Du tænker måske hvorfor 1999 ? Det er fordi jeg startede med at komme i Nyhavn sidst i 1998

sidst ændret 25 - 04 - 23



Skibs navnPalnatoke
Historien kort.I år 2001 købte læge Lasse Hessel skibet. Skibet så pænt ud men var i en elendig forfatning. Han fik det sejlet det til Marstal, og på Ebbes Bådeværft i Marstal blev skibet blev restaureret fra yderst til inderst . Lasse og Medicine group brugte 6 mil. og mange år på at restaurere skuden. I 2017 blev Palnatoke solgt for 1 mil. til værftsejer Cai Larsen Svendborg, og kan lejes gennem Maritimt Center Danmark
Sidst setSvendborg


Skibs navnHelga Maria
Historien kort. En stor engelsk ejet Hajkutter, som lidt efter lidt blev til et hospis for bumser, en nat slæbte hun rundt på Birgitte Helle , besætningen sprang ombord, fik frigjort Birgitte H og overtalte ham til at sejle ud af havnen.Det var 2001. Her lå hun indtil ejeren blev slået ned og indlagt, havnen opbragte hende for manglende betalt havne penge. Havnen satte pumper på skibet så det kunne holde sig flydende og havde det liggende ovre bag ved Halvandet. Skibet kom senere på auktion og solgt. ( Mens ejeren var indlagt, han kom noget tid efter og spurgte efter sit skib )
Sidst setHun ligger DD i Odden Havn og ser noget anderledes ud, men er stadig lige forsømt.


Skibets navnHilda
Historien kort.Fra pålidelig kilde har jeg modtaget følgende. Hilda er på 59 Brt. og er bygget 1902 i Svendborg af S.Weber,skibet lå i Nyhavn da jeg begyndte at komme der omkring år 2000
Sidst setEr hugget op i Rødby.


Skibs navnVejler Solna
Historien kort.Skibet lå her i en kort periode, ca år 2001-2 jeg mener det var en svensk kutter. Solna er navnet på en svensk by. Jeg havde den tvivlsomme fornøjelse at ligge uden på hende, og havde store problemer med at få hunden op og hen over skibet. Bestyrelsen mente da også at skibet ikke rigtig passede ind i Nyhavn Så de flyttede den i første omgang længst ned mod ankeret.
Sidst setNyhavn


Skibs navnMonsunen
EjerMattis
Kbhvn
Historien kort.Monsunen ejedes af Mattis,som en dag fandt på at ville være værtshus ejer. Så han købte Mønten men efter et stykke tid fandt han ud af at Mønten tog alt for meget af hans fritid , så han valgte at sælge skibet. Den nye ejer sejlede til Bornholm. Det er Monsunen den hvide kutter, der ligger inderst på billedet, under Ma-Ri.
Sidst setNexø


Skibs navnTwea
EjerHeino
Østen
Historien kort.Heino var en meget kreativ ung mand, på et tidspunkt havnefoged i Nyhavn, og en dygtig sælger, han solgte skibet til en Svensker ansat på Hotel Admiralen, de sejlede over til Chr. Havn og her boede den nye ejer på skibet. Manden blev fyret, havnepengene blev ikke betalt, ingen vidste hvor ejeren var, pludselig var skibet væk.
Sidst setMåske Sverige

Skibs navnMolly Hawk
Ejer2 brdr.
DK
Historien kort.Det er historien om drømmen om det helt rigtige skib, så blev den ene gift og så den anden. Skibet blev solgt 2003 og sejlede ud. Senere endte hun i Holbæk, hvor man forsøgte at sælge den som andele. Havneregulativet blev ikke overholdt , så hun blev slæbt til Orø, heller ikke her ville man have den nu meget dårlig vedligeholdte båd. Tilbage til Holbæk som nu har hugget hende op.
Hugget op
Skibs navnPosiedon
EjerHans
Kbhvn
Historien kort.Poseidon Blev trukket ud 2003 efter at være Sunket flere gange. Kom ud på Dokken som projekt skib for narkomaner, som blev støttet med 3 x 400,000 kr udbetalt over 3 år. Så med Aldi værktøj gik narkomanerne i gang med restaureringen. På forunderlig vis gik der pludselig, en sent aften, ild i skuden, der så brændte ned til kølen. Ps. De fik lov til at beholde pengene til andre projekter.
Sidst setEr hugget op

Skibs navnBoomerang
EjerClaes
Langeland
Historien kort.I år 2003-4 ragede Claes sig uklar med foreningen så han sejlede ud. Pludselig lå han opankret midt i Kbh Havn ud for Nyhavn, Sølika brugte han for at kunne komme i land. Skibet blev opbragt af havnen og til sidst solgt.Det kom til sydhavn vest hvor den nye ejer forsøgte at etablere skibet som et andels skib, til sidst blev hun sat på land og blev lidt efter lidt skåret i stykker, som regel lige før Skt. Hans.
Sidst setEr hugget op
Skibs navnSølika
EjerClaes
Langeland
Historien kort.Claes havde ikke nok i Boomerang , så da han støtte på en sød lille en mastet Colin Archer, der trængte til en kærlig hånd, købte han den. Claes flyttede til Langeland og tog båden med sig. Senere solgte han hende til Colin Acher museet i Norge
Sidst setNorge


Skibs navnThai
EjerCarsten
by
Historien kort.Skibet lå i mange år i Nyhavn, Carsten mente skibet var så dårligt at det skulle hugges op. Men omkring 2003-4 blev Thai solgt til nogle Svenskee, som ville restaure hende. Hun har så været i svensk eje indtil nu. Februar 2021 blev hun sat til salg. Og kort tid efter var hun solgt
Sidst setGotland SV 2021
Skibs navnAnne Marie
EjerHenning
Historien kort.Et eller andet tidspunkt omkring 2006 - 07 fik Anne Marie`s skipper en god ide, de flyttede skibet til Frederikssund , for der var kortere vej til skibet og mere plads. Og i år 2008 opsagde de deres plads i Nyhavn. Som tiden gik kom de desværre til at savne deres gamle venner og det sociale liv i Nyhavn, så de søgte tilbage igen 2013. Anne Marie lå så i Nyhavn imdtil Oktober 2020, hvor den nye ejer Peter Møller sejlede hende til Hundested og hun skal så senere til Roskilde og ligge.
Sidst setRoskilde ( Januar 2021 ).
Skibs navnAthene
EjerLars
by
Historien kort.Athene sejlede ud 2007 – Lars solgte skibet til Lars Elstrup, Som havde tjent lidt penge på fodbold. Han troede at træskibe holdt sig flydende af sig selv, men efter udsejlingen af Nyhavn var den ved at synke et par gange i Tuborg havn, Lars opgav projektet og solgte den til en af sine Facebook følgere for en krone. På den første tur, gik motoren i stå i dårligt vejr. Men de formåede at komme ind til Langeland. Skibet blev efterladt der. Class, som boede der,faldt ud af hvem der ejede skibet. Han boede i en glasfiber båd. Ejerene og Claes byttede så skibe, så den nuværende ejer er Claes.
Sidst setLangeland
Skibs navnHaabet København
EjerBenny
Kbhvn
Historien kort.I 2004 blev Benny gift, men havde svært ved at overbevise sin nye kone om at sejlads var dejligt, så da han /skibet kom i klammeri med foreningens vedtægter, sejlede han ud til Nord havn og gemte den. Udgifterne til at holde skibet flydende på gæsteplads blev til sidst for meget,så skibet blev sat til salg. Til sidst overtog Stumann skibet for gælden, Den nye ejer sejlede ud til sydhavn Vest, der lå den så og forfaldt. Til sidst sank den.
Sidst seter hugget op


Skibs navnIllum
EjerHasse
Sydhavn vest
Historien kort.I 2007 forlod Illum havnen. Skipper havde bøvl med at overholde indgåede aftaler, så efter en del advarsler blev han smidt ud, Illum blev for nogle år siden belagt med en gummi membran under vandlinjen, så det er nok den tætteste træskib der findes. Illum er en fuld sejldygtig husbåd.
Sidst setIllum ligger i Sydhavn vest
Skibs navnMille
EjerPoul Erik
Kbhvn
Historien kort.Den ny ejer sejlede skibet til Nord havn og lå der et par år. Der var hele tiden noget der skulle repareres og til sidst var der ikke flere penge i tanken, så da ejeren sejlede på grund og ødelagde kølen , blev skibet udbudt til afhentning. Jeg kan desværre ikke huske ejerens navn, men i TS årbogen står der Poul Erik. Ifølge TS årbogen ejer Poul Erik stadig skibet indtil 2016.
Sidst setNord Havn



Skibs navnAnna
EjerMorten
Kbhvn
Historien kort.Sejlede ud efter noget privat bølv med A. G. Lå i lang tid i Sydhavn vest. Er nu restaureret færdig og ligger bag Operaen
Sidst setAnna ligger igen i Nyhavn Juni 2023


Skibs navnKraka ( lille )
EjerBo Thomsen
Kbhvn
Historien kort.I 2009 sprang Kraka læk på en Sveriges tur, kom dog til Gilleleje for at blive repareret, men var for rådden, blev givet væk og endte som et kunstværk i havnen. Man kunne for en tier sænke skibet eller hæve det.Det er nok det skib i verden der er sunket flest gange. Sidst set i inderhavnen ved Ørsteds værket, er temmelig sikkert hugget op, da alle skibene derude blev flyttet også kunstværket.
Sidst set?


Skibs navnAnja
EjerMikkel
Ringkøbing
Historien kort.Først havde Michael skibet, så købte Mikkel det Han hyggede sig noget tid. Så fandt han en kone som ville bo på landet, så de kikkede, her og der og fandt til sidst en nedlagt skole på Jyllands vestkyst ( Ringkøbing ). Opgive skibet ville Mikkel ikke , så efter de havde etableret sig, omkring 2008, kom han over og hentede skibet. Skibet kom dog ikke længere en til Limfjorden ( ved ikke hvor) for Mikkel fandt ud af at Vesterhavet var noget mere hidsigt end Øresund. Der lå hun så i mange år, indtil en køber kom forbi. Køberen ville lave et far og søn skib og sejlede tilbage til Nyhavn. Nu hedder skibet Mocuba. Den er så igen smidt ud af havnen 2022
Sidst setChr. Havn


Skibs navnMira
EjerNavn
by
Historien kort.Mira blev købt ud af havnen af DFDS , så hun var næsten aldrig hjemme i havnen, så da hun blev solgt blev hun udfaset da hun aldrig deltog i noget der havde med Nyhavn at gøre og ikke betalte havnepenge. Ligger på Wilders plads.
Sidst setKbhvn Havn


Skibs navnKraka
EjerLars
Kbhvn
Historien kort.Kraka – Valgte selv at sejle ud , var træt af alt det bøvl og larm i Nyhavn. Han lå i Nordhavn et par år inden han i 2008 opsagde sin plads i Nyhavn . Både han og skibet har det fint i Nordhavn
Sidst setNordhavn


Skibs navnThyra
EjerAnders
by
Historien kort.I 2009 fik skipper den gode ide, at sejle ud, kaste anker og så ligge på havet og ved lige holde skibet der, På 3 dage blæste det op om natten, Ankeret skred og Thyra forliste ud for Bellevue. Vi fik hende fri, men Thyra blev ikke lukket ind i Nyhavn igen. sejlede til Sydhavnen og sank. Blev hævet og solgt for 1 kr. Sidst set i Rødvig , hvor hun mange år senere blev hugget op. Anders
Sidst setEr hugget op


Skibs navnMary Ann
EjerMarck
?
Historien kort.I 2009 blev Mary-Ann Blev smidt ud fordi han ikke var tilmeldt TS, sejlede på grund v søhus syd for Dragør. Det siges at den 2-3 år efter blev bjerget og restaureret.
Sidst set?

Skibs navnSimone L.
EjerJens
Amager
Historien kort.Jens er en meget kreativ person, men da han i 2010 forsøgte at kuppe Nyhavns foreningen, fik de nok af ham. Skibet sejlede ud og lå lidt her og der, indtil havnen også fik nok og overtog skibet. Senere blev hun solgt og var i sommers i Gilleleje for at blive ombygget til en turbåd
Sidst setTurbåd i Kbhvn Havn


Skibs navnVixen
EjerMichael
Ishøj
Historien kort.Denne dejlige lille skude , som oprindelig tilhørte Vikingeskibs museet som følge skib til Vikingeskibene, blev solgt og kom til Nyhavn, hvor foreningen Vixen ejede hende nogle år. Hun var under restauration, og havde lige fået ny dørk for en formue. Så stod en af pumperne af og den nye dørk blev oversvømmet . I første omgang, så det ikke så slemt ud, men bedst som man troede det hele var reddet , stod pumoerne af igen. Så i 2010 kastede man håndklædet ind i ringen. Til salg skiltet kom frem og hun blev solgt, og den nye ejer sejlede til Dragør Fortet, og der ligger hun endnu. Vinteren 2019 - 20 var hun til salg igen
Sidst setDragør




Skibs navnMarlene
EjerMichael
Falster
Historien kort.Kommunen købte Ilse til Sundholms grønlændere, meningen var at de selv skulle holde den og betalede den hen ad vejen. På kommunens anmodning fik hun plads i Nyhavn. De omdøbte den til Marlene og sejlede, med en skipper ved roret, indtil gearet en dag gik i stykker. Men Grønlændere er Grønlændere så der var for meget fest og larm. Så da afdelingen på Sundholm blev nedlagt i 2011, solgte de Marlene for en krone til Michael på Falster
Sidst setBandholm havn 2020


Skibs navnRosa
EjerLars
by
Historien kort.Lars besluttede sig for at få et større skib, så han begyndte at fælde nogle træer og gik i gang. Da skibet var klar til at søsætte det, blev han enige med skipperlauget om at bytte skibene. Han fortsatte opbygningen af Altair i Nyhavn.
Sidst setHundested 2021

Skibs navnWahine
EjerNavn
by
Historien kort.Wahine – sejlede til Bogø , Kom tilbage til Nyhavn blev solgt til Carsten Thai som fandt en masse svamp i skibet. Wahine kom på land i Nordhavn, Det endte med en retssag om svamp, Senere blev Wahine overgivet til Stumann og hugget op
Sidst seter hugget op



Skibs navnLarus
EjerNavn
by
Historien kort.Tina solgte Larus til manden der drømte om et stort skib, som han kunne sejle rundt i. Han viste ikke man skulle have papirer for at sejle Larus, så den fik en del buler og skrammer. Beklagelig vis havde han ikke sørget for havneplads, til så stor en skude , så det blev lidt her og lidt der. Pengene blev brugt til havneleje så hun blev mere og mere forsømt, Larus forlod Nyhavn 2018
Sidst setEr hugget op 2020
Skibs navnFortuna
EjerMichelle
Kbhvn
Historien kort.Fortuna. Var på prøve 1 og et halvt år. Kom i klammeri med loven og blev smidt ud sommeren 2019 Skibet er nu tilbage i Nyhavn Dec 2020. med ny ejer
Sidst setNyhavn
Skibs navnBirgitte Helle
EjerJesper Flyvr
Kbhvn
Historien kort.Efter 38 år i havnen, smidt ud 2019, pga for dårlig stand.
Sidst setSat på land
Skibs navnHaabet
EjerSamir
Kbhvn
Historien kort.smidt ud 2019, pga den stort set ikke sejlede i 8 år
Sidst setHugget op
Andre skibe der har ligget eller overvintret i Nyhavn,
Skibs navn
Anne Sofie ketch lå i Nyhavn 78
Dagmar
Gefion
Nornegjest
Viking II
Ydon
Zeus Jagt lå i nyhavn 1978
Hulda en stor Galease.... er hugget op
Bali Hai. ...er hugget op
Wilhelm.. ligger nu i Gilleleje
Dunfin ligger på Bogø
Saga en stor Skonnert finsk bygget
Isefjord skonnert 78
Kraka Galease 77
Ternen Ketch 77
Rosvig skonnert ( besøg 76 )
Agnete lå i nogle år i Nyhavn ca 79



Skibs navnKyri
EjerEt fond med Villy Damstrup i spidsen
Historien kort.I følge bogen " Eriks himmelfart " lå skibet i nyhavn i 1993 og frem til ? ( ca 2000 )Jeg har nu fundet en årbog fra 1991, der står at Willy Damstrup ejede Kyri. og jeg har fået at vide at Villy `s far, Lauge købte den tilbage og huggede hende op
Sidst setEr hugget op





Skibs navnLiva
Ejer
?
Historien kort.Træskibet "Fredsbudet" var bygget 1919 i Risør på Risør Værft og havde levet en omtumlet tilværelse bl.a. som missionsskib på de Norske fjorde. Liva, som Skibet hed nu, flyttede fra Frederiksholms Kanal, hvor det havde ligget siden starten i 1983, til Nyhavn udfor nr.20 – 22, klods op ad Nyhavnsbroen…året vat 1987.
Sidst setEr hugget op.
Skibs navnGedser Rev
Ejer
?
Historien kort.National museets fyrskib Gedser Rev.
Sidst setHelsingør
Skibs navnPram
Ejer
?
Historien kort.National museets Pram
Sidst setHolbæk
Skibs navnRuth
Ejer
?
Historien kort.Slupper Ruth er et af National museets skibe, som Vikinge skibs museet tager sig af
Sidst setRoskilde
Skibs navnAnna Møller
Ejer
?
Historien kort.National museets Anna Møller
Sidst setHolbæk
Skibs navnThilde
Ejer
xxx
Historien kort.Thilde fik en kort periode i havnen, Efter 2 i havnen skulle hun på land, også for de hun tog en del vand ind, Efter den helt store omgang blev hun så søsat. Desværre tog hun nu endnu mere vand ind. Op igen . Årsagen var at alt træ bag isforhudningen i begge siden var rådnet væk. Det ville koste mere at reparere Thilde end hvis man byggede et nyt skib. Så hun blev sat til ophugning.
Sidst setGilleleje hor hun blev hugget op



Bådens navn Agnete halvdæksbåd
Ejer
Dan Stockmann
Historien kort.Siges at have ligget i Nyhavn i 73 og fastligger i nogle år omkring 79
Sidst setChr. Havn Der siges at de skulle være på vej nu til en total restaurering


Skibs navnSaga
Ejer
?
Historien kort.Finsk bygget skonnert
Sidst setxxx



Skibs navnAltair
Ejer
Lars Meinild
Historien kort.Endnu et skib har valgt at forlade Nyhavn. Altair blev bygget Ca. 2014 og kom kort tid efter ind i havnen, hvorefte hu gennem en årrække blev færdigbygget
Sidst setHundested havn




Skibs navnprøve
Ejer
?
Historien kort.Nogen får saven i havnen,
Sidst setGilleleje Nu or hun blev hugget op



Skibs navnprøve
Ejer
?
Historien kort.Nogen får saven i havnen,
Sidst setGilleleje Nu or hun blev hugget op

Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki