutter. Så hvis i skal have ordnet vandlinien er det i morgen tidlig det er nemmest, så kan i stå på kajen og male den. Spøg til side det er værd at opleve. Der vil nu blive lidt længere mellem info, for jeg vil tage et par timer på øjet. Sov godt. Vandstanden er lige nu på måleren ved brohuset + 90 cm.

05 - 12 kl 20:45

Ikke nogen spændende nyheder. Blæsten aftager stille og roligt, vi er nu nede på omk. 24 sm . Flere af boderne så ellers ud til at blive blæst omkuld , men de holdt , stort set. Juletræet oppe på herre toilettet er, trods 4 stålvire, blæst omkuld. Og hele jule udsmykningen på træerne omkring ankeret er blæst ned. D`Angleterre`s meget flotte udsmykning holdt til blæsten , man havde for en sikkerheds skyld fjernet de store soldater.
Alle skibene ligger herligt og gynger mens vandstanden stiger støt stille og roligt. Vi er pt ca 60 cm. over normen. DMI har her til aften ændret deres forudsigelse til godt 1 meter over normalen ved 22:00 tiden

05 - 12 kl 19:00

Så er her for alvor vind. Man kan næsten ikke trække vejret når man bevæger sig på land. og Nede om læ gynger det a H til. Men trods det holder presenningerne og trosserne. Værst ser det ud for Svalan og Wotan, der står nogle virvler ud for sidegaderne.

Guialanderne på boderne er blæst af flere steder og et par af sidestykkerne er også gået af. Værst er det gået ud over " jul i Nyhavn " Banneret. Stålvieren her revet tishus granit stenene fra hinanden. Brandfolk er igang med at ordne stedet. Drogden melder 31 s/m så hvad kan det ikke ende med . :-)


05-12 kl 18:00

Vinden er taget til og nu kommer der gevaldige vindstød ned gennem havnen. Hvor meget det blæser er svært at sige men det er mere end kuling :-)

Alle skibe har det godt.

05 - 12

Så er Bodil på vej. Mit faste holdepunkt Drogden viser her kl. 14:00 21 s/m fra sydvest. Det hele kommer til at dreje ( ifølge DMI ) fra sydvest og derefter Vest for at slutte af med Nordvesten vinde. Det er de store tal der er fremme. Så har du tid er det måske nu du skal tjekke fortøjringerne. Vandstanden er rimelig lige nu Ca. + 25 cm sidst på natten stiger den nok til omk. + 60.
Lige nu er her " roligt " i havnen
Mere om stormen løbende i løbet af aftenen.

På mødet i går i Kvæsthus projektet kom der ikke så meget nyt frem. Status er / var stort set som ved sidste møde. Projektet glider stille og roligt fremad efter planen. Rep. fra skipperlauget Robin og Arne.


29 - 11

Sidste frist for tilmelding til julefrokosten er nu på søndag, så op af start hullerne
. Se info under arrangementer
Tilmelding til John-bo.. jbn@gentofte.dk eller 28818298


25- 11

En lille film om fiskebådens ankomst til nyhavn http://vimeo.com/79871979


22 - 11

I dag fik Nyhavn for første gang besøg af et flydende badekar. Det er rimelig svært at forklare , men je prøver lige. Det er et flydende objekt fyldt med vand, 6 - 8 nøgne mænd der synger og drikker øl. Vandet er opvarmet af en pejslignende genstand, som sender en skøn røg ud i toppen at sin høje skorsten. Et herligt indslag på en kedelige fredag aften.. http://www.brit.co/the-hottug/

Vores allestedværende sekretær, har fortalt mig lidt omkring fiske boden uden for Nyhavn.
Den kommer fra Hanherred Havbåde i Jammerbugten og er en nybygning af de gamle fiskerbåden på den egn. Skuden /fiskeforretningen skal ligge her permanent og vil blive forsynet med friske fisk fanget af de lokale fiskere i Jammerbugt området. Der skulle ligge et link på Facebook, men det kan jeg ikke finde. Personligt kan jeg kun være over lykkelig for at vi slipper for det store skrummel som ellers var projekteret og byder forretningen velkommen.

Og så et lille suk. Fiskeforretningen er forsynet med en mega gangbro, så folk kan komme ombord. Gangbroen rager helt ud til kantstenen så man skal helt ud på gaden for at komme forbi. Det er blevet en ganske almindelig ting her i havnen at forgængere skal henvises til gaden for at passere skibene, er du i tvivl om hvad jeg mener så kik på Liva 2 og Bådteateret, Gedser Rev og Netto bådene. Stort set hele det nye fortorv kan ikke benyttes. Det er sgu ikke i orden

Og til sidst lidt trylleri .. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106796.ece

21 - 11

Fiske båden viste sig at være en Fiskebod, jeg tror ikke den har fanget en ærlig fisk selv. Det er en sejlende fiske forretning. På siden står der Thorup Strand og hvis jeg ikke husker meget galt så er det der hvor de haler skibene op på stranden i stedet for at lægge dem til kaj. Forretningen er super flot og rygterne vil vide at det er en erstatning for fisketorvet som man ville have lavet. Der vil dagligt blive leveret frisk fanget fisk til forretningen.

20 - 11
Så er der kommet juletræer, til alle de inderste skibe.

I yder Nyhavn er der kommet en fiske båd. Tror at man kan købe frisk fanget fisk her, i jule perioden ?

15 - 11

Så er juleboderne åbnet, så har du brug for en hade gave til svigermor, er jeg sikker på at du kan finde den her.

Gasen anduvede Nyhavn ved 18:00 fredag aften. Velkommen tilbage .

Lidt mere trylleri fra i sommers.. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106770.ece

14 - 11

På bestyrelses mødet i dag blev vi enige om at spørge Michelle om hun ville stå for maden til jule frokosten på Svalan / Ma-Ri .. Deadline mandag d. 2 dec kl 20:00. Tilmelding ring / skriv til John Bo. Yderligere info Se under arrangementer hen af vejen.

I Dag sådan cirka for lidt siden fik Kim fra Svalan serveret en lille dreng. Det forlyder af både Moderen og barnet ( Elias ) og faderen har det godt.
Han bliver så Elias den 2. af Nyhavn.

Alvur vendte tilbage fra Gilleleje, vi sejlede 8,4 forbi Kronborg, på vejen hjem. så undervands behandlingen har været super.

Gasen har meldt sin ankomst i denne weekend. Arne fortæller at Gasen vil blive et forenings skib og for at tiltrække unge mennesker på SU vil de tilbyde aktive unge at blive medlemmer til en fordelaktiv pris. Gasen forventer at blive fast inventar i Nyhavn fremover, hvis det lykkes at få nye medlemmer.

Boderne er nu sat op og fredag åbner juleræset.

De mange planer om juletræer på alle skibe er endt med at skibene langs kajen får et træ, mens resten må nøjes med en kikker.09 - 11

Så kom der 15 store juleboder op på kajen og årets første jule bade brandert var i aftes på vej i kanalen, kun en hurtig kæreste og Maria reddede ham fra at blive våd. Hængende mellem kajkanten og skibet, på vej nedad, fik de 2 i fællesskab hevet ham op på land.

Er du allerede træt af julen så er her lidt fra i sommers.. http://ekstrabladet.dk/flash/article2106747.ece

28 - 10 kl. 22:00

Der er ikke så meget nyt at skrive om, skibene ligger fint. Vinden er aftaget til en noget mere normal styrke. Jeg var lige inde på DMI ved Drogden kl 17:30 var middelvinden næsten 31 s/m den er nu nede på 17 s/m . Så her er helt stille . På gaden er der også faldet ro på , Alle restauranter har flyttet deres møblement inden døre. Her er stort set ikke et menneske på kajen, så jubii, vi klarede skærene endnu engang :-)

17 s/m lyder måske af meget, men her føles det ikke som mere end 10 - 11 s/m. Sov godt.....

28 - 10 kl. 18:30


Tju hej hvor det går,

Der løber lige nu en orkan gennem Nyhavn og for en gang skyld føles det også som en orkan. Men alle skibe er nu ekstra sikret med extra trosser, så de ligger "trygt " og godt. Men for sa... det gynger rigtig meget. Der er skum på vandet herinde. Men`s jeg kravlede rundt på bovsprydet på Fane, ( det føltes næsten som at sejle ) blæste vinde 25 - 50 stole og borde i vandet. Men jeg fik da sikret Anne Marie med en trosse i land både for og bag.
Mit solsegl røg af H til mens jeg satte en ekstra trosse i Larus.
Jørgen Wotan`s solsegl var også på vej , men det ligger nu i kabyssen.

National museets pram har mistet sin nye udestue. Hele baduljen lettede for en time siden og hænger nu halvt i vandet og halvt op langs siden.
Om Gedser Reb`s afdækning holder er vel nok det store spørgsmål, der var for en time siden tegn på at der kom luft ind under afdækningen.
Jeg har ringet til National museet.

På den anden side af broen, var Shaluppen på vej til Chr. Havn, men er nu sikret med ekstra trosser for og bag.
Sheherashade hang også og daskede , så det kun var et spørgsmål om tid inden den stak af.

Og så er der total kaos på vejene. Politiet drøner rundt, folk er ved af falde i vandet på grund af vinden. Ambulancer pløjer gennem bilmængden, op over fortorv og den gale vej rund om Kgs. Nytorv.

Et godt råd lige nu , Bliv indendøre og læs her på siden.
23 - 10

Nu ved jeg hvad en debatvogn er. Man tager en gammel pølsevogn , tømmer den for alt og sætter en plastik dims op på disken med spørgeskemaer. Ved siden af sættes en pap æske med kuglepenne. Ingen mennesker bag disken bare 2 - 3 plancher på gaden ved siden af vognen. Det er virkelig spare tider for kommunens folk. Seriøst, hvis ikke det var så alvorligt et emne, så troede jeg at jeg var med i en aprilsnar. Skipperlauget var repræsenteret med formanden og frue, skipper Samir og Havnefogeden. Vi fik en hyggelig snak med beboerne.

Der har i længere tid været gravet op ved brohuset, det er kommunen folk der arbejder på bedre afvanding ved brohuset. Det skulle så hjælpe på skimmelsvampen inde i brohuset. Dejligt.


21 - 10

Lidt læsestof fra Niels Kold

http://dinby.dk/city-avisen/nyhavns-gamle-dame-faar-ansigtsloeftning

http://dinby.dk/city-avisen/tunnelloesning-kan-redde-sejlerliv-paa-christianshavn

20 - 10Jeg glemte at sætte en deadline på fisketure med Wotan. Sidste frist for tilmelding 27 / 10 kl 20:00. Hvis vi ikke er i nærheden af 15 deltagere aflyser vi.

Der er sat plakater op omkring et møde i Debatvognen ved Havnegade. Det er tirsdag d. 22 oktober kl !5:30 - 17:30.

Debatvognen befinder sig v det gamle Costunhouse ( nu The Standard ). Kommunen vi høre din mening omkring spørgsmålene, Skal der ligge et flydende fiske marked i havnegade,
Skal der ligge husbåde , og lidt omkring Viva, ikke at forveksle med Liva .

Kommunen foreslår at indskrænke mulighederne for placering af skibe og Husbåde i Nyhavn. Det sidste forstår jeg ikke rigtig , men det må vel dreje sig om Liva 2 eller bådteatret. Mød op hvis i vil vide mere.

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/plan-nyhavn-og-gammelholm

http://indrebylokaludvalg.kk.dk/sites/indrebylokaludvalg.kk.dk/files/files/Nyhavn-Startredeg%C3%B8relse.pdf
15-10

Wotan laver en sidst på året fisketur d. 2 November


Det er lykkedes mig at lokke Jørgen til at lave en fisketur for skipperne og andre raske gutter / besætnings medlemmer, med tilknytning til Nyhavn og det`s skibe. Turen bliver på dele basis, det vil sige 100 kr. pr. mand / mk. Vi satser på at blive ca 15 personer.

Afgang kl 9:00 og hjemme igen v . 15 tiden

Hanne har lovet at lave kaffe , men eller er det undertegnede i skal slås med, ( Høflig og venlig selvbetjening har altid været mit motto ). Jørgen har garanteret lidt øl ombord, som kan erhverves for en billig penge.

Er du klar med de lange uldne underbukser , så ring til Jørgen. 40119649.

Jimmy

14-10

Der er ikke sket så meget i den senere tid, men for lige at fortælle lidt om det hele.

Vi har fået nye vand haner på, så det er ikke sikkert det gamle system passer på jeres slanger.
Der er sat en ledning rundt om måleren , så skulle den ikke frost sprænge. Brønden bliver desuden fyldt med små isolerings kugler. Planen er dog stadig væk at slukke for vandet om vinteren, for vores forbrug er ikke ret stort og hanerne fryser til.

Vi lige Pt. besøg af Gertrud fra Gilleleje, hun bliver her til på lørdag. Men eller har det vel nok været meget få besøg vi har haft i år.

Fane er kommet retur fra Gilleleje , hun skulle nu være tæt igen efter Alvur`s lidt hidsige krammetur.

Kultur natten var en stor succes, der var besøgende på skibene stort set hele aftenen og de sidste gæster fandt ikke i land før ved 2:00 tiden. Også på land havde Peter rebslager mange tilskuer, når ham og markeren lavede tov i rebberbanen. Jens Riises gamle Volvo stod i baggrunden og så lækker ud.

Lotte Brinch er afsejlet til Dragør. Denne gang er det de sidste af plankerne under vandlinjen der skal skiftes.

Alvur har fået styr på sin motor, de har i de seneste mange uger arbejdet på at få kølevand på hele motoren, så den ikke
løb varm. Hun skal også på bedding i Gilleleje, det sker på Lørdag.

23 - 09

Havne kontoret er lukket hele uge 39.

22 - 09
Et surt opstød fra Havnefogeden

Hvad blev der af den gamle regel om at man kun må spille akustisk musik i Nyhavn ?

Gennem de sidste par måneder har restauranterne leveret strøm til diverse bands som står på kajen og spiller i weekenderne. 2 elguitarer en sanger og en trommeslager, med højtalere og alt hvad dertil hører. Der spilles ca. 1 til 1½ time inden der samles penge ind. At der spilles højt behøver jeg vel ikke at skrive. Regn er ingen hindring, så rykker de bare ind under en parasol. På de " gode " dage kan de nå at spille flere gange. En enkelt gang sluttede de kl 22:20

Her til aften søndag kl 20:30 sidder en ung gut under varme apparatet og klimter løs på sin guitar og hans stemme gjalder ud gennem højtaleren.

Jimmy


18 - 09 16:30

Lars er på dupperne og Rosa flyder igen.

Opskriften på en billig hævning :

1 Ks. øl
En taljeblok
Lidt tov værk
2 arbejds flåder
2 pumper

Og sidst, men ikke mindst, et par gode venner.

Jeg tror ikke en gang de nåede at filme de fra TV 2 News.


18 - 09 - 9:30

Rosa er sunket i nat, Det kraftige regnskyl i går har åbenbart fyldt hele skibet med vand. Skibet hænger i sine fortøjringer på kajen og løsdelene er smidt op på en af arbejdsflåderne. Jeg har forgæves forsøgt at ringe til Lars her til formiddag. Er der nogen der ser eller hører fra ham, så vær rar at orientere ham. Jimmy

04 - 09

Søndag d. 15 - 09 må broen ikke åbnes mellem kl 10:30 - 13:30.


Vi er blevet kontaktet af arrangørerne til Cobenhagen ½ marathon. Dejligt at der hul igennem til Sparta hvert år. Tak.

Lørdag sejler Spurven Gennem broerne


Det er et privat arrangement , men hvis der er andre der vil sejle med gennem Knippelsbro - Langebro - Bryggerbroen er i velkommen. Start ved Knippelsbro kl 11:00 , hvor 20 sejlskibe og Spurven venter , retur kl 15:00 ved Bryggerbroen.

Så er der sat måler på vandet igen og der er trukket et kabel, som skal måle temperaturen og sikre at røret ikke frost sprænger til vinter. Brønden vil tillige blive fyldt op med isolerings kugler. Der er også købt nye vandhaner ind.01 - 09

Gode TS-sejlere (+ TS-bestyrelsen til orientering)

Den mørke tid nærmer sig, nogle fartøjer pakkes snart ind for vinteren, men lanternerne tændes nu for sejlere, der fortsat ønsker lys og erfaringsudveksling!

Med stor fornøjelse er det lykkedes igen i år at få Karsten Heide (skipper på BONA GRATIA) til at være tovholder på en studiekreds i København med fokus på pensum for Yachtskipper 3, og i foråret 2014 vil det være muligt at aflægge prøve i Y3 med censor fra Søfartsstyrelsen og efterfølgende kunne opnå et Sønæringsbevis.
Har du lyst til at blive klogere, uden eksamen som mål, er du også velkommen på holdet!

Undervisningen tilbydes medlemmer af Træskibs Sammenslutningen, starter op onsdag d. 9/10 kl.17.30 og foregår i Havebyen Mozart i Sydhavnen hos Helle Harry, der venligst stiller sit dejlige, rummelige kolonihavehus til rådighed.
Den første gang koordineres undervisningsplanen for forløbet, og relevante undervisningsmaterialer bestilles. Men I kan være sikre på at allerede her vil Karsten byde ind med relevante input fra pensum, så medbring notesbog, blyant..........

Rammer for undervisningen:
Fællesspisning hver gang fra kl. 17.30-18.00 (ca. 30.kr. pr. gang)
18.00 - 20.30 / 21.00 undervisning med indlagte pauser

Hjælp med at sprede budskabet i TS-kredse!
Håber at du / I har lyst til at deltage i studiekredsen - eller undersøg om nogle af dine gaster kunne være interesserede. Læs mere om Y3 på Søfartsstyrelsens hjemmeside:
http://www.fritidssejler.dk/Uddannelser/Sider/Yachtskipperuddannelserne.aspx

Kursusafgift
Afhængigt af deltagerantal, men ca. kr. 1200.

Undervisningsmaterialer
Ved samlet bestilling får vi 10% i rabat hos Weilbach i Holbergsgade, dette koordineres 1. mødegang.

Venligst giv en tilbagemelding til min mail om du har lyst til at deltage - eller ikke deltage senest d.8/9, dette fordi vi ellers vil lægge tilbuddet ud til en bredere kreds på TS´s hjemmeside inden studiestart - og så sparer det mig for at rykke for tilbagemeldinger.

Bemærk også, at der er begrænsning på antal deltagere, så først til mølle........

Annette Dres


Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki